Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

3b pot, AKo, when missed OOP na QJxs

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
419 Wyświetlenia
Seq
Seq
Elite Grinder

Najpierw dla wygody (albo utrudnienia) załóżmy, że gramy vs std reg, który nie ma ewidentnych leaków preflop i postflop

#1. Boardy z GS gdzie mamy bdNFD

Party, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $113.86 (113.9 bb)
Hero (BB): $137.01 (137 bb)
UTG+2: $99 (99 bb)
MP1: $143.23 (143.2 bb)
MP2: $104.13 (104.1 bb)
MP3: $100 (100 bb)
CO: $100 (100 bb)
BTN: $368.06 (368.1 bb)

Preflop: Hero is BB with K A
4 folds, CO raises to $3, BTN calls $3, SB folds, Hero raises to $13, CO folds, BTN calls $10

Flop: ($29.50) Q 4 J (2 players)
Hero checks, BTN bets $14.01, Hero calls $14.01

Turn: ($57.52) 3 (2 players)
Hero checks, BTN bets $54.65, Hero folds

Results:

Spoiler

$57.52 pot ($2.87 rake)
Final Board: Q 4 J 3
Hero mucked K A and lost (-$27.01 net)
BTN mucked and won $54.65 ($27.64 net)

Range callera imo bylby zbliżóny do tego i jak widać range is best 79%, ale mam sporo equity więc cbet sound reasonable imo

Ogólnie jako default gram tutaj cbet i decide turn gdzie są dwie opcje:
1) spada blank jak 2♥: i betujemy turn, a na river:
a) trafiamy Ax lub Kx i gramy bet czy c/c?
b) nie trafiamy nic i gramy c/f?

2) Trafiamy Ax lub Kx i co robimy c/c czy betujemy dalej?

3) imo pojawia się tu też trzecia opcja, jak c/c flopa, bo mamy tego A, ale nie wiem na ile ona jest ok. Wydaje mi się, ze kiedyś gdzies widziałem analizę na sporej próbce, że w long runie będziemy tracić na tym zagraniu (nie potwierdzone info)

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
hahaUnaab
Oldschool Grinder

Cześć Seq,

Wybacz, ale ocenię tylko pierwsze rozdanie, spróbuj podzielić je na więcej rozdań, bo taka forma jest zbyt rozległa na te forum.

Mi tutaj XC wydaje się całkiem niezłą opcją, już Ci mówię dlaczego. Zobacz jak wąską część jego zakresu on może betowac na flopie (zakładając, że wszystkie pary <2ndP grają XB a czasem nawet KQ i AQ może zagrać XB - KQ częściej niż AQ ofc). Nie dość, że dostajemy darmowe equity, to jeszcze możemy zaczynać blefować od turna mając całkiem niezłe equity (gutshot +2oc + bdfd, na których gramy easy XF wygrywając dość często na SD po X-X). Grając bet wolałbym mieć tutaj 100bb i próbować go wyrzucić linią bet flop -> ship turn widząc jak dużą porcję jego range stanowią ręce gorsze od TP (a nawet ręka typu KQ będzie miala tutaj ciezkie chwile callujac). Wg moich szybkich obliczeń powinien zostać max z 17 kombinacjami na turnie (po shipie) z całościowych 58. Nawet ship flop jest wtedy EV+ jeżeli zrzuca wszystko poza TP+.

Odpowiedz
Cytat
hahaUnaab
Oldschool Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
ripper92
BlackMember

Mały Cbet na flopie żeby wyrzucić 66-TT, oraz ręce typu A2-A5 i SC które wyrzucą nas z rodania jeżeli scappujemy swój range poprzez C/c, jęsli on nie raisuje Flopa 140BB deep na tak mokrym Boardzie depolaryzuje się tu na bluffcatchery, jego range nie ustoi na overbety praktycznie nigdy, 1,5PSB turn i Ship river, na 9x Jx i Qx C/f turn.

Odpowiedz
Cytat
Seq Autor wątku
Seq
Elite Grinder

Napisane przez hahaUnaab
Cześć Seq,

Wybacz, ale ocenię tylko pierwsze rozdanie, spróbuj podzielić je na więcej rozdań, bo taka forma jest zbyt rozległa na te forum.

Mi tutaj XC wydaje się całkiem niezłą opcją, już Ci mówię dlaczego. Zobacz jak wąską część jego zakresu on może betowac na flopie (zakładając, że wszystkie pary <2ndP grają XB a czasem nawet KQ i AQ może zagrać XB - KQ częściej niż AQ ofc). Nie dość, że dostajemy darmowe equity, to jeszcze możemy zaczynać blefować od turna mając całkiem niezłe equity (gutshot +2oc + bdfd, na których gramy easy XF wygrywając dość często na SD po X-X). Grając bet wolałbym mieć tutaj 100bb i próbować go wyrzucić linią bet flop -> ship turn widząc jak dużą porcję jego range stanowią ręce gorsze od TP (a nawet ręka typu KQ będzie miala tutaj ciezkie chwile callujac). Wg moich szybkich obliczeń powinien zostać max z 17 kombinacjami na turnie (po shipie) z całościowych 58. Nawet ship flop jest wtedy EV+ jeżeli zrzuca wszystko poza TP+.

Ok, zaraz podzielę te handy.

No własnie z racji bycia trochę deep check call wydaje się trochę bardziej sensowny.
Na 100bb pewnie miałbym plan jednak barrelowania, tylko własnie myślałem czy big bet flop shove turn czy 3 barrele. Przy trzech strzałkach spoko tam jest betować każdego Ax, Kx i diamonda? Czy np. jak wbije Ax czy Kx betujemy turn i decide river? W sumie, zeby nie mieć takiego dylematu to chyba faktycznie big bet flop, shove turn wydaje się tu najlepszą opcją na 100bb.

Uaktualniłem rozdanko do turna i co dalej, check , sad face, fold?

Odpowiedz
Cytat