Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

33 / Nl2

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
318 Wyświetlenia
mmaty
Poker Player

Known Players:
UTG3: €2,11 - 106 bb
MP1: €2,62 - 131 bb
MP2: €0,52 - 26 bb
MP3: €2,12 - 106 bb
CO: €2,56 - 128 bb
BU: €2,29 - 115 bb
SB: €2,00 - 100 bb
BB: €0,55 - 28 bb

0.01/0.02 No Limit Hold'em (8 Handed)
Hand recorder for this hand: PokerStrategy.com SideKick 2.1.10326.1

Preflop: Hero is SB with 3♥, 3♠
Hero posts small blind (€0,01), BB posts big blind (€0,02), UTG3 raises for €0,06, 5 folds, Hero calls, BB calls

Flop: (€0,18 - 9 bb) A♣, 5♣, 3♣ (3 Players)
Hero checks, BB checks, UTG3 bets €0,12, Hero folds, BB folds, UTG3 gets uncalled back (€0,12)

Comment
Szkoda mi było zrzucić trafionego seta, ale na takim flopie bez pozycji chyba nie było sensu nic dokładać do puli? Proszę o komentarze.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Forgeh
PokerStrategist

Wez pod uwage, ze przeciwnik daje ci dobre oddsy bo potrzebujesz tylko 29% na call, a masz 9 outow (18%) na znaczne polepszenie swojej reki (quad, fh), dodajac do tego implied oddsy, bo czasami uda ci sie wygrac stacka wydaje mi sie ze call jest obowiazkowy. Mozna sie tez na flopie stackowac bo vs gotowy kolor masz ~40% na wygrana, ale chyba wole to robic z top setem niz bottom setem :)

Odpowiedz
Cytat
waski33
PokerStrategist

boże stackoff i już. po to callujesz pre żeby złapać seta :P

Odpowiedz
Cytat
mmaty Autor wątku
mmaty
Poker Player

Ok, będę wiedział teraz co robić z setem. :f_biggrin:

Możesz mi jeszcze te obliczenia przybliżyć, bo nie mogę do tego dojść?
#1 Naliczyłem 7 outów: 3xA, 3x5 i 1x3. Gdzie pozostałe 2?
#2 oddsy=9:47=1:5
pot odds=(0,18+0,12):0,12=2,5:1
Myślałem, że żeby zagrać dochodowo pot oddsy powinny być wyższe od oddsów.

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Odpowiedz
Cytat
Forgeh
PokerStrategist

Sorry, mialo byc 7 oczywiscie x)
A co equity ktore potrzebujesz to liczysz je tak 0,12/(0,18+0,12+0,12) = 0,12/0,42= 29%. Czyli doliczasz tez to co ty dokladasz ;)

"Myślałem, że żeby zagrać dochodowo pot oddsy powinny być wyższe od oddsów. "
Tak, pod warunkiem ze przeciwnik juz nic pozniej do puli nie dorzuci, a w tym wypadku mozemy zalozyc ze np wrzuci jeszcze troche. Pozatym nie mozemy zakladac ze przeciwnik w tym wypadku moze miec tylko i wylacznie kolor, moze miec rece typu AK,AQ, AJ (czasami z drawem do koloru) i pocketpary, czasami jakies nietrafione KQ nad ktorymi obecnie masz przewage.

Odpowiedz
Cytat
mmaty Autor wątku
mmaty
Poker Player

ok, w takim razie muszę poczytać o implied oddsach, bo do tego jeszcze nie doszedłem, ale ogólnie wyjaśniłeś mi, dzięki :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

Na początku pomyślałem marny żart, ale patrzę dalej, to wszystko na poważnie jest, mniejszym błędem jest tu zagranie rise all in jak ostatni pajac aniżeli foldowanie, on tu ma tyle AJ AQ AK i KcK QcQ JcJ że ja z uśmiechem na ustach robię c/r, nawet nie wiadomo czy ma tak z tej pozycji kiedykolwiek KcQc KcJc QcJc i 55 więc jedyne co cię realnie napewno bije to AA nawet jeśli by mu dać wszystkie te ręce i przyjąć że nie staknie AJ AQ to i tak masz tam bite 40-45% + mega fold equity, a tak prawdę mówiąc to poprawna linia mocno zależy od przeciwnika, ja domyślnie próbował bym to stakować na flopie bo ludzie na tych stawkach popełniają masakryczne błędy gdy dostaną c/r z ręką AJ AQ JcJ QcQ KcK i jeśli nie zrzucą popełnią w każdej sytuacji błąd czy callem czy shovem, musisz zmuszać przeciwników do błędu i do trudnych decyzji inaczej wygrywać się nie da, nawet na tych stawkach, nie można zrzucać topu tylko dlatego że nasza ręka nie jest najlepszym układem, albo czekać aż ludzie sami się wystakują z gorszym.

Odpowiedz
Cytat
waski33
PokerStrategist

pamiętaj, że nawet na monoboardach na jego wysokie Ax, jakieś QQ lub KK z jedną kartą do flusha i gotowe flushe nadal jestes na prowadzeniu, więc musisz tutaj chronić rękę i NAPIERDALAĆ! jeżeli on pokaże Ci AA czy 55 albo gotowego flusha, to shit happens, zwykły cooler. pamiętaj, że grasz na range, a nie na ręce które ciebie biją :P

Odpowiedz
Cytat