Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

33 Nl2 (2)

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
243 Wyświetlenia
paula181971

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]SB (Hero)$2.06:///////;BB$2.00:///////;UTG1$3.25:///////;UTG2$2.15:///////;MP1$2.15:///////;MP2$1.95:///////;MP3$2.28:///////;CO$0.99:///////;BU$1.82:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 3:h, 3:d.
6 folds, BU raises to $0.08, Hero calls $0.07, BB folds.

Flop: ($0.18) Q:s, 7:c, 3:c (2 players)
Hero bets $0.13, BU raises to $0.42, Hero raises to $1.26, BU raises to $1.74, Hero calls $0.48.

Turn: ($3.66) T:d (2 players)

River: ($3.66) 6:c (2 players)

Final Pot: $3.66.

BU 57/43/0/7 (VPIP/PFR/Cbet/hands)

... pf sprawdzam zgodnie z zasadą call 20 ... na f trafiam seta więc stack off jest ok ?

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Grinder23

Witam,

Tak naprawde ciezko tutaj cos dalej oceniac po callu preflop jak najbardziej dazymy tutaj do stack offa, znowu jednak nie rozumiem grania donkbetu . Z tych samych powodow co ostatnio - mysle ze leakiem wiekszosci ludzi na tych limitach jest miedzyinnymi zbyt czesto cbetowanie i wole tutaj grac c/r . Wyciagam w ten sposob dodatkowe value od jego bluffcbetow, wkladam wiecej kasy juz na flopie gdzie leza ew jakies drawy i latwiej mi wrzucac tutaj stacka do Rivera.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
hansssolo

Ja widzę to trochę inaczej. Niby próbka jest żadna, ale już można wyciągnąć jakieś informacje. Steal 4x (u niego może to być standard lub silniejsza ręką, z ktorą się wypłaci), staty nawet po 7 rękach + nie dokupuje się = co najmniej fishowato. Dlatego na takim boardzie + jakieś ew spazy z jego strony, nie zamierzam dać mu szansy obejrzenia turna za friko. Jeśli coś złapał to i tak będzie callował lub przebijał (3 podbijał pre i 0 cbetów). Może niektóre wnioski nieco na wyrost, ale jest trochę takich graczy typu "wejdę, pobluffuje i wyjdę".

Odpowiedz
Cytat

Wyciąganie jakichkolwiek wniosków po 7 rękach to czysta głupota.

Odpowiedz
Cytat
l1nkpl

Napisane przez hansssolo
Jeśli coś złapał to i tak będzie callował lub przebijał (3 podbijał pre i 0 cbetów).

Czesciej nic nie zlapal. Majac 2 overcards i tak postawi cbeta a takim donkiem tylko go ploszymy

Odpowiedz
Cytat
Grinder23

""wejdę, pobluffuje i wyjdę". "

jesli taki gracz bluffuje twoj donk bet na flopie to jeszcze czesciej bedzie cbetowal, pozatym naprawde unikalbym wyciagania wnioskow z statystyk na probce 7 rak.

znacznie solidniejszym readem bylby tutaj nawet 1 sd z jego udzialem, jak zagral dana reke itd.

Tutaj nadal zostaje przy swoim ze wole robic c/r zamiast donk beta, mysle ze on tutaj bardzo czesto cbetuje + wcale nie jestem taki pewien czy raisuje mojego donkbeta z reka typu QT a mysle ze c/r jest w stanie callowac przez co latwiej mi wrzucic stacka w tym rozdaniu przez 3 streety.

Odpowiedz
Cytat