Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 33 Nl2

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
184 Wyświetlenia

Known players:       
[tg]Hero$2,03:///////;MP3$1,96:///////;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant.Base 0.98 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with 3♦, 3♣
4 folds, MP3 raises to $0,06, 3 folds, Hero calls $0,04.

Flop: ($0,13) J♣, 7♥, 3♥ (2 players)
Hero bets $0,04, MP3 raises to $0,12, Hero raises to $0,49, MP3 raises to $1,20, Hero raises to $1,97 (All-In), MP3 calls $0,70 (All-In).

Turn: ($4,00) A♥
River: ($4,00) 9♦ (2 players)

Final Pot: $4,00

Poproszę o ocenę.

3 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Cieszę się, że przygodę z forum rozpoczynasz od naszego działu oceny rozdań. Jest to świetne miejsce, żeby wyłapać szybko swoje leaki, ponieważ jak wiadomo najszybciej uczymy się na własnych błędach. Dlatego mam nadzieję, że będziesz tutaj częstym gościem. Gwarantuję ci, że na pewno ci to nie zaszkodzi, a tylko może pomóc.

Co do rozdania to generalnie na flopie dążysz do stack off i to jest bardzo prawidłowe, ponieważ mając seta na takim boardzie, chcesz wrzucić stacka już na flopie nie oglądając się na kolejne karty, które mogą zabić ci akcję. Popełniłeś jednak kilka błędów. Jeśli już tutaj betujesz, to pamiętaj, że postflop betujemy w zakresie 2/3 - 3/4 puli. Inna sprawa, że ten donk bet jest tutaj bardzo średnim pomysłem, ponieważ inicjatywę na preflopie wypracował sobie gracz z MP3 i najprawdopodobniej w heads-upie in position on tutaj będzie grał cbet z całym jego range. Czyli, np. będzie tutaj betował sobie przykładowo A5 czy KQ, natomiast kiedy ty stawiasz swojego donk beta, to on te układy, które nie trafiły boardu pasuje, ograniczając tobie value, dlatego ty chcesz tutaj mu pozwolić na kontynuację agresji i grasz check i raise do cbeta. Później już się przebijacie i wrzucacie stacka.

Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziękuję za ocenę. Uważam, że wrzucanie rąk w tym dziale i Twoje opinie o moich rozgrywkach bardzo mi pomogą. Już nauczyłem się kolejnej praktycznej zagrywki. Tak jak piszesz, mogłem wykorzystać agresję przeciwnika przed flopem. Jeszcze raz dziękuję.

Pozdrawiam, Arleso

Thorek

Nie ma sprawy, po to tu jestem :). Masz możliwość wrzucania 10 rozdań każdego dnia i staraj się wykorzystywać ten limit, bo warto :).

Pozdrawiam.