Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 33

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
142 Wyświetlenia
Demiurg12

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP3$10.36:///////;CO$23.71:///////;BU$29.90:///////;SB$9.40:///////;BB$12.03:///////;UTG2$25.25:///////;MP1 (Hero)$26.48:///////;MP2$25.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with 3:h, 3:d.
UTG2 raises to $1.00, Hero calls $1.00, 5 folds, BB calls $0.75.

Flop: ($3.1) 8:c, 3:s, 7:d (3 players)
BB checks, UTG2 bets $1.75, Hero calls $1.75, BB calls $1.75.

Turn: ($8.35) A:h (3 players)
BB checks, UTG2 bets $4.25, Hero calls $4.25, BB folds.

River: ($16.85) T:d (2 players)
UTG2 bets $13.25, Hero raises to $19.48(All-In), UTG2 calls $5.00(All-In).

Final Pot: $54.58.

TOTAL unk

3 odpowiedzi
mik1984

Call na flopie OK, fastplay mógłby często spowodować, że wpakujesz się w set over set, bo tylko 87s na ciebie się nie zrzuci, a to tylko 2 kombinacje. Na turnie jednak sytuacja się poprawia, pojawia się A. Villan może teraz valuebetować wysokie A. Jest również prawdopodobne, że wykorzystuje to jako scare card do double barrel blefu. Niemniej jednak jeśli sprawdzisz teraz, to nie doczekasz się trzeciego blefu. River gram tylko call. Jesteś bardzo często wrąbany w set vs set. Do dochodowego raise musisz mieć 55% equity, do call tylko 36%, ja sądzę że to drugie jest bliższe prawdy. Na sknerowatego rega nawet bym się zastanowił nad fold. Timing tellsy dużo mówią w takich spotach. Ale że nie wiesz czy ten gracz nie jest jakimś spazzem, bo go nie znasz, to ja tu nie pasuję. Ale też nie raisuję.

PS i na stole, którego nie znam, na przeciwnika którego nie znam nie gram set call na MP1 z 22-66. Muszą być jakieś dodatkowe zachęcacze, jak na przykład kilku fishów za mną co overcalluje tego OR i nie tylko poprawi mi oddsy i pewnie się jeszcze spłaci post jak trafię. Granie call na pozycji na unka nie jest zbyt atrakcyjne, bo gra kart spekulacyjnych IP, to gra przede wszystkim mająca dostarczać non-SD winnings. Musisz wiedzieć z kim się kopiesz. I musisz wiedzieć jakimi liniami najlepiej wyciągać value jak trafisz. Tu chodzi o wymanewrowanie silniejszej ręki przeciwnika przy pomocy słabszej ręki i pozycji. A ciężko wymanewrować przeciwnika, którego jeszcze nie jesteś nawet w stanie zakwalifikować jako rega bądź fisha.

Demiurg12 Autor wątku
Demiurg12

ale wlasnie ja lubie granie set minging vs unk , bo unk tez mnie nie zna i duzo rzadziej mi uwierzy w seta niz normalny gracz ktory widzi ze mam tam coldcall na poziomie np 7-10% , a unk nie wie czy ja jakims fishem jestem agro maniakem czy kim kolwiek , dlatego lubie tutaj call i na unkow nigdy nie zrzucam

Hi !

Jak dla mnie wp. Na nieznanego gracza mając seta i mając go kompletnie commited na R nie widzę argumentów kluczowych, dlaczego nie kazać mu płacić dodatkowych 20 bb, goły A'x nie ma prawa tutaj zrzucić.

pzdr