Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 29s NL50

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
238 Wyświetlenia
PLxxx
Elite Grinder

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.50 BB (9 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

CO ($3.30)
Button ($46.70)
SB ($32.65)
Hero (BB) ($10)
UTG ($63.90)
UTG+1 ($59.50)
MP1 ($10)
MP2 ($100.50)
MP3 ($18.05)

Preflop: Hero is BB with 2, 9
UTG calls $0.50, 6 folds, SB calls $0.25, Hero checks

Flop: ($1.50) 8, 10, 3 (3 players)
SB checks, Hero checks, UTG checks

Turn: ($1.50) 5 (3 players)
SB checks, Hero checks, UTG checks

River: ($1.50) 7 (3 players)
SB checks, Hero bets $1.50, 1 fold, SB calls $1.50

Total pot: $4.50 | Rake: $0.20

moglem tego drawa grac na flopie betem czy dobrze rozegrane?

4 odpowiedzi

Zgodnie ze strategią drawy na freeplay'u gramy pasywnie, czyli check/fold. Trafiasz kolor na riverze, więc bet wielkości puli także jest ok.

Może warto było zagrać nawet overbet, ale nie mam co do tego pewności. Mamy dopiero piąty co do siły kolor, więc chyba lepiej by było nie ryzykować.

Rozegrane jak najbardziej poprawnie.

Gomez224
PokerStrategist

Witaj

Generalnie jak wiesz z artykułów z sekcji brąz flush draw gramy pasywnie. Dlatego ja przyjąłbym dokładnie taką samą linię jak Ty. Gdybyś powiedzmy miał tutaj 2 over cards to wtedy mógłbyś się pokusic o agresję już na flopie.

Pozdrawiam

Krasu
PokerStrategist

Witaj PLxxx,

Zagrałeś tutaj bardzo dobrze, od flopa grasz na 9 outów (36% do river) i raczej chcesz w miarę tanim kosztem dobrać do koloru , dlatego też nie ma co inwestować w niepewną rękę skoro przeciwnicy dają darmowe karty. Gdybyś podbił na flopie to przy sprawdzeniu wskazane by było na turnie podbić znowu (chyba że na pozycji - check behind). Na turnie Twoje equity jest juz dwa razy mniejsze i tutaj nie ma sensu podbijać. Na river typowy value bet w wysokości niskiego pota i jest wszystko jak najbardziej OK.

Pozdrawiam

magic83
Oldschool Grinder

hej PLxxx,

no ja tylko potwierdze ze chlopaki mowia wszystko jak najbardziej ok!! Podbicie na flopie nie bylo by najlepszym rozwiazaniem, agresywnei drawy warto rozgrywac w hu z jakas over cards!! tutaj rzeczywiscie lepiej pociagnac jak najbardziej pasywnie ten uklad. No a po trafienu vb jak najbardziej!