Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

22 Nl5

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
149 Wyświetlenia

PokerStars - $0.05 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (MP): $7.40
CO: $3.25
BTN: $6.63
SB: $4.02
BB: $4.86
UTG: $5.25

SB posts SB $0.02, BB posts BB $0.05

Pre Flop: ($0.07) Hero has 2♠ 2♥

UTG raises to $0.20, Hero calls $0.20, fold, fold, fold, fold

Flop: ($0.47, 2 players) 2♣ T♣ 3♠
UTG bets $0.32, Hero calls $0.32

Turn: ($1.11, 2 players) K♦
UTG bets $0.69, Hero raises to $1.80, UTG raises to $2.91, Hero calls $1.11

River: ($6.93, 2 players) A♦
UTG bets $1.80, Hero raises to $3.60, UTG calls $0.02 and is all-in

UTG: 15/13 AF 5 (488 hands)

Muszę się przyznać do winy, jest to mój chyba poważny leak: mimo takiej próbki, nie popatrzyłem na żadne z jego niestandardowych statów: nigdy nie potrafię sobie o tym przypomnieć w takich sytuacjach. Dla informacji: miał WTSD 44 i W$SD 86 (daje do myślenia). Nie popatrzyłem też na jego zakres raisu z UTG, ale można się domyślić, że jest bardzo wąski.

Co do rozdania: na flopie postanowiłem zaczekać, mimo dwóch trefli na flopie (musiałby mieć AcKc, AcQc lub KcQc, mała szansa), a na raise wyrzuci wszystkie niesparowane ręce, możliwe że i overpary (rysuje się na ogarniętego). Na turnie już muszę grać raise dla value, z setem chcę grać o stacki. Jednak 3bet na turnie już powinien mi dać do myślenia (zagrałby tak z AK lub KQ? On raczej mnie nie powinien mieć za fisha), gdybym spojrzał chociażby na W$SD mógłbym to zrzucić (chociaż mógł jeszcze mieć asy). River pogorszył sytuację, gdyż nawet AA wychodzi na prowadzenie. W tak rozegrane AK od ogarniętego gracza ciężko uwierzyć. Rozumiem że było to do zrzucenia na turnie/riverze? Na obu tych streetach chyba jestem mocno z tyłu na jego range

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001

raise flop i tam sie analiza konczy
zaplaci Ci z overparami/drawami, nie dopuszczasz scary kart na turna ktore zabija akcje czy to dla Twojej reki czy dla jego

nie wiem jaki ma pfr z utg + jak cbetuje wiec po prostu tutaj nie kombinuje

pozdro

Odpowiedz
Cytat