Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

22 nl4

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
247 Wyświetlenia
hedgerocker

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]CO$5.00:///////;BU$5.25:///////;SB$4.24:///////;BB (Hero)$4.00:///////;MP3$3.36:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 2:d, 2:h.
MP3 folds, CO raises to $0.16, 2 folds, Hero calls $0.12.

Flop: ($0.34) 2:c, J:s, 5:d (2 players)
Hero checks, CO checks.

Turn: ($0.34) 8:c (2 players)
Hero bets $0.25, CO raises to $0.76, Hero raises to $2.40, CO calls $1.64.

River: ($5.14) 3:c (2 players)
Hero bets $1.44, CO calls $1.44.

Final Pot: $8.02.

Villain - solidny członek naszej społeczności, aczkolwiek mam na niego malo rak 19/11/0.8 po 87 rekach wiec raczej nieadekwatne dane. Podejrzewam, że otwiera dość szeroko bo kradnie buttona nitowi.

preflop std.
Flop: myślę, że ma dobry board do cbetu, więc check
Turn: gram donka bo chce budować pulę, na jego raise myślę, że może trzymać slowplayowaną overpair, seta??? dziwne, no i drawy do koloru lub strita, lub co bardziej prawdopodobne do obu. Prawdopodobnie mogłem tutaj wrzucić stacka skoro i tak planuję wrzutkę na river niezależnie od karty???

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
kNoq001

pf nie jest standardowy, powinienes tam po prostu foldowac
cala teoria z set miningiem nie jest tak perfekcyjna jak moze sie wydawac i w wielu sytuacjach ktore na pierwszy rzut oka sa calle, tak na prawde lepiej foldowac
skoro twierdzisz, ze on ma szeroki range i otwiera tak jak bylby na BU to jak sadzisz, jak czesto on trafi na tyle mocna reke aby Ci oddac stacka gdy Ty zlapiesz seta? przecietny tagus w zdecydowanej wiekszosci po prostu odpusci postflop ze slaba/srednia reka i Twoj call z pf robi sie ev- bo grasz vs szeroki range ktory nie czesto zaplaci
dlatego albo folduje niskie pp ~22-66/77 z blindow vs open taga z CO/BU albo 3betuje jesli
a) duzo folduje na 3bety
b) gra szczerze postflop

tak jak zagrane to ten turn jest dziwny i mega czesto widze tutaj u takiego gracza jakis slowplay, nie sadze aby raisowal drawy bo jest na razie pasywny i ludzie na nl4 w zdecydowanej wiekszosci zagraja tylko call na turnie z fd niz raise
albo ma tam sety albo overpary z czego sadze, ze jednak overpary cbetuja znacznie czesciej flopa
gralbym raczej b/c i c/c turn bo jednak okazjonalnie mozemy zobaczyc gorsze rece jednak ciezko mi stwierdzic czy 3betowanie tutaj turna jest tak mega ev+

ciekaw jestem co pokazal? stawiam, ze 88

pozdro

Odpowiedz
Cytat
hedgerocker Autor wątku
hedgerocker

Villain shows [7:c, 6:c ]

Dzięki za ocenę, będę musiał przemyśleć to raisowanie pocketów bo faktycznie raczej je setminingowałem, a nigdy nie brałem pod uwagę 3betu.

Aczkolwiek, wg mnie dla ogarniętego gracza jest to board do cbetu, więc nie będę tutaj donkował flopa (gram x/call). Na turnie dla mnie chyba najlepszym rozwiązaniem byłaby wrzuta , bo set vs set to życie, a tak to nie dajemy mu oddsów na drawowanie. Wydaje mi się, że się kolega przelevelował i dlatego tak dziwnie rozegrał tą rękę bo często tak jest jak gramy tag vs tag;P

Powiedz mi tylko czy wysokość 3beta na turn jest wystarczająca bo ona mu daje 32% pot odds, a on z tym drawem ma 29% więc z implied odds mógł chyba callnąć. Dlatego czy dobrać inny sizing czy wrzucać stacka?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
BadBoy1989

Ja tam jestem zwolennikiem shipowania tutaj na turnie. Od razu, bez zabawy. Ludzie na tym limicie nie myslą w ogóle prawie. Jeżeli on Cie raisuje - ok może mieć bluffy, ale każdym swoim 3betem je wyrzucisz. Więc zostanie Ci tylko jego "value range", ja nie sądze żeby nagle on część swojego value rangu zrzucał do shipa, a część spradzał za mini raise. Do tego ja u niego najcześciej widzę takie ręce które mają wystarczające equity żeby ten ship sprawdzić, mówię tutaj o fd, overparach, niekiedy tpgk. Dla mnie ship turn jest najlepszy w tym spocie.

Co do pf to zgadzam się zdecydowanie z knoqiem. Callowanie pod set minning vs tag, oop to zazwyczaj bardzo, bardoz słaby pomysł.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

Napisane przez hedgerocker
Villain shows [7:c, 6:c ]

Dzięki za ocenę, będę musiał przemyśleć to raisowanie pocketów bo faktycznie raczej je setminingowałem, a nigdy nie brałem pod uwagę 3betu.

Aczkolwiek, wg mnie dla ogarniętego gracza jest to board do cbetu, więc nie będę tutaj donkował flopa (gram x/call). Na turnie dla mnie chyba najlepszym rozwiązaniem byłaby wrzuta , bo set vs set to życie, a tak to nie dajemy mu oddsów na drawowanie. Wydaje mi się, że się kolega przelevelował i dlatego tak dziwnie rozegrał tą rękę bo często tak jest jak gramy tag vs tag;P

Powiedz mi tylko czy wysokość 3beta na turn jest wystarczająca bo ona mu daje 32% pot odds, a on z tym drawem ma 29% więc z implied odds mógł chyba callnąć. Dlatego czy dobrać inny sizing czy wrzucać stacka?

Pozdrawiam

tzn flopa ja tez tutaj nigdy nie donkuje chyba, ze on by mial cbet na poziomie 10% -.- board jest dobry do betowania dlatego c/c jest lepszy od beta
na turnie ofc dobry bet ale dlaczego ja chce tutaj callowac to dlatego, ze poker to gra informacji, jakimi informacjami tutaj dysponujemy?
to jest nl4 + board jest mega dobry do cbetu wiec zakladam, ze cale air powinno cbetowac + gramy na pasywnego taga na tej probce
co z tego mozna wywnioskowac? dla mnie on bardzo bardzo rzadko raisuje draw na turnie bo po pierwsze skoro zakladamy, ze air betuje flopa to rzadko nagle na turnie budzi sie z drawem
po drugie jako, ze jest pasywny to tym bardziej sklania mnie to do myslenia, ze zagra czesciej call z fd niz raise i nie uwierze, ze random gracz nl4 bedzie mial myslenie na poziomie "nie mam sd value wiec raisuje a na call i tak mam equity" ludzie widza przewaznie swoja reke i na jej podstawie graja
overparek takze za czesto tutaj nie widze bez specjalnego info, jesli ktos gra abc to nie odchodzi od swoich linii
mozna by sie zapytac dlaczego w takim razie nie foldowac po prostu turna skoro dajemy mu same nutsy? bo jednak ciezko uwierzyc, ze ma tam same lepsze sety (tak jak pisalem wczesniej, wyglada to czesto na 88 ewentualnie JJ) dlatego wole ograniczyc pule + zrobic ewentualnego reada na river
gdybym tutaj wiedzial, ze on jest zdolny do spazzowania (jakis read/historia) to wtedy sklaniam sie do Twojej linii

co do sizingu to mozesz nawet shipowac aby nie zostawiac sobie resztek na river, skoro tutaj 3betujesz to zakladasz, ze ma te fd w rangu wiec on i tak raczej tego nie foldnie skoro zdecydowal sie raisowac

Odpowiedz
Cytat