Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 22 Nl2

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
236 Wyświetlenia
IceWhoo

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]CO$1.25:///////;BU$4.96:///////;SB$0.78:///////;BB$1.25:///////;UTG2$1.46:///////;MP1$0.95:///////;MP2$1.90:///////;MP3 (Hero)$2.94:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with 2:h, 2:d.
CO posts deadblind, 2 folds, MP2 calls $0.02, Hero calls $0.02, CO checks, 2 folds, BB checks.

Flop: ($0.09) 9:h, 9:c, 8:h (4 players)
BB bets $0.02, MP2 calls $0.02, Hero calls $0.02, CO folds.

Turn: ($0.15) 2:s (3 players)
BB bets $0.04, MP2 calls $0.04, Hero raises to $0.16, BB folds, MP2 calls $0.12.

River: ($0.51) 9:d (2 players)
MP2 checks, Hero checks.

Final Pot: $0.51.

Results follow:

Hero shows a full-house, nines full of twos(2h 2d).
MP2 shows three of a kind, nines(7h 5h).

Hero wins with a full-house, nines full of twos(2h 2d).

Jak rozgrywać niskie pockety z wczesnych pozycji?

2 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Mp3 to dla ciebie wczesna pozycja? Ja bym to już pod late podciągał :f_eek:. Anyway... Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpując nie zyskujemy żadnych informacji o rękach przeciwników. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, które mogą nas wykończyć. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciężko będzie nam kogoś wyrzucić z rozdania, a tak naprawdę showdowny to nie jest rzecz, do których dążymy. Showdowny chcemy mieć tylko z nutsami, a resztę rozdań, należny wygrywać na wcześniejszych streetach. I jeszcze czwarty powód. Jeśli trafimy układ, na który polujemy to nie wyciągniemy z niego pożądanej wartości, ponieważ nasze bety będą ograniczane przez pulę.

Limp/call jest liią bardzo czytelną i dość słabą. Jest to dopuszczalna gra, ale jedna preferujemy agresję. Flop jest tutaj taki średni. Z jednej strony to tylko 1bb, ale z drugiej co ci to daje? Oddsów na grę pod 2 outy nie dostajesz dobrych, a bije cię tutaj każda made hand i każda kolejna karta jest dla ciebie niekorzystna poza dwójką. As played raise turn do 0,2 $, a przy tak fatalnej karcie na riverze gramy check behind.

Pozdrawiam.

IceWhoo Autor wątku
IceWhoo

A to mój błąd chyba miałem na myśli jakąś inną sytuację.