Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

22 Nl100

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
148 Wyświetlenia
Jeeex

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Replayer
SB ($118)
Hero ($103)
CO ($101)
BTN ($234)

Dealt to Hero 2♣ 2♦

fold, BTN raises to $3, fold, Hero calls $2

FLOP ($6.50) T♠ 6♣ T♣

Hero checks, BTN bets $5, Hero calls $5

TURN ($16.50) T♠ 6♣ T♣ 3♦

Hero checks, BTN bets $12.50, Hero calls $12.50

RIVER ($41.50) T♠ 6♣ T♣ 3♦ 5♦

Hero checks, BTN bets $25, Hero raises to $83.43 (AI),

Spoiler

BTN foldsHero shows 2♣ 2♦ Hero wins $89.50

Calluje oop bo gosc jest mega agresywny i mysle ze mam spore implied oddsy w przypadku trafienia seta + na niektorych boardach bede mogl go ograc.

Gosc jest regiem wiec mysle ze zawsze gra tutaj minimum 2 barrele, sam cbet flop bylby mega weak.
Ma duza agresje river, wysoki wwsf, duzy cbet river -> takze sadze ze bedzie tutaj czesto puszczal nawet 3 strzaly, jako ze wygladam tutaj raczej na pockety, ktore na river sie zloza.

Mimo wysokiego cbet river mysle ze z jakims sensownym sd value gralby just check back river lub ewentualnie thin value bet, ale w okolicach max 15$.

Shipnalem bo wg mnie on tam ma o wiele wiecej bluffow/semi bluffow niz made hands - jedynie Tx i fule.
Nie chce za bardzo callowac bo czesc jego bluff range mnie bije - jakies 6x, 3x, 5x/sth.

Teraz kwestia tego czy on tutaj folduje JJ-AA? (mysle ze ma to jednak rzadko, z uwagi na sizing river - nie ma wielu slabszych rak ktore calluja 3 streety bety w 2/3 -3/4 pota).

Niski wts, wysoki wwsf, board idealny dla niego na 3 barrele = shooooove :f_thumbsup:

Moze spazz, moze przelevelowalem, moze nie ;)

Prosze o ocene.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
JagaForever

po pierwsze nie zgodze sie ze on bedzie zamienial w bluff 6x lub 5x, gracze na nl100 raczej zagraja xbeh z tak solidnym SDv, poniewaz ty wygladasz na FD/Ace high + fakt ze nie czesto wyrzuca Cie z 77-99, a to jedyne rece ktore go bija i czasem moze je wyrzucic (nie zawsze). Wiec wg mnie on jest spolaryzowany do Tx , fulli lub air wiec duzo bardziej wole call niz ship;p

sam fakt ze on duzo barreluje sklania mnie do foldowania na flopie, poniewaz jest bardzo duzo SC dla Ciebie i ciezko bedzie ci zrobic profitowy calldown ;p

jak dla mnie to jest fold flop

Odpowiedz
Cytat
Barron1899

Najprostszym i najbardziej dochodowym zagraniem w logrunie jest check/fold flop! Po co w ogole pakowac sie w takie spoty? On nie wyglada na przesadnie agresywnego, betuje flopa i turna i na flopie powinienes o tym pomyslec, poniewaz z 22 bedziesz musial wytrzymac bet na flopie (gdzie nawet przy dwoch overach oraz przewadze pozycji on najczesciej wygra) oraz na turnie (gdzie jeszcze ciezej Ci callowac i liczyc tak na prawde na 2 outy), a czasem tez na river. Check/fold flop z para i dwoma overami na boardzie + OOP to najlatwiejsze i najlepsze zagranie, radzilbym grac to samo nawet jako open raiser preflop.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat