Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

22

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
322 Wyświetlenia
dawid87juve

$0.05/$0.10 No Limit Holdem
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG Player10 ($4.37) 44bb
UTG+1 Player1 ($13.58) 136bb
CO Player3 ($9.93) 99bb
BTN dawid87juve ($10) 100bb
SB Player6 ($5.90) 59bb
BB Player8 ($23.57) 236bb

Pre-Flop: ($0.15, 6 players) dawid87juve is BTN 2♥: 2♠:
3 folds, dawid87juve raises to $0.30, 1 fold, Player8 raises to $0.90, dawid87juve calls $0.60

Flop: 4♠: T♦: 6♥: ($1.85, 2 players)
Player8 bets $1.10, dawid87juve calls $1.10

Turn: 7♠: ($4.05, 2 players)
Player8 checks, dawid87juve bets $2.60, Player8 calls $2.60

River: 5♠: ($9.25, 2 players)
Player8 checks, dawid87juve bets $5.40, Player8 folds

Final Pot: $9.25

24/21, resteal bb 20, cbet flop 3bet pot 60 (5), w normalnej 58, cbet turn 44, wtsd 29, 746h

On ma tak szeroki range więc myślę, że 22 będzie ok do callowania. Chcę go floatować. Board wpada w mój range. nOn gra call turn, to pewnie ma drawa+ słabe made więc wrzucam river, bo nic innego chyba nie mogę zagrać?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
xSniFF

Jak dla mnie zbyt fancy rozegrane. Ten float mi sie Nie podoba . Poza tym uwazam ze powinienes zmienic tok myslenia bo z tak reka jak 22 powinienes grac w takim spocie tylko pod set mining wiec wlasnie nie dobrze ze on ma szeroki range . Bo jesli on ma tam bardzo szeroki range tak jak piszesz to on zadko trafia rownie mocno zeby wyplacic Ci tego ewentualnego seta . Jak dla mnie to tutaj Najlepsza opcja to poprostu fold pre flop do 3 beta. 4 bet wchodzi w gre jesli uwazasz ze on czesto restealuje chociaz takie zagrania na nl 10 Nie polecam.

Odpowiedz
Cytat

Ciebie nie powinno być w tym rozdaniu. Problemem do 4betu jest fakt ze nie mamy Card removeal efekt wiec bedzie ciezko zrzucić, ale uważam że na regów i graczy tight na NL10 4bet/fold jest EV+ sam tak gram i dobrze idzie. Musi miec wyoski fold to 4bet i szeroko restelować + niski WTSD itp wtedy sie bedzie zrzucal najgorsza opcjąjest call bo swojego seta trafisz raz na 8 przypadków w innych przypadkach bedziesz musiał pajacować jak w powyższym przykładzie ;)

Odpowiedz
Cytat
dawid87juve Autor wątku
dawid87juve

Ale ja nie robiłem tego calla z myślą o set mining, bo tak jak piszecie on ma zbyt szeroki range, żeby on często trafiał i mi się wypłacił. Chciałem go floatować. Tak, trzeba kombinować nawet na nl10. bo jest masa regów. Nie mam zamiaru polegać tylko na fishach, trzeba brać się za regów i ich eksploatować

Odpowiedz
Cytat

Takie ręce głownie się gra pod set mining, w przeciwnym razie masz zgadywankę na kolejnych steetach. Majac jakies rece Ax i boardy z Asami mozesz niektore rece usywać z range;u rywala a tutaj masz czystą zgadywanke. Fakt trzeba swoje rozdania przeciwko regom zmieniać, ale litości nie z ręką 22 każda inna reka nawet J9s QT czy nawet T9s sa lepsze od 22. Po prostuj pasuj to preflop a jesli uważasz że luzno sie broni to zasadz mu 4beta i wio. To jest na 100% napewno EV-w longrunie obejrz sobie kilka filmików z wyzszyck stawek napewno nie zobaczysz tam czesto takiego zagrania akurat z 22

Piona

Odpowiedz
Cytat
dawid87juve Autor wątku
dawid87juve

no może rzeczywiście, dobór ręki nie był trafny, ale czasami coś trzeba robić jak przez długi czas nie dostaje się grywalnych łap:)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez dawid87juve
no może rzeczywiście, dobór ręki nie był trafny, ale czasami coś trzeba robić jak przez długi czas nie dostaje się grywalnych łap:)

No to wal 4bety napewno lepsza opcja z 22 niz callowanie

Odpowiedz
Cytat
uche18

Czesc

Dla mnie masz tu fold. 22 nie jest dobra reka na granie call 3-betow vs dosc szeroki range przeciwnika. O ile call w poprzedniej rece z 75s byl do zaakceptowania to 22 nie podoba mi sie w ogole. Callujac z 75s masz w miare rozwojowa reke i mozesz trafic drawa, 2 pairs, tripsa, a tu w zasadzie musisz grac tylko pod seta. Grasz call, zawsze spada OC (najczesciej trzy) i grasz w zgadywanke.

Odpowiedz
Cytat