Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

2-NL5 FR 33

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
611 Wyświetlenia
KuroiYami

http://www.pokerhandreplays.com/view.php/id/6350354

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 7 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $1.95 (39 bb)
Hero (BB): $5 (100 bb)
MP1: $5.26 (105.2 bb)
MP2: $5.98 (119.6 bb)
MP3: $6.44 (128.8 bb)
CO: $5.52 (110.4 bb)
BTN: $7.05 (141 bb)

Preflop: Hero is BB with 3 3
5 folds, SB raises to $0.15, Hero calls $0.10

Flop: ($0.30) A 8 Q (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: ($0.30) 6 (2 players)
SB checks, Hero checks

River: ($0.30) 3 (2 players)
SB checks, Hero bets $0.26, SB raises to $0.56, Hero raises to $1.25, SB raises to $1.80, Hero calls $0.55

Results:

Spoiler

$3.90 pot ($0.16 rake)
Final Board: A 8 Q 6 3
SB showed 8 K and won $3.74 ($1.79 net)
Hero showed 3 3 and lost (-$1.95 net)

na river cisne value -bet,

Spoiler

bo co za gosc grałby x/x flop, x/x turn
x river, w oczekiwaniu na beta od przeciniwka, jesli trzyma nutsa O.o ?

Dodam, że przeciwnik 8/7 po 96 rękach, żeby nie było, że odpowiedź na "co za gość" , to: fish.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
rusher88

Siemanko.

Szczerze mówiąc, nie 3betuje rivera. Pomijając, że on może tu złapać jakieś random flushe, to pewnie slowplayowane AA też się znajdzie. Chodzi mi o to, że jego linia wg mnie praktycznie zawsze go polaryzuje, tj. on ma albo nutsa, albo smieci, tyle że śmieci nie grają calla do Twojego 3beta, czy shove, QX nie gra takiej linii, ani jakis randomowy AX, nawet jesli nie betował wcześniej, to po prostu gra bet, lub XC na river. Prawda taka, że pewnie rzadko to jest bluff, ale seta nie idzie spasować mimo wszystko.

Prawda taka, że na river od większości playerpoola spodziewaj się szczerości w znakomitej większości wypadków. Akcje typu luźny check/raise, raise, czy coś w ten deseń, widziałem chyba dosłownie kilka razy max.

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami Autor wątku
KuroiYami

Napisane przez rusher88
Pomijając, że on może tu złapać jakieś random flushe, to pewnie slowplayowane AA też się znajdzie.

No nie no, nie mogę uwierzyć żeby typek miał na river asy, i na turnie gdzie leży FD grać sobie na luzaka check.
Pomijając, że na flopie może value betować od Ax, Qx też całkiem możliwe.
O tyle, co na flopie jeszcze umiałbym zrozumieć slow-play to na turnie wykluczam go z AA.

"że jego linia wg mnie praktycznie zawsze go polaryzuje, tj. on ma albo nutsa albo smieci"

No dokładnie, a wręcz nie spodziewałbym się tutaj koloru itp. jak napisałem w pierwszym poście, więc
według mnie polaryzuje go na trash.

Tyle, że śmieci nie powinny grać 3-beta ani shove, zgoda.
Więc obstawiałem gruby blef na river.

Jeśli mam brać pod uwagę, że oczekuję szczerości od gracz, no to
"Prawda taka, że pewnie rzadko to jest bluff, " okej wtedy.
Ale no, nie widzę sensu w takiej linii.

Bo niby jak mógłby się spodziewać, że zagram beta po x/x flop x/x turn ?
Czy poważnie kolor zagra wtedy x na river? no wątpię, chyba że gość jest idiotą dla mnie.
Jak dla mnie mega słaba linia. A Ty jak ją oceniasz? Bo może to jakiś std jest, a ja nie znam ?

"Akcje typu luźny check/raise, raise, czy coś w ten deseń, widziałem chyba dosłownie kilka razy max." masz na myśli na river, luźny w sensie sizing jakiś tam, ale słaby zakres - bluffy ?

Trochę to tak, że uwarunkowujesz swoją odpowiedź, tylko tym, iż
spodziewasz się szczerości, a ja patrzę od strony linii, że nie trzyma się kupy według mnie wcale.

Odpowiedz
Cytat

Ja bym sprawdził jego 3beta. Wydaje mi się, że w większości przypadków Twojego 4beta nie spasuje tylko kolor, nawet jeżeli jest to słaby gracz, więc w większości przypadków nic nie zyskujesz, a ryzykujesz większą stratę.

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami Autor wątku
KuroiYami

Napisane przez wirage1984
Ja bym sprawdził jego 3beta. Wydaje mi się, że w większości przypadków Twojego 4beta nie spasuje tylko kolor, nawet jeżeli jest to słaby gracz, więc w większości przypadków nic nie zyskujesz, a ryzykujesz większą stratę.

Ziomek, ja na river gram 3-beta, najpierw ogarnij podstawy :D
A on 4-beta - na którego już mam oddsy takie, że izi call.
Co najwyzej jak Rusher pisał, że mogłem nie grać JA 3-beta. I to jest możliwa opcja do dyskusji, ale lepiej mu zostaw do oceny spota, dzięki :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
ziomhoum

Elo moim zdaniem trochę popłynąłeś w tych rozkminach, gracz 8/7 blefował za dużo nie będzie. na river jak trafiłeś seta mogłeś zagrać nawet PSB 30c jak ziomek zagrał raise wystarczyło to sprawdzić. Ale to jest tylko moje zdanie co ja tam wiem.8-o

Odpowiedz
Cytat

Pomijając, że źle napisałem, to sens był taki jak w ostatnim akapicie - ja bym nie 3betował, tylko sprawdzał i dalej jak pisałem.
Napisz następnym razem kto się może udzielać, to uniknę niezręcznej sytuacji wpraszania się w Twoją dyskusję:f_drink:

Odpowiedz
Cytat