Dzieki wszystkim.

135. w rankingu ATP Steve Darcis sam nie mógł uwierzyć w to, że udało mu się zwyciężyć Rafaela Nadala w pierwszej rundzie Wimbledonu. - Nie wiem, co powiedzieć - powiedział Belg.
Dla Rafaela Nadala to "dzień do zapomnienia" - napisał hiszpański dziennik sportowy "Marca". Tymczasem dla Darcisa będzie to dzień, jaki
być może zapamięta do końca życia. Dwunastokrotny triumfator turniejów wielkoszlemowych pierwszy raz w swojej karierze odpadł już w pierwszej rundzie turnieju tej rangi. W dodatku po trzech setach.
- Rafa nie miał dziś swojego dnia. To trudne rozegrać pierwszy mecz na nawierzchni trawiastej. Ja chciałem po prostu grać najlepszy tenis, chciałem iść do siatki i grać z dala od linii. Zawsze lubiłem grać na trawie, być może nie tutaj, gdzie miałem kilka ciężkich przepraw, ale dziś jestem naprawdę szczęśliwy. Nie wiem, co powiedzieć - powiedział schodzący z kortu Darcis, który był najniższej sklasyfikowanym graczem, jaki pokonała Nadala od siedmiu lat.
Hiszpan jest tymczasem pierwszym triumfatorem French Open i jednocześnie przegranym w pierwszej rundzie w tym samym roku od czasów porażki Gustavo Kuertena 16 lat temu.
W Kolejnej rundzie Darcis zagra z Łukaszem Kubotem . Obecnie kursy z 1.80 u wiekszosci bukow spadaja do 1.60. Pamietam jak Rosol rok temu po wyeliminowaniu Nadala odpadl w kolejenj rundzie z Philippem Kohlschreiberem ale tutaj tak nie bedzie. Kubot to nie Phillip a duzo gorszy tenisista , nie dosc ze bez psychiki to jego tenis serve and volley nie zawsze jest skuteczny. Poweidzialbym ze czesciej nieskuteczny sprawdzajac jego ostatnie wyniki.
Jak ktos bedzie ciekaw i chetny zobaczyc to pozniej jeszcze wrzuce kilka mniejszych kuponow z wczorajszego dnia ♠_p: