Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

RAZZ dwa trzy CZTERY pierwsze cyfry

17 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
2,215 Wyświetlenia
dewast
Oldschool Grinder

Miałem w "karierze" pare deepów, ale max konczylo sie na 200-300$. I czekałem czekałem na ten pierwszy grubszy ship i lol sie doczekalem w turnieju doklejonym do sesji na doczepke. Przed jego rozpoczeciem sprawdzilem jeszcze jakie sa dokladnie zasady. Ale pamietalem ze kiedys raz sobie w to pykalem, to dlaczego nie sprobowac? I sprobowalem:)

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
Nasir99
Oldschool Grinder

_o:
nice score i to w niszowej odmianie :f_thumbsup: :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast
Oldschool Grinder

Dzieki
Jestem bardzo zadowolony ze swojej gry. Na poczatku turniej sam sie gral, bo wyplacali sie ludzi, którzy albo nie znali w ogole zasad albo bardzo przeceniali sile swoich rąk. Później staralem sie dokladnie przemyslec kazda decyzje liczac co ja mam, a co w najgorszym razie moze miec przeciwnik; duzo korzystalem z time banku w przeciwienstwie do 95% przeciwnikow, którzy ładowali z automatu. Plus do tego troche szczescia. A na FT 1 koles kategorycznie nie chcial deala. Jak zostalismy we 2 i ja mialem ok 9mln a on 7mln w zetonach to łaskawie chcial sie zgodzic na deala 50/50. To go pogoniłem.
Oczywiscie na tym moja przygoda z razzem sie konczy. Za duzo musialbym sie uczyc od podstaw zebym ogarniac regularnie te gre

Odpowiedz
Cytat
Rodri85PL
PokerStrategist

Graty :)

Odpowiedz
Cytat
Rumunus
PokerStrategist

Gratulacje chyba jesteś pierwszym polakiem który wygrał turka w micro milions.

Razz to poza tym jest loteria nie poker. Wszystko zależy od kart które dostajesz i czy często drawy ci dochodzą. Dostajesz 3 karty poniżej 8 raise i patrzeć na karty przeciwnika czy może mieć lepsze easy. Wiem bo trochę kiedyś grałem i na początku w ch** dużo wygrywałem co drugie rozdanie premium hand i wtedy gra bardzo łatwa. Gorzej jak ci karta nie idzie to jesteś skazany z góry na porażkę i nawet najlepszy pro player nic z tym nie zrobi. I polecam każdemu zagrać w micro milions odmianę o której nie ma pojęcia nowi gracze mają bunusowe szczęście i mogę to potwierdzić na własnym przykładzie bo grałem już każdą odmianę.

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

wow wielkie graty super wynik :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225
Oldschool Grinder

Napisane przez Rumunus
Razz to poza tym jest loteria nie poker.

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Gratulacje. Sam zauważyłem, że mega dużo osób zasad nie znało, ale potem okres dłuższego bezkarcia dał o sobie znać i poleciałem.

Jeszcze raz graty!!! :sdrink :sdrink :sdrink

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast
Oldschool Grinder

Dzięki chłopaki
Rumunus - nie zgodzę się z tym, że Razz jako odmiana pokera to loteria, choć oczywiście żadnym jej znawca nie jestem. Rzecz jasna tego typu turniej razza jest loterią. Po pierwsze przez field prawie 3,5k graczy. Po drugie przez to, że 99% graczy na pewno nie było wybitnymi specjalistami w tej grze (w tym ja) i duże znaczenie miło to jakie karty dostawaliśmy. Na szczęście miałem jedynie krótkie okresy card dead.
Przyjąłem założenie, że "nie oszukujmy się to jest donkament w razza za 4,4$ na MicroMilions, wiec poziom musi być potrójnie tragiczny w porównaniu z holdemem. Licz sobie na spokojnie co masz, a co może mieć przeciwnik i jak masz 95-100% pewności ze go bijesz ściągaj max value - jest duża szansa ze przeciwnicy tak na to nie patrzą i jak podoba im sie ich ręka to będą sami ładować nie patrząc na to, co ja mogę mieć". Założenie okazało się słuszne plus karty sprzyjały, toteż udało się shipnac.
Nie jest to oczywiście zasługa moich wybitnych umiejętności, ale trzymania się prostego założenia, spokojnego wręcz "łopatologicznego" wdrażania go w życie, co w połączeniu z tragicznym poziomem i niezłymi kartami dało efekt. Taki uśmiech od losu.

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225
Oldschool Grinder

Napisane przez dewast
Dzięki chłopaki
Rumunus - nie zgodzę się z tym, że Razz jako odmiana pokera to loteria, choć oczywiście żadnym jej znawca nie jestem. Rzecz jasna tego typu turniej razza jest loterią. Po pierwsze przez field prawie 3,5k graczy. Po drugie przez to, że 99% graczy na pewno nie było wybitnymi specjalistami w tej grze (w tym ja) i duże znaczenie miło to jakie karty dostawaliśmy. Na szczęście miałem jedynie krótkie okresy card dead.
Przyjąłem założenie, że "nie oszukujmy się to jest donkament w razza za 4,4$ na MicroMilions, wiec poziom musi być potrójnie tragiczny w porównaniu z holdemem. Licz sobie na spokojnie co masz, a co może mieć przeciwnik i jak masz 95-100% pewności ze go bijesz ściągaj max value - jest duża szansa ze przeciwnicy tak na to nie patrzą i jak podoba im sie ich ręka to będą sami ładować nie patrząc na to, co ja mogę mieć". Założenie okazało się słuszne plus karty sprzyjały, toteż udało się shipnac.
Nie jest to oczywiście zasługa moich wybitnych umiejętności, ale trzymania się prostego założenia, spokojnego wręcz "łopatologicznego" wdrażania go w życie, co w połączeniu z tragicznym poziomem i niezłymi kartami dało efekt. Taki uśmiech od losu.

Popieram. Ja na stoliku miałem kolesia, który capował moje A2347 nie mając żadnej ręki low, ale miał nut flusha :D

Odpowiedz
Cytat
AceBestini
PokerStrategist

Napisane przez Rumunus
Razz to poza tym jest loteria nie poker. Wszystko zależy od kart które dostajesz i czy często drawy ci dochodzą. Dostajesz 3 karty poniżej 8 raise i patrzeć na karty przeciwnika czy może mieć lepsze easy. Wiem bo trochę kiedyś grałem i na początku w ch** dużo wygrywałem co drugie rozdanie premium hand i wtedy gra bardzo łatwa. Gorzej jak ci karta nie idzie to jesteś skazany z góry na porażkę i nawet najlepszy pro player nic z tym nie zrobi.

:ayfkm: :ayfkm: :ayfkm:

Autorowi shipu serdecznie gratuluję. Przyjmij zaproszenie :fdrink

Odpowiedz
Cytat
dewast Autor wątku
dewast
Oldschool Grinder

Przyjete

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder

Napisane przez Rumunus
Gratulacje chyba jesteś pierwszym polakiem który wygrał turka w micro milions.

Razz to poza tym jest loteria nie poker. Wszystko zależy od kart które dostajesz i czy często drawy ci dochodzą. Dostajesz 3 karty poniżej 8 raise i patrzeć na karty przeciwnika czy może mieć lepsze easy. Wiem bo trochę kiedyś grałem i na początku w ch** dużo wygrywałem co drugie rozdanie premium hand i wtedy gra bardzo łatwa. Gorzej jak ci karta nie idzie to jesteś skazany z góry na porażkę i nawet najlepszy pro player nic z tym nie zrobi. I polecam każdemu zagrać w micro milions odmianę o której nie ma pojęcia nowi gracze mają bunusowe szczęście i mogę to potwierdzić na własnym przykładzie bo grałem już każdą odmianę.

So not true. Pisząc w ten sposób pokazujesz tylko, że jesteś ignorantem w tej kwestii. O tym, że Razz to nie loteria, tylko odmiana, w której liczą się umiejętności, świadczą wyniki najlepszych graczy. Nie musimy zresztą daleko szukać, bo w naszym kraju mamy świetnego gracza Razz - Shume, który pokazał, że odmiana to jak najbardziej gra umiejętności. Idąc twoim tokiem rozumowania, każdą odmianę można nazwać loterią, bo w każdej w pewnym stopniu nasza sytuacja w rozdaniu zależy od kart, ale long run weryfikuje.

Zgodzę się, że w pojedynczym turnieju czynnik szczęścia ma znaczenia, ale w Hold'emie jest to samo i mnóstwo świetnych pokerzystów zalicza runy po kilkaset turków bez większego shipa.

W tym turku rzeczywiście trzeba było mieć szczęście o tyle, żeby przetrwać pierwsze godziny, bo tam dużo rzeczywiście zależało od kart, bo tworzyły się 5-way poty i przeciwnicy dawal call downy z królem na trzecim streecie łapiąc wheela, ale całkowicie nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że razz to loteria.

Odpowiedz
Cytat
AceBestini
PokerStrategist

Chciało Ci się, Thorek, krzyczeć na takiej pustyni? ;)

Odpowiedz
Cytat
Rumunus
PokerStrategist

Może przesadziłem z tym ,że razz to loteria. Wczoraj mnie mocno fishe stiltowały i to nie tylko w razza. Ale jak donki łamią a234 zaczynając z k92 to się można załamać. Oczywiście skill ma znaczenie ,ale nie w takich donkamentach co ostatnio na scoopach pokazał Shaun Deeb. Do tego chcę coś ugrać w micro milions leaderboard (obecnie 140pkt) i każdy brak itm boli,ale chyba sobie to odpuszczę bo przez ostatnie 2 dni grałem jak rasowy donk.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Rumunus

:facepalm:

Wielkie graty :nh

Odpowiedz
Cytat
rootpl
Oldschool Grinder

Ładnie. Gratuluję skilla.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Gier32o
Oldschool Grinder