Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 -> NL5 10 dni

39 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
2,158 Wyświetlenia
leszczu7

Siemanko, zakładam sobie challenge ze względów motywacyjnych, plan jest prosty zdobyć 150$ i spokojnie przeskoczyć NL2 do końca lipca.
Aktualny stan to lekko ponad 80 $
Założenia są takie że będę robił cashouty ponieważ aktuanie jest to moje jedyne źródło pieniędzy co może dodatkowo utrudnić całą sytuacje.
Gram na full ringach, zarówno normalnych jak i zoomach, codziennie będę się starał robić jakies podsumowanie dnia, a więc zaczynam od ... teraz siadam do stolików i grinduje pozdro

Odpowiedz
Cytat
38 odpowiedzi
ZolnierzSkez

LUDZIE CALE ZYCIE GRAJO MIKRO I PRZEJSC NIE MOGO A TY W DZIESIEC DNI CHCESZ, BOJ SIE BOGA.

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy

Chyba przeskoczyć na nl5 do końca lipca;-)
easy do zrobienia, gl!

Odpowiedz
Cytat
Danyt1990

Niewykonalne, softy rigged :D

GL :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Toluvel

Powodzenia, spokojnie do zrobienia moim zdaniem. Mikro nie takie straszne :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
nosferatuPL

Powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

Napisane przez Janosikgdy
Chyba przeskoczyć na nl5 do końca lipca;-)
easy do zrobienia, gl!

easy easy gdyby nie cashouty
Dzięki wszystkim za dobre słowo.

Kończe grę na dziś średnio zadowolony bo w sumie stanąłem w miejscu przez wypłacenie troche kasy, musiałem między innymi zamówić nową kartę skrilla bo ta coś mi odmawia posłuszeństwa a kosztowała 13 $ i jeszcze na drobne zakupy wypłaciłem to co zarobiłem dziś.
Co by nie było skoro mam jeszcze 9 dni i do zrobienia 70 $ jest to mniej niż 10$ odkładanych dziennie + reszta na wypłaty.

Co do dzisiejszej gry na początku do około 4500 h grałem zoom (widać po non showdown który na zanitowanym zoomie łatwiej kontrolować), byłem średnio z czasem i co chwile musiałem przerywać sesje, potem wskoczyłem już na zwykłe stoliki co było dobrym ruchem.
Tak grałem grałem szło dobrze a sesja była na 3k i pod koniec już padałem ze zmęczenia co widać po wykresie gdzie w moment straciłem 3 BI

wykresik

staty jakieś tam:
Time Played Total Hands Net Won USD bb/100 $ USD (EV adjusted)
5h 59m 7210 $22,24 15,42 $21,99

Podsumowując średnio jestem zadowolony z dzisiejszego dnia, taki docelowy winrate powinien być >20bb
Jutro postaram się wrzucić jakieś spoty dzis juz ide spać powodzenia przy stolikach elo

Odpowiedz
Cytat
pzbrojny

I to w Tobie Lesczunio lubię..coco jumbo i do przodu,musi się udać...

Odpowiedz
Cytat
Astose

jak bedziesz mieć czas to weź nagraj 1h sesji na normalnych stolikach (jeżeli sprzęt Ci pozwoli :P)

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

Napisane przez pzbrojny
I to w Tobie Lesczunio lubię..coco jumbo i do przodu,musi się udać...

hehehe

Co do filmu postaram się nagrać zobaczymy czy się uda przy 24 stołach bo tyle gram.

2 rece win loose:

gość grał ostro aggro i wiedziałem że tak by króla nie rozegrał na flopie, takie Lagi stoją na głowie czyli stawiają z gownem a gdy cos ma calluje

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]SB$2.00:///////;BB$2.00:///////;UTG1$2.00:///////;UTG2$2.60:///////;MP1$1.00:///////;MP2$1.80:///////;MP3$2.87:///////;CO$1.24:///////;BU (Hero)$3.95:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with A:c, A:d.
2 folds, MP1 raises to $0.06, MP2 calls $0.06, MP3 calls $0.06, CO calls $0.06, Hero raises to $0.26, 4 folds, MP3 calls $0.20, CO folds.

Flop: ($0.73) K:s, 5:h, K:h (2 players)
MP3 bets $2.61(All-In), Hero calls $2.61.

Turn: ($5.95) J:c (2 players)

River: ($5.95) 3:h (2 players)

Final Pot: $5.95.
Results follow:

Hero shows two pairs, aces and kings(A:c A:d).
MP3 shows two pairs, kings and jacks(Q:h J:s).

Hero wins with two pairs, aces and kings(A:c A:d).

Na flopie doskonale zdałem sobie sprawę że gość ma seta więc ta 9 na turnie nie była dla mnie wyjątkowo dobrą karta pomimo dającego mi fulla, ale to NL2 i gracze prezentują różne gówno w rękach więc nie do spasowania

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$4.31:///////;SB$1.98:///////;BB$1.94:///////;UTG1$3.35:///////;UTG2 (Hero)$2.00:///////;MP1$1.62:///////;MP2$2.36:///////;MP3$2.01:///////;CO$2.07:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with Q:s, Q:h.
UTG1 calls $0.02, Hero raises to $0.08, MP1 calls $0.08, 2 folds, CO calls $0.08, 3 folds, UTG1 calls $0.06.

Flop: ($0.35) T:s, Q:c, 9:d (4 players)
UTG1 checks, Hero bets $0.24, MP1 calls $0.24, CO folds, UTG1 folds.

Turn: ($0.83) 9:h (2 players)
Hero bets $0.40, MP1 calls $0.40.

River: ($1.63) 6:h (2 players)
Hero bets $0.78, MP1 raises to $0.90(All-In), Hero calls $0.12.

Final Pot: $3.43.
Results follow:

MP1 shows four of a kind, nines(9:c 9:s).
Hero shows a full-house, queens full of nines(Q:s Q:h).

MP1 wins with four of a kind, nines(9:c 9:s).

Odpowiedz
Cytat
Swiezak

.

Odpowiedz
Cytat
stekubuk

"Na flopie doskonale zdałem sobie sprawę że gość ma seta więc ta 9 na turnie nie była dla mnie wyjątkowo dobrą karta pomimo dającego mi fulla, ale to NL2 i gracze prezentują różne gówno w rękach więc nie do spasowania"

Wyjaśnisz w jaki sposób zdałeś sobie sprawę, że ma seta na flopie? :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
Edgrim

Napisane przez stekubuk
"Na flopie doskonale zdałem sobie sprawę że gość ma seta więc ta 9 na turnie nie była dla mnie wyjątkowo dobrą karta pomimo dającego mi fulla, ale to NL2 i gracze prezentują różne gówno w rękach więc nie do spasowania"

Wyjaśnisz w jaki sposób zdałeś sobie sprawę, że ma seta na flopie? :pcuser:

Lol tu sie nie ma co zastanawiac masz najsilniejsza reke, 9 naprawde jest nie znaczaca karta a wrecz dobra dla ciebie(a to ze trafi raz na XXXX to sie zdarzy),i jak komus przejdzie mysl o spasowaniu to sorry ,ale nie wroce rewelacji:(
Czy to nl 2 czy nl 2k to nikt tej reki nie sfolduje

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

Jasne że tak ponieważ na tym limicie w dodatku na zanitowanym zoomie multiway spoty wyglądają tak że kto ma pocketa ten gra pod seta i jest proste fit or fold, czyli myślę że ewentualnie jeszcze mógł mieć KJ, J8, JJ. Ale skoro na turnie nie zrzucił jego zakresem wg mnie było TT, 99, czyli 3 kombinacje TT i jedna 99, a dlatego napisałem że srednio mi się ta 9 spodobała ponieważ idąc tym tokiem myślenia dalej znacznie pogoniej bym zaregaował na cegłe nie dopełniającą drawów bo jeżeli miałby JK, J8 w co wątpie patrząc na jego ciasne statystyki czyli już w granicach jeszcze no mógłbym od biedy zostawić JK to by na 100 nie slowplayował tego na flopie, tak mi się wydaje dlatego też dałem mu około 20% szans na karete na showdownie
mam nadzieje ze wytlumaczyłem zrozumiale :)

Odpowiedz
Cytat
ZolnierzSkez

No wiec widziales u niego seta dopiero na river, a nie na flopie i do tego chyba pije kolega stekubuk. :fdrink

edit: W sensie seta lub quada w tym przypadku.

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

dobra co by nie mówić kuler

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

wczorajszy dzień bez zupełnej historii z rana cos tam zbudowalem potem grałem na tilcie (chyba wróce do filmów lecha) i to wszystko spadło postanowiłem się uspokoić zadać pytanie czy gram żeby wygrać czy żeby się wyżyć bo humor naprawde miałem zdechły i ogólnie za dużo nie pograłem i dzień b/e ale dziś juz jest ok wrzuce coś tam w nocy z poczynań.

A mam do was pytanie takie nie w temacie jakie są ograniczenia jeśli chodzi o wypłaty z P*na skrill w sensie ile razy w tyg czy w miesiacu, orientuje się ktoś?

Odpowiedz
Cytat
ZolnierzSkez

3 razy na dobe do wartosci lacznej 15k$.

Odpowiedz
Cytat
leszczu7 Autor wątku
leszczu7

wykresik z dziś, nie miałem czasu ale 3h łącznie zeszło

Odpowiedz
Cytat
Skikor

Jesli utrzymasz taki winrate tez chetnie bym zobaczyl filmik.
Wiadomo, ze nl2 problemem nie jest ale 20bb+ przy 24 stolach do dla mnie czarna magia.

U Ciebie wykres jest w miare plaski, SJS mial jak EKG, ale po 10tys rak wynik podobny

Odpowiedz
Cytat