Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Challenge: Hold'em NL $1.50 Turbo 45 Players

90 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
5,199 Wyświetlenia
Khamulx
Elite Grinder

Po moim MR mam już takie oddsy, że muszę to callować, nawet wiedząc, że jestem lekko w plecy. A wcale w plecy być nie musiałem.

W ogóle, zdajesz sobie sprawę, jak szeroko powinieneś mnie pushować? Z jak wieloma GORSZYMI rękami od mojego QJs?

Odpowiedz
Cytat
Broziu
Oldschool Grinder

Oddsy? Ale to nie jest cash. No właśnie problem jest taki, że po Twoim MR, mój push wygląda na tyle mocno, że jak dla mnie to jest instant fold z Twojej strony. Załóżmy, że mój range to wszystkie Ax, Kx, QT, i wszystkie pary, to jedyną reką którą dominujesz jest moje QT, ze wszyskimi Ax i Kx jesteś jak Ty to mówisz lekko z tyłu, ale jest masa rąk, które Cię mega dominują: KQ, AQ, AJ, JJ, QQ, KK, AA. Ja tam w swoim range-u mam jedną rękę, która jest gorsza od Twojej!!!, a reszta flipuje, jest lepsza, bądź dużo lepsza. Na dodatek Ty masz tylko Q high, czaisz? A ja nie miałem 2,3,4,5BB w stacku, tylko jednak prawie 9.

Nawet jak bym tam wrzucił JT, J9, Q9 to i tak niewiele zmienia.

Odpowiedz
Cytat
Khamulx
Elite Grinder

Twój range utwierdza mnie w przekonaniu, że dobrze oznaczyłem :)

Btw xDDDDDD

Napisane przez Broziu
Oddsy? Ale to nie jest cash.

Made my day :coolface:

Odpowiedz
Cytat

Odpowiedz
Cytat
Broziu
Oldschool Grinder

Nigdzie nie napisałem, że to jest mój range :)
Dalej widze, że kłania się czytanie ze zrozumieniem.

W Twoim toku rozumowania, to chyba ja tam na Twój MR wciskam any two i dlatego uważasz call z QJ za opłacalny. :facepalm:

Co do oddsów no to rzeczywiście, miałeś oddsy, żeby tam wrzucać any two właściwie, więc co ja tu pierdole. Imo dobry call z Twojej strony. Tylko pamiętaj, trzymaj formę i powtarzalność tego typu zagrań, a wszyscy będziemy szczęśliwi.

Pozdro od Fisza :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
WojtekBest
PokerStrategist

Napisane przez Broziu
Nigdzie nie napisałem, że to jest mój range :)
Dalej widze, że kłania się czytanie ze zrozumieniem.

W Twoim toku rozumowania, to chyba ja tam na Twój MR wciskam any two i dlatego uważasz call z QJ za opłacalny. :facepalm:

Co do oddsów no to rzeczywiście, miałeś oddsy, żeby tam wrzucać any two właściwie, więc co ja tu pierdole. Imo dobry call z Twojej strony. Tylko pamiętaj, trzymaj formę i powtarzalność tego typu zagrań, a wszyscy będziemy szczęśliwi.

Pozdro od Fisza :f_biggrin:

Dobry pomysł, bo strasznie się pogrążałeś :truestory:

Odpowiedz
Cytat
AqueousIVigo
PokerStrategist

Będzie jakaś nagroda za największy downswing? Bo mi jakoś mniej więcej 100$ ubyło ;D

Odpowiedz
Cytat
Jankes1906
Poker Player

wystartowałbym w wyścigu o taką nagrode... ok -90bi obecnie...historia wiekszych pul z HM-a lepsza niż nie jeden kabaret:)

Odpowiedz
Cytat
AqueousIVigo
PokerStrategist

No, myślę, że jednak o tę odrobinkę prowadzisz ;D Tym bardziej, że zacząłem pierwszy tydzień na +115$ :D teraz może mam to 15$ CHYBA WYPŁACĘ, ALE JESZCZE NIE WIEM. ZASTANOWIĘ SIĘ :milord: Co by tu kupić...

Odpowiedz
Cytat
Jankes1906
Poker Player

Z +80 zjechałem w 180 turków na -50... 3 outowce snią mi się po nocach:). Kup jakąś książke o mindsecie! pożycze sobie jak przeczytasz:D

Odpowiedz
Cytat
AqueousIVigo
PokerStrategist

Za takie kokosy to ja kupię całą bibliotekę. Matko jedyna wariancyjna, na jakie tematy zszedł ten wątek :(

A taki urbanpol siedzi i grinduje, skubany ;D

Odpowiedz
Cytat
Jankes1906
Poker Player

Lekcja z BMa już za nami:P Na każdego przyjdzie pora:D

Odpowiedz
Cytat

Półmetek za nami w sumie,można liczyć na aktualizację ?

Odpowiedz
Cytat
rybluk
PokerStrategist

Dodatkowa nagroda na półmetku wedruje do kolegi urbanpol, gratulacje :sdrink

Odpowiedz
Cytat
AqueousIVigo
PokerStrategist

Kto by się spodziewał... :D Gratki! :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Khamulx
Elite Grinder

Urbanpol, masz u mnie dług :D

Odpowiedz
Cytat
urbanpol
Oldschool Grinder

Dzięki wielkie :fdrink w sumie to się nie spodziewałem, ale i tak się cieszę :f_biggrin: jak można odebrać nagrodę?
Khamulx: czemu nie wystartowałeś w Challenge'u ?

Odpowiedz
Cytat
Khamulx
Elite Grinder

Widzisz to czerwone na początku? Obawiałem się, że nie dam rady z tego wyjść :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
rybluk
PokerStrategist

Napisane przez urbanpol
Dzięki wielkie :fdrink w sumie to się nie spodziewałem, ale i tak się cieszę :f_biggrin: jak można odebrać nagrodę?
Khamulx: czemu nie wystartowałeś w Challenge'u ?

po nagrode musisz zglosic sie do wombata, ale to jak wroci z san remo, jak nie masz z nim kontaktu, to ja mu dam znac jak by co. pozdrawiam :sdrink

Odpowiedz
Cytat
urbanpol
Oldschool Grinder

Ok to na razie nie będę mu zawracał głowy :) niech tam shipuje :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat