Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

5bb/100 ev 100kh NL25Z, NA PÓŁMETKU!

84 Posty
15 Użytkownicy
38 Reakcje
17.9 K Wyświetlenia
LYSYANIOL69 Autor wątku
LYSYANIOL69
Legacy Member

Nic nie zmienia, jest blankiem. Co przecież nie znaczy, że jego range jest na obu stritach taki sam.
Nieważne w sumie. Nie dojdziemy pewnie do porozumienia, możesz się ze mną nie zgadzać, ale ja nie uznaję takiej logiki "spada blank, na poprzednim stricie callowałeś to tutaj też musisz".

Co do rezultatów jest w miarę OK, poza ruchaniem mnie przez łotrzyka:
37k rozdań, bb 3/100, ev bb 7/100

Odpowiedz
Cytat
DanielWar
Legacy Member

Ja mowie ze jezeli gra cbet z AA KK AQ to na T napewno bedzie poprawial , dodajac ze otwiera sie FD i on bedzie chronil swoja reke

Jezeli chodzi o A4s to watpie ze ktos bedzie calowal maly bet ktory wyglada jak super oczywisty vbet z 2nd pair , ludzie na tym limicie nie patrza jak wyglada twoj range tylko patrza na sile swojej reki . Ma jakies JT to snapuje :f_drink: :f_drink: :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
LYSYANIOL69 Autor wątku
LYSYANIOL69
Legacy Member

Jak najbardziej możesz mieć rację, wiem że często przeceniam graczy z tego limitu i pojawiają się problemy, przez ostatni rok grałem NL50+, więc może stąd te nawyki :f_confused:

ręka sprzed sekundy

Spoiler

PokerStars Zoom No-Limit Hold'em, $0.25 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Button ($19.65)
SB ($31.49)
BB ($85.41)
UTG ($39.77)
ŁY$YANIOL69 (MP) ($25.65)
CO ($39.97)

Preflop: ŁY$YANIOL69 is MP with 7♣, 6♣
1 fold, ŁY$YANIOL69 raises to $0.75, CO calls $0.75, 3 folds

Flop: ($1.85) 6♠, 5♠, 8♣ (2 players)
ŁY$YANIOL69 checks, CO bets $1.25, ŁY$YANIOL69 calls $1.25

Turn: ($4.35) 9♣ (2 players)
ŁY$YANIOL69 checks, CO checks

River: ($4.35) 4♥ (2 players)
ŁY$YANIOL69 bets $3, CO calls $3

Total pot: $10.35 | Rake: $0.47

Spoiler

ŁY$YANIOL69 had 7♣, 6♣ (straight, nine high).
CO didn't show
Outcome: ŁY$YANIOL69 won $9.88

A:c Q:c ...

Na dzisiaj już kończę, chociaż na kacu gra mi się zajebiście. Mam problem ze zbyt szybkim podejmowaniem decyzji, a w dzisiejszym stanie jestem spowolniony i dzięki temu gra mi się najwidoczniej lepiej :thinking:
Wykres z dzisiejszych 3 sesji obrazujący jak ostatnie parę dni wygląda :D

Odpowiedz
Cytat
kielonus
Poker Player

@Kielonus grasz na PP? Masz jakieś porównanie do starsów? Ile % RB można tam ukręcić na nl25 FF?

To zalezy :coolface: wyslalem zapro na priv jak chcesz pogadac :)

Odpowiedz
Cytat
LYSYANIOL69 Autor wątku
LYSYANIOL69
Legacy Member

niestety 40k ev 5bb. prawdziwe 2bb :(
Pootwierałem sobie skrzynki, które wygrałem za ten grind 40kh. Dostałem ~30$ RB. JUPI :) Za te ~750$ rake'u czy ile im tam zapłaciłem to jak naplucie w mordę.
Ciekawy hand:
Zjebałem trochę sizing, powinienem pewnie jakieś 5$ tam raisować na flopie. Reszta mi się podoba, tzn. fold :)
Swoją drogą ciekawy sizing UTG, ja tam z rybą w pocie (SB) walę co najmniej psb, a nie 55% :coolface:

PokerStars Zoom No-Limit Hold'em, $0.25 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

saw flop | saw showdown

Button ($26.38)
SB ($16.79)
BB ($26.69)
UTG ($27.87)
ŁY$YANIOL69 (MP) ($25)
CO ($57.29)

Preflop: ŁY$YANIOL69 is MP with 10:diamond:, 10:spade:
UTG raises to $0.75, ŁY$YANIOL69 calls $0.75, 2 folds, SB calls $0.65, 1 fold

Flop: ($2.50) 10:heart:, K♠, Q♠ (3 players)
SB checks, UTG bets $1.40, ŁY$YANIOL69 raises to $4, SB calls $4, UTG raises to $8.80, ŁY$YANIOL69 folds, SB raises to $13.60, UTG raises to $27.12 (All-In), SB calls $2.44 (All-In)

Turn: ($38.58) 3♥ (2 players, 2 all-in)

River: ($38.58) 6♣ (2 players, 2 all-in)

Total pot: $38.58 | Rake: $1.74

Spoiler

SB had J♠, A♠ (straight, Ace high).
UTG had J♦, A♣ (straight, Ace high).
Outcome: SB won $18.42, UTG won $18.42

Odpowiedz
Cytat
LYSYANIOL69 Autor wątku
LYSYANIOL69
Legacy Member

zzzz, to już jest nudne :)
42kh ev 5.5bb, real 2bb

W sumie nie ma co narzekać, bo dopiero zjechałem o jakieś 15bi. Z takim winratem 5-6bb to raczej standard. Boli tylko, że ciągnie się to tak długo z powodu mojego volume.

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

gratulacje brązu :D

bycie pod EV to chyba domena NL25z :D

Odpowiedz
Cytat
LYSYANIOL69 Autor wątku
LYSYANIOL69
Legacy Member

Chyba coś w tym jest. Wkurwiający jest brak RB, bo zawsze w takich chwilach można było sobie boostnąć rola i zjazd o 15bi nie był odczuwalny, teraz przy starsowych zmianach jest to niemożliwe :ayfkm: Jak wcześniej przy regular tables i volume 20kh na miesiąc jakoś mi to nie przeszkadzało, to teraz przy 40kh czuję się okradany :D

W ogóle nie byłem tego świadomy, ale mozna otagować sobie typków nie grając z nimi. Dzięki temu mam zaznaczonych wszystkich, którzy grają +3 stoły na zoomie. Fajna sprawa, bo mocno pomaga przy szybkim podejmowaniu decyzji np. PF

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Napisane przez weirdcreep
gratulacje brązu :D

bycie pod EV to chyba domena NL25z :D

Myslelm ze na nl25 leci sie nad ev, po to by 3x wiecej byc pod ev na nl50 :|

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Co do tagowania to mozesz oznaczyc cale lobby nie otwierajac ani jednego stolu w okolo 2 minuty.

Odpowiedz
Cytat
LYSYANIOL69 Autor wątku
LYSYANIOL69
Legacy Member

No, w końcu coś wpadło

Musiałem zejść na chwilę na nl16, bo brakło rolla na granie NL25. Wypłaciłem (kiedy jeszcze było to możliwe) większość na NT, a teraz nie chcę wpłacać tam póki co ani grosza, kiedy starsy nie potrafią uporać się z wypłatami z ecopayz. Zaraz się okaże, że dolary w kasjerze to tylko playmoney :f_biggrin: Dodatkowo mam zamiar przejść na PP, więc wolę mieć już rolla w gotowości :)

2 ciekawe ręce z dzisiaj:

Spoiler

PokerStars Zoom No-Limit Hold'em, $0.25 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com/

LY$YANIOL69 (Button) ($27.70)
SB ($11.85)
BB ($25)
UTG ($23.29)
MP ($39.45)
CO ($24.90)

Preflop: LY$YANIOL69 is Button with A♥, J♣
3 folds, LY$YANIOL69 raises to $0.54, SB raises to $1.87, 2 folds

Total pot: $1.33 | Rake: $0

Spoiler

SB didn't show

Mamy tutaj jakiś calling range PF?

Spoiler

PokerStars Zoom No-Limit Hold'em, $0.25 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

Button ($75.52)
SB ($43.57)
BB ($37.20)
LY$YANIOL69 (UTG) ($28.52)
MP ($25)
CO ($36.35)

Preflop: LY$YANIOL69 is UTG with A♥, J♣
LY$YANIOL69 raises to $0.75, MP calls $0.75, 4 folds

Flop: ($1.85) Q♦, 9♥, 7♥ (2 players)
LY$YANIOL69 checks, MP bets $0.92, LY$YANIOL69 folds

Total pot: $1.85 | Rake: $0.08

Spoiler

MP didn't show

Ziomek 25/18 po 500h, w miarę spoko reg jak na te stawki.
PF: Jego calling range MP vs EP poki co 0/8. Overall calling range to 15%, z czego wszystko to praktycznie tylko BB (37%), więc zakładam, że na MP vs EP ma mocny range, tym bardziej, że nie ma żadnej ryby na stole.
W najszerszym wypadku dałbym mu 4% czyli, KQs, AQs+, AQo, 77-JJ. 24 combosy broadwayów, 30 combosów PP

FLOP: Tutaj gram XF, bo zrzucę mu 8 combosów, 88 i 2x AKs, jak na turnie poprawię to dojdzie do tego 9x TT/JJ. Więc dla mnie bez sensu granie CB vs tak mocny range. Wolałbym to robić z GS, FD, ew. BD FD.
Zgadzacie się z tym?

Druga sprawa, jak gracie tutaj QJ/KQ? Dla mnie vs takie range jest to raczej XC. Co o tym myślicie?

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

AJ z Ah to cbet flop raczej. Na TT nie wypadasz tragicznie, jedyne czego się realnie obawiasz na flopie do AQ i KQs (12 combo). sety raczej będzie raisowal na ten strukturze.

Odpowiedz
Cytat
boskibogdan
PokerStrategist

Panowie jak oznaczacie ludzi w lobby zoomów? TST czy jest opcja żeby zrobić to bez tego?

Odpowiedz
Cytat
LYSYANIOL69 Autor wątku
LYSYANIOL69
Legacy Member

Napisane przez weirdcreep
AJ z Ah to cbet flop raczej. Na TT nie wypadasz tragicznie, jedyne czego się realnie obawiasz na flopie do AQ i KQs (12 combo). sety raczej będzie raisowal na ten strukturze.

Racja, ale 12 combo to ponad 1/3 jego range'u. Do tego wszystkie co nie jest TP+ weźmie pewnie XB. Więc może delayed CB?
Druga sprawa to nie do końca podoba mi się gameplan na kolejne strity przy CB, tzn.:
- barrel na heart turnie - zrzucamy tylko TT-JJ bez hearta, feq na poziomie ~30%
- river spada blank, xf? Nie podoba mi się, kiedy barrelujemy z tak niskim FEQ OTT. Barrel też mi się nie podoba, kiedy gramy vs tak mocny range i liczymy na hero foldy Qx

Co myslisz o xc rąk OTF <KQ?

Odpowiedz
Cytat
Matesu
PokerStrategist

Ja też jestem za agresywniejszym rozegraniem i gram na pewno cbet flop i na heartsie ciągne do końca. Natomiast z <KQ gram przynajmniej 2x x/c (oczywiście zależy od turna i od tego czy trzymam heartsa ), ale w próżni można przyjąć.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Napisane przez boskibogdan
Panowie jak oznaczacie ludzi w lobby zoomów? TST czy jest opcja żeby zrobić to bez tego?

Open Player Notes

CTR+C

CTR+V

Odpowiedz
Cytat
boskibogdan
PokerStrategist

@Elzo2012
żebyś z KK nigdy asa na stole nie zobaczył, chyba że w towarzystwie K, wielkie dzięki, super że chciało Ci się czas poświęcić_drink:_drink:_drink:
btw jak możesz podrzuć tytuł poprzedniego bloga, aktualny jest martwy zresztą narazie na wschód się nie wybieram, a na starym widziałem parę fajnych wpisów odnośnie gry na zoomie :edit: a zapomniałem jak się nazywał :)
jeszcze raz wielkie 5!_drink:_drink:_drink:

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Napisane przez boskibogdan
@Elzo2012
żebyś z KK nigdy asa na stole nie zobaczył, chyba że w towarzystwie K, wielkie dzięki, super że chciało Ci się czas poświęcić_drink:_drink:_drink:
btw jak możesz podrzuć tytuł poprzedniego bloga, aktualny jest martwy zresztą narazie na wschód się nie wybieram, a na starym widziałem parę fajnych wpisów odnośnie gry na zoomie :edit: a zapomniałem jak się nazywał :)
jeszcze raz wielkie 5!_drink:_drink:_drink:

Poprzedniego już nie ma. Nie miałem serca robić wpisy i poszedł ... do archiwum.
Może wrócę do blogowania regularnego ale jeszcze nie teraz, nie mam weny.

Odpowiedz
Cytat
boskibogdan
PokerStrategist

anyway wielkie thx:s_drink:

Spoiler

jest zarchiwizowany czy skasowany? jak to drugie to szkoda bo było value

Odpowiedz
Cytat
LYSYANIOL69 Autor wątku
LYSYANIOL69
Legacy Member