Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

100 BI na NL100- SH

258 Posty
52 Użytkownicy
0 Reakcje
34.6 K Wyświetlenia
Libera
Elite Grinder

Tak jak krzyziu również gratuluje Ci Leszek, super wykres GJ!

Odpowiedz
Cytat
JohnnieD
Poker Player

Podbijam reszte, kozacki wykres. Na oficjalne gratulacje wstrzymam sie z ostatecznym wykresem :D

Odpowiedz
Cytat
Leszek_86
Poker Player

Dzisiaj już pykło.

Trochę bragi, ale co tam :)

Dzięki za miłe słowa. Anyway przydałby się jakiś kolejny challenge żeby była jakaś dodatkowa pompa do ścigania.

Co do różnic między nl100 a nl200 to trudno mi to jakoś skonkretyzować. Na pewno różnica jest, bo to czuć grając, jednak jak ją zdefiniować? Ogólnie rzecz biorąc im wyższe stawki, tym więcej ludzi, którzy coraz lepiej wiedzą co i dlaczego robią. Na nl100 może jest trochę więcej calling station? I jakichś zbyt luźnych graczy, którzy sobie ubzdurali, że każdy stół dobry do floatowania moga floatować z any2? Po prostu taka nieusystematyzowana wiedza, którą ktoś zobaczył gdzieś na jakimś filmiku i jeszcze nie do końca rozumie jak to się je? Aczkolwiek trochę się dziwnie czuję oceniając tak innych, bo sam jeszcze mnóstwo błędów popełniam i na pewno niejeden gracz ma na mnie konkretne ready gdzie można mnie exploitować.

A w kwestii swingów na 20bi to ja mam dość krytyczny względem siebie pogląd (a może to tylko kwestia niezrozumienia wariancji w pokerze?), że jak kiepsko idzie to jest to tak w 80% moja wina i po prostu szukam na nowo jak ugryźć dane spoty, kwestionuję swoją dotychczasową wiedzę żeby na nowo znaleźć odpowiedzi etc. Zrzucanie winy downswingu na sam downswing to moim zdaniem usprawiedliwianie swoich złych decyzji (oczywiście nie w 100%, ale w większej części). Może stąd ten brak tak dużych swingów, o których ktoś wcześniej wspomniał? Chociaż dla mnie zjazd o 10-15 BI to już poważny sygnał, że strasznie dałem dupy.

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Gratulacje wygranej!

Poza tym świetny wykres :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
JagaForever
Elite Grinder

wow !
Imponujący wykres, tak jak ktoś wyżej napisał, myślę że idealnie nadawałbyś się na trenera :)

Odpowiedz
Cytat
JohnnieD
Poker Player

sick wykres, gratulacje zdecydowanie zasluzone :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1
PokerStrategist

Proponuje żeby wszyscy którzy brali udział w czelendżu wstawili swoje wyniki i żeby fidell zrobił ogólne podsumowanie.

Ja ze swojej strony mogę powiedzieć że czelendż ten (dopóki była większa ilość osób) dawał mi niezłego kopa motywacyjnego. Z biegiem czasu (pewnie dlatego że zbyt długo to trwało) jakoś siadała chęć rywalizacji.

Ogólnie rzecz ujmując jestem zadowolony z tego jak to wpłynęło na mnie i moją grę.

Jeszcze raz gratuluje Leszkowi bo jego wynik jest dwa razy lepszy niż gdyby to wygrał ktoś z nl100. Szczery szacun.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
grzesiek
Elite Grinder

Leszku, grałeś może w mtg :>? Ksywa ze screena brzmi mocno znajomo :).

Odpowiedz
Cytat

Gratki wielki dla zwycięzcy. Szkoda, że 25ty dzień bez kompa jestem, przymusowy urlop źle mi służy. Wykres wrzucam ostatni jaki zapisywałem:

Spoiler

Doliczając to, co ugrałem przed spaleniem się kompa oraz wynik z PP jest ~71bi. Kolejny challenge jest przede mną, 1kk hands do końca roku, wml ;)

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

Napisane przez Leszek_86
Anyway przydałby się jakiś kolejny challenge żeby była jakaś dodatkowa pompa do ścigania.

Ja bym z chęcią wziął udział w podobnym chalenge, ale na stawki NL50+ :)

Odpowiedz
Cytat
Leszek_86
Poker Player

Napisane przez grzesiek
Leszku, grałeś może w mtg :>? Ksywa ze screena brzmi mocno znajomo :).

Zgadza się, czasami dalej pogrywam.

Odpowiedz
Cytat
fidelloz Autor wątku
fidelloz
BlackMember

No niestety ja mam mega faila, malo gralem NL100, ale nie spoczne dopoki nie zdobede 100 BI. WIem ze sie uda i dalej bede kontynuowal niczym zolw samodzielnie :P

tak wiec +2 BI :P

zeby nie bylo ze nie potrafie w ogole grac, to tu wykres all hands all stawek ost 4 msc.

Odpowiedz
Cytat
fidelloz Autor wątku
fidelloz
BlackMember

Oczywiuscie wielkie gratulacje dla zwyciezcy, zmiazdzyl cala konkurencje wliczajac mnie :)

Co ciekawe widze ,ze Leszek grales tylko 6-8 stolikow?

Odpowiedz
Cytat
Leszek_86
Poker Player

Oj różnie. Std sesja to 12 stołów (od pewnego czasu 11 + okienko replayera), jak gierki bardzo wymagające/ kiepska kondycja/mindset to 8, jak dobre gry i dobra kondycja to i 18 wpadało.
18 jest niestety czasami dla mnie zgubne i ciągle mam z tym powracający problem. Jak jest dobry run, dobre zagrania i ostatnie kilka dobrych dni, to czasami wpadam w pułapkę zbytniej pewności siebie, odpalam 18 i tak co 3-4ty raz dostaję wtedy niezłe lanie, bo jeszcze nie mam skilla na taki multitabling po prostu. Ale jeszcze pewnie się będę musiał parę razy boleśnie o tym przekonać zanim do mnie dotrze :P

Odpowiedz
Cytat
szczesniak87
Oldschool Grinder

Napisane przez evog

Napisane przez Leszek_86
Anyway przydałby się jakiś kolejny challenge żeby była jakaś dodatkowa pompa do ścigania.

Ja bym z chęcią wziął udział w podobnym chalenge, ale na stawki NL50+ :)

też jestem za, bo to fajna motywacja do grindowania :)

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie
Oldschool Grinder

dolacze sie do pytan:
grasz caly czas nl100-600 ? czy 100 tylko na poczatku?

jak najlepiej radzic sobie z przegranymi wyzej gdzie wiesz ze 1bi to ~3(nl600-200)

jak masz tego samego rega na 400 i 600 to grasz na niego jakos inaczej ?

i czy sa na 600 zauwazyles graczy ktorzy wywieraja wieksza presje ze wzgledu na scare money u innych? ciezko mi powiedziec o co mi chodzi, ale mzoe zrozumiesz:)

Odpowiedz
Cytat
Leszek_86
Poker Player

nl100 było raczej na początku, ale czasami dalej tam gram jak wyżej nie ma dużo stolików/ są zbyt duże kolejki.
Co do drugiej kwestii to szczerze mówiąc nie wiem, mnie to jakoś super specjalnie nie rusza. Były dni, w które grałem nl400 zamiast nl200 i miałem good run, to muszą też być dni, w których lvl wyżej nie będzie szło zbyt specjalnie, czy ja coś mogę na to poradzić? Takie dni po prostu muszą mieć miejsce.
W kwestii tego samego rega na 400 i 600 to trudno mi powiedzieć, za mało rozdań jeszcze na nl600 zagrałem. Są oczywiście gracze, którzy wywierają presję ze względu na scare money, między innymi na mnie :) Dlatego wycofałem się z nl600 do czasu wygrindowania jakichś 30bi na nl400.

A tak z innej beczki jak temat nowego czelendżu, odpalamy coś od sierpnia?

Odpowiedz
Cytat
MaNTissS
Elite Grinder

leszek grasz tez zooma?

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

Napisane przez Leszek_86
A tak z innej beczki jak temat nowego czelendżu, odpalamy coś od sierpnia?

Jestem za :), już shotuje .5/1 wiec może być i od .5/1

Odpowiedz
Cytat
Alocha18
PokerStrategist

Taki czelendż nie jest na miesiąc a motywacji do grindu nigdy za mało, więc imo można zakładać jak najszybciej

Odpowiedz
Cytat