Wczoraj późno nie było satek do SS, dziś dalej nie ma.....
Wczoraj około 23 otrzymałem wiadomość, że:
"
Thank you for your email.
Unfortunately the target tournament for the satellite you are referring has started and therefore there are no longer satellites.
There should be more tomorrow for the $11 NLHE 10K Gtd for tomorrow. Kindly notice that you will now see the buy-in in StarsCoin instead of FPPs.
Please let us know if there is anything else we may help you with.
Regards,
Adrian
PokerStars Support Team
"
i wez tu wymien FPP...
odpowiedź numer 2:
Thank you for your email.
We are aware that some of the satellites are missing from our lobby. This is due to the pending transition from FPPs to StarsCoin on January 1, 2016. We will run FPP satellites* only for the target events scheduled to start in 2015.
* Although it says StarsCoin in the lobby, until the end of 2015 it is only a graphical change, i.e. name changed, but points remain FPPs by nature and value until January 1, 2016.
StarsCoin satellites schedule being gradually deployed, so not all usual satellites may be available until the end of this week.
Please accept our apologies for the inconvenience associated with this transition. Please note that the full StarsCoin satellite schedule will be live from Monday, January 4, 2016 (the latest).
Thank you for your understanding.
Kind regards,
Ramune
PokerStars Support Team
i wez sie czlowieku dowiedz czy beda te satki czy nie... ...
Chyba przez te freerolle. Strasznie denerwujące, bo ipokerowy soft jest chyba szybszy. Dzisiaj w ciągu dnia, aż się dziwiłem co tak szybko się pokazują te karty :E
Takie luźne przemyślenie i może macie jakąś radę, ogólnie w internecie może pisać każdy - to wiadomo.
Interesowałyby mnie strony gdzie ktoś przedstawia coś, co jest potwierdzone badaniami/opinią np. jakiegoś doktora.
np. wpływ energetyków na organizm.
Bo jak sobie wyszukam w googlach - to mnie nie przekona, że jakiś random coś napisał - bo mu się tak wydaję, a nie ma żadnego poparcia faktami :x
Znacie jakąś fajną/mądrą stronkę w tym stylu ?
Ze swojej strony polecam izotoniczne napoje sportowe np. Powerade. Posiadają takie składniki mineralne jak: sód, potas, wapń i magnez, niesamowicie nawadniają organizm i nie zawierają kofeiny
Co do zacinania się starsów - radzili mi usunąć user.ini po zobaczeniu moich plików.
W sumie teraz jak patrzyłem w observer chwilę to cięło.
Minusem jest to, że trzeba wszystkie ustawienia od nowa ustawiać...
Niestety dziś już lece spać i nie pogram, zawsze coś x_x
Powerade zawiera gumę arabską, która zamula organizm. Paradoks jest taki, że reklamują go na wielkich imprezach sportowych w postaci bidonów itd. a w środku zawodnicy mają co innego. Jeśli już chodzi o izotoniki, to najlepszy jest isostar, ale znajdzie się też kilka tańszych opcji
edit: Yami, przyjmij zapro. Mam sprawę odnośnie cev.
Zapoznając się z blogiem kolegi i ogólnie myśląc, że nowy rok - trzeba wyznaczyć sobie cele czynię to.
Więc let's do it.
1) Weź odpowiedzialność za swoje życie
2) Wybierz cel który chcesz osiągnąć
Chce prowadzić reguralny tryb życia - często ciężko z tym u mnie.
Każdy dzień tygodnia wstawać o tej samej porze i iść spać o tej samej.
Dzięki temu zawsze mieć czas na solidne śniadanie - dbać o diete
Poprawić skill taneczny jeszcze bardziej
Przeczytać minimum 12 książek w tym roku, w tym koniecznie 6 - które mają coś wspólnego z informatyką
Po kolei ulepszać plan - tak aby stawał się coraz bardziej optymalny
wygospodarować sobie czas na grę w poksa, studia, koło naukowe, znajomych, i inne.
Cwiczyc reguralnie może być siłownia, ale nie musi - zawsze lepiej robić coś niż nic
Ogarnąć projekty poza uczelniane
Dowiedzieć się więcej o (Samo)motywacji i stosować ją codziennie od samego rana
Poprawa kontaktów socjalnych - m.in. pracowanie nad tym żebym był bardziej elokwentny i inne
nieustannie rozwijać się
Ogarniać studia i mieć wszystko na nich zaliczone.
3)Uwierz że dasz radę
"WSZYSTKO JEST W GŁOWIE. ZMIEŃ TO CO MASZ W GŁOWIE, A TO ZMIENI TWOJE ŻYCIE"
4)Zwizualizuj cel który chcesz osiagnac
5)Zrob liste rzeczy ktore musisz zrobic zeby osiagnac dany cel
1. reguralne spanie
2. dieta
3. ułożenie sobie planu
4. zapoznanie się z fajnymi materiałami dot. kontaktów miedzyludzkich - wdrazanie ich w codziennosc
6)Zrob liste wiedzy jaka musisz zdobyc zeby osiagnac dany cel
Jak wczesnie wstawać każdego dnia kiedy mózg jeszcze nie zaczął do końca funkcjonować - jak się do tego zmotywować
bilans kalroczny danych dań oraz tworzenie swojej diety
co dokładnie będę robił w dany dzień ?
zapoznanie się z fajnymi materiałami dot. kontaktów miedzyludzkich - wdrazanie ich w codziennosc
7)Zrob liste umiejetnosci jakie musisz nabyc
Silna motywacja od samego rana
m.in cieszenie się z każdego dnia, uśmiech na buzi, elokwencja
8)Zrob liste osob ktorych pomocy bedziesz potrzebowal
Coach
znajomi
internet
9)Zrob liste przeszkod
-czas: czy zdąże wszystko zrobić?
-wiedza: motywacja rano
-umiejetnosci: gotowanie
-imprezy: przeszkoda żeby reguralnie sypiać
-przekonania - pokonanie przeszkód mentalnych jest kluczowym elementem osiągnięcia każdego celu:
czy rano będąc ledwo przytomnym uda mi się zmotywować od razu do działania?
- strach
- senność
10)Zrob plan skladajacy sie z w/w punktow
Plan będę realizował codziennie od chwili w której wstaje rano, aż w tej której będe walczył żeby pójść o dobrej godzinie spać. Miejsca będą różne. Będę starał się motywować jakoś rano i znaleźć skuteczną metodę na to - żeby jak najszybciej oprzytomnieć.
Nie chcę marnować czasu, stawiam na rozwój osobisty, chcę być lepszy.
Zarówno w informatyce, pokerze, tańcu jak i innych rzeczach - wszystko jest dla mnie możliwe.
Da mi to poczucie wartości - tego, że nie jestem jebaną leniwą bułą i, że ciężko pracowałem żeby być tą osobą, którą będę.
-Pierwszy krok:
Reguralne wstawanie rano i kładzenie się spać !
-Co musiałbyś zrobić żeby Ci nie wyszło?
Nie wstawać o tej samej porze/ kłaść się o różnej, zjebać sobie nie raz biorytm imprezami.
Nie robić zestawienia tego co jadłem - nie ulepszać diety, nie chodzić na kurs tańca,
nie grać w pokera, nie analizować gry, nie czytać książek, nie siedzieć nad projektami poza uczelnianymi,
być jebaną leniwą kluchą.
-Emocja napędzająca
Pora ogarnąć życie !!! Co mi da to, że będę jebaną leniwą bułą !!
11)Postanów że nigdy się nie poddasz i że wybierzesz pracowitość a nie lenistwo
Mam zamiar spełnić swoje postanowienia. Zaczynam od wstawania/kładzenia się o reguralnych porach.
może być początkowo 1-7 - wish me luck.
Motywacja OD i DO Co mi da osiągnięcie celu:
wielką satysfakcję z tego, że dałem radę, wygranie z samym sobą bardzo trudną walkę,
większe poczucie samo-wartości, poczucie, że za to co zrobiłem w 2016 mogę przybić sobie piątkę i powiedzieć w sylwestra: OBY TEN ROK BYŁ TAKI SAM JAK 2016 !!
Co się stanie gdy tego nie osiągnę:
Będę osoba, która nie ma ułożonego życia, traci dużo czasu przez sens, oraz nieoptymalnie wykorzystuje czas.
Będę poruszał się do przodu - ale na pewno nie tak szybko jak mógłbym, oraz nie we wszystkich aspektach w których mógłbym.
Nie będę miał sylwetki - którą mógłbym mieć, ani też nie będę szybko zajebistym informatykiem..
PLAN DZIAŁANIA KROK PIERWSZY:
Spanie o reguralnych porach, budzenie się z silną motywacją, znalezienie czegoś co będzie mnie motywowało od samego rano, nakręcać się na działanie od rana.
chętnie posłuchałbym uwag na temat jak zmotywować się do ostrego działania od rana.