Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wicked Spinzzz

49 Posty
26 Użytkownicy
14 Reakcje
2,485 Wyświetlenia
wickediusz88 Autor wątku
wickediusz88
PokerStrategist

Siema siema! Ludziska sporo się u mnie ostatnio działo pokerowo, prawdziwy mindfuck. Pracowałem ostatnio nad swoim schedule, nad pokerową rutyną. Mieszkam w kawalerce z dziewczyną więc są godziny w ktorych naprawde ciezko jest mi sie skupic. Tym samym wpadłem na genialny pomysł projekt nietoperz. Siadałem codziennie do sesji pokerowej o 21 i grałem do 7 rano ;D Grało się całkiem dobrze, duzo ameryki poludniowej na stole średnia zdecydowanie overaggro w porownaniu do europy. Grało się całkiem fajnie ale nie widziałem słońca =D zdecydowanie brak słońca ryje beret. No więc sesje teraz staram się zaczynać standardowo od rana. Następnie przyszły nieco gorsze wyniki, mindset nie wytrzymał i zacząłem gubic swoja A-game. Na szczęście w pore to zauwazylem i wzialem sie mocno za warsztat (filmy szkoleniowe + notatki i analiza rozdań). I A-game wróciła! Zredukowałem również swoj bankroll, big cashout, opracowałem sobie konkretniejszy BRM i zapisuje sie do MBC. Tym samym:
Biorę udział!

Link do bloga: https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=3730459#post3730459
Gram: MTT
Poker roomy, na których będziesz grał: P*, PP, FTP, 888, Ipoker
Początkowy bankroll: 1589$
Cel, który chcesz osiągnąć: 15890$

Odpowiedz
Cytat
swat866
PokerStrategist

Przyjmij zapa :)

Odpowiedz
Cytat
bodek1983
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat

Dobre shipy GL będę śledził :f_drink:
:f_cool:

Odpowiedz
Cytat
bodek1983
PokerStrategist

zapro poszło ziom, proszę o akceptacje :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Maciekplll
PokerStrategist

Powodzenia, jakie filmiki ogladales?:D Moze cos polecisz?;>

Odpowiedz
Cytat
wickediusz88 Autor wątku
wickediusz88
PokerStrategist

Polskie produkcje na pokerstrategy. Jeżeli chodzi o autorow to Majkelx za ogolna strategie i Wombat za szczegoly i ciekawe prezentowanie sciezki myslenia.

Odpowiedz
Cytat
wickediusz88 Autor wątku
wickediusz88
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 62
Typ gier: SnG/MTT
Zysk/strata: - 174$
Aktualny bankroll: 1415$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Słaby tydzień i słaby miesiac jeżeli chodzi o finansowe aspekty gry w pokera. Z drugiej strony nie moge rzec iż miesiac ten byl bezwartosciowy. Schedule wyglada lepiej, lepiej dobieram turki i przede wszystkim roomy. Z uwagi na powoli wkradajaca sie monotonie zdarza mi sie nie grac swojego A game jednak w miare szybko to dostrzegam i jakos staram sie zawsze temu zaradzic. W mej grze oczywiscie pojawia sie caly czas sporo bledow ale w tym miesiacu rachunek prawdopodobienstwa rowniez dawal dupy nie mniej niz ja ;D. off top - mialem bardzo ciezki weekend i dzisiaj wstalem dopiero po 15 i zobaczylem w telefonie mnostwo polaczen nieodebranych z domu rodzinnego, zadzwonilem i dowiedzialem sie ze nasz domowy pies ktory ma rok i jest jamnikiem dlugowlosym dotkliwie pogryzl moja mame w brzuch, zabral go jakis treser czy psycholog psi na obserwacje i powiedzial ze bardzo mozliwe ze pies ma schizofrenie i bedzie trzeba go uspic :O straszny mindfuck, nie pozwole na uspienie go, bede go musial wziac do mojej mikrokawalerki ;-d cale zycie z wariatami nawet kurwa pies :| pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Nie wiedziałem że pies może mieć schizofrenie hehe od dziś będę uważał na jamniki :D
GL w tym tyg na pewno będzie lepiej :) :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

A często pies może mieć takie ataki? Strach pomyśleć co mogłoby się stać gdyby to nie był jamnik tylko większy pies :(

Odpowiedz
Cytat
wickediusz88 Autor wątku
wickediusz88
PokerStrategist

4 razy pogryzl domownikow jak na jamnika to dosc dotkliwie, teraz mnie bedzie podgryzal przy grindzie ;-]

Odpowiedz
Cytat
wickediusz88 Autor wątku
wickediusz88
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 57
Typ gier: SnG/MTT
Zysk/strata: - 425$
Aktualny bankroll: 990$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Bardzo słaby wynik. Jest przekłamany o jakies 160$ musiałem wyłączyć sesję i zająć się psem i niestety w końcu go uśpić. Straciłem dobrego kumpla ból na maxa. Do tego od poniedziałku jestem chory, mocno przeziębiony więc koncentracja może być mniejsza. Flipy nie wchodzą masakrycznie. Nie jest tak, że zrzucam winę na wszystko i wszystkich po prostu moja diagnoza - downswing. Co robimy? Robimy dalej swoje + zaznaczamy więcej łapek do analizy + zmniejszamy volume + gramy tylko non turbo + mniej gry na p*.

Z pokerowych ciekawostek, chciałem wypłacić hajs z P*, hajs ktorego juz nie zaliczam do MBC, mianowicie 2000$ i poproszono mnie o weryfikację, okazało się że zdjecie dowodu jest za słabej jakości i do tego jeszcze musze wysłać im jakis rachunek a nic takiego nie mam ;-]

Przerzuciłem większość rolla na 888 a mianowicie 1000$, gdy tylko wszedłem w cashiera pokazało się okienko z supportem, zapytałem jakie bonusy mogą mi zaproponować. Laska zapytała mnie ile chce wplacic, ja zaczalem od 75$ ona na to ze mi da 5$ do tego, wskoczyłem na próg 500$ ona na to że mi da instant 40$, a skończyło się na tym, że powiedziałem, że przerzuce do nich 1000$ jak mi da 100$ instant czyli bez żadnego wyrabiania punkcików itp no i poszło no i git :)

Odpowiedz
Cytat
Spiderro
Oldschool Grinder

Co do tych rachunków przy weryfikacji to nie wiem jaką politykę ma Pokerstars, ale na iPokerze i PKR jak prosili mnie właśnie o jakiś utility bill to wysłałem im zdjęcie zaświadczenia o posiadaniu rachunku bankowego i przeszło. Chodzi po prostu o to, żebyś mógł im przedstawić jakiś papier, na którym widnieją twoje dane osobowe. Jak nie masz żadnych rachunków na twoje nazwisko to polecam pójść do banku po takie zaświadczenie. Powinno być bezpłatne w większość banków.

Odpowiedz
Cytat
wickediusz88 Autor wątku
wickediusz88
PokerStrategist

Dzieki dzieki. Wlasnie napisali mi ze jezeli z bankiem zalatwiam wszystko online to mam wydrukowac wyciąg z banku i go zeskanowac :D nie wysylac pdfa tylko koniecznie jpg :D

Odpowiedz
Cytat
wickediusz88 Autor wątku
wickediusz88
PokerStrategist

No i powoli plan naprawczy zaczyna przynosić efekty.
Shipek w turnieju, a chciałem deala jak zostalismy we 2 bo mialem duzo stolow otwartych i typek mial o 30% chipsow wiecej, ale nie chciał i go zjadłem ;-] muhauha

I na dzisiaj to koniec bo wzialem antybiotyk i słabo sie czuje, 1 stolik jeszcze zostal obecnie BIG 7,5$ 60left ale shorcik ze mnie.
Obym jutro znowu mial sie czym pochwalic ;f pozdro gracze!

Odpowiedz
Cytat
kamil13151
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
wickediusz88 Autor wątku
wickediusz88
PokerStrategist

Nic wielkiego ale wklejam ponieważ może ktos z drogich forumowiczów mi doradzi.
Mianowicie gram rowniez troche KO turków ale zadziwiające jest dla mnie to, że potrafię dojść do final table i mieć 0 KO ?! W tym turku wyżej na semi final table miałem 2KO, ostatnio dla lipy odpaliłem te nowe bounty buildery na p* i przy fieldzie 2500 graczy na 50left miałem 2 KO ;F
Jak sądzicie z czego to wynika?
Czy wy dostosowujecie strategię specjalnie na turki KO?
Czy może gram dobrą strategią na turnieje regularne a do KO powinienem sie bardziej dostosowac?
Czy może kiepsko gram na river?
z gory dziekuje za podpowiedzi! pozdro

Odpowiedz
Cytat
Jose696969
PokerStrategist

Moim zdaniem to wcale nie jest takie złe, po prostu Twój styl gry jest taki, że turnieje KO będą dla Ciebie mało profitowe. Oznacza to, że nie stackujesz się często z innymi graczami, co ma swoje plusy - nie za często ryzykujesz swoje życie turniejowe, tylko bierzesz sporo mniejszych pul. Dla mnie spoko.

Odpowiedz
Cytat
swat866
PokerStrategist

Zgadzam sie z kolega powyżej, pozatym turki KO są mega profitowe gra tam duzo slabych graczy i stackuja sie duzo luzniej niz zwykle ze wzgledu na bounty. Graj dalej swoje bedzie dobrze :) GL

Odpowiedz
Cytat
Nalewajka
PokerStrategist

Napisane przez wickediusz88
No i powoli plan naprawczy zaczyna przynosić efekty.
Shipek w turnieju, a chciałem deala jak zostalismy we 2 bo mialem duzo stolow otwartych i typek mial o 30% chipsow wiecej, ale nie chciał i go zjadłem ;-] muhauha

I na dzisiaj to koniec bo wzialem antybiotyk i słabo sie czuje, 1 stolik jeszcze zostal obecnie BIG 7,5$ 60left ale shorcik ze mnie.
Obym jutro znowu mial sie czym pochwalic ;f pozdro gracze!

Każdemu profitowemu graczowi wariancja w końcu odaje :f_drink: Kondolencje z powodu pieska :deadhappy:

Odpowiedz
Cytat