Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Spiny bez spiny, Escraku

84 Posty
19 Użytkownicy
59 Reakcje
4,272 Wyświetlenia
Escraku
Oldschool Grinder

Witam! Jestem tu z wami już jakiś czas.
Tyle razy chciałem poczuć tą radość budowania rolla z drobniaków. Gdy dochodziłem do tysiaka wiadomo co było dalej :profit: i wyplata. Najczęściej grałem wszelakie zoomy.

DZIŚ!

W sumie to od wczoraj :yaoming:
Gram sobie te spiny. Na totalnym lajcie, bez parcia na ilość, grając tylko jeden stół. Tak, gram jeden, by móc obserwować każde rozdanie, każdy ich ruch.

Zaczynam od 150$ (do tylu spadłem grając zoomy, turnieje, mam dość)

Drabinka prezentuje się następująco:
<100$ gram 1$
>150$ gram 3$
>450$ gram 7$
1500$ wbijam na 15$. To mój cel. Jeśli przegram 30bi, wracam na 7$ i atakuje z +10bi. Podejście numer dwa z 110bi, jeśli przegram 35, powtórka i tak to będzie u mnie działać progresywnie. Czy zda to egzamin, zobaczymy :).

Trochę o mnie

Mam 22 lata. Pracuję na pełen etat, aktualnie jedna zmiana. Interesuje się motoryzacją, kalisteniką, jazdą na rolkach agressive i grą w kosza. Bryke mam, duży telewizor z xboxem też, więc poker będzie tylko furtką do lepszego zarobku, a nie spełniania zachcianek. Więc bez spiny cisnę sobie powoli w górę nie robiąc cashoutów.

Będę zapodawał wykresy, codziennie wyznaczał sobie jakiś cel typu "dziś gram 1h bez przerwy". Będę analizował filmy i ręce dostępne na pstrategy.

Na koniec

Dlaczego spiny? Wielu graczy to zauważyło, aktualnie micro spiny są niezłą opcją na budowanie bn, a jak ktoś jeszcze grał gierki HT to poczuje się tu jak w raju wśród graczy co z 10+ BB wchodzą ALL IN ze śmieciami.
Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
83 odpowiedzi
xDUSZEK
Elite Grinder

Kropa.

Też gram spiny 3s póki co, niestety nawet chEV nie leci w górę, może się spotkamy, gl!

Odpowiedz
Cytat
tigerek73
Elite Grinder

:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

Pierwszy wykres. Sypie niemiłosiernie x4, ale często dzieją się cuda niewidy, a czasem mam ich za totalnym głąbów i wale 3bety z marginalnymi rękami.

Wnioski: Przyłożyć się do push range'u, szczególnie w heads upach i mniej ryzykować przy 3man
Miejsca:
1st - 21
2nd - 9
3rd - 11
Mam tylko HM2, ale on jakoś dziwnie liczy to wszystko, korzystam aktualnie z wersji trial pt4, wiec bez statystyki EV (nie mogę dodawać crustom stats), ale wychodzi jakoś 80 jeśli dobrze policzyłem ;)
Stan rolla: 227$

Odpowiedz
Cytat
Ashikaga
PokerStrategist

Najważniejsze masz! Czyli chip ev (ten żółty wykres) w HM2 też jest. Jest to All - in adjusted. I tylko tym powinieneś interesować.

A najlepiej nie patrzeć na to na początku bo tylko uczysz się spoglądania w wykres. Potem ciężko się tego oduczyć - ja np. chciałbym nie patrzeć na wykres chociaż jeden dzień - co jest niewykonalne a bardzo pomaga w graniu.

I według tego masz 8000 chip ev - 40 gierek = 200 chip ev na grę co jest wynikiem ekstremalnie dobrym, ale nie wpadaj w samozachwyt bo przy 40 grach odchylenie standardowe może być bardzo duże.

GL

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

W końcu dostałem zasłużony jak nigdy jeszcze urlop. Miał być świąteczny, no ale mam od dzisiaj do 11 , więc już nie będę narzekał na te dwa dni, to już przeszłość! :truestory:

Dziś niezapowiedziany trening mindsetu. Dwa razy przegrałem mnożniki x6 w ciągu 10 spinów :f_mad:

Poker Stars $2.82+$0.18 No Limit Hold'em Tournament - t10/t20 Blinds - 3 players - View hand 2839581
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: t500 25 BBs
SB: t500 25 BBs
Hero (BB): t500 25 BBs

Pre Flop: (t30) Hero is BB with A :heart: A :diamond:
1 fold, SB raises to t500 all in, Hero calls t480 all in

Flop: (t1000) 6 :spade: 3 :spade: 5 :spade: (2 players - 2 are all in)

Turn: (t1000) K :club: (2 players - 2 are all in)

River: (t1000) 2 :spade: (2 players - 2 are all in)

Final Pot: t1000
SB shows Q :spade: K :heart: (a flush, Queen high)
Hero shows A :heart: A :diamond: (a pair of Aces)
SB wins t1000

Poker Stars $2.82+$0.18 No Limit Hold'em Tournament - t10/t20 Blinds - 3 players - View hand 2839583

BB: t500 25 BBs
Hero (BTN): t490 24.50 BBs
SB: t510 25.50 BBs

Pre Flop: (t30) Hero is BTN with 9 :heart: 9 :club:
Hero raises to t40, SB raises to t100, 1 fold, Hero raises to t490 all in, SB calls t390

Flop: (t1000) A :heart: 5 :heart: 3 :spade: (2 players - 1 is all in)

Turn: (t1000) 3 :diamond: (2 players - 1 is all in)

River: (t1000) K :club: (2 players - 1 is all in)

Hero shows 9 :heart: 9 :club: (two pair, Nines and Threes)
SB shows 3 :club: A :spade: (a full house, Threes full of Aces)
SB wins t1000

na 3bet wchodzę all in 77+ zawsze, te wszelakie chromy z lepszymi ryncoma wchodzą od razu all in bez 3betow :coolface:

Gryzłem się w język żeby ludzi nie pobudzić :rage:

Ashikaga, przejrzałem sobie twój blog. Ładnie sprałeś im tyłki na tych 3$, no i gratulacje za SS. Może i ja kiedyś tam zawitam, choć nie wiem czy warunki nie będą przesadzone ;).
61 spinów za sobą z roi 55,49%. Nie podniecam się tymi wynikami, dobrze wiem, że dla wielu to nawet nie jest jednodniowa sesja. Powtarzam, gram jeden stolik, większość moich wygranych rąk jest właśnie dzięki obserwacji. Czy do utrzymania jest ten run? Z pewnością nie, bo widzę co dzieje się na stołach i gdyby nie mnożniki x4 i x6 które często mi wpadają byłbym na zero, bądź lekkim plusie.

Dzisiejsze zadania:
- obejrzeć przynajmniej jeden film o spin n go
- rozegrać dzisiaj 50 spinów (18/50)

Odpowiedz
Cytat
Ashikaga
PokerStrategist

@Escraku

nie jest :) masz obecnie ponad 200 cev/grę co jest olbrzymim odchyleniem standardowym aczkolwiek powyżej 100 myślę że jest do zrobienia na tych stawkach.

Al walcz i GL. Atakuj 3$ jak najszybciej. Poziom dalej tak samo zerowy a jednak 3$

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

Wszystkie wykresy są z 3$ :). O 1$ wspomniałem, że wbije tam gdy mój roll skurczy się do 100 dolców.
No to cóż, niech to odchylenie ma się ku mnie jak najdłużej bo chce wbić na 7$, ale nie odblokuje stawek aż nie zobaczę 450$ _cool:

Odpowiedz
Cytat
Ashikaga
PokerStrategist

Agresywny BM :) ale to dobrze. ustal sobie od razu przy ilu $ schodzisz niżej. Bo może się zdarzyć że będzie ciężko

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

Chyba nie ma takiej osoby co by przegrała 50 bi na 3 :D. No z 7$ to zobaczymy jak będzie, jeśli poziom jest o wiele większy to dostosuje się z bm. Pośpiech nie jest wskazany :). No ale planuje atakować z 60 bi, stracę 20 bi, wracam na 3$ i zastosuję progresywny bm z moich planowanych 15stek.

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

Stówka za mną. Niezłe jajca, ale i parę razy nadziałem się na AA.

Spadki po 10bi nie robią już na mnie wrażenia, w większości odpadam z lepsza ręką bądź nadziewam się na lepszego pocketa, więc nie wkurzam się. Wkurzyłbym się gdybym to ja robił ciągle błedy :fuckyeah:
Dziwny ten pt4, muszę się przyzwyczaić do niego, ale strasznie mi się wyszukuje handsy, w HM2 wszystko jest bardziej przejrzyste.

Drugie zadanie wykonane, teraz lecę dokończyć filmik.

Odpowiedz
Cytat
Ashikaga
PokerStrategist

Też używałem HM2
niejako byłem zmuszony przejść na PT4 i powiem że jest dużo lepszy po poznaniu go.

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

Witam was spinaczy! Byłbym zainteresowany kupieniem programu który przewiduje jaki flop spadnie na stół. Nie ukrywam, że jestem w stanie dać za niego grubą mamone, by moje wyniki były jeszcze lepsze :profit:

Poker Stars $2.82+$0.18 No Limit Hold'em Tournament - t15/t30 Blinds - 3 players - View hand 2840082

Hero (BB): t421 14.03 BBs
BTN: t504 16.80 BBs
SB: t575 19.17 BBs

Pre Flop: (t45) Hero is BB with A :diamond: A :club:
1 fold, SB raises to t575 all in, Hero calls t391 all in

Flop: (t842) 9 :spade: 8 :diamond: Q :heart: (2 players - 2 are all in)

Turn: (t842) K :diamond: (2 players - 2 are all in)

River: (t842) 6 :club: (2 players - 2 are all in)

Final Pot: t842
Hero shows A :diamond: A :club: (a pair of Aces)
SB shows T :heart: J :spade: (a straight, Nine to King)
SB wins t842

:spit: Chyba zaczne passować asy :yaoming:

Yoo, jak ja chciałbym znowu mieć 16 lat :v. Ta nuta ciągle mi przypomina zajebisty okres mojego życia, wiele wspaniałych mord i mordeczek, tańce alko i domówki gdy rodzice gdzieś wyjeżdżali. A teraz co? Pracuje, gram w karty i wkurzam się na baby które mi jęczą że mi na nich nie zależy, damn.

Dziś nie stawiam swoich celów, dziś pogram kilkanaście gierek i uciekam z koleżanka świętować nowy rok.

Wam życzę jak największych sukcesów, spełnienia postanowień i nie poddawania się, nawet gdy los kopie z glana w torbe :milord:

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

Baby baby... Przepraszam, kobiety kobiety. Nie będę się o tym rozpisywać, ale parsknąłem śmiechem, odwiozłem grzecznie do domu i robię powtórkę z tamtego roku, poker ^^

PT4 mi się zawiesza, sam automatycznie nie pobiera rąk, więc zawsze muszę je ściągać z folderu. Już zmieniłem miejsce zapisu rąk a mimo to się zawiesza. Muszę głębiej poszukać.
Coś mnie te gierki nie rozpieszczają dziś

Najgorzej bolą przegrane z mnożnikami x6. Staram się na nich jak mogę, a oni mnie cisną ze słabą łapą i to nie tylko preflop, bo nawet na flopie gdy mam przewagę to im dokłada karty na turnie i riverze. Starsy chcą mi grzecznie dać do zrozumienia "Chłopie, tak szybko to Ty nie wbijesz na 7, nah nah nah" :yaoming:
Naaaaah? Hold my beer and watch this! :fuckyeah:
Powoli dochodzę do wniosku, ze warto dołożyć ten drugi stół i bardziej skupić się na matematycznym aspekcie gry. Musze dobrać sobie odpowiednie zakresy, ale to co polecają tu w filmie "na start" to może jest dobry na 0,25$ albo 1. Zdarza mi się też nie uwierzyć, ze przeciwnik faktycznie ma tą rękę, a dwóch to mnie w ogóle zaskoczyło. Grali niestandardową linią i zachowywali się niczym regowie na 100$, levelowali się, damn. Mam ich sobie zapisanych, bo zdarza mi się ich spotkać czasem na stołach, co jest dziwne.

Odpowiedz
Cytat
tigerek73
Elite Grinder

Mnie też Pt4 wkurza muszę rece pobierać z folderu.

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

Aha, własnie wróciłem do gierek, odpalam sobie jeden stolik, mnożnik x6, wow.
Druga łapa, p* are you fucking kidding me? :rage:

Poker Stars $2.82+$0.18 No Limit Hold'em Tournament - t10/t20 Blinds - 3 players - View hand 2840168

Hero (BB): t530 26.50 BBs
BTN: t490 24.50 BBs
SB: t480 24 BBs

Pre Flop: (t30) Hero is BB with K :diamond: K :spade:
BTN calls t20, SB calls t10, Hero raises to t80, BTN raises to t260, 1 fold, Hero raises to t530 all in, BTN calls t230 all in

Flop: (t1000) 6 :diamond: 5 :club: 9 :spade: (2 players - 2 are all in)

Turn: (t1000) Q :spade: (2 players - 2 are all in)

River: (t1000) 9 :diamond: (2 players - 2 are all in)

Hero shows K :diamond: K :spade: (two pair, Kings and Nines)
BTN shows A :club: A :spade: (two pair, Aces and Nines)
BTN wins t1000

Jedziem z koksem, planuje zagrać 50 gierek i iść spać. Będę grał dwa stoły

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

Hah, brązowy fish wygrywa pierwsze rozdanie wrzucając stacka first in z A2, mówię świetnie! Skoro jego gra pre flop jest tak tragiczna to i post flop musi być masakrą.
Długo się nie nacieszyłem :yaoming:

Poker Stars $2.82+$0.18 No Limit Hold'em Tournament - t10/t20 Blinds - 2 players - View hand 2840436

Hero (BTN/SB): t400 20 BBs
BB: t1100 55 BBs

Pre Flop: (t30) Hero is BTN/SB with 4 :heart: J :heart:
Hero calls t10, BB checks

Flop: (t40) 2 :club: 4 :club: 3 :heart: (2 players)
BB bets t20, Hero raises to t380 all in, BB calls t360

Turn: (t800) Q :diamond: (2 players - 1 is all in)

River: (t800) 2 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t800
Hero shows 4 :heart: J :heart: (two pair, Fours and Deuces)
BB shows 2 :spade: T :spade: (three of a kind, Deuces)
BB wins t800

Dlaczego taka decyzja? Wiedziałem że z każdym Ax poszedłby all in. 56? Całkiem możliwe, bądź draw do koloru. Ale skoro pierwszy dał beta, to raczej chciał mnie odstraszyć jak większość fishy co gra tak z 3 para na flopie i nie myliłem się :D. No ale kto mógł przewidzieć ze trafi tripla :rage:

38 gier za mną i czuję, że na dziś styknie. Nie chcę na siłę dociągać do tych 50, bo rozprasza mnie jedna rozmowa. Wygrywa większe zło :)
Stan rolla: 278$

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

Yh! Trafiłem mnożnik x25 i zagrałem jak pizda. Czułem się taki malutki na każdym flopie

Poker Stars $2.82+$0.18 No Limit Hold'em Tournament - t15/t30 Blinds - 3 players - View hand 2840467

SB: t550 18.33 BBs
BB: t510 17 BBs
Hero (BTN): t440 14.67 BBs

Pre Flop: (t45) Hero is BTN with 4 :spade: 4 :club:
Hero raises to t60, SB calls t45, 1 fold

Flop: (t150) 6 :spade: 3 :spade: 9 :heart: (2 players)
SB checks, Hero bets t60, SB raises to t120

Final Pot: t270
SB wins t270

Może tylko draw do koloru, nie wiem. Mógł mieć wszystko, 6, 9 bo grał dość luźno. Postanowiłem zrzycić

Poker Stars $2.82+$0.18 No Limit Hold'em Tournament - t20/t40 Blinds - 3 players - View hand 2840468

BTN: t590 14.75 BBs
SB: t655 16.38 BBs
Hero (BB): t255 6.38 BBs

Pre Flop: (t60) Hero is BB with 8 :spade: K :heart:
BTN raises to t80, 1 fold, Hero raises to t255 all in, BTN calls t175

Flop: (t530) 8 :heart: T :spade: 7 :diamond: (2 players - 1 is all in)

Turn: (t530) T :heart: (2 players - 1 is all in)

River: (t530) 2 :club: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: t530
BTN shows T :club: A :spade: (three of a kind, Tens)
Hero shows 8 :spade: K :heart: (two pair, Tens and Eights)
BTN wins t530

Ostatnia ręka i niestety nie siadło ;/. Szkoda, że to przejebałem. Miałbym już 355 w rollu.
Gramy dalej, dziś moim celem jest przekroczenie 300$, brakuje nie wiele, więc powinno się udać :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

Odpuszczam na dziś. Spadłem do 257$ i muszę pozbyć się z głowy kwoty 300$ bo to może źle się skończyć. Jutro planuje trochę wykorzystać urlop, więc prawdopodobnie dopiero w niedziele coś pyknę ;). Obserwuje blogi graczy spin n go i widzę, że niezła grupa już się zbiera graczy stąd, którzy planują coś ugrać. Powodzenia i dla was! Obyśmy jak najszybciej spotkali się na 100 :f_drink:
Zagram sobie dziś parę turniejów knockout i odpoczynek do niedzieli! :milord:

Odpowiedz
Cytat
Escraku Autor wątku
Escraku
Oldschool Grinder

Pierwsza złota zasada! Jeśli postanowiłeś zrobić sobie dzień wolny od pokera, to jeśli znalazłeś wolną godzinę to i tak nie graj! :rage: :rage: :rage:

Pare spazzów, ale najczęściej to nadziewałem się na lepsze ręce w moim first in all in :why:
Jutro też jest dzień, wracam do odpoczywania, a jutro po południu zaczynamy solidną gierkę, skupiając się tylko na sesji, bez śpiewania i słuchania muzyki!
Będę skupiony jak laser! :pcuser: :yaoming:

Odpowiedz
Cytat