ja to wole r/crying callnac na bb
Napisane przez GuZZZ85
Dziś gry nie będzie, dzień wolny - w sumie się sprzydaDo gry wracam jutro i dopiero w przyszłym tygodniu będę kontynuował. Wczoraj 2nd 27KO i wpadło na pokrycie 3/4 sesji.
22$ 1r1a 40 left, SB i BB nieznani - dosiadłem się kilkanaście rąk wcześniej, ale miałem na nich handy. SB w miarę tight i na niego mogę grać raise/fold z kolei BB 31/23, nie lubi foldować na BB i 3bet rzędu 7%.
W earl fazie/middle fazie turka dla mnie to łatwy AI push(?), tutaj chyba też (?). Nie chce tego raise/callować a BB odwinie mi się z broadwayami/pocketami/Ax.
Co o tym myślicie ? Jestem resulted oriented czy spoko AI push ?
Z ważnych wydarzeń prywatnych, spotkałem wczoraj na wirtualnych stolikach Oloriona i napisałem mu na czacie 'cześć', ale nie odpisał - dlaczego
![]()
![]()
![]()
Poker Stars $20+$2 No Limit Hold'em Tournament - t2000/t4000 Blinds + t400 - 8 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History ConverterUTG: t36680 M = 3.99
UTG+1: t60841 M = 6.61
MP1: t68369 M = 7.43
MP2: t288333 M = 31.34
CO: t134276 M = 14.60
Hero (BTN): t101415 M = 11.02
SB: t70544 M = 7.67
BB: t73018 M = 7.94Pre Flop: (t9200) Hero is BTN with A♠ 5♠
5 folds, Hero ????
Po co wrzucac all ina? Sprawdzi Cie tylko lepsza reka. Ja gram tutaj open i na ship bb, niezbyt chętnie, ale gram call. A jeśli gość flatnie to masz przewage pozycji, inicjatywe i prawdopodobnie najlepsza reke.
Przydałoby sie wiecej info o bb, ile rak masz na niego, czy to jakis reg, jakie winnigs.
:fdrink
Czesc, prosiles o komentarz. Ja nie czytam takich blogow, wiec nie naleze do grupy docelowej.
Podoba mi sie konkretne Holdem pisanie wnioskow z Holdem Resources Calculator. Tak gdzie piszesz "?" proponuje do tez dodawac probe uzasadnien, wtedy mozesz wywiazac efektywna dyskusje odnosnie zalozen oraz podniesiesz wartosc merytoryczna wpisow.
Wszystkiego najlepszego przy prowadzeniu bloga, choc nie mnie oceniac blogi ludzi ze wzgledow na inne podjete przeze mnie dzialania implikujace brak czasu.
PS. I zachowalbym spokojniejszy, mniej lsniacy ton, jak np. ma sapheal w blogu tu: http://mishabucko.wordpress.com
3/4 zaplanowane dni zagrane - 2 dni wolnego w weekend ( opcjonalnie zagram dziś ) a potem w tygodniu możliwe, że sesje dzienne MTT+180. Wczoraj deep w big109 i out ~40.
Napisane przez GuZZZ85
Dziś gry nie będzie, dzień wolny - w sumie się sprzydaDo gry wracam jutro i dopiero w przyszłym tygodniu będę kontynuował. Wczoraj 2nd 27KO i wpadło na pokrycie 3/4 sesji.
22$ 1r1a 40 left, SB i BB nieznani - dosiadłem się kilkanaście rąk wcześniej, ale miałem na nich handy. SB w miarę tight i na niego mogę grać raise/fold z kolei BB 31/23, nie lubi foldować na BB i 3bet rzędu 7%.
W earl fazie/middle fazie turka dla mnie to łatwy AI push(?), tutaj chyba też (?). Nie chce tego raise/callować a BB odwinie mi się z broadwayami/pocketami/Ax.
Co o tym myślicie ? Jestem resulted oriented czy spoko AI push ?
Z ważnych wydarzeń prywatnych, spotkałem wczoraj na wirtualnych stolikach Oloriona i napisałem mu na czacie 'cześć', ale nie odpisał - dlaczego
![]()
![]()
![]()
Poker Stars $20+$2 No Limit Hold'em Tournament - t2000/t4000 Blinds + t400 - 8 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History ConverterUTG: t36680 M = 3.99
UTG+1: t60841 M = 6.61
MP1: t68369 M = 7.43
MP2: t288333 M = 31.34
CO: t134276 M = 14.60
Hero (BTN): t101415 M = 11.02
SB: t70544 M = 7.67
BB: t73018 M = 7.94Pre Flop: (t9200) Hero is BTN with A♠ 5♠
5 folds, Hero ????
#1 unexploitable push vs ziomki z niecalym m8
#2 open z intencja r/c only vs bardzo agresywny restealer na tym stacku (gdzie i tak nikt nie wierzy Ci w reke na btn bo rownie dobrze w takie stacki mozesz krasc 27o gdzie musi wychodzic Ci to mniej wiecej w 50% przypadkow a ludzie odwijaja sie z jakims gownem vs btn typu connectory, gappery czy Kx suited na co tez nie masz powalajacego equity dlatego jestem za opcja #1)
#3 raise-> fold jest chujowy ;p
Napisane przez sz3sz
unexploitable =/= optimal![]()
oczywiscie, jednak w tym spocie wydaje mi sie optymalny push ;p glupie 87s 89s ma na nas praktycznie flipa, i mnostwo flipujacych na nasze A5s a 3bet pushujacych rak tutaj zrzucamy
nie mam tu zadnego programu zeby to policzyc
ale ja tu wole r/c na bb i grac z potencjalnym 45-50% equity vs range niz miec zawsze 30-33% po callu od ktoregokolwiek z nich
Póki co gram dzienne sesje MTT + 180tki. Planuje utrzymać takie tempo do piątku, a sobota i niedziela sztejk i cieszyć się wspólnie z inwestorami shipem w majorsie :sdrink :sdrink
b/e tydzień na dziennych sesjach, piątek plus niedziela gram sesje w nocy i ograniczam liczbę stołów do 9-12 maksymalnie skupiając się na grze. Nie mówię, że poziom skupienia teraz odbiega od normy, ale odpoczęcie od 16 stolików po 6-8h dziennie zrobi mi dobrze. Sobota dzień wolny i marzę o nim. Od przyszłego tygodnia zabieram się za pracę nad teorią, plany są i trzeba je realizować
Zapraszam nie niedzielny stejk, dodane turnieje na 888 oraz minimalna cegła 1% plus jak zawsze niski cut
Ty Ikcero
Dziś dzień wolny, w którym nadrobiłem zaległości w śnie z całego poprzedniego tygodnia, nadrobiłem część prac, za które odpowiadam w domu i przygotowałem obiad. Zleciało jak z bicza strzelił, zrobił się moment wieczór - doba ucieka za szybko w takie dni, kiedy nie masz gdzie ręki włożyć.
Od jutra zaczynam solidny, grudniowy grind, zacznę od dwu dni grania 180/MTT w ciągu dnia na rozgrzewkę, a w czwartek lub piątek przejdę na tryb nocny mam nadzieję, że aż do niedzieli. Planuję zagrać sporo, aż do ostatniego dnia przed wigilią.
Do niedzielnego schedule, zdecydowanie wchodzi soft 888 i dwa turnieje : mega deep oraz sunday challenge. Podobno na cake też coś fajnego śmiga - muszę zająć się przepatrzeniem ich oferty.
Przy czym przy sprzedaży ofert będę prosił o wpłacanie na 888 bo to się mija z celem wypłacanie stars->mb-> 888 , zeżarło mi 5%+ z całej kwoty transakcji czyli bi min. do biga55 czy czegoś wyżej.
W sumie, może na razie tyle - nie chce mi się pisać (a w głowie sporo), ale też nie chcę kasować co napisałem - lepiej skończyć jutro
Napisane przez GuZZZ85
Jakieś mega ciekawe propozycje na prezenty gwiazdkowe ?![]()
![]()
![]()
+ 1 tez poslucham
Marcinie Wydrowski chciałbym na moim blogu, życzyć Ci dziś szczęścia na stoliku finałowym WPT oraz co za tym idzie dużej wygranej. :sdrink :sdrink :sdrink