Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Fish House by Azael.

2 Posty
1 Użytkownicy
2 Reakcje
259 Wyświetlenia
Azael95
Legacy Member

Witam wszystkich:f_drink:

Mam na imię Dominik, urodziłem się w 1995r. Z pokerem pierwszy kontakt miałem już w dzieciństwie kiedy odwiedzałem z samego rana moich sąsiadów i tam na podłodze rozkładaliśmy karty i graliśmy o nasze kieszonkowe.. zazwyczaj wychodziłem z niczym...
Lata mijały a gra się wcale nie nudziła w między czasie skończyłem szkołę i zacząłem pracować. Przez cały ten czas próbowałem swoich sił w pokerze jednak nie było to zbyt profesjonalne podejście a po prostu próba szybkiego wzbogacenia który kończyła się tak jak wspomnienia z dzieciństwa i gry u sąsiadów :f_cry:
Od około pół roku nieco poważniej patrze na scene pokera, bardzo spodobały mi się gry Spin&Go na Starsach, czytałem też blogi innych graczy grających spiny i stało się to dla mnie dobrą dawką motywacji aby samemu spróbować swoich sił. Nie wiem czy komuś będzie się chciało tu zaglądać ale być może kiedyś uda się osiągnąć cel jakim jest gra na wysokich stawkach a wtedy kto wie może to mój blog i obserwacje komuś pomogą.. jeśli tak to będzie mi milo :)

Zacznijmy od roku bieżącego:
W Styczniu przeczytałem książkę Mental Edge, która zmieniła moje podejście.. Chciałbym zacząć podchodzić bardziej profesjonalnie do tematu gry. Podczas sesji skupiać się tylko i wyłącznie na niej telefon wyciszony i odwrócony ekranem do biurka.. wyłączony Facebook , youtube.. zero zakłóceń. W miedzy czasie udało mi się zarobić grając na stawkach 1$/3$ na Poker Trackera 4 w wersji small stackes. Jest to moja pierwsza 'większa inwestycja' w oprogramowanie do gry.

Po zakupie ustaliłem sobie następujące założenia których będę się trzymał.

Luty 2018: Start Bankroll 30$
-Gra na stawkach 1$
-500-1000 turniejów w tym miesiącu (ciężko mi wykręcić więcej ze względu na bardzo nieregularne godziny pracy)
-Wyszukiwanie materiałów które poprawią jakość mojej gry.

Po Lutym zobacze co pokaże wykres czy jest szansa przenieść się na wyższe stawki.. do tej pory często bywało tak że grałem dobrze a później wszystko nagle psułem po prostu tilt tilt tilt...

na chwilę obecną statystyka wygląda następująco :

Jest tak jak się spodziewałem było fajnie.. do czasu teraz mam doła. Warunki w których aktualnie pracuje zmusiły mnie do tego żebym część sesji rozgrywał na telefonie co nie jest zbyt wygodną opcją bo nie mam możliwości zabrania mojego stacjonarnego komputera ze sobą.. może zainwestuje w jakiegoś laptopa w najbliższym czasie.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
Azael95 Autor wątku
Azael95
Legacy Member

Dużo się zmieniło ostatnio przez moją robotę miałem naprawdę mało czasu na grę miałem wyjazd służbowy do wawy na miesięcznicę :f_zZz:. Kurde czuje, że się już trochę pogubiłem mam wrażenie , że nie umiem się uczyć . Trudno mi znaleźć wartościowe materiały z których mógłbym wyciągnąć wnioski.. i poprawić swoją grę. Dla niektórych pewnie to co tutaj wyprawiam i piszę to niezły kabaret.. no ale cóż trzeba próbować dalej. Z końcem Lutego ocenie na czym stoje i spróbuje wprowadzić zmiany w stylu życia, nauki i bardziej regularne sesje.

Odpowiedz
Cytat