Przejdź do forum
Worst bankroll mana...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Worst bankroll management ever...

143 Posty
40 Użytkownicy
0 Reakcje
7,723 Wyświetlenia
Morsik034
Poker Player

menelski a ty w ogóle czytałeś jakieś arty ? filmiki ? analizowałeś swoją grę ? Czy po prostu 4fun grasz sobie i czekasz aż nie będzie pieniędzy ?:)

galer
Oldschool Grinder

Bankroll-srakroll! :baby:

Dajcie chłopakowi grać tak jak chce. Przecież wie, że nie przestrzega zasad BRM!

go go go! :f_cool:

boxer82
Oldschool Grinder

Napisane przez galer
Bankroll-srakroll! :baby:

Dajcie chłopakowi grać tak jak chce. Przecież wie, że nie przestrzega zasad BRM!

go go go! :f_cool:

Galer ma rację - Wiele osóbjuz mu to pisało więć chba juz wie co to wariancja. NIech gra jak chce i nie nasza sprawa co zrobi ze swoja kasą

GL

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No i sesja wieczorno/nocna (jeszcze nie skończona) rozpoczęta sukcesem.

1st, 1st no i niestety 5th

Przekroczyłem magiczną granicę 120 USD :) Nawet przez chwilę było 150.10

Bankroll 144.60

1st - 8 razy
2nd - 5 razy
3rd - 6 razy
4th - 3 razy
5th - 4 razy
6th - 1 raz
7th - 1 raz
8th - 7 razy
9th - 1 raz

In plus 103.50USD

babel92
Oldschool Grinder

30BI - nie ma tragedii :P Wariancja Cię oszczędziła, więc może uda się przetrwać ;)
Życzę powodzenia i pozdrawiam :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nawet mam pomysła na dalszą strategie :)

Jeżeli jednak się nie spłuczę i dobije do 200 to wszystko co wygram powyżej przeznaczam na próby z 10+1. No bo jednak jakby nie było to przy 250 zacznę grać zgodnie z BM i bloga będę musiał zamknąć, bo nie będzie o czym czytać :D

Właśnie mnie wariancja dopadła.

1 ręka KQs zebrałem kilka chipów.
2 ręka moj fold. Gość na buttonie ALL IN. SB ALL IN. Button ma QTo, SB A6s. Na stole 3 7 Q 6 7 rainbow Button wygrywa.
3 ręka przelatuje bez akcji prawie.
4 ręka moje KK UTG. Daje 4BB. Gość co był na buttonie wali ALL IN. To to call. Gość pokazuje J7s. Niestety na stole A 8 5 6 4 i na strita :f_confused:

Masakra jakaś. :f_cry: Nie ma ikonki FISH PISSED OFF. :D

------------------------------------------------------------------
Nie będę nowego posta robił i zaśmiecał.

Bosshe co za turniej ;)

Dochodzimy do heads-up no to ja standardowo zgodnie z ICM (btw. wielkie podziękowania dla twórców programu) push/fold. A gość na przeciw na SB ciągle call. Po kilku moich pushach gość pisze:

Do You know how to play poker?

No to mu napisałem, że nie :f_biggrin:

Finał był taki, że przestał robić call za każdym razem na SB :D
W każdym razie musiałem zmienić taktykę i robić raise po 5/6 BB zamiast push i po jego sprawdzeniu push, bo nigdy byśmy nie skończyli. A na raisy robił zazwyczaj call.

Zakończyliśmy AQs moje przeciw J9s jego. Wreszcie poszedł all in.

Bankroll 156.10

1st - 9 razy
2nd - 5 razy
3rd - 6 razy
4th - 3 razy
5th - 4 razy
6th - 1 raz
7th - 1 raz
8th - 7 razy
9th - 1 raz

In plus 115.00USD

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Coś jednak czuję do tego ósmego :)

po fishowym zagraniu kretyna 8th - mam na myśli tutaj siebie :) a nie przeciwnika, który zabrał mi żetony

a potem niefart na shortstaku i AQs pokonane przez KQo - 5th

Bankroll 145.10

1st - 9 razy
2nd - 5 razy
3rd - 6 razy
4th - 3 razy
5th - 5 razy
6th - 1 raz
7th - 1 raz
8th - 8 razy
9th - 1 raz

In plus 104.00USD

Czas spać jednak. Jutro będzie lepiej :D

bastian081
PokerStrategist

Ja na innym forum widziałem jak ktoś grał progresją SnG tzn. po każdej przegranej zwiększał wpisowe aż do wygranej i odrobienia wszystkich strat. Na forum pokerowym może to się wydawać jakąś abstrakcją ale ludzie mają naprawdę różne pomysły co do BRM. :)

Kumpel tak gral superturbo HU sng dosc dlugo, no i regularnie busto i robi reload za 10$ :f_cool:

menelski jednak te 29 BI juz ma dzieki upswingowi na poczatku, wiec moze mu sie jednak uda :f_thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No to się chyba zaczyna. 9, 4, 9, 4, 4

Przy dwóch wczorajszych to 7 przegranych z rzędu.

Najbardziej wkurzyłem się na ostatni. Jeden z kolesi ciągle dostawał monstery.

Najpierw quad 6 na flopie. Dwie ręce później quad 8. Potem Ace high flush, który udało mi się ograć fullem. A potem na bubble mój set poległ z jego fullem 6 na 8.

W innym turnieju gość zalimpował AA, na mój raise zrobił reraise i z KK poległem jako 9th

Słabo. Ogólnie w weekendy z zasady kiepsko mi idzie. Goście wchodzą z takimi kartami, że szok. Dzisiaj 3 razy widziałem jak asy padły. A najbardziej zadziwiło mnie rozdanie któreś gdzie laska limpuje, koleś robi raise 3,5 BB, następny za nim robi re raise do 8 BB, laska all-in, koleś pierwszy all-in i drugi all-in.

Co się okazuje. Laska ma JJ, koleś pierwszy AA, koleś drugi AKs.
Na flopie KK cos tam, turn J river mało ważny. Szok jak dla mnie :)

Bankroll 117.60

1st - 9 razy
2nd - 5 razy
3rd - 6 razy
4th - 6 razy
5th - 5 razy
6th - 1 raz
7th - 1 raz
8th - 8 razy
9th - 3 razy

In plus 76.50USD

Busto niedlugo? ?(

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kurde 4 strona bloga się zaczyna więc może być. Jeszcze dam sobie szanse :)

magda25uk
Oldschool Grinder

To juz lepiej chyba wyplacic ta 100-we i isc sie zabawic, bo z takim brm i tak wczesniej czy pozniej bedzie busto :rage:

Takze ogarnij sie albo wyplac i madrze wydaj :ayfkm: :D

raas1337
Poker Player

Napisane przez menelski

Jeszcze jeden sitek, tylko jeden. OOoo ten będzie już tym ostatnim bo odpadłem na buble więc w kolejnym już pewnie wygram...busto ups :P
Srls zejdź niżej, tam się nabuduj i dopiero atakuj wyższe stawki. Oczywiście może ci się udać utrzymać tutaj, ale prawda jest taka że tych co im udało się coś takiego jest bardzo bardzo mały %.

/Pozdrawiam i mimo wszystko życzę powodzenia _thumbsup:

casalinga87
Oldschool Grinder

Napisane przez menelski

Dajesz nie szansę sobie, a okazję statystyce, żeby puściła Cię z torbami :f_thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez raas1337

Jeszcze jeden sitek, tylko jeden. OOoo ten będzie już tym ostatnim bo odpadłem na buble więc w kolejnym już pewnie wygram...busto ups :P
Srls zejdź niżej, tam się nabuduj i dopiero atakuj wyższe stawki. Oczywiście może ci się udać utrzymać tutaj, ale prawda jest taka że tych co im udało się coś takiego jest bardzo bardzo mały %.

/Pozdrawiam i mimo wszystko życzę powodzenia _thumbsup:

A nigdzie nie napisałem, że jeszcze tylko jeden :) Mam jeszcze trochę zapasu w stosunku do 50USD startowych :D

LOL
Raas Ty moj proroku :) może nie od razu, że pierwszy ale 2nd.

Napisane przez menelski
No to się chyba zaczyna. 9, 4, 9, 4, 4

Przy dwóch wczorajszych to 7 przegranych z rzędu.

Najbardziej wkurzyłem się na ostatni. Jeden z kolesi ciągle dostawał monstery.

Kropa. GL m8 :D

magda25uk: dupa, jezeli bedzie upswing na poczatku i menelski zbuduje wystarczajacego rolla zeby te swoje stt 5$ semiregowac to wszystko bedzie ok. Problem w tym ze olewajac ogolnie przyjete zasady brm to jest w duzej mierze gamblerka i nawet zajebiscie grajac moze byc szybko busto - ale jak przyjdzie upswing wszystko bedzie ok

ja sam teraz gram cash ale rolla zbudowalem z samodzielnie wplaconych 50 zl (17$) i upswingu na najnizszych (1$) stt na starsach - tyle ze ja je gralem nie po to zeby pogamblowac, tylko tanszych po prostu nie bylo

takze menelski nie lam sie, pamietaj ze jak ci 50$ zostanie to juz TRZEBA grac te za 1$ i bedzie dobrze

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Fetta łamać to się nie łamię. Po prostu granie w weekend to jest dopiero gamblerka :D a szczególnie w sobotę w nocy.

Póki co po wczorajszym 2 miejscu zaliczyłem jeszcze 5 i poszedłem spać.

Dzisiaj jest lepiej. Najpierw 2 potem 1.

Co do tych 50USD początkowych to granice ustaliłem sobie wyżej mimo wszystko. Ale na razie jakoś idzie.

Bankroll 145.10

1st - 10 razy
2nd - 6 razy
3rd - 6 razy
4th - 6 razy
5th - 6 razy
6th - 1 raz
7th - 1 raz
8th - 8 razy
9th - 3 razy

In plus 104.00USD

Spotkałem na swoje drodze szatana :) 6 6 6 potem 2 4 i 2.

Bankroll 139.10

1st - 10 razy
2nd - 8 razy
3rd - 6 razy
4th - 7 razy
5th - 6 razy
6th - 4 razy
7th - 1 raz
8th - 8 razy
9th - 3 razy

In plus 98.00USD

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiaj trochę mniej gry bo ciągle ktoś się przyp...l z pracy i nie mogłem się skupić a potem miałem awarię węzła CO w domu i musiałem ogarnąć temat - z resztą i tak tylko czasowo :(

Wyniki dzisiaj to prawie straight.

5 / 1 / 3 / 4 / 5 / 1

Tym samym mój kapitał od momentu przejścia na SnG 5+0.50 powiększył się 4-ro krotnie.

Bankroll 160.10

1st - 12 razy
2nd - 8 razy
3rd - 7 razy
4th - 8 razy
5th - 8 razy
6th - 4 razy
7th - 1 raz
8th - 8 razy
9th - 3 razy

In plus 119.00USD

SnG 10+1 drżyjcie :f_biggrin: