menelski a ty w ogóle czytałeś jakieś arty ? filmiki ? analizowałeś swoją grę ? Czy po prostu 4fun grasz sobie i czekasz aż nie będzie pieniędzy ?:)
Bankroll-srakroll!
Dajcie chłopakowi grać tak jak chce. Przecież wie, że nie przestrzega zasad BRM!
go go go!
Napisane przez galer
Bankroll-srakroll!![]()
Dajcie chłopakowi grać tak jak chce. Przecież wie, że nie przestrzega zasad BRM!
go go go!
![]()
Galer ma rację - Wiele osóbjuz mu to pisało więć chba juz wie co to wariancja. NIech gra jak chce i nie nasza sprawa co zrobi ze swoja kasą
GL
No i sesja wieczorno/nocna (jeszcze nie skończona) rozpoczęta sukcesem.
1st, 1st no i niestety 5th
Przekroczyłem magiczną granicę 120 USD
Nawet przez chwilę było 150.10
Bankroll 144.60
1st - 8 razy
2nd - 5 razy
3rd - 6 razy
4th - 3 razy
5th - 4 razy
6th - 1 raz
7th - 1 raz
8th - 7 razy
9th - 1 raz
In plus 103.50USD
30BI - nie ma tragedii
Wariancja Cię oszczędziła, więc może uda się przetrwać
Życzę powodzenia i pozdrawiam
Nawet mam pomysła na dalszą strategie
Jeżeli jednak się nie spłuczę i dobije do 200 to wszystko co wygram powyżej przeznaczam na próby z 10+1. No bo jednak jakby nie było to przy 250 zacznę grać zgodnie z BM i bloga będę musiał zamknąć, bo nie będzie o czym czytać
Właśnie mnie wariancja dopadła.
1 ręka KQs zebrałem kilka chipów.
2 ręka moj fold. Gość na buttonie ALL IN. SB ALL IN. Button ma QTo, SB A6s. Na stole 3 7 Q 6 7 rainbow Button wygrywa.
3 ręka przelatuje bez akcji prawie.
4 ręka moje KK UTG. Daje 4BB. Gość co był na buttonie wali ALL IN. To to call. Gość pokazuje J7s. Niestety na stole A 8 5 6 4 i na strita
Masakra jakaś.
Nie ma ikonki FISH PISSED OFF.
------------------------------------------------------------------
Nie będę nowego posta robił i zaśmiecał.
Bosshe co za turniej
Dochodzimy do heads-up no to ja standardowo zgodnie z ICM (btw. wielkie podziękowania dla twórców programu) push/fold. A gość na przeciw na SB ciągle call. Po kilku moich pushach gość pisze:
Do You know how to play poker?
No to mu napisałem, że nie
Finał był taki, że przestał robić call za każdym razem na SB
W każdym razie musiałem zmienić taktykę i robić raise po 5/6 BB zamiast push i po jego sprawdzeniu push, bo nigdy byśmy nie skończyli. A na raisy robił zazwyczaj call.
Zakończyliśmy AQs moje przeciw J9s jego. Wreszcie poszedł all in.
Bankroll 156.10
1st - 9 razy
2nd - 5 razy
3rd - 6 razy
4th - 3 razy
5th - 4 razy
6th - 1 raz
7th - 1 raz
8th - 7 razy
9th - 1 raz
In plus 115.00USD
Coś jednak czuję do tego ósmego
po fishowym zagraniu kretyna 8th - mam na myśli tutaj siebie
a nie przeciwnika, który zabrał mi żetony
a potem niefart na shortstaku i AQs pokonane przez KQo - 5th
Bankroll 145.10
1st - 9 razy
2nd - 5 razy
3rd - 6 razy
4th - 3 razy
5th - 5 razy
6th - 1 raz
7th - 1 raz
8th - 8 razy
9th - 1 raz
In plus 104.00USD
Czas spać jednak. Jutro będzie lepiej
Ja na innym forum widziałem jak ktoś grał progresją SnG tzn. po każdej przegranej zwiększał wpisowe aż do wygranej i odrobienia wszystkich strat. Na forum pokerowym może to się wydawać jakąś abstrakcją ale ludzie mają naprawdę różne pomysły co do BRM.
Kumpel tak gral superturbo HU sng dosc dlugo, no i regularnie busto i robi reload za 10$
menelski jednak te 29 BI juz ma dzieki upswingowi na poczatku, wiec moze mu sie jednak uda
No to się chyba zaczyna. 9, 4, 9, 4, 4
Przy dwóch wczorajszych to 7 przegranych z rzędu.
Najbardziej wkurzyłem się na ostatni. Jeden z kolesi ciągle dostawał monstery.
Najpierw quad 6 na flopie. Dwie ręce później quad 8. Potem Ace high flush, który udało mi się ograć fullem. A potem na bubble mój set poległ z jego fullem 6 na 8.
W innym turnieju gość zalimpował AA, na mój raise zrobił reraise i z KK poległem jako 9th
Słabo. Ogólnie w weekendy z zasady kiepsko mi idzie. Goście wchodzą z takimi kartami, że szok. Dzisiaj 3 razy widziałem jak asy padły. A najbardziej zadziwiło mnie rozdanie któreś gdzie laska limpuje, koleś robi raise 3,5 BB, następny za nim robi re raise do 8 BB, laska all-in, koleś pierwszy all-in i drugi all-in.
Co się okazuje. Laska ma JJ, koleś pierwszy AA, koleś drugi AKs.
Na flopie KK cos tam, turn J river mało ważny. Szok jak dla mnie
Bankroll 117.60
1st - 9 razy
2nd - 5 razy
3rd - 6 razy
4th - 6 razy
5th - 5 razy
6th - 1 raz
7th - 1 raz
8th - 8 razy
9th - 3 razy
In plus 76.50USD
To juz lepiej chyba wyplacic ta 100-we i isc sie zabawic, bo z takim brm i tak wczesniej czy pozniej bedzie busto
Takze ogarnij sie albo wyplac i madrze wydaj
Napisane przez menelski
Kurde 4 strona bloga się zaczyna więc może być. Jeszcze dam sobie szanse![]()
Jeszcze jeden sitek, tylko jeden. OOoo ten będzie już tym ostatnim bo odpadłem na buble więc w kolejnym już pewnie wygram...busto ups
Srls zejdź niżej, tam się nabuduj i dopiero atakuj wyższe stawki. Oczywiście może ci się udać utrzymać tutaj, ale prawda jest taka że tych co im udało się coś takiego jest bardzo bardzo mały %.
/Pozdrawiam i mimo wszystko życzę powodzenia ♠_thumbsup:
Napisane przez menelski
Kurde 4 strona bloga się zaczyna więc może być. Jeszcze dam sobie szanse![]()
Dajesz nie szansę sobie, a okazję statystyce, żeby puściła Cię z torbami
Napisane przez raas1337
Jeszcze jeden sitek, tylko jeden. OOoo ten będzie już tym ostatnim bo odpadłem na buble więc w kolejnym już pewnie wygram...busto ups
![]()
Srls zejdź niżej, tam się nabuduj i dopiero atakuj wyższe stawki. Oczywiście może ci się udać utrzymać tutaj, ale prawda jest taka że tych co im udało się coś takiego jest bardzo bardzo mały %./Pozdrawiam i mimo wszystko życzę powodzenia ♠_thumbsup:
A nigdzie nie napisałem, że jeszcze tylko jeden
Mam jeszcze trochę zapasu w stosunku do 50USD startowych
LOL
Raas Ty moj proroku
może nie od razu, że pierwszy ale 2nd.
Napisane przez menelski
No to się chyba zaczyna. 9, 4, 9, 4, 4Przy dwóch wczorajszych to 7 przegranych z rzędu.
Najbardziej wkurzyłem się na ostatni. Jeden z kolesi ciągle dostawał monstery.
Kropa. GL m8
magda25uk: dupa, jezeli bedzie upswing na poczatku i menelski zbuduje wystarczajacego rolla zeby te swoje stt 5$ semiregowac to wszystko bedzie ok. Problem w tym ze olewajac ogolnie przyjete zasady brm to jest w duzej mierze gamblerka i nawet zajebiscie grajac moze byc szybko busto - ale jak przyjdzie upswing wszystko bedzie ok
ja sam teraz gram cash ale rolla zbudowalem z samodzielnie wplaconych 50 zl (17$) i upswingu na najnizszych (1$) stt na starsach - tyle ze ja je gralem nie po to zeby pogamblowac, tylko tanszych po prostu nie bylo
takze menelski nie lam sie, pamietaj ze jak ci 50$ zostanie to juz TRZEBA grac te za 1$ i bedzie dobrze
Fetta łamać to się nie łamię. Po prostu granie w weekend to jest dopiero gamblerka
a szczególnie w sobotę w nocy.
Póki co po wczorajszym 2 miejscu zaliczyłem jeszcze 5 i poszedłem spać.
Dzisiaj jest lepiej. Najpierw 2 potem 1.
Co do tych 50USD początkowych to granice ustaliłem sobie wyżej mimo wszystko. Ale na razie jakoś idzie.
Bankroll 145.10
1st - 10 razy
2nd - 6 razy
3rd - 6 razy
4th - 6 razy
5th - 6 razy
6th - 1 raz
7th - 1 raz
8th - 8 razy
9th - 3 razy
In plus 104.00USD
Spotkałem na swoje drodze szatana
6 6 6 potem 2 4 i 2.
Bankroll 139.10
1st - 10 razy
2nd - 8 razy
3rd - 6 razy
4th - 7 razy
5th - 6 razy
6th - 4 razy
7th - 1 raz
8th - 8 razy
9th - 3 razy
In plus 98.00USD
Dzisiaj trochę mniej gry bo ciągle ktoś się przyp...l z pracy i nie mogłem się skupić a potem miałem awarię węzła CO w domu i musiałem ogarnąć temat - z resztą i tak tylko czasowo
Wyniki dzisiaj to prawie straight.
5 / 1 / 3 / 4 / 5 / 1
Tym samym mój kapitał od momentu przejścia na SnG 5+0.50 powiększył się 4-ro krotnie.
Bankroll 160.10
1st - 12 razy
2nd - 8 razy
3rd - 7 razy
4th - 8 razy
5th - 8 razy
6th - 4 razy
7th - 1 raz
8th - 8 razy
9th - 3 razy
In plus 119.00USD
SnG 10+1 drżyjcie