Przejdź do forum
W drodze do MTT - S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

W drodze do MTT - SNG 45 non-turbo

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
159 Wyświetlenia
Kutti00
PokerStrategist

Cześć wszystkim. Kiedyś miałem bloga w dziale cash. Tam nie pamiętam, chyba gralem nl5 sh. Generalnie dlugo siedzialem na nl10, troche nl25. A ostatnio nic nie grałem. Aktualnie to ciężko coś idzie powrót do gry, range mi się nie kleją, ciężko się myśli, mało widze. Teraz gram cash nl5. Ale gdy przerobie wszystkie artykuły i jakoś się zaznajomie zaczne 45-tki na PS i chyba doloze 30-tki na betfair.
Chce zmienić odmianę bo przeżywałem stagnacje, nie dawało mi to tyle szczęścia i satysfakcji. Może sng a pozniej mtt da mi troche satysfakcji.

Poza celami pokerowymi mam cele zdrowotne:
:heart: zrzucić w do połowy sierpnia 5 kg
:heart:trzymać dietę
:heart: Regularnie ćwiczyć na siłowni - 4 lub 5 razy w tygodniu

Cele finansowe: Nie marnotrawić pieniędzy. W ostatnim roku przeliczyłem, że straciłem ponad 4k tys. na głupoty: fast foody, jakieś pierdoły, nie potrzebne rzeczy czy odżywki.
Cele pokerowe do końca sierpnia:
:diamond: Przerobić wszystkie artykuły dotyczące SNG 45 os. na PS
:diamond: Ugrać ok. 600 turków, ponieważ do końca lipca mam wolne, później praktyki od sierpnia ale i tak po będę wolny.
:diamond: Codziennie przejżeć 5 rozdań innych dot. 45 os. SNG i wstawić min. 2 swoje rozdania z gry.
Cele inne:
:spade: Przeczytać do końca "Politykę" Arystotelesa w przeciągu 2 tygodni.
:spade: Codziennie poświęcić 1h na naukę angielskiego i 1h na naukę niemieckiego.
:spade: W połowie sierpnia zacząć uczyć się do poprawki z ET i Mechaniki.

To na razie tyle. Zaczne grać jak przerobie coś z tych 45-tek. Nie mam zamiaru na tak czysto wchodzić na stoły. Pozdro :).
Coś ode mnie ale nie moje:

"Istnieje bowiem mężna i prawa namiętność równości, która daje wszystkim ludziom pragnienie siły i poszanowania. Namiętność to ma do siebie, że małych podnosi ku wielkim. Lecz istnieje także w ludzkim sercu skażone zamiłowanie do równości, które sprawia, że słabi starają się ściągnąć silnych do swego poziomu i które doprowadza ludzi do tego, że zaczynają przedkładać równość w niewoli nad nierówność w wolności..."
Alexis de Tocqueville

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi

Witam nowego blogowicza _thumbsup:

A gdzie studiujesz?

Przy przeglądaniu rozdań proponuję napisać jakiś krótki komentarz od siebie. Z jednej strony będzie to nauka a z drugiej sygnał dla Ciebie, że trzymasz się wyznaczonych celów.

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Studiuje Automatykę i Robotykę na Politechnice Poznańskiej :)

Wczoraj zacząłem naukę tych SNG. Nie powiem bo ciężko mi się połapać. Przerobiłem filmiki Tmfingera. Dał pare fajnych rad, ale niestety lub stety widzę, że nauka SNG to praca z SNGWizardem i stworzenie swojej strategii. Ciekawe i zdecydowanie to nowe wyzwanie.
Teraz pytanie: ICM stosuje sie na final table tak? W przypadku 45-tek gdzie w kasie jest 7 graczy?
Największe problemy mam z fazą push or fold.
Muszę sobię rozpisać na ilu BB grać z jakim zakresem rąk i ten zakres poszerzać w razie shortów za sobą lub zwężać w przypadku nabudowanych graczy i jakichś innych czynników.

Dłuuuga praca przede mną. Jak to zrobić? Robiliśćie jakieś tabele w Excelu?
A jak analizować sesję z SNG Wizardem? Tzn strone techniczną znam, ale zapisujecie te ręce w innym miejscu?

Aktualnie robie analizę w SNG. Jak będę miał jakieś wątpliwości wstawie coś :)

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Tak jak mówiłem cele realizuje:
JĘZYKI:
Codziennie 1h niemieckiego i angielskiego. Z niemieckiego robię fiszki z czasowników+słucham nagrań audio z fiszek. Z angielskiego słucham fiszek i robię kurs online. Niemieckiego uczyłem się 11 lat a nic nie umiem. Troche gramatyki jedynie. Słownictwo mam na fatalnym poziomie, no ale tak to jest z nauką w szkole, nic się nie robi.

Niedlugo zacznę kurs niemieckiego więc mam nadzieję, że się poprawi. Z angielskiego na razie sam pracuję nad językiem, poziom jest słaby ale łatwiej mi to idzie.

POKER:
We wczorajszej sesji byłem na + z SNG, ale dorzuciłem jednego MicroMillionsa i się zrównoważyło ;p. Chciałem spróbować. Z rana porobiłem tabele w arkuszach, będzie gdzie wrzucać ręce. Po siłowni zrobimy sesję 2h.

SIŁOWNIA:
Teraz zacząłem ponownie splitem ćwiczyć bo dłuższej przerwie. Dietę mam ustawioną na 2300 kcal, jakieś -500 kcal. Ważę 105 kg. Niestety ale jestem okropnym endomorfem i strasznym łasuchem. Zalało mnie nieźle gdy nie trzymałem diety.
Więc teraz redukcja. Na siłowni ćwiczę od 4 lat. W swoim życiu zjadłem już tyle termogeników i przedtreningówek i wiem że nie ma lepszego SPALACZA niż MOTYWACJA.
Aktualnie używam izolatu, mam troche wpc, dorzuciłem jabłczan kreatyny, i czasami bcaa ale aż tak bardzo nie jest wymagane, muszę zrzucić fat, odrazu mięcha tak nie popalę od cardio.
Wczoraj robiłem plecy+biceps, i mam niesamowite bóle mięśni, ale to normalka.
Ok to na razie tyle. Pozdro :)

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Można zamknąć. Reaktywuje blog w dziale CASH :).

Odpowiedz
Cytat

Zamiast reaktywować i zakładać nowego bloga, zawsze można poprosić o przeniesienie bloga do odpowiedniego działu.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Kutti00
Można zamknąć. Reaktywuje blog w dziale CASH :).

A co SNG nie jest lżejsze?

Odpowiedz
Cytat
Kutti00 Autor wątku
Kutti00
PokerStrategist

Miałem już bloga w dziale Cash więc po prostu dałem nowy wpis :).
Co do SNG... nigdy tego nie grałem, musiałbym mnóstwo pracy od początku wykonać z SNG wizard, a teraz jakoś nie mam ochoty. Wolę pomęczyć naukę postflop w cashu ;p.

Odpowiedz
Cytat