Przejdź do forum
to push or not to p...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

to push or not to push [45]

14 Posty
6 Użytkownicy
2 Reakcje
518 Wyświetlenia
ptaku93
PokerStrategist

Cześć.
W pokiera pykam już trochę czasu. Było sporo przerw. W tej chwili gram już 2 lata od ostatniej. Przygodę zaczynałem od cashówek, później MTT. Teraz zamierzam znów wrócić do cashy. Jestem studentem, a trakcie semestru jest sporo innych obowiązków. Siedzenie przy komputerze 8h może być trochę problematyczne. Denerwowała mnie również spora wariancja( wiem, nigdzie jej nie uniknę :D).
Na chwilę obecną mam wakacje i postanowiłem wolny czas przeznaczyć na pokera. Mój cel nie jest zbyt wygórowany w stylu "Let's go NLXXX". Jeżeli uda mi się grać profitowo na NL10 to podniosą sobie poprzeczkę. Zaczynam od NL2 SH.
Blog jest bardziej dla mnie, żeby się usystematyzować. Będe od czasu do czasu wrzucał przemyślenia i jakieś ciekawsze ręce.
Postanowiłem spróbować zooma, ponieważ widzę w nim wiele zalet:
-lepsze skupienie niż podczas grania 10 stolików
-większa wygoda( wchodzisz klikasz i jest)
-można grać na jednym monitorze
-jak nie wiesz co zrobić to fast-fold i gitara
-większy volume
Wiadomo, minusy też się znajdą, jak w każdej odmianie. Trochę niepokoją mnie swingi na kilkanaście BI, bo mój mindset jest krótko mówiąc kiepski. Jestem niestety results oriented. Ciągle nad tym pracuję. Staram się nie patrzeć w cashiera, nie myśleć o tym ile się przegrało wczoraj, a ile wygrało dzisiaj. Widziałem różne filmy, posty z tym związane, ale niestety nadal jest ciężko to ogarnąć. Wiem, że zmiana podejścia do pokera jest kluczowa. Jeżeli ktoś ma jakiś fajny sposób to poproszę :)
Nie robię żadnych założeń dotyczących nauki i czasu jaki poświęcę na pokera. Uczę się ciągle, analizuje ręce. Staram się być w tym systematyczny.
Na chwilę obecną to tyle.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
ptaku93 Autor wątku
ptaku93
PokerStrategist

Pierwsze 5k rąk. Lekki up . Może kiedyś będzie lepiej? Albo gorzej _ugly:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
diamencik93
PokerStrategist
Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Ile stolików grasz na raz?
Też łowię rybki na Zoomie, więc powodzenia i do zobaczenia przy stolikach :gl:

Odpowiedz
Cytat
ptaku93 Autor wątku
ptaku93
PokerStrategist

Mój bankroll to na chwile obecną jakieś 35 BI. Wiem, że na zoomy to mało, ale jestem dobrej myśli. Na NL5 przewiduje jakies 120$-170$. Na NL10 >250$. Narazie takie wstepne plany. Zobaczymy jak to bedzie wszystko szło :-D
Gram 4 stoliki. Jak dla mnie akcji jest w sam raz. Moze kiedys cos dorzuce :)

Odpowiedz
Cytat
ptaku93 Autor wątku
ptaku93
PokerStrategist
Spoiler

Po pierwszym upie wykres powoli obiera zły kierunek:f_frown: . Sprawa wygląda tak, że co ugram 3betami, stealami i re-stelami etc. to zaraz wtopie na jakimś śmiesznym boardzie z fishem który trzyma 44 i na river wjeżdza set. Próbka jeszcze mała, jednak wydaje mi się, że 5 bb/100 to cieniutko. Narazie jestem dobrej myśli, że wykres sprawnie obierze odpowiedni kierunek. W sumie to był zjazd na jakies kilka BI więc tragedii nie ma. W promocji mega bonus w turnieju all-inn shootout wpadło mi 11$. To teraz muszę oddać starsom :f_biggrin:
A w sumie... znowu podejście results oriented. Na co komu ten wykres potrzebny i po co to wszystko... :D

Odpowiedz
Cytat
ptaku93 Autor wątku
ptaku93
PokerStrategist

Pierwsza myśl: shit, taki piękny układzik a pewnie się nie wypłaci bo późne pozycje i limpowana pula a tu... :f_cool:

PokerStars - $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $0.82 (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)
SB: $1.98 (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 4)
Hero (BB): $2.00
UTG: $2.69 (VPIP: 22.50, PFR: 23.08, 3Bet Preflop: 11.76, Hands: 41)
MP: $2.01 (VPIP: 25.00, PFR: 17.02, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 48)
CO: $1.89 (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 1)

SB posts SB $0.01, Hero posts BB $0.02

Pre Flop: (pot: $0.03) Hero has J♥ T♦

fold, fold, fold, BTN calls $0.02, SB calls $0.01, Hero checks

Flop: ($0.06, 3 players) T♠ T♥ J♠
SB checks, Hero checks, BTN checks

Turn: ($0.06, 3 players) A♠
SB bets $0.06, Hero calls $0.06, BTN calls $0.06

River: ($0.24, 3 players) 7♣
SB bets $0.22, Hero raises to $0.44, fold, SB raises to $0.66, Hero raises to $1.92 and is all-in, SB calls $1.24 and is all-in

Spoiler

Hero shows J♥ T♦ (Full House, Tens full of Jacks)
(Pre 37%, Flop 99%, Turn 95%)
SB shows K♣ A♥ (Two Pair, Aces and Tens)
(Pre 63%, Flop 1%, Turn 5%)
Hero wins $3.90

Odpowiedz
Cytat
ptaku93 Autor wątku
ptaku93
PokerStrategist

Wykres z 3 dni.Mieszanka NL5 i NL2. Zacząłem shootować NL5. Zmniejszyłem liczbę stolików. Na 4 czułem się trochę przytłoczony akcją. W tej chwili gram 2 stoliki NL5 i jeden NL2. Na początku sesji gram tylko NL2, żeby się rozgrzać i nie spazznać niepotrzebnie. :f_thumbsup: Ogólnie idzie dobrze. Bankroll powoli się buduje. Czerwona nie leci aż tak bardzo w dół, nawet 3 dnia dotarła do 0 :f_cool: Zacząłem trochę więcej grać z inicjatywą i agresją. Murków jest dużo. Niektórzy spokojnie zrzucają TP na re-raise flop, bo się boją seta, albo lepszego kickera. 11bb/100 jak narazie mnie zadowala, chociaż nie mam info ile powinien wynosić winrate ogarniętego gracza na NL2-NL5.
Obejrzałem cały kurs Preflop Prefection. Okazało się, że mam kilka leaków. Wnioski wyciągnięte. Szkoda, że nie mam golda, bo chętnie obejrzałbym Master your Postflop:f_thumbsup:

Spoiler

Trochę niepokoi mnie fakt, że wgl nie zarabiam na UTG. Z tego co wiem, jest to pozycja na której zarabia się dużo. Nie otwieram tam jakoś specjalnie szeroko. Raczej standard. Może to tylko przez małą próbkę rąk:f_eek:
I ten BB też w sumie podejrzany. Może trochę za mało bronie? :f_confused:

"PozaPokerowo"
Chciałbym polecić Wam serial. Jeżeli ktoś jakimś przypadkiem na niego nie wpadł. Chyba ostatni raz tak bardzo wciągnął mnie Breaking Bad. Wyszło dopiero 8 odcinków. Mr Robot. Warto. :f_drink:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat

Serial kozacki ;) Czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek , obczaj sobie jeszcze serial Lucifer , dopiero jest jeden odcinek bo serial wyjdzie dopiero na jesień ale też się bardzo ciekawie zapowiada ;)

Odpowiedz
Cytat
Witek24
Legacy Member

A widziałem Person of Ineterst? Chyba podobna tematyka.

Odpowiedz
Cytat
ptaku93 Autor wątku
ptaku93
PokerStrategist

@dawid327 Lucifera obczaję :f_thumbsup: tylko może jak pojawi się więcej odcinków

@Witek24 nie oglądałem, może kiedyś spróbuje. Obecnie mam w planach pocisnąć Rodzinkę Soprano. Taki klasyk, a ja widziałem może kilka randomowych odcinków

Odpowiedz
Cytat
ptaku93 Autor wątku
ptaku93
PokerStrategist

Czy tylko mi zniknęły ikonki urządzeń na jakich grają gracze ? Od jakiegoś czasu ich nie widzę, szukałem w opcjach ale bez skutku

Odpowiedz
Cytat
ptaku93 Autor wątku
ptaku93
PokerStrategist

Update kolejny
Cashówki nie dla mnie... nie, nie storbiłem. Po prostu... ten rodzaj gry mnie straasznie nudzi. Automatyczne klikanie(szczególnie na tym zoomie), ciągle te same sytuacje. Jednym słowem nuda. To było moje drugie podejście do cashy i kolejny raz to samo sprawiło, że mam już ich dość. Zatęskniłem za MTT. Tam chociaż cokolwiek się dzieje. Jest jakaś rywalizacja, trochę adrenalinki na FT:f_love: W sumie nie żałuje, bo trochę gry postflop się nauczyłem. Wracam do turniejów. Tylko teraz nie wiem do których... Na 180 1$ mnie nie stać( i tak się podobno powoli otwierają), na regularne MTT też średnio mnie stać. Mam ze 100$. Jakieś pomysły? 45 0,5 dolarowe??

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK
Elite Grinder

Też miałem kilka podejść do cash, nie są to gry dla mnie, rutyna, rutyna i jeszcze raz rutyna.

Sity 0,5$ będą chyba najlepsze i na 100BI wbitka na 18nastki lub 45tki 1.5$

Kropa i GL! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat