Podejście do blogowania nr 2
Jak widać wyżej w październiku zacząłem przygodę z pokerem, która nie trwała długo przede wszystkim chyba jednak ze względu na bardzo słaby sprzęt na jakim grałem. Mega tiltowałem przez jakieś zwiechy itp., na analizę prostego rozdania w HRC musiałem czekać wiele minut więc w końcu dałem sobie spokój. W nowym roku jednak postanowiłem wystartować znowu z pokerem, bo już wcześniej załapałem bakcyla i muszę grać
gram, bo lubię to robić i to jest najważniejsze, jednak pokera nie traktuję jako zabawy, a raczej jako marzenie.
Czemu ma służyć ten blog?
Napisanie tego jest bardzo ważne, bo przy pierwszym podejściu to myślałem, że chodzi o to, żeby się pochwalić wynikiem czy coś, a skoro nie było się czym chwalić to nie było po co pisać
Na tym blogu będę sobie regularnie ustalał pokerowe cele i się z nich rozliczał i w sumie temu ma on służyć. Pośrednio mam nadzieję, że przyczyni się on do poznania innych Polaków, którzy grają to samo co ja, z którymi mógłbym się razem rozwijać, dzielić pasję, motywować do gry itp.
Cel główny długoterminowy:
granie w pokera for living czyli bycie grinderem 180man turbo na P* na stawkach 3,5R / 8 / 15 - nie interesują mnie żadne inne odmiany, będzie grane 100% SnG 180T.
Kiedy będę wiedział, że osiągnąłem cel?
7,5k$+ rolla w pokerze, 9k PLN finansowe zabezpieczenie pozapokerowe, próbka 3k+ sitów z co najmniej ostatnich 2 miesięcy gry pokazująca, że crashuję swoje stawki - ma być dość konserwatywnie.
Pokerowe plany na marzec
Osiągnę swoje cele przez wyrabianie odpowiedniego volume i pracę nad grą.
Volume - w lutym zagrałem jakieś 400sitów w około 16 sesjach ze średnią 25 sitków na sesję grając 6 stołów w tilu. Plan jest taki, żeby teraz grać 8 stołów w jednym czasie, 20 sesji średnio po 40 sitów na sesję i ugrać 800 sitów w marcu, powinno to być jakieś 100h gry. Poza pokerem mam normalną pracę 5dni w tygodniu po 9h więc teraz więcej nie wycisnę.
Poprawa gry - Moje główne źródło czerpania wiedzy to filmiki dla srebra, praca z HRC, robienie SR i wstawianie łapek do oceny. Planuję min. 30h nauki. W tym miesiącu obowiązkowo muszę okiełznać TO i zakupić licencję.
Plany na przyszły tydzień
Następny tydzień będzie słaby więc ten musi być dobry. Będzie grane 6 sesji, jeden piątek, jedna niedziela i 4 pozostałe dni. W tygodniu gram średnio 4h, w piątek średnio 5h, a w niedzielę średnio 6h
daje to razem 27h gry, średnio 7 turków na godzinę = 189 sitków i w to mierzymy. Mierzę też w 10h nauki.
Na początek tyle, aktualnie mam jakieś 400$ rolla, gram 180tki za 0,5$ oraz 90tki za 1$. Za tydzień pierwsze podsumowanie.