UPDATE
Siemka,
bede Ci kibicowal i chetnie zagladal, zwlaszcza daltego, ze gramy podobne turki!
Jaki masz nick na P*?
Pzdr.
Emka.
Zagrałem dzisiaj:
8 x 4,5$ 180
4 x 2,5$ 90
Bankroll: 882$
Sesja na minus aczkolwiek ciesze się, że tylko tyle, ponieważ soft mnie dzisiaj karał niemiłosiernie i mogło być gorzej. Zrobiłem dzisiaj sporo notek na graczy, wykupiłem niedawno konto na prolabsie 150 searches/day więc trzeba korzystać. Nie będę wklejał pechowych rąk, bo nie po to zakładałem tego bloga, żeby się pożalić. Wszyscy wiemy, że 'fisze farcom'
Wklejam moje dotychczasowe wyniki:
4.5$180
2.5$90
Jeszcze zbyt mała próbka żeby wyciągać jakieś wnioski, natomiast będę się starał o roi w granicach 50% i wyżej. Wcześniej grałem 1,5$KO na 90os i czasem je jeszcze odpalę jak nie czuje się na siłach grać 180tek, wykresu nie wklejam, bo HM totalnie źle je zlicza, liczy KO jako ITM i później nie dodaje wygranej.
Dostałem 50$ na titan poker i nie mam pojęcia co zrobić z tymi pieniędzmi. Za cholere nie podchodzi mi soft sieci iPoker i nie mam motywacji do gry nl4. No cóż, zobaczymy.
Certh: Dzięki, ja też śledzę Twojego bloga od jakiegoś czasu ;). Nick na screenach w HMie.
Siemka, co tam?
Wczoraj miałem ograniczony czas i to jeszcze w południe a wtedy ciężko coś pograć z mojego repertuaru sitków więc pocisnąłem multitabling na 45tkach i 90tkach za 1 i 1,5$. Skończyłem jakieś 30$ na + i dzisiejszą sesje zacząłem z rollem 912$.
Dzisiaj:
5 x 2,5$ 90
7 x 4,5$ 180
Udało się skończyć jedną 180tke na 3cim miejscu i jakies tam grosze na 2$. Ogólnie jestem zadowolony z gry na FT, cały czas pracuje nad agresją w poznej fazie. W top 3 trochę pechowo i finałowy push A6<K2.
BR: 970$
Ściągnąłem dzisiaj triala table ninja i całą sesje grałem w staku (zawsze gram kafelkowo). Gra się bardzo fajnie i prawdopodobnie zakupię niebawem, myślę, że nawet jeżeli ktoś nie ciśnie sporego multi to i tak bardzo ułatwia gre. Jedyne co mi przeszkadza to lekkie lagi, które czasem się pojawiają, muszę sprawdzić jak to będzie śmigać na 16 stołach +. Gram na lapku (core2 duo 2.16GHz i 2gb RAM) z podpiętym drugim monitorem 17".
Wklejam dwa rozdanka:
1. Tutaj troche przyswirowalem moim zdaniem, co prawda mialem te 40%, ale tak rozsądnie patrząc co on tam calluje i 3betuje po flopie? Po 3becie raczej easy fold, najgorsza opcja call, a push myślę nie jakiś tragiczny, ale mogłem zrzucić.
Spoiler
No-Limit Hold'em Tournament, 500/1000 Blinds (5 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Hero (UTG) (t25548)
MP (t40782)
Button (t28667)
SB (t7442)
BB (t32561)
Hero's M: 17.03
Preflop: Hero is UTG with 8
, A
Hero bets t2100, 3 folds, BB calls t1100
Flop: (t4700) 2
, 2
, J
(2 players)
BB checks, Hero bets t3120, BB raises t7000, Hero raises t20228, BB calls t16348
Turn: (t51396) 9
(2 players)
River: (t51396) 6
(2 players)
Total pot: t51396
2. Tutaj sam nie wiem. Koleś vpip:27 pfr:0 3bet:0 po ok 100 handach. Spada dość dobry board dla mnie, uznałem, że nie koniecznie musi mieć tą dame, mógł ocenić, że nie trafiłem w ten board i wrzucić z JT, J9, KJ, any FD, może jakiś pocket. Nie wiem czy sensowny jest tu fold i pozostanie w grze z 15bb w stacku.
Spoiler
No-Limit Hold'em Tournament, 125/250 Blinds (6 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com
MP (t22422)
CO (t10909)
Button (t4355)
Hero (SB) (t5346)
BB (t7543)
UTG (t5541)
Hero's M: 14.26
Preflop: Hero is SB with A
, A
4 folds, Hero bets t400, BB calls t275
Flop: (t1050) 10
, Q
, Q
(2 players)
Hero bets t720, BB raises t6993, Hero calls t4076
Turn: (t10642) 3
(2 players)
River: (t10642) 2
(2 players)
Total pot: t10642
Pozdro chłopaki i dziewczęta
Edit: aha tutaj wyniki rozdań
Spoiler
1. KK
2. KQo
Swietnie wyniki, gratki!
Co do I rozdania to ja gralbym chyba tak samo. Chyba, ze po jego callu preflop cos bym podejrzewal (ale grajac kila(nascie) stolow ciezko to zauwazyc czasem), to wtedy chetnie obejrze darmowego turna.
II to easy call, tylko dwie karty w decku Cie bija, a jak sam zauwazyles ma bardzo szeroki range pushowania na flopie.
w 2 ręce cbet jest o wieeeeleee za duży , zamiast betować 70% puli to ja bym ta mgrał 40%... czemu? bo chcesz zeby sprawdziły Cie słabsze układy, żeby totalne air też sprowokować do bluffów, żeby taniej bluffować w takich spotach itd.. generalnie same plusy mniejszego betu szczególnie na sparowanym boardzie. w 1 ręce imo wp raczej (tak na szybko bo ide spać!). Pozdro
Siemka. Nie pograłem ostatnio zbyt wiele, a to co się udało pograć lepiej pozostawię bez komentarza. Słaba koncentracja + lekka wariancja i lecimy w dół.
No, ale wnioski wyciągnięte, nie ma się co spinać.
BR: 910$ (cashout 20$) czyli bilans od ostatniego posta -40$
Dobra. Na początek jedno rozdanko.
1. Gubie się w tego typu sytuacjach. Mam 15bb w stacku i siedzę na BB, jakiś short wrzuca za 4bb z MP, a SB wrzuca cały stak, który mnie kryje. SB to solidny reg z niskim 3betem. Po głębszym namyśle stwierdziłem, że z jakimś monsterem raczej tylko by callowal, zeby mnie tez zaprosic do rozdania, ale nie wiem czy tutaj fold był tragiczny?
Spoiler
No-Limit Hold'em Tournament, 300/600 Blinds (8 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com
UTG+1 (t12008)
MP1 (t16214)
MP2 (t2410)
CO (t29328)
Button (t4259)
SB (t14200)
Hero (BB) (t9056)
UTG (t5732)
Hero's M: 10.06
Preflop: Hero is BB with 7
, 7
3 folds, MP2 bets t2360, 2 folds, SB raises t13850, 1 fold
Flop: (t5320) J
, 9
, 10
(2 players)
Turn: (t5320) 2
(2 players)
River: (t5320) 8
(2 players)
Total pot: t5320
Powoli kończy się lipiec, z którego średnio jestem zadowolony jeśli chodzi o pokera. Co prawda w innych kwestiach spożytkowałem swój czas dość produktywnie, ale w dużej mierze chciałem grindować i powiększać rolla, a narazie słabo mi to wychodzi.

Podsumowanie z prolabsa, bo HM troche źle liczy, a troche knockoutow pogralem. Ogólnie zaczynałem lipiec majac jakies 600$ z hakiem, więc mniej więcej się zgadza.
Dobra. Teraz cele na sierpień:
1. Poker
Minimum 500 rozegranych sitków
Ponowne przerobienie serii bankroll builder (arty + video)
:diamond:Nie odpalać sesji na siłe, czasami lepiej się zrelaksować i zasiąść do gry na drugi dzień z lepszym mindsetem
2. Inne
:spade:Kontynuować A6W i trening 100pompek
Przeczytać minimum 5 książek
:diamond:Zacząć się uczyć od nowa hiszpańskiego
Ograniczyć alkohol do minimum i ułożyć zdrową diete
Zacząć znowu korzystać z kalendarza i zapisywać wszystko
Wprowadzić w życie system ZenToDone
Bardzo bym chciał do końca września pomnożyć mojego rolla do 2k$. Myślę, że cel jest realny, w zasięgu moich możliwości, jasno sprecyzowany i przede wszystkim motywujący. Jedyne co muszę robić to ostro nap**ać. Potraktuję to jako mini challenge i zobaczymy jak to będzie.
Zaokrąglając sumke do 1100$ na zrobienie których mam ok 60 dni. Przy moim obecnym roi 40% na 180tkach to jest około 700 sng. Przy roi 30% jakieś 800. Także nie tak źle, jeżeli nie dopadnie mnie jakiś większy swing to powinienem dać radę.
To chyba tyle. Dzięki chłopaki za ocene rąk. ♠_thumbsup: Jutro zagram prawdopodobnie jedną sesje, natomiast w weekend się relaksuję przed ostrym sierpniem. Pozdro
Dzisiejszy zestawik:
3 x 1,5KO 90
2 x 2,5 90
6 x 4,5 180
W jednej 180 skończyłem 4ty i skończyłem na małym plusie.
BR: 931$
Nie mogę ostatnio coś szipnac tych czwórek. Zawsze w decydującym rozdaniu przegrywam. Dzisiaj A7>AJ i niestety potem push z SB na BB K3<88. Ale ROI w dalszym ciągu na poziomie 40%. Zobaczymy co przyniesie sierpień.
Ostatnio nie idzie zbyt ciekawie. Zaczął się sierpień, zagrałem do tej pory 48 sitków w tym 28 moich głównych czyli 4,5$180tek.
Obecnie stan rolla to 846$
Z pośród tych 28 180tek 4 razy byłem w kasie i 3 razy skończyłem na FT kolejno na 6,8,8 miejscu. Za cholerę nie mogę się przebić do top3. W dalszym ciągu flipki, 70/30 nie wchodzą. Czuję poprawę w mojej grze, a mimo wszystko wariancja nie pomaga.
Wykresik z HM'a:
Jak widać od prawie 80 turków jestem break even. Roi nie powala na kolana. Wiem, że w dalszym ciągu to nie jest próbka po której można wyciągać wnioski, więc nie pozostaje mi nic innego jak grać dalej. 188BI to bardzo bezpieczny BRM więc można spokojnie cisnąć.
Jeśli chodzi o cele:
SNG 48/500
Udało mi się już w ciągu tych dwóch dni przeczytać pierwszą książkę. Mianowicie "Potęga teraźniejszości". Czytam ją po raz drugi i mam wrażenie, że poprzednio nie czytałem jej w ogóle. Odbieram ją w zupełnie inny sposób niż kilka miesięcy temu, być może jest to związane z progresem w rozwoju, nowymi filtrami umysłowymi. W każdym razie, mimo iż pojęcie "tu i teraz" jest mi bardzo dobrze znane to wyciągnąłem znowu wiele świetnych wniosków i wchodziłem w niesamowite stany podczas lektury. Tak więć 1/5 książek done.
Trening kontynuuję i myślę nad dietą, która pozwoliłaby mi trochę przybrać na wadze. Jest to dla mnie bardzo trudne, wielokrotnie próbowałem i nie mogę przytyć pieprzonego 1kg.
Hiszpański: ściągnąłem z chomika dwa podręczniki i przerobiłem już pierwsze działy. Oprócz tego oglądam sobie taki interaktywny kurs, bardzo polecam, są też inne języki LINK
Ogólnie zaczęło się spoko z wyjątkiem profitów
Pozdrówki i do zoba w kolejnej relacji SIERPIEŃ OSTRY K*WA GRIND.
Dzień dobry
Realizowanie celów przebiega doskonale z wyjątkiem celów pokerowych. Nie wiem co mam robić, po 9 dniu spadania w dół pękła we mnie bańka frustracji, pojawiło się zwątpienie.
180tki
This Month
Ten lekki up w okolicach 80 sitka to 3 wygrane z rzedu 90tki za 1,5$.
BR: 656$ (cashout 75$)
Siemanko. Minęło trochę czasu od ostatniego posta. Po lekkim swingu na 180tkach non-turbo postanowiłem przerzucić się na coś innego i wybór padł na turbo 18stki, które gra tutaj sporo osób. Od połowy sierpnia udało mi się ich rozegrać 700 sztuk. Generalnie jestem bardzo zadowolony ze zmiany turków, sesje są krótkie, więc mogę grać kilka razy dziennie po jednej, co daje mi pewnego rodzaju swobodę, gdzie w przypadku 180tek non turbo nie było to możliwe i trzeba było mieć zarezerwowane 5h w przód. Poziom jest masakrycznie słaby. Zaczynając je grać miałem na celu w longurnie utrzymać roi w granicach 15%, teraz mam w planach utrzymać co najmniej 20%. W najbliższym czasie czeka mnie kilka wypłat, więc zostaje jeszcze na tym limicie. Poza tym próbka 1k+ będzie już w miare wiarygodna i zweryfikuje moje umiejętności ♠_thumbsup:
3,5$ 18
Pozdro
Wow!
25% ROI
Poleciłbym Ci wbijanie na 7demki z takim skillem ale po co mi dobry gracz na stołach
Fajny wykres, mi po 1k gier udało się wbić niecałe 20% roi, ale mój wykres to swingi góra doł po 40 BI, a Ciebie jakoś oszczędziły w miarę
Jedyne na co powinieneś zwrócić uwagę to duża dysproporcja między 1st a 2nd, pozdro!
900 pyknęło
Ostatnie 200 turków trochę swingowało, ale co poradzę. Wklejam dwa sick rozdanka z dzisiejszej sesji, które miałem w tym samym secie w przeciagu kilkunastu minut. Szkoda, że całościowo tak nie farciłem
1. KKKK vs AAA
Spoiler
No-Limit Hold'em Tournament, 15/30 Blinds (9 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com
Hero (SB) (t1470)
BB (t1710)
UTG (t1265)
UTG+1 (t800)
MP1 (t2685)
MP2 (t830)
MP3 (t1405)
CO (t1905)
Button (t1430)
Hero's M: 32.67
Preflop: Hero is SB with K
, K
2 folds, MP1 calls t30, MP2 bets t90, 3 folds, Hero raises t285, 1 fold, MP1 raises t480, 1 fold, Hero raises t1170 (All-In), MP1 calls t960
Flop: (t3060) A
, 10
, 9
(2 players, 1 all-in)
Turn: (t3060) K
(2 players, 1 all-in)
River: (t3060) K
(2 players, 1 all-in)
Total pot: t3060
2. JJJJ vs KKK
Spoiler
No-Limit Hold'em Tournament, 10/20 Blinds (9 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com
MP3 (t1500)
CO (t1480)
Button (t1420)
SB (t1480)
BB (t1620)
Hero (UTG) (t1500)
UTG+1 (t1500)
MP1 (t1500)
MP2 (t1500)
Hero's M: 50.00
Preflop: Hero is UTG with J
, J
Hero bets t60, 6 folds, SB raises t170, 1 fold, Hero calls t120
Flop: (t380) 4
, J
, K
(2 players)
SB checks, Hero bets t152, SB raises t450, Hero raises t1168 (All-In), SB calls t850 (All-In)
Turn: (t2980) J
(2 players, 2 all-in)
River: (t2980) Q
(2 players, 2 all-in)
Total pot: t2980
W najbliższym czasie planuje trochę pracy z SngWizzem i oczywiście w dalszym ciągu grind, tym bardziej, że niedługo będę finasował moje zaoczne studia z pokera i wypadałoby zasilić jeszcze rolla dla komfortu.
avril1991: wbijam tam niedlugo krasc od Ciebie hajsy ♠_biggrin:
michalkil: ja pewnie tez za 100 gier bede w granicach 20%, to prawda, nie spadlem chyba wiecej niz 25bi, generalnie mam długie okresy break even co tez potrafi byc frustrujace. A co do 1st and 2nd to przyznaje, ze moja gra w HU troche kuleje
Następny wpis o celach na najbliższe tygodnie, miesiące.
Pozdro
No ładnie Ci idzie.... to ja czekam na Ciebie również na 7$
Oby tak dalej... kiedy chcesz na 7$ wbić?
ziomek dobrze idzie, ja też zrobiłem sobie taki challange ale mnie dopadł downswing, no i grubo spadło.. musiałem odpocząć od tego. ale znowu wracam. rozkminiłem ze na te turki 18t. trzeba mieć conajmniej 70bi żeby bezpiecznie grać.. bo swingi bez kitu spore..
mój największy swing to chyba 35bi na 7$ 18mT... ale wiem, że bywają większe:)
ale to nic w porównaniu do 200bi na 180 turbo