Przejdź do forum
SnG za 4E, moja dro...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

SnG za 4E, moja droga do budowy bankrolla

65 Posty
15 Użytkownicy
15 Reakcje
2,815 Wyświetlenia
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Ciężko dzisiaj było ale dobrze się skończyło więc czas na małe podsumowanie:
ad.1 i 4 Sesja ciężka bo od samego początku po pupie dostawałam dopiero po południu udało się nadrobić straty i wyjść na malutki plusik. Rozegrałam 45 SnG z czego 1st. 11 razy, 2nd. 8 razy a poza kasą aż 26 razy :(. Dało to profit +10,01E.
ad.2 Nie zagrałam ani jednego stepa bo pochłonęła mnie walka w SnG
ad.5 Zrobię sobie spacerek bo muszę trochę od kompa odpocząć.
ad.6 Właśnie zrobione

P.S. Na początku dnia ciężko było z uzbierać chętnych do gry więc w między czasie zagrałam 2 turnieje omahy po 4E. Z jednego wyleciałam ale drugi wygrałam inkasując 37,50E ( zagrało 13 osób a pula gwarantowana to 75E ).
Jeśli chodzi o to czy zdarzają się dni na minusie to oczywiście że tak, jest ich niewiele ale jednak są.

Miłego i spokojnego wieczoru życzę :)

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Witam z rana, nadszedł kolejny dzień zmagań o powiększenie mojego bankrolla. Śniadanko jak zawsze zjedzone, soczek wypity, wiadomości przeczytane :) wiec trzeba się zabrać do planowania dnia:
1. Zaczynamy od SnG
2. W zależności od frekwencji możliwość dołożenia turniejów omahy
3. Stepy do Unibet Open: 2 => 10 => 50 => 250 => Unibet Open
4. Przerwa na obiadek i jakieś czynności domowe
5. C.d. SnG
6. Wieczór z LM (zobaczymy jak ta Legia)
7. Podsumowanie pokerowego dnia

Udanego dnia życzy Monia :*

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Witam wszystkie pokermonki i od razu zaczynam od podsumowania wczorajszego dnia.
Jeśli chodzi o SnG to rozegrałam ich 38 z czego 11 razy 1st., 6 razy 2nd. i 21 razy poza kasą :( co dało profit +25,35E. Powtórzył się scenariusz z ostatnich 3 dni ponieważ znowu zaczęłam sesję od strat a dalsza gra to ich odrabianie i walka o profit. W tej sprawie zrobiłam wieczorną analizę własnej gry, znalazłam parę błędów które mogą mieć wpływ na taki stan rzeczy.
Stepów wczoraj także nie zagrałam :( natomiast powalczyłam w dwóch turniejach omahy gdzie z jednego wyleciałam a w drugim zajęłam drugie miejsce inkasując 21,01E
Wieczorek z LM udany , obejrzałam mecz , zobaczyłam gole , piwka się napiłam wiec nie ma co narzekać :)
Plan na dzisiaj zrobię po śniadanku.

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Śniadanko zjedzone, soczek wypity memy z meczu obejrzane :) .
Dzisiejszy dzień to przede wszystkim:
1. SnG z możliwością dorzucenia turniejów omahy.
2. Wieczorkiem trening bo sezon się za niedługo zaczyna.
3. Jak czas pozwoli to podsumowanie dnia

Miłego i spokojnego dnia życzę, buziaczki.

Odpowiedz
Cytat
mefju1996
PokerStrategist

co trenujesz? :>

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Jestem cheerleaderką :) Na treningach robimy taniec, gimnastykę, układy itp.

Odpowiedz
Cytat
mefju1996
PokerStrategist

o kurde, nieźle :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Aby tradycji stała się zadość podsumowanie dnia trzeba zrobić. :) Tak więc:
ad.1 Rozegrałam dzisiaj 25 SnG z czego 5 razy 1st. , 9 razy 2nd. i 11 razy poza kasą :( . Dało to profit +20,32E . Tutaj musze dodać że jestem b.zadowolona ze swojej dzisiejszej gry :). Dorzuciłam również 2 turnieje omahy za 4E z czego z jednego odpadłam a w drugim zajęłam drugie miejsce inkasując 23,18E .
ad.2 Na treningu byłam i fajnie poćwiczyłam :)
ad.3 Zrobione :)

Słodkich snów pokermonki :)

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Witam w ten piękny piąteczek. Śniadanko zjedzone, soczku dzisiaj nie piłam bo nie było z czego zrobić :(, wiadomości ze świata poczytane wiec plan dnia trzeba zrobić.
1. Zaczynam od SnG z możliwością dorzucenia turniejów omahy
2. W przerwie idę na obiadek do mojej ulubionej restauracji.
3. Powrót do SnG
4. Wieczorem jakiś basenik bo dawno nie byłam
5. Podsumowanie dzisiejszego dnia

Udanego dnia kochani :*

Odpowiedz
Cytat
jakubaniol
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Dzisiaj trochę wcześniej małe podsumowanie :)
Ad.1 i 3 Rozegrałam 29 SnG z czego 7 razy 1st. , 7 razy 2nd. i 15 razy poza kasą co dało profit +17E .Z gry jestem średnio zadowolona , popełniłam 4 poważne błędy z których 2 kosztowały mnie wylotkę z sitka :( . Brakowało mi dzisiaj koncentracji dlatego też odpuściłam dalszą dzisiejszą grę. Jest też b.dobra wiadomość która też przyczyniła się do wolnego dzisiaj a mianowicie wygrałam jeden z dwóch turniejów omahy za 4E inkasując 47,88E :) W turnieju zagrało 38 osób co było jak na unibet dużą frekwencją. (print screena oczywiście zrobiłam :) ) Jeśli chodzi o omahe to ten tydzień jest idealny, zajęłam do tej pory 2 pierwsze i 2 drugie miejsca :)
Ad.2 Na obiadku nie byłam , szkoda mi było czasu.
Ad.4 Właśnie zabieram się za szykowanie na basenik
Ad.5 Zrobione

Spokojnego i miłego wieczorku życzę :)

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Poranek bez słońca co to ma być :( Jedyne co pozostaje to malutka nadzieje, iż brak słoneczka spowoduje że na grze się skoncentruje :)
Ranne czynności wykonane, śniadanko zjedzone, soczek z grejpfruta i pomarańczy wypity, prasówka przeczytana. Został tylko plan dnia:
1. Standardowe zaczęcie od SnG i turków omahy
2. Przerwa na obiadek i sprzątanko w domciu
3. C.d. walki w SnG
4. Wieczorek jeszcze się nie ukształtował. Może jakieś kino ?
5. Podsumowanie dzisiejszej walki
6. Może się coś jeszcze wydarzy :)

Serdecznie pozdrawia Monia :)

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Witam wieczorkiem po ciężkim pokerowym dniu :)
ad.1 i 3 Jeśli chodzi o SnG to rozegrałam ich 48 z czego 11 razy byłam pierwsza, 12 razy druga i 25 razy poza kasą :(, dało to profit w wysokości +23,33E. Tak jak i wczoraj popełniłam trochę błędów które na pewno kosztowały mnie wylotkę z trzech sitków. Martwi mnie to że są to dosyć proste błędy które nie powinny mi się przytrafiać :(. Jeśli chodzi o turnieje omahy to rozegrałam ich dwa za 4E, gdzie w pierwszym odleciałam na Bubblu ( tu muszę się przyznać, sfrajerzyłam się na maxa :(. Prowadząc w turnieju na 30BB wdałam się w partię w której w ogóle powinno mnie nie być. Coś mi odbiło i staciłam 2/3 stacka. potem już z górki szybki all in i wylotka. Nie pamiętam kiedy ostatnio przytrafił mi się taki wielbłąd w tej fazie turnieju :( ). Drugi turniej skończyłam na drugim miejscu inkasując 27,32E (grały 33 osoby) . Pokerowy dzień można by było zaliczyć do udanych gdyby nie ta omacha w której się sfrajerzyłam :(
ad.4 Na żadne kino nie zasłużyłam. Robię drinka i oglądam filmiki szkoleniowe z omahy.
ad.5 Zrobione
ad.6 To się jeszcze okaże

Mam nadzieję że u Was było dużo lepiej. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Witam wszystkich w ten niedzielny wieczorek. Dzisiaj zrobiłam sobie dzień bez komputera i pokera :) Jedyne co zrobię to podsumowanie zeszłego tygodnia oraz całej drogi do budowy bankrolla. Więc:
W cały tygodniu rozegrałam 225 SnG z czego:
1st. 55 razy
2nd. 51 razy
poza kasą 119 razy :(
Dało to tygodniowy profit w wysokości +119,68E :) Wliczając do tego zeszły tydzień na SnG to po dwóch tyg. walki jestem 217,71E do przodu. Myślę że wynik nie jest zły a cel powoli jest osiągany :)
Omahy w to wszystko nie wliczam ale ostatnie wyniki naprawdę są b.dobre :)

Pa, Pa pokermonki. Monia :)

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Nadszedł poniedziałek więc do gry trzeba się zabrać i bankroll budować :) . U mnie standardowo, śniadanko zjedzone, soczek wypity i wiadomości przeczytane. Mogę swobodnie przystąpić do planu dnia:
1. Zaczynam od SnG oraz dorzucam turniej omahy
2. Przerwa na obiadek i załatwianie spraw na mieście
3. Powrót do SnG
4. Wyjazd na wieczorny trening
5. Jak nie będzie za późno to podsumowanie dnia

Miłego dnia :*

Odpowiedz
Cytat
Ares1986
PokerStrategist

Siema. Widzę, że każda sesja na plus :f_drink:. Możesz coś więcej napisać o tych SnG. Ty jesteś, aż tak dobra czy poziom jest tak niski :D

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Mam jeszcze chwilkę przed treningiem więc zrobię szybkie podsumowanie dnia.
Jeśli chodzi o SnG to rozegrałam ich 33 z czego 8 razy pierwsza, 6 razy druga i 19 razy poza kasą :( co dało profit +7,34E . Tu muszę ponarzekać iż będąc już fajnie do przodu przegrałam 8 z rzędu SnG co spowodowało tak mizerny profit. Byłam chyba zbyt zachłanna zamiast przerwać grę :(.
Natomiast jeśli chodzi o turnieje omahy to zagrałam tylko jeden za 10E i zajęłam w nim drugie miejsce na 13 osób grających. Zgarnęłam za niego 35,10E.
Dzień pokerowy mógł być b.fajny a skończył się średnio :(
Teraz się pakuję i lecę trenować a na temat granych SnG napiszę coś więcej jutro po śniadanku.

Spokojnego wieczoru życzę :)

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Witam w ten słoneczny wtoreczek :) Śniadanko już za mną, soczek także więc trzeba zaplanować dzień
1. Zaczynam o turnieju omahy ponieważ czekam na kuriera z przesyłką, SnG jeszcze nie ruszam
2. Oczekiwanie na kuriera....
3. Jak go jeszcze nie będzie to następny turniej omahy
4. Zaczynam SnG
5. Jakiś wieczorny paru kilometrowy spacerek
6. Podsumowanie dzisiejszej walki .

Nim się turniej zacznie mogę napisać parę słów o SnG które gram:
1. Są 5 osobowe z czego 2 miejsca płatne (+)
2. Soft daje możliwość ciągłego zmieniania niku z czego cały czas korzystam (+)
3. Brak możliwości korzystania z oprogramowania typu HM itp. (+)
4. Słaby program lojalnościowy więc nie ma co iść na ilość tylko na profit. (-)
5. Mały rake z sitka 4E tylko 0,2E a z sitka 10E tylko 0,5E (+)
6. Poziom słabiutki, na niszowych pokerroomach połączonych z zakładami sportowymi i kasynem zawsze tak jest :) (+)
7. Nie zawsze są ludzie do gry (-)
To tak w skrócie moja opinia.

Miłego dnia :*

3.

Odpowiedz
Cytat
moniacheer Autor wątku
moniacheer
PokerStrategist

Witam wszystkie pokermonki, szybciutko zacznę od podsumowania wczorajszego dnia a nie ma tego dużo :)
Wczoraj grałam b.mało , przystąpiłam tylko do 3 turniejów omachy z czego, w pierwszym byłam szósta inkasując 8,57E, w drugim trzecia inkasując 13,66 a z trzeciego odpadłam. Kurier przyjechał, przywiózł mi paczuszkę i w ten sposób zrezygnowałam z gry SnG. Zajęłam się swoją przesyłką :) . Na spacerek też nie poszłam bo było zimno i padało :(
Dzisiaj zamierzam to nadrobić, więc:
1. Zaczynam sesję SnG z włączeniem turniejów omahy.
2. Obiadek w "Stare i nowe"
3. Dalsza sesja SnG z turkami omahy
4. Wieczoru na razie nie planuję
5. Podsumowanko dnia powinnam zrobić

Powodzenia życzy Monia

Odpowiedz
Cytat
pajton
Poker Player

Zagrałem z ciekawości dzisiaj z 6 razy i mam pecha. :D Jak na razie -6eu, No ale jak sie dostaje baty all in od gorszej karty za każdym razem to się nie można obwiniać:P

Odpowiedz
Cytat