Przejdź do forum
SNG T18-blog narzec...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

SNG T18-blog narzeczonego

54 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
791 Wyświetlenia
socrates1988
PokerStrategist

Hej,
Mam na imię Dariusz, rocznik taki jak w nicku. Już od dawna zbieram się z założeniem bloga, ale zawsze cos stawało na drodze.
Może po krótce opowiem jak zaczynałem w pokera. Jak większośc dostałem 50$ od PS i oczywiście go przegralem. W sumie to bardzo szybko bo stosowałem konserwatywny bankroll menagment: 2 BI na limit :facepalm:
Tilt był u mnie na porzadku dziennym. Ale potem pomyslałem sobie że jak inni wygrywają to ja też mogę. Wiec zaczałem wpłacac kase na bet-at-home. To co wygrałem na zakładach(bo w tym kiedys byłem całkiem niezły) to oddawałem jak na WOŚP potrzebującym. Jedyne co wtedy wiedziałem o pokerze to znajomośc układów. Potem zaczałem grac FR nl10 na ftp. Nawet dobrze mi szło i po paru miesiacach byłem na nl50. Tam dostałem baty i zszedłem na nl25. Ale stwierdziałem że nl fr nie jest dla mnie i zaczałem się uczyc SNG. Ale porwałem się z motyka na słońce, bo o ile gra i dynamika tej odmiany bardzo mi się podobała to zasady się zmieniły. Zakresy call,zakresy push itd. W sumie to przez kilka tygodni stałem w miejscu i byłem BE. Potem wiecej nauki i zaczałem się w końcu wspinac po limitach. od 1.5$ T18 do 15$ T18 z bardzo konserwtywnym bankroll menagmentem. Ale niestety jak to wiadomo w życiu nic nie trwa wiecznie i przez chęc szybkiego wzbogacenia dorzucałem do sesji kilka turków MTT w co nigdy nie potrafiłem grac. Raz wygrałem niecały 1k$,ale to przez przypadek,szczescie donka:D
Teraz nie grałem przez ponad 4 miesiące,nie miałem dostępu do neta. Więkośc bankrola musiałem wypłacic. Kupiłem samochód,wynajem mieszkanie a za reszte co została kupiłem pierścionek zaręczynowy i jak spojrzałem w cashiera to zostało mi 90$.
Blog zakładam tylko i wyłącznie dla motywacji. Bo o ile mam ochote grac to zawsze znajde cos lepszego do roboty,a nie mogę się już opierdzielac tylko znowu wskoczyc na swoje limity:)
Także zaczynam z 90$ i będe grał t18 za 3.5$. Wiem że to troszkę mało BI,ale mam umiejętności i dam sobie rade. Tym bardziej że gram tylko na 6 stołach, bo mój laptop wiecej nie pomiesci na swoim ekrenie.
Poza pokerowo to jak wspomnialem jestem zaręczony :] ślub w przyszłym roku wiec trzeba zbierac kase.
Gram też jak mam troszkę czasu w Heroes 3. Ale że u mnie z czasem bardzo słabo to i rzadko gram. Jak by był ktoś chętny na gre to zapraszam :) Wiem że to stara gra,ale na niej wyrosłem i już nie zmienie przyzwyczajeń ;)

Jak komuś się chciało przeczytac te wypociny to jestem wdzięczny. A i mam pytanie:wie ktoś jak się wiedzie naszym prosom, mam na mysli Malarza i Qsypala?
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
53 odpowiedzi
borys0508
Poker Player

Także zaczynam z 90$ i będe grał t18 za 3.5$. czuje szybka torbe ale powodzenia :fdrink

Odpowiedz
Cytat
GlupiecBlazen
PokerStrategist

Ciekaiwe, ciekawie. Będę zaglądał po wiedzę :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Zen85
PokerStrategist

No nawet nie 30 BI :f_mad: wooow :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
Grinder23
Elite Grinder

lepiej pograj jakies 1.5$...

Odpowiedz
Cytat
Zen85
PokerStrategist

Krótki blog będzie :D

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Panie Darku, gratuluję zaręczyn.

Jestem ciekawy jak tam Twoje umiejętności?

Minęły 4 dni od ostatniego wpisu, jakie efekty?
Co do Heroesa 3, ja znowu zaczynam z nią przygody, rewelacyjna gra w którą gram z przerwami od 2003r:D

Odpowiedz
Cytat
socrates1988 Autor wątku
socrates1988
PokerStrategist

Witam,miałem napisac,ale jak zwykle nie miałem czasu. Co do gry to grałem w niedziele,ale niestety nie szło za dobrze. Mam w końcu swój komputer i zaczalem grać jak kiedyś,czyli 12 stołów w secie. Ale robiłem mase błędów. Szczerze to nie ogarniałem. Widać jak jak się ma taką przerwe jak ja to forma spada. Zszedłem limit nizej żeby nabrać pewności gry. Wiec jak coś się zmini to dam znać :tongue:
@szczelon co do umiejętności to jak pisałem wyżej byłem wygrywającym graczem na limitach 7/15$. Ale przez brak czasu:kobieta i praca przestałem grać..
A co do Herosa to gram od dawna, chciaz chyba nie tak długo jak Ty :) Jak byśmy się dogadali to można by zagrać jakąs XL tak godzine powiedzmy tygodniowo :P
pozdrawiam
ps to że liczycie że będzie torba daje mi mnóstwo motywacji żeby Wam udowodnić że się mylicie :D

Odpowiedz
Cytat
Siekier24
PokerStrategist

Grają ludzie w Heroes 3 na sieci jeszcze? Zawsze grałem ze znajomymi przy kompie albo sam.

Odpowiedz
Cytat
Somebody1980
PokerStrategist

Skoro byłeś wygrywającym graczem na SnG 15$ to o torbę się nie musisz martwić... ;)

Odpowiedz
Cytat
socrates1988 Autor wątku
socrates1988
PokerStrategist

@Siekier24 pewnie że grają :) jestem staroświecki i jakoś nie mogę się przekonać do nowych gier które stawiają tylko na efekty, a nie na grywalność.
@Somebody1980 i właśnie się nie martwie, mam tylko problem z wejściem w taki automatyzm w podejmowaniu decyzji, ale myśle że to kwestia czasu i wróce na właściwy tor.
Zagrałem wczoraj i dzisiaj jedną sesje. Obie na plusie, wiec jestem zadowolony. A zwłaszcza z podejmowanych decyzji ;)
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Byles wygrywajacym graczem na jakiej probce?

Odpowiedz
Cytat
socrates1988 Autor wątku
socrates1988
PokerStrategist

Po pierwsze to powinienem dostać za to że tak dawno nie pisałem i szpadel za odkopanie czegoś takiego. Pisać zauważyłem to nie za bardzo mi się chce,wole czytać wypociny innych osób.
Mysle że wiele osób myślało że będzie torba. Wiele na to wskazywało,miałem w pewnym momencie 13BI na limit 1.5$. To przez shoot na 3.5$. Ale powoli się odbijałem. Wstyd się przyznać,ale nie wiem jak sie wstawia obrazki :evil:
Jak by mi ktoś napisał to wrzucił bym wykresy z lutego i marca.
Swoja drogą zauważyłem że jest sporo dobrych polaków na medium i high t18.
Obecnie miksuje 3.5 i 7. Jakoś sie udało dojść do takiego rolla że mam komfort grania. Wczoraj nawet zrobiłem shoot na 15(dobrze poszło :D),ale widziałem w swojej grze że się waham i nie robie zagrań z "automatu" tak jak na niższych limitach. Chociaż paradoksalnie czuje się że lepiej mi sie gra na 7 niż na 3.5. Tylko brakuje czasami wygranego flipa na chip lida :D Ale wiem że to przyjdzie.

@buejk nie potrafie Ci dokładnie napisać ile ich zagrałem,bo grałem na dwóch kompach i z jednego nie mam bazy. Ale z tej co mam to rozegrałem ich niecałe 700 z roi 7.4%.

Jak mi sie przypomni to co chciałem napisać to dam znać. A teraz mecie coś na wygrywanie flipów:

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

No to zostawię kropę :D

Trzeba będzie śledzić rywala z mojego limitu ;)

Jeśli chodzi o wykresy to chyba jeśli ma się HM'a to można z niego zrzucić i jest ok :D

Odpowiedz
Cytat
szczelon
PokerStrategist

Oj tak, wykresik by się przydał + do tego jakieś rozdanka.

Pisz co tam u Ciebie bo ludzie są głodni informacji :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
socrates1988 Autor wątku
socrates1988
PokerStrategist

Napisane przez szczelon
Oj tak, wykresik by się przydał + do tego jakieś rozdanka.

Pisz co tam u Ciebie bo ludzie są głodni informacji :f_biggrin:

Ale jak wrzucić obrazek na forum?

Odpowiedz
Cytat
socrates1988 Autor wątku
socrates1988
PokerStrategist

Nie wiem czy dobrze,ale to jest wykres z lutego. Szału nie ma :)
/
A to z marca:

/

Jak ktoś umie i ma czas to niech to wrzuci tak żeby nie trzeba było wchodzić w link ;)
A do tego co u mnie to niedługo bo planuje wiekszy post napisac :D

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez socrates1988
Nie wiem czy dobrze,ale to jest wykres z lutego. Szału nie ma :)
/
A to z marca:

/

Jak ktoś umie i ma czas to niech to wrzuci tak żeby nie trzeba było wchodzić w link ;)
A do tego co u mnie to niedługo bo planuje wiekszy post napisac :D

oraz

Your Welcome :D

Odpowiedz
Cytat
dexter182B
Oldschool Grinder

O kurva! Jak ta linia ev ci sie ładnie pokrywa! Mnie rozmija się o 600 bi po 1500 sng.

Odpowiedz
Cytat
socrates1988 Autor wątku
socrates1988
PokerStrategist

Wcale się nie pokrywa. To jest tylko z tego miesiąca wiec się pokrywa.
Generalnie to jestem pod EV jakieś 1.2k$ :D
Ale z tego co czytałem to EV na t18 jest błędnie liczone wg HM. Dlatego nie sugerował bym sie tym,to jest tylko żeby ukoić swoje serce :tongue:

Odpowiedz
Cytat