Witam,
Mam na imię Damian. Przygotowałem dla siebie challenge w turniejach SnG na platformie Pokerstars zatytułowany" from zero to hero". Tytuł banalny, pewnie powielony ale mam nadzieję że zmaterializuje się w trakcie kontynuacji wyzwania a fakt że zaczynam od 0 $ oddaje charakter wyznaczonego zadania.
http://www16.zippyshare.com/v/68217565/file.html
W pokera gram od kilku lat i od kilku lat jestem totalnym fiszem! Ukleją która pływa bez celu w mętnej wodzie.
Pragnę to zmienić i zostać przynajmniej drapieżnikiem. Na początek może być jakiś okoń, szczupak. A jeżeli prądy będą pomyślne to wypłynę na głębsze wody.
http://www16.zippyshare.com/v/42140935/file.html
Pracuję średnio 6dni po 7h w tygodniu, nie traktuję pokera zawodowo a samo wyzwanie będzie dla mnie przygodą. Uważam że okres który poświęciłem na granie powinien być efektywniejszy dlatego całkowicie spróbóję zmienić swoje nastawienie i zacząć działać w kontrolowany sposób. Wiąże się to z odnalezieniem balansu, zdrowej harmonii pomiędzy praca zawodową, osobistym rozwojem, przyjemnościami i grą pokera. Texas holdem jest dla mnie kolejną pasją którą chcę rozwijać.
Czytając wpisy aktywnych blogerów dostrzegam u nich progress nie tylko umiejętności pokerowych ale również każdej dziedziny w której wyznaczają własne cele. Z tego powodu zdecydowałem się na prowadzenie bloga. Mam nadzieję że nie zabraknie mi wytrwałości i konsekwencji a sam blog będzie dla mnie wsparciem w postaci motywacji, rozwijaniu skilla ciekawych dyskusji, nowych znajomości i przede wszystkim pozwoli mi kontrolować założenia związane z challengem. Będę wdzięczny za wszelkie porady i wskazówki i bardzo proszę o podrzucanie wszelkich niezbędnych materiałów które pomogą mi w rozwoju. Dodam,że nie posiadam doświadczenia w prowadzeniu blogów oraz talentu do pisania więc nie oczekujcie literackich fajerwerek. W miarę możliwości postaram się zaangażować tak bardzo na ile pozwoli mi mój napięty harmonogram. Na razie nie będę pisać więcej o sobie, niech treść skupi się głównie wokół pokera.
Platforma: Pokerstars
Nickname: kwachu1988dk
status: Chrome
Z faktu, że nie posiadam żadnych środków rozpoczynam od grania Freerollów. Posiadam tickety do $100$ Privilege Freeroll oraz 40 FPP które przeznacze na 2 buy-iny do Freerolli BronzeStar. Nie posiadam żadnych programów trakujących, po osiągnięciu wyznaczonego celu zamierzam zainwestować w wszelkie niezbędne narzędzia pokerowe.
part 1
Start: 22/09/14
Deadline: 24/12/14
Początkowy Bankroll: 0$
Cel finansowy: 500 $
BRM: 100 buy-in for limit
level 1 - 0.10$ 360T
level 2 - 0.50$ 360T
Volume: 1K SnG na miesiąc ( na więcej nie mogę sobie pozwolić ;))
Cele krótkoterminowe:
Będę przestrzegał zasad BRM !
Blog
Uzbieram $$ i zainwestuje w :
-konieczne narzędzia pokerowe (PT4, HRC,ICMizer,UR, etc.)
-lekcje u bardziej doświadczonych graczy
-status na strategy
Będę pogłębiał swoją wiedzę i szlifował umiejętności
-podstawy SnG
-analiza rąk, ocena rozdań
-video, treningi
-dostępne metariały, etc.
Mindset
Organizacja stanowiska, sesji i planowanie czasu gry
Konto i karta skrill lub netteller
Wykorzystam przygodę z pokerem do nauki języka angielskiego
Balans pomiędzy sprawami służbowym, priorytetami,pokerem
part 2
level 3 2.50$ 180T
Start: 1/1/15
Deadline: 23/4/15
Bankroll : 350$
Cel finansowy: 1 000 $
Będę przestrzegał zasad BRM!
Blog
Stabilizacja na limicie
Nauczę się efektywnie korzystać z programów trakujących oraz pozostałych narzędzi pokerowych
spróbuję zwiększyć volume
Trwały progress umiejętności
Wykreowanie solidnego grindera SnG
min. złoto na Pokerstars
part 3
Jeżeli wszystko będzie szło w dobrym kierunku będę atakować wyższe limity.Na bieżaco wyznacze kolejne zadania.
level 4 8$ 180T
level 5 15$ 180T :DD
level 6 30$ 180T :DD
Cel finansowy(końcowy) : 10 000$
Deadline: 24/12/15
Cele odległe :
MTT
Zachęcam do odwiedzania i pozdrawiam! :fdrink