Witam wszystkich pokerzystów !
Na imię mam Kamil, mieszkam na Mazurach a konkretnie w Szczytnie, jakby się ktoś nie orientował jest to jakieś 45 km od Olsztyna. 24 lata mam skończone interesuję się sportem, mianowicie grami zespołowymi, korzystam regularnie z siłowni, no i jak każdy z was gram w POKERA. Pierwszą styczność z nim miałem jeszcze w szkole średniej gdy to kolega namówił mnie na grę na wirtualne pieniądze na serwerze wirtualnej polski, pograłem tam kilka dni po czym moja kariera się skończyła :). Skończyłem szkołę średnią, wyjechałem do Anglii jednak nie było tak kolorowo jak to wszyscy opisywali, ale przynajmniej zwiedziłem kawałek świata i w sumie nie było aż tak bardzo źle, siedziałem tam koło roku czasu po czym wyjechałem do Irlandii w poszukiwaniu lepszych zarobków. Znalazłem je jednak nie trwało to zbyt długo po czym w listopadzie ubiegłego roku zjechałem na stałe do kraju.
Miałem trochę odłożonych pieniędzy no i ponownie postanowiłem grać w pokera, bez żadnej teorii bez żadnego zaplecza doświadczeń (poza paroma shotami, gdy miałem możliwość za granicą) oczywiście wszystko kończyło się totalną porażką. To samo działo się po powrocie do Polski i wejściu na każdy stolik jaki odwiedziłem ( totalny fish), mowa oczywiście o kaszówkach :). Wtedy przypadkiem natknąłem się na PS, od razu zainteresowałem się darmowym kapitałem i wszystko nabrało innego znaczenia. Rozwiązałem Quiz nie za pierwszym razem, chyba za 3, otrzymałem kapitał i ruszyłem na PP, ponieważ na innych byłem już zarejestrowany. Poczytałem artykuły i postanowiłem zabrać się za SNG i MTT co mi wychodziło wiele lepiej niż granie przy stolikach cash.
Ostatnim moim sukcesem było wygranie sierpniowej edycji Malemen Pokerstars League II raz zająłem 3 miejsce i w ostatnim turnieju 1 miejsce co pozwoliło mi zwyciężyć w rankingu ogólnym. Dzięki temu wyczynowi postanowiłem założyć bloga aby zmotywować siebie do lepszej gry ponieważ czasami gram totalne dno. Mam nadzieję że nie przynudziłem za bardzo i zyskam sobie jakiegoś czytelnika. W miarę możliwości będę wstawiał rozegrane ręce oraz oczywiście wyniki mojej gry.
Ok. teraz konkrety:
Mój BM 250 $ gram SNG 45 osobowe i wzwyż do 180 za 6.5 $
Cele na wrzesień:
- Rozegrać 300 turniejów SNG
- Uzyskać BM 500$
- Zdobyć status Silverstar na Pokerstars
- Nauczyć się obsługiwać któryś z programów do analizowania rąk
(ponieważ nie korzystam z żadnego) – czekam na jakieś rady
To by było tyle na wstęp, zapraszam do przeglądania, liczę na jakąś krytykę ale i słowa otuchy :).
Dzięki i do zobaczenia przy stolikach !!