Przejdź do forum
SNG 45 os. reaktywa...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SNG 45 os. reaktywacja!

26 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,449 Wyświetlenia

Witam wszystkich pokerzystów !

Na imię mam Kamil, mieszkam na Mazurach a konkretnie w Szczytnie, jakby się ktoś nie orientował jest to jakieś 45 km od Olsztyna. 24 lata mam skończone interesuję się sportem, mianowicie grami zespołowymi, korzystam regularnie z siłowni, no i jak każdy z was gram w POKERA. Pierwszą styczność z nim miałem jeszcze w szkole średniej gdy to kolega namówił mnie na grę na wirtualne pieniądze na serwerze wirtualnej polski, pograłem tam kilka dni po czym moja kariera się skończyła :). Skończyłem szkołę średnią, wyjechałem do Anglii jednak nie było tak kolorowo jak to wszyscy opisywali, ale przynajmniej zwiedziłem kawałek świata i w sumie nie było aż tak bardzo źle, siedziałem tam koło roku czasu po czym wyjechałem do Irlandii w poszukiwaniu lepszych zarobków. Znalazłem je jednak nie trwało to zbyt długo po czym w listopadzie ubiegłego roku zjechałem na stałe do kraju.

Miałem trochę odłożonych pieniędzy no i ponownie postanowiłem grać w pokera, bez żadnej teorii bez żadnego zaplecza doświadczeń (poza paroma shotami, gdy miałem możliwość za granicą) oczywiście wszystko kończyło się totalną porażką. To samo działo się po powrocie do Polski i wejściu na każdy stolik jaki odwiedziłem ( totalny fish), mowa oczywiście o kaszówkach :). Wtedy przypadkiem natknąłem się na PS, od razu zainteresowałem się darmowym kapitałem i wszystko nabrało innego znaczenia. Rozwiązałem Quiz nie za pierwszym razem, chyba za 3, otrzymałem kapitał i ruszyłem na PP, ponieważ na innych byłem już zarejestrowany. Poczytałem artykuły i postanowiłem zabrać się za SNG i MTT co mi wychodziło wiele lepiej niż granie przy stolikach cash.

Ostatnim moim sukcesem było wygranie sierpniowej edycji Malemen Pokerstars League II raz zająłem 3 miejsce i w ostatnim turnieju 1 miejsce co pozwoliło mi zwyciężyć w rankingu ogólnym. Dzięki temu wyczynowi postanowiłem założyć bloga aby zmotywować siebie do lepszej gry ponieważ czasami gram totalne dno. Mam nadzieję że nie przynudziłem za bardzo i zyskam sobie jakiegoś czytelnika. W miarę możliwości będę wstawiał rozegrane ręce oraz oczywiście wyniki mojej gry.

Ok. teraz konkrety:

Mój BM 250 $ gram SNG 45 osobowe i wzwyż do 180 za 6.5 $

Cele na wrzesień:

- Rozegrać 300 turniejów SNG
- Uzyskać BM 500$
- Zdobyć status Silverstar na Pokerstars
- Nauczyć się obsługiwać któryś z programów do analizowania rąk :D (ponieważ nie korzystam z żadnego) – czekam na jakieś rady

To by było tyle na wstęp, zapraszam do przeglądania, liczę na jakąś krytykę ale i słowa otuchy :).
Dzięki i do zobaczenia przy stolikach !!

25 odpowiedzi

przy wielostolowych SNG 100BI powinno byc minimum, swingi po paredziesiat buyinow sa czyms zupelnie normalnym - dlatego z takim bankrollem polecam gre na 2$ stawkach

i nie ma to nic wspolnego z umiejetnosciami, po prostu wariancja przy tego rodzaju grach jest bardzo duza - wystarczy spojrzec chociazby na wykres Boku87 kiedy gral swojego challenga, miewal tam zjazdy ktore przy Twoim BRM juz by Cie wyzerowaly - a jest przeciez wygrywajacym (i to sporo) graczem

witam i zycze powodzenia przy stolach! :D

P.S.
co do programow to polecam na poczatek zapoznac sie z PokerStove - prosty, darmowy, bardzo przydatny przy liczeniu equity
do tego kilka narzedzi mozna znalezc online - np. (nie wiem czy moge tu podawac linka?) http://www.holdemresources.net/hr/sngs/icmcalculator.html
szczegolnie przydatne przy analizowaniu decyzji push-or-fold (ktore w sng sa wlasciwie kluczowe w poznej fazie)

Witam wreszcie ktoś grający mtt/sng. Na pewnio będe odwiedzał bloga. Natomiast co do BM to zgadzam się valkorys niestety swingi nawet na niskich stawkach mogą zniechęcić do gry. Dlatego Lepiej graj na razie z 2,2$ 180 i ewentualnie mixuj z 3,25$ jednak będzie to dość agresywny BM. Aha i nie zdziw się gdy będziesz miał swingi po około 50BI bo na 45 jest to normą natomiast na 180 mogą być nawet po 100BI.
Pozdro i powodzenia.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No i witam ponownie dzisiaj.
Valkyros dzięki za namiary programik rzeczywiście może okazać się przydatny :). Jeśli chodzi o stawki jakie gram mam zabezpieczenie na koncie z pieniędzy które wypłaciłem tak na wszelki wypadek, ale nie chcę z nich korzystać. W związku z tym posłuchałem się waszej rady wskoczyłem na limity $3.25, jednak zagrałem również parę turków $6.5 :).

Malv wyobrażam sobie że swingi mogą być ogromne, dlatego z początku będę grał tylko turnieje 45 osobowe (mniejsze swingi).

Dzisiaj rozegrałem 2 sesje w których rozegrałem około 30 turniejów poszło całkiem nieźle:
30 turków SNG
BM $ 353 (z czego $30 za bonus reload) czyli ogólnie jestem dzisiaj + $103 :)

pozdrawiam :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No i znowu ja :). Wczoraj nic nie pisałem ponieważ miałem trochę do roboty załatwiałem papierkowe sprawy, związane ze szkołą, dodam, że zaczynam informatykę na UWM w Olsztynie, czyli dołączam do grona studentów. Wczoraj zagrałem dwie sesje, jedna wyszła dla mnie na 0, druga zaś mocno w dół, naoglądałem się Boku87 i myślę, przecież ja też tak potrafię ! :f_biggrin: No i skończyło się na $ 83 na minusie. Sporo badbeatów, swingi i wszystko co tylko możliwe, zaznaczę że grałem turnieje od $ 1.1 do $ 6.5 od 9 do 180 osób zagrałem tych turniejów około 50!! co jest rekordem - szczerze mówiąc nie widzę siebie więcej grającego w taki sposób!! Już nie będę próbował tego typu doświadczeń.

BM $ 267

Dzisiaj rano postanowiłem usiąść i zagrać skupiony i wypoczęty. Grałem tylko turki 45 osobowe było ich 16 za $ 6.5 i poszło całkiem dobrze, bo aż w 8 znalazłem się w kasie i mój.

Wyniki następujące:

2x 2 miejsce
3x 3 miejsce
2x 5 miejsce
1x 6 miejsce

aktualny BM $ 433.47

Później kolejna sesja, teraz trzeba się trochę ogarnąć pozdrawiam

Hej
BM= bankroll management
BR= bankroll

poza tym fajny blog, i zycze jak najlepszych wynikow :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki pusshh masz rację moja pomyłka :))

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Heja, wpadłem tylko napisać, że właśnie skończyłem pierwszą dzisiejszą sesję która do najlepszych nie nalezała zagrałem 32 turki 45 osobowe i seria bad beatów była masakryczna, w kasie byłem tylko 4 razy:

1x 1 miejsce
1x 4 miejsce
2x 7 miejsce

Gram porządne ABC jednak swingi są niestety w tym przypadku na minus, no ale to nic, wiem że w dłuższym czasie będę na + ze swojej gry.

Aktualny BR $ 369.97

Później jeszcze zagram jedną krótką sesję i napiszę o wynikach.

Mam dwa pytania do SNGowców.

1.Jak gracie ile stolików, czy układacie stoliki obok siebie czy raczej kaskadowo?

2.Chciałbym wstawić jakieś tabelki ale nie wiem jak, ponieważ nie mam żadnego programu do tego, co polecacie?

Myślę że granie kaskadowo przynosi lepsze rezultaty, ponieważ nie widzisz kart na innych stolikach i nie myślisz o tym jak zagrać, tylko wtedy gdy stolik się pojawi podejmujesz prawidłową decyzję. W ten sposób gram lepsze ABC.

A co Wy o tym sądzicie??

pozdrawiam

MastaBooge
Poker Player

Gram 3-4 turnieje 45-90 osobowe, ulozone kaskadowo, kazdy gra tak jak mu wygodnie :f_pleased:

Ja dopiero buduje BR ze startowych 50 $. Po dwóch dniach jestem 2 dolary do przodu : D Obecnie gram na Party Poker 4 stoliki obok siebie. Na większej ilości nie dam rady się połapać bo dolarówki są turbo. Może dzisiaj zagram sesje kaskadowo, sprawdzę ten pomysł. Ile Ty stołów grasz i jakiej wielkości są te kaskadowe okna?

Ciężko mi idzie na tych Turbosach 1$ FR : / chyba Party Poker to niedobry poker room do SnG, aczkolwiek poziom tam jakoś nie zachwyca :D W sensie ktoś gra tam na takich stawkach SnG i może podzielić się doświadczeniami?

Mam też pytanie odnośnie tego jak analizujecie grę po takich turniejach? Wklejacie gdzieś historię czy taką z maila czytacie? Jakoś nie mogę się w tym jeszcze połapać, bardzo to nieczytelne na Party Poker : /

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To zależy, ja gram od 6 do12 stołów, jeżeli jakiś odpada to włączam następny. Gdy jestem na kilku stolikach przy blindach mniej więcej 200-400 nie dodaję następnych stolików, ponieważ gra toczy się już szybciej i trzeba się skupić na dojściu do kasy.

Jeśli chodzi o analizę, to używam na Poker Stars ich narzędzia, dzięki któremu możesz sprawdzić jakie były zagrania. innych sposobów zbytnio nie znam, poprostu staram się zapamiętywać, co jest w sumie trudne i przydałoby się jakieś narzęrze do sprawdzania i analizowania, jeśli znacie jakieś proszę o podanie. Czy np HM lub PT pozwoli mi na taką analizę?

LotOfAA jest bardzo ciężko na tym limicie ponieważ gra wielu donków i ciężko się wygrzebać stamtąd. Ale chyba trzeba to przeżyć i przetrwać więc życzę powodzenia :) No i z tego co mi wiadomo podobno dobrze się gra na PP, może się będę tam podpinał, ale jeszcze nie teraz.

Pozdrawiam

dzięki za odpowiedź, troszkę mnie podniosłeś na duchu. Mam 50$ startowe o ile będę tak na zero jak jestem, ale za to nabijać bonus to przy 150 $ wejdę na wyższy limit. Przynajmniej w najczarniejszym obrazie mam takie założenie : ) Więc moim celem jest 150 $ od PS by wejść na wyższy limit SnG : )

Ktoś mi już odradzał PP, ale bez jakieś konkretnej argumentacji: Platforma do SnG?

Może napisze dlaczego, poza nie i koniec. Osobiście uważam, że turbo jest przerąbane : / bo wydają mi się one dużo bardziej losowe : / o osłach to nawet nie mówię i tego jakie bad beaty mnie przez to spotykają, ale zdarzyło mi się grać na Betssonie gdzie zdarzają się cuda : ))))) więc PP jest stanowczo na plus w stosunko do ogame

O PokerStrategy Elephant nie mogę nic powiedzieć bo mi się nie włącza po instalacji : ) Natomiast w dwóch powyższych masz trail. Po prostu sprawdź : ) Nie wiem tylko czy na micro stawkach jest jakiś sens ; P ale pewnie jest tutaj milion osób, które mają w tym jakiekolwiek doświadczenie : ) bo ja raczej średnie

Tifuxis
Elite Grinder

Ja od 2 dni zaczalem grac SnG 18 osobowe turbo za 3,4$ na pokerstars i gram tak okolo 20+ stolow naraz i zdecydowanie wole stoły poukładane jeden obok drugiego

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no to ładnie ja jeszcze nie próbowałem aż tylu stolików, jaki masz monitor w takim razie? Ja gram na lapku 15'

Ja gram na chwile obecną 14-16 stołów. Grałem jeszcze niedawno na 20+ jednak jest to juz hardcore i trzeba grać bez obserwacji rywali. Przy 15 stołach od czasu do czasu mozna zerknąc na jakiś konkretny stół głównie FT bo na innych nie ma sensu wystarczy ABC. Gram na podobnym lapku do twojego i stoły są w postaci takiej mojej kaskady którą sam zrobiłem :P
Natomiast co do programów to przede wszystkim poker shortcuts. Kosztuje on na chwile obecną jakieś 30 $. I jest to program który wspomaga multitablng. Przede wszstim liczy ci takie wartośći jak punkt M, BB, itd w czasie rzeczywitym. Oraz pomaga w nawigacji tych stołów.
Do analizy to według mnie wystarczający jest holdem manager dla gracza turniejowego. Niestety tylko te ostatnie wersje które nie są scrakowane wiec trzeba na wersje low stakes wydac kolejne 55$.

Pozdro

Tifuxis
Elite Grinder

Sawa ja mam monitor 15 calowy LCD ;p bardzo stary. Jak będę utrzymywał dobre wyniki w tych SnG to mam nadzieje ze pod koniec miesiąca wymienię :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

powodzenia życzę w takim razie. Oby przyszedł rush :)

Salwa jak na razie to widze że ładnie ci idzie 31% ROI przy średnich stawkach 6$ to bardzo dobry wynik.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki Malv19 staram się taki utrzymywać, ale ostatnio nieźle spadam w dół i nie wiem jak to zatrzymać, seria za serią, przegrywam z lepszymi kartami w 90% przypadków, cały czas mając nadzieję że w końcu wszystko się odwróci. Od wczoraj zagrałem około 100 turków, jestem mocno w plecy mianowicie moj BR wynosi $ 160.67 dlatego postanowiłem zmienić taktykę. Będę teraz grał SNG 9 osobowe, ponieważ swingi są wiele mniejsze.

Życzcie powodzenia :)

Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

DDDooowwwnnnnnnnnnssswwwiiiiiiiiiiiiiiinnnngggggggggggggg !!

ehh nie wiem co o tym wszystkim myśleć, zostało mi 120 $, schodze na niższe stawki bo się zzeruję całkowicie, a tak być nie może :). Jestem nastawiony optymistycznie, ale to już trwa dość długo.

Chyba zrobię sobie trochę przerwy na SNG i spróbuję czegoś innego, może lepiej na tym wyjdę. Może trochę NL? Co wy na to? Kiedyś trochę próbowałem i nie wychodziłem na tym za dobrze, ale może jakaś zmiana na chwilę się przyda.

Doradźcie :)

:f_o: Dzięxx :f_o: