Przejdź do forum
Rekreacyjnie 180T/2...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Rekreacyjnie 180T/2.5$

8 Posty
4 Użytkownicy
7 Reakcje
336 Wyświetlenia
Ares1986
PokerStrategist

Kiedyś grindowałem, całkiem sporo, byłem typowym pokerowym rzemieślnikiem i lubiłem taki tryb życia, ale nie widziałem w tym swojej przyszłości. Półtora roku temu podjąłem decyzję i wyemigrowałem w ciemno do Anglii, bez żadnych znajomości na miejscu, bez zakwaterowania z bankrollem i oszczędnościami z pokera w wysokości 3000$. Czasami było ciężko, ale nie poddałem się i dziś jest w miarę stabilnie. Nie było tygodnia, żebym nie myślał o pokerze i moich ukochanych (i znienawidzonych) 180 turbo. Właśnie za kilka minut zacznę pierwszą sesję 180T za 2.5$ do których powracam po kilkunastu miesiącach przerwy. Cel: zdobycie materiału do analizy, gra bez presji o wynik

Mój pokerowy wykres:

Zaczynamy!

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
NHXeHep
Elite Grinder

spoko wykres! gl i do zobaczenia przy stołach. W ciemno blog dodany do ulubionych :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Ares1986 Autor wątku
Ares1986
PokerStrategist

Takiego powrotu się nie spodziewałem:

Moja gra była w miarę ok, nie wymyślałem żadnych chorych akcji, prosty poker bez spazzów. Czułem się jakbym nie grał tydzień, a nie półtora roku. Na następną sesję znajdę czas dopiero w piątek. Na tygodniu postaram się przeanalizować kilka rozegranych turniejów.:f_cool:

Napisane przez NHXeHep
spoko wykres! gl i do zobaczenia przy stołach. W ciemno blog dodany do ulubionych :f_drink:

dzięki i do zobaczenia przy stole. W wolnym czasie przeczytam Twojego bloga i zobaczę co tam wyprawiasz na stołach

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown
PokerStrategist

Rozwiniesz temat jak to było z tą emigracją? Wiesz, szukanie pracy względem kwalifikacji, co robisz teraz, jak się żyje w obcym kraju itp?

Odpowiedz
Cytat
Ares1986 Autor wątku
Ares1986
PokerStrategist

Napisane przez ShakeMeDown
Rozwiniesz temat jak to było z tą emigracją? Wiesz, szukanie pracy względem kwalifikacji, co robisz teraz, jak się żyje w obcym kraju itp?

Sorki, że tak długo nie odpisywałem, ale byłem zawalony pracą, potem wyskoczyłem do Amsterdamu na tydzień, a po powrocie okazało się, że z internetem coś się porobiło i naprawili dopiero dzisiaj.

Z emigracją było tak, że pewnego kwietniowego popołudnia 2015 roku razem z dwoma kumplami stwierdziliśmy, że nic nas nie trzyma w Polsce i można spróbować swoich sił za granicą. Ze względu na jako taką znajomość angielskiego i dobre połączenia lotnicze nasz wybór padł na UK. Z najbliższego nam lotniska (Jasionka) kupiliśmy najtańsze bilety i w połowie czerwca ubiegłego roku wylądowaliśmy na East Midlands Airport. Jednyne co mieliśmy załatwione to trzy dni noclegu w hostelu w Birmingham, więc pierwsza sprawa to było szukanie zakwaterowania, potem sprawy związane z załatwieniem konta w banku i numeru NIN (numer ubezpieczenia). Zawodu wyuczonego i doświadczenia nie miałem w zasadzie żadnego, ukończyłem studia magisterskie humanistyczne, a pracowałem to tu to tam, później kasę głownie z pokera miałem i jakichś drobnych prac.

Z kumplami uderzaliśmy po agencjach pracy, a one na początku dawały tylko zlecenia na jeden lub maksimum na kilka dni. Potem zahaczyłem się na dłużej w tzw Chicken factory - praca masakryczna, ale nie chciałem wydawać kasy zaoszczędzonej w Polsce. Pod koniec sierpnia koledzy stwierdzili, że jednak Anglia jest nie dla nich i wracają do ojczyzny. Ja wracać nie chciałem i dopisało mi szczęście, bo odezwał się do mnie brat mojego kumpla. Organizował on wynajęcie mieszkania w Londynie i potrzebował jeszcze kogoś do współdzielenia pokoju. Od września 2015 roku zaczęła się moja przygoda z Londynem. Praca znowu po agencjach, ale że okres był przedświąteczny to było o nią łatwo. Aktualnie pracuję na kontrakcie w mroźni, warunki arktyczne -18 stopni, ale pracę lubię, pracuje nas tam tylko czterech, więc atmosfera jest luźna, każdy każdemu pomaga.

W pokera od ostatniej sesji nie grałem, ale obiecuję, że w piątek przysiądę i powalczę.

Odpowiedz
Cytat
Frant113
Legacy Member

Będe śledził, życzę powodzenia ;) A jeśli można wiedzieć to jak wypłacasz hajs z pokera ? Nie wiem czy pytanie na miejscu bo jestem tu od nie dawna :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
Ares1986 Autor wątku
Ares1986
PokerStrategist

Napisane przez Frant113
Będe śledził, życzę powodzenia ;) A jeśli można wiedzieć to jak wypłacasz hajs z pokera ? Nie wiem czy pytanie na miejscu bo jestem tu od nie dawna :f_biggrin:

Dzięki za życzenia. Pytanie jak najbardziej na miejscu. Z Pokerstars na konto w Neteller, a potem ich kartą z bankomatu.

Odpowiedz
Cytat
Ares1986 Autor wątku
Ares1986
PokerStrategist

Ostatnie dwa tygodnie to tylko 60 rozegranych turniejów:

W środę byłem pierwszy raz na meczu piłkarskiej Ligi Mistrzów i to od razu na Wembley. Tottenham przegrał z Monaco 1-2, Glik rozegrał całkiem dobre zawody, a ludzi na trybunach było ponad 85 tys. Naprawdę super sprawa. Za bilet dałem w sumie 38.5 funta, a ten hymn LM przed meczem zapamiętam na długo.

Dziś mam zamiar rozegrać 40 SNG, planuję zagrać również 5 sesji pon-pt w przyszłym tygodniu. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat