Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Profesor Chaos

953 Posty
112 Użytkownicy
2708 Reakcje
59.4 K Wyświetlenia
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

Napisane przez profChaos780
dzięki Milosz. ale czy uzywałeś tego programu? pytam na wszelki wypadek mój windows orzekł, że "plik TournamentParser jest rzadko pobierany i może być niebezpieczny".

yup, używam go od lat

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

zresztą, co to zmieni :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

Napisane przez ELENDOR
To nie byłem ja akurat, przyglądałem się siedząc przy tym samym stole. Jeżeli wychodzisz z założenia, że dany reg wali 55% i callujesz T8o to możesz być pewnym, że na Ciebie będą wrzucać dużo więcej.
To co napisałeś podchodzi NIE pod obrone Twoich blindów lecz Twojego ego - takie jest moje zdanie :P

versus choćby najbardziej tight reg za 6 blindów ja tam calluje minimum 60% więc t8o to jest raczej top mojego zakresu

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

vol: 36

z/s: około -240

chwilowo.... chce mi się rzygać...za każdym razem gdy siadam przed kompem i klikam w te dwie znienawidzone ikonki: PStars i HoldemManager

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

ostatnio popełniłęm bardzo poważny błąd w doborze gier. grałem mianowicie zbyt dużo mtt, które rozpraszały mnie i przeszkadzały w stuprocentowym skupieniu się stackingu. od dziś z tym koniec. zresztą jak miałbym wygrać mtt, gdy nie mogę wygrać nawet 180-tki?

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

może musisz częściej dokladac atc na bb?

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

Napisane przez HandOnFire
może musisz częściej dokladac atc na bb?

jeżeli uważasz, że t8o za 6bb to jest atc, to idź sobie obejrzeć tabelę zakresów. zanim to zrobisz raczej nie mamy o czym gadać

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

dziś ciężko pracowałem z kalkulatorem. obejrzałem też kilka filmików na DC (omgclaydol to jedyny trener 180-tek którego uznaję, a jego przedpotowe filmiki z czasów z bez ante w early stages są moim zdaniem najlepsze)

ciekaw jestem czy ktoś z zaglądającyh na mój blog ma doświadczenia z XM broker. kusi mnie ostatnio ich oferta. mam zerowe doświadczenie na forexie, natomiast dość duże na GPW zarówno na akcjach jak i na kontraktach (indeksowe oraz akcyjne). przez kilka miesięcy miałem też okazję poobracać stosunkowo małymi kwotami na na NYSE i NASDAQ

nie mam pojęcia o tym czym się obraca na takich platformach jak XM i w ogóle mi to niepotrzebne. nigdy w życiu nie otwierałem pozycji na dłuzej niz kilka godzin (no nie, raz jednak otwarłem w czwartek rano kontrakty bez stop lossów i nei zamknąłem ich na koniec sesji z jakichś powodów. po południu z kolegą zapiłem i ocknąłem się dopiero w niedzielę - rynek oczywiście poszedł tak, żeby mnie baaardzo boleśnie ukarać, więc mam nauczkę )

największa słabością jest zatem na pewno mój zupełny brak doświadczenia w takich instrumentach (forex etc).
za to myślę, że jestem dobry w analizie technicznej i nieźle "czytam" tabelę ofert.

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

http://www.tradingjam.pl

Trzymaj, z tej grupy możesz się dowiedzieć najwięcej przynajmniej według mnie.

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

dzięki Elendor

Odpowiedz
Cytat
zyvy
PokerStrategist

jesli chcesz samemu zaczac sie bawic to mozesz sprubowac
Forex - Podstawy Giełdy Walutowej - Piotr Surdel
prostym jezykiem wytlumaczone podstawowe zagadnienia, z obrazkami, PL

wytlumaczone wskazniki z obrazkami, mozna pobrac wskazniki za darmo, ENG
http://forex-indicators.net/

kalendarz waznych wydarzen ktore mogo miec wplyw na rynek + jedno z wiekszych forum forexowych, ENG
https://www.forexfactory.com/calendar.php

zakladasz gdzies (gdzie chcesz) DEMO konto i samemu testujesz, niema lepszej nauki niz samemu poprubowac

Odpowiedz
Cytat
nnn1162
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

Napisane przez zyvy
jesli chcesz samemu zaczac sie bawic to mozesz sprubowac
Forex - Podstawy Giełdy Walutowej - Piotr Surdel
prostym jezykiem wytlumaczone podstawowe zagadnienia, z obrazkami, PL

wytlumaczone wskazniki z obrazkami, mozna pobrac wskazniki za darmo, ENG
http://forex-indicators.net/

kalendarz waznych wydarzen ktore mogo miec wplyw na rynek + jedno z wiekszych forum forexowych, ENG
https://www.forexfactory.com/calendar.php

zakladasz gdzies (gdzie chcesz) DEMO konto i samemu testujesz, niema lepszej nauki niz samemu poprubowac

dzięki. na razie i tak mam stacking na głowie, ale pewnie w czerwcu się tym zainteresuję.

dziś grałem troszkę 2.5$ (wpierdol, ale lekki najyżej kilka dolców na minus) a teraz walczę z Tournament Parser usiłując dowidzieć się wreszcie jaki jest wynik stackingu na ten moment i ile juz zagrałem.

za każdym razem gdy usiłuję otworzyć plik audytu w tournament parser wyskakuje mi komunikat: unhandled exception has occured in your application. Lenght cannot be less than zero
Parameter name: lenght

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

do dupy ten tournament parser jest. problem jak powyżej. dobrze że mają 10 dniowy trial, przynajmniej nie zmarnowałem 5$ na zakup

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

podsumowanie dotychczasowego stackingu:

vol: 476
profit: około 0$ (na oko kilkadziesiąt dolców na plus )
roll: około 3200

najlepiej dotąd szło mi w 8$ (ROI 81%) a najgorzej w 15$ ROI -30%, ale też niewiele ich zagrałem (49)

walczymy dalej

PS. wynik wciąż jest nieprecyzyjny z uwagi na rebuye. odfiltrowałem średnio 2.5 rebuya na gierkę. i tak nie uniknę chyba ręcznego liczenia z audytu, gdy dojdę do 2k gier

pozdrawiam mojego sharkscopowego wspólnika, który mi tu blogu wieszczył podczas poprzedniego stackingu, że good run wkrótce się skończy. wróżka pierdolona, wziął i wykrakał.

sposród ostatnich siedemnastu sng 180-os w których doszedłem do finałowej trójki: RAZ wygrałem, sześć razy byłem drugi, dziesięc razy trzeci. to jest włąśnie najbardziej frustrujące, ponieważ na co dzień te proporcje są u mnie odwrotne i z reguły gdy docieram do finałowej trójki częściej kończę pierwszy niż drugi czy trzeci...

zawsze uważałem HU i shorthanded za mocniejsze elementy mojej gry. oczywiście to jest turbo, więc HU na płytkich stackach to zawsze troszkę ruleta, jednak tak się składa, że mam te HU ostatnio znacznie częściej z graczami rekreacyjnymi niż z regami, wiec tym bardziej ten wynik zupełnie inny powinien być...

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

dziś zagrałem 65 gier w tym pięćdziesiąt sześć 2.5$ i tylko dziewięc 3.5R (w których zanotowałem profit 13$)

kilku znajomych również z tego forum radzi mi skypie, żebym cisnął volume, skończył stacking i szedł dalej. ale ja tak nie mogę. jeśli przegrywam w 2.5$, które (przynajmniej teoretycznie) są łatwiejsze niz turki ze stackingu, nie widzę sensu cisnąć volume na 3.5R. jedyne co bym osiągnął to stratę dla siebie i stackerów. wciąż wierzę, że skończę stacking w pierwszym tygodniu czerwca na solidnym proficie, ale musze zlapać wiatr w żagle. poczuć, że okręt plynie. na razie okręt jest na skałach.

jeśli przegrywam w 2.5$ to tym bardziej będe przegrywał w gierkach ze stackingu. tu matematyka jest prosta. zły run to zły run. zwiększenie stawek w żaden czarodziejski sposób go nie zwalczy. dziś zanotowałem kolejny HU bez zwycięstwa w serii. po prostu muszę to przeczekać. do gry potrzebna mi jest przede wszystkim jedna rzecz: wiara we własne siły.dzisiaj jej nie mam, bo jeśli odpadam ze wszystkich FT-eków przegrywając wkoło alliny jako faworyt, to po prostu nic tu nie jestem w stanie wyczarować. nie dodaje mi to skrzydeł do walki. zawsze gram na wysokim 3b, restealu i w stylu, który wymaga dużego skupienia i uczestnictwa w wielu rozdaniach oraz podejmowania często trudnych decyzji. nie ułatwiam sobie spotów, wręcz przeciwnie: wole min open na płytkich stackach niż wsuwkę, wolę indukować cbetami niż odtstraszać sizingiem, wolę iść postflop z 77 niż wrzucić grubego opena za 20bb, bo po prostu wierzę, że na tym między innymi polega moja przewaga. ale nie łatwo jest podejmować trudne decyzje w marginalnych spotach i szukać edge'a postflop, gdy boardy spadają wciąż takie jakby je ktoś układał na złość. więc na razie lecę na luzie, opadam powoli lotem ślizgowym, żeby chwilę odetchnąć, ale wkrótce na pewno znów dodam gazu i będę polował na Spazzerschmitty jak zwykle

GL

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

z/s $127

vol: 19

dzis gram już normalną sesję stackingową

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

z/s: -235$

vol: 26

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

dziś jeszcze trudniej niż zwykle przychodzi mi obliczenie profitu ponieważ grałem według nowej metody (puknij się w głowę Chaos z tymi nowymi metodami). mianowicie zaczynałem na pojedynczym R ale jeśli bustowałem go, lub też na stole był jakiś fajny fisz z podwójnym ja również robiłem podwójny...

cóż załóżmy, że average rebuys w takim razie to 1.5 lub 2. wobec tego profit to około

480-520$

vol: 33

ostatnio mam spore problemy z wstawaniem przed 18.00 więc volume troszkę przez to kuleje. od dziś postaram się jednak nie schodzić poniżej 50 dziennie. do 3.5R oraz 8 dołączamy znów troszkę 11psko oraz 15$

20 czerwca G'N'R grają w Polsce

jeśli wszystko pójdzie ok zamierzam się tam wybrać i rozważam 3 opcje:

- jeśli gry będą szły mi przeciętnie jak dotąd; kupuję zwykły bilet, śpię w jedynce w jakimś niedrogim hostelu
- o ile zacznę runować nieco lepiej i zarobię na stackingu jakąś porządną kwotę biorę bilet VIP o nazwie Hot Ticket z miejscem siedzącym i innymi bajerami, śpię wówczas w przeciętnej klasy hotelu
- gdbym jednak przypadkiem wygrał jakiś mtt do tego czasu i zarobił na nim więcej niż 5k$ biorę bilet VIP o nazwie Welcome To The Jungle Ultimate z dostępem do baru i na platformę, a śpię oczywiście w najlepszym... h̶o̶t̶e̶l̶u̶

Spoiler

burdelu =)

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

polecono mi ostatnio żebym się mocno pukał w czoło przed zamieszczeniem tutaj jakiegokolwiek postu, więc się pukam

z/s $480-540 (zależy ile rebuyów było)
vol: 67

taaaa..... to se pojadę na GNR. ale chyba pod strażą i w żelaznym pasie cnoty z kolcami... ten głupi żarcik w spoilerze nie wyszedł mi na dobre. kobiety po prostu nie rozumieją niektórych żartów

Odpowiedz
Cytat