Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Profesor Chaos

953 Posty
112 Użytkownicy
2708 Reakcje
59.4 K Wyświetlenia
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

stacking sprzedany. wpłąty zapewne spłyną do poniedziałku. tymczasem muszę solidnie zreseteować system, a zwłaszcza mój wewnętrzny icmizer - ponieważ czeka go ciężka praca!

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

tym razem niedziela wyjątkowo będzie kolejnym dniem off. muszę zebrać siły na poniedziałek, gdy wreszcie znów zasiądę za sterami mojego Spazfire'a. zamierzam latać bez spadochronu w tej bitwie o Anglię... i będę polować na Spazzerschmitty _evil:

:facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Swist87
Elite Grinder

Z tego co widzę to nie ma już 180man 15$, są te inne.... jak to się nazywa, on demand czy jakoś tak.
Co do 8$ to też ciężko w traffickiem, jedynie 3$+r się jakoś odpalają. Anyway, gl !
Daj znać później ile średnio się otwiera tych gierek na godzinę :)

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

nie wystartowałem dzisiaj ponieważ jeden z udziałowców nie wpłacił jeszcze swoich swoich 5% wobec czego uważam jego udział za zwolniony.
zainteresowanych zapraszam tutaj: https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=4413827#post4413827

Odpowiedz
Cytat
erasmusPL
PokerStrategist

EDIT: Ok widzę, nieważne już, myślałem, że tylko 3,5 będziesz ciupał dalej. Tak to mnie nie stać.

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

ok zamieszanie zakończone, zwolnione udziały sprzedane. trochę za późno by dziś startować. moze jednak pyknę kilkanaście turków na rozgrzewkę....

Napisane przez Swist87
Z tego co widzę to nie ma już 180man 15$, są te inne.... jak to się nazywa, on demand czy jakoś tak.
Co do 8$ to też ciężko w traffickiem, jedynie 3$+r się jakoś odpalają. Anyway, gl !
Daj znać później ile średnio się otwiera tych gierek na godzinę :)

tak, właśnie te on demand mam zamiar grać. jednak podstawa będą na pewno 3.5R myślę, ze wystarczająco dobrze się odpalają - pozostałe dla uzupełnieia volume, zaś 15 on demand będą na pewno stanowić procentowo najmniejszy udział.

co do ilości gierek, to informacje będą na bieżąco na blogu więc zaglądaj. powodzenia również Tobie w stackingu! gl!

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

a może ktoś się orientuje jak wygląda sprawa ponownej aktywacji tokena RSa securityId? używałem go przez mniej więcej rok, jednak około 2015 zrezygnowałem. teraz, gdy mam pieniądze należące do inwestorów na koncie, czujęsię za ich bezpieczeństwo odpowiedzialny - więc wolałbym się jednak dodatkowo zabezpieczyć. czy wystarczy po prostu aktywować w sofcie stary token (bateria wciąż działą - hasła się wyświetlają) i wszystko będzie śmigać? czy trzeba zamówić nowy? jak to jest?

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

dzień 1

dziś był dzień walk rozpoznawczych. wynik zwiadu jest następujący:

z/s: $1094,4
vol: 80

rozpoznawczy, ponieważ inaczej niż zwykle grałem na pojedynczym rebuyu. ponadto zwiad doniósł, że regowie są nam mniej więcej znani z poprzednich bitew.
grało się więc całkiem spoko. wynik myślę ok - jak na pierwszy dzien:) jedyny problem jest taki, że zgodnie z tradycją muszę na każdym FT słuchać "winged hussars", wobec czego już mam tego kawałka naprawdę dosyć - od takich ilości sabatona można przecież zwariować.... ale wiadomo: zwycięskiej strategi się nie zmienia. dla odmiany słucham też czasem "the art o war" jednak wtedy jestem najwyżej czwarty...

"Jeśli znasz siebie i swego wroga, nie musisz obawiać się wyniku żadnej bitwy. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie - na każde zwycięstwo przypadnie również porażka. Jeśli jednak nie znasz ani siebie, ani wroga - przegrasz każdą bitwę..." - Sun Tzu
.

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

ręki dnia nie będzie, ponieważ wikiput nie udziela się już na moim blogu, więc nie ma kto ich analizować. postaram się jednak prezentować co ciekawsze zestrzelenia Spazzerschmittów

https://www.boomplayer.com/23628340_794A14AF93

https://www.boomplayer.com/23628371_C9BDA28191 - player 5 reg z grecji. to byłby niezły shove w fifty50, ale w 180tce na 3 shorty z ktorych przynajmniej jeden (ja) calluje go raczej ze wszystkim co w jakikolwiek odległy sposób choćby przypomina grywalną rękę jest raczej dość... kontrowersyjny. w każdym razie dotąd miałem na niego notkę "debil". po tej akcji postanowiłem ją zmienić na "imbecyl"...

odkąd J. Staples założył się z Perkinsem o utratę wagi, oglądam dość regularnie jego vlogi na YT. efekt jest taki, że obserwując jego "dietę" nabieram apetytu i muszę w środku nocy jechać po kebab... nie mam pojęcia jak on ma zamiar na tej "diecie" schudnąć. jeżeli nie zmieni sposobu odżywania się, to rezultat jego zakładu będzie chyba taki, że ja, który byłem zawsze szczupły i nigdy nie miałem problemów z nadwagą - przytyję...

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

z/s -$147.23
vol: 68

przyznam, że jestem nieco wściekły, bo mogło być na plus lub naprawdę niewielki minus, lecz jedyny heads up jaki miałem przerżnąłem z 3aHocKanycmy, którego delikatnie mówiąc nie darzę sympatią. i vice versa. slowrolluje mnie, nazywa retardem, durakiem, głupim polakiem, każe mi umrzeć na raka albo na aids już od kilku lat za każdym razem gdy wygram z nim pota :) naprawdę "przemiły" typek, nie mam pojęcia czy on już taki jest czy po prostu na mnie się uwziął? no i przegrałem akurat z nim HU, najpierw flipa za 20bb KQ<77a zaraz potem AJ<A3s za ostatnie kilkanaście blindów...

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

jedną z najważniejszych rzeczy, o których dowiedziałem się na studiach jest to, ze nie jest istotne kto tworzy tekst i co ma na myśli - ważne kto dokonuje jego interpretacji.
zasada ta ma zastosowanie tak w literaturze (wg. współczesnych teorii literatury autor i jego intencje są nieistotne, liczy się tylko to co wyczyta z tekstu czytelnik) jak i w prawie (przepis ustawy sam w sobie jest niczym, dopóki upoważniony organ nie dokona jego wiążącej interpretacji)

z powodzeniem stosuję tę wiedzę w życiu. pod moją ulubioną pizzerią bardzo trudno znaleźć miejsce parkingowe. nieopodal jest jednak podwórko, a przy wjeździe na nie tablica: "parking wyłącznie dla mieszkańców posesji". parkuję tam bez najmniejszych skrupułów, ponieważ jestem już dawno po sesji...

podobna sytuacja ma miejsce gdy odwiedzam znajomych. pod blokiem w którym się mieści ich mieszkanie wszystkie miejsca są prywatne, oznaczone numerami rejestracyjnymi i zablokowane słupkami parkingowymi zamkniętym na klucz. jednak nieopodal jest odział pewnego dużego banku, w którym mam konto, a przed nim mały parking z tabliczką: "miejsca parkingowe tylko dla klientów banku". zostawiam tam auto nieraz na wiele godzin. jestem przecież klientem banku.

piszę o tym wszystkim, ponieważ dziś w mediach wybuchła afera spowodowana tym, że limuzyna minister edukacji narodowej została zaparkowana na miejscu dla niepełnosprawnych. nie rozumiem tego zamieszania. przecież jeśli pani minister jest z PIS, to każdy chyba powinien się domyślić, że musi być niepełnosprawna. umysłowo.

Odpowiedz
Cytat
aston3
Oldschool Grinder

dla takich wpisów czytam tego bloga :f_cool:

łapka w górę :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Jrocka
PokerStrategist

ja też! :f_drink: _drink::truestory: :transpire: :gl:

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

Napisane przez aston3
dla takich wpisów czytam tego bloga :f_cool:

łapka w górę :f_drink:

Napisane przez Jrocka
ja też! :f_drink: _drink::truestory: :transpire: :gl:

a ja dla takich czytelników go piszę :)

Odpowiedz
Cytat
ahir2013
Oldschool Grinder

Profesor zawsze trzyma poziom.! gl na stolach

Odpowiedz
Cytat
ErHB01
PokerStrategist

jak bozie kocham jestes genialny xD

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

tymczasem wracamy do szarej rzeczywistości:

z/s: - $409
vol: 76

wiem, że musiałem zwrócić dług łotrzykowi za ten pierwszy dzień, ale wymiar kary jest trochę zbyt surowy. jak na mój gust.

wzorem ar3ckiego wymierzam sobie karę za niewykonanie zadania: zero striptizerek i zero alkoholu przez całą sobotę (tzn do pólnocy, bo potem jest już jak wiadomo niedziela)

i zmieniam repertuar, Sabaton juz nie działa skoro ostatnio przegrywam z nim każdego HU. od dzisiaj słucham na FT tego:

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

z/s: -143
vol: 39

nie grałem dziś zbyt dobrze. muszę to przyznać. to czy jestem w formie, poznaję zwykle po cashu. gdy tam się nie mogę odnaleźć sng też mi nigdy nie idzie.
idę sobie płakać. a w niedzielę wrócę i spuszczę 180tkom cięzki wpierdol

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

z/s -$192
vol: 65

choćbym się nie wiem jak starał, gdy już dobrnę do finałowego stolika - tam już tylko na mnie czeka ten czy inny imbecyl, który sobie callnie mój shove za kilkanaście bb z dowolnej pozycji z 22 i chwilowo nic nie jestem w stanie na to poradzić

Odpowiedz
Cytat
profChaos780 Autor wątku
profChaos780
PokerStrategist

dzisiaj sobie odpoczywałem od dostawania lania w stackingu i dla odmiany oraz relaksu dostawałem sobie lanie na micro mtt, uzupełniając to odrobiną lania w 2.5$ 180os oraz 7-15$ fifty50

w środę jadę chyba na dwu- lub trzydniową majówkę, więc nie wiem czy we wtorek będę grał. chwilowo jestem w takim nastroju, że trochę boję się nawet sprawdzać alliny z AA, więc moze lepiej nie

nie no na serio. choćbym się nie wiem jak starał, moje spotkania z flopami przypominają ostatnio próby lądowania samolotem pasażerskim na nieznanym lotnisku w gęstej mgle. oglądam potem te powtóki na boom-ie i nasłuchuję w której minucie słychać strzały, bo coraz bardziej jestem przekonany, ze to musi być jakiś zamach

https://www.boomplayer.com/23696280_6D6C951448

Odpowiedz
Cytat