Przejdź do forum
Poker paradise - HU...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Poker paradise - HU SNG

12 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
325 Wyświetlenia
Chevelle1337
Poker Player

Zaczynam blogować!

Otrzymałem 50$ na FTP i to tam będę wspinać się po limitach i karcić niemiłosiernie te wszystkie fishe. :f_cool:
Przeglądając ostatnio dział z blogami, postanowiłem że też chciałbym się dzielić swoimi wynikami , wspólnie analizować trudne rozdania i mieć gdzie wyżalić się w trudnych pokerowych momentach.
Opiszę może pokrótce moje plany i cele. Pewnie wielu ma podobne 'marzenia' , niektórym udało się je zrealizować, a Ci drudzy dalej starają się wybić z dna i najciemniejszych zakamarków mikrolimitów.
Pozwolę sobie od gapić rozpiskę i podział na tak zwane stepy od jednego z użytkowników również prowadzącego bloga.

STEP 1
50$ -> 100$ - 2,15$

STEP 2
100$ -> 300$ - 6,25$

STEP 3
300$ -> ? - 11,50$

Póki co kończę na STEP 3 , gdyż na tych stawkach chciałbym się zatrzymać na dłużej i zbudować bankroll który pozwoliłbym mi na spokojną grę i być może próbę jako takich zarobków z pokera.
Nie ukrywam że trochę swoich planów wiąże właśnie z tą wspaniałą grą.
Chciałbym w przyszłości wynająć mieszkania i popijając piwko pykać sobie w pokera, na takich stawkach aby móc bez problemowo traktować to jako źródło swojego utrzymania.
Za parę lat podróżować po świecie z wiernym laptopem i racząc się wyszukanymi drinkami oraz prażony słońcem wylegiwać się godzinami przy okazji trzepiąc niezłą kasę. Brzmi jak marzenia głupiego , który po zetknięciu z ciężką rzeczywistością zmieni swój światopogląd o 180 stopni , ale chuj.
Wolę spróbować , niż potem całe życie żałować że nie zrobiłem nic w tym kierunku.

Liczę że uda mi się systematycznie prowadzić bloga i za jakiś czas móc dodać klika STEPÓW więcej oraz zdać relacje z jakiejś tropikalnej wyspy.

Cele na luty i 4 dni stycznia.
:spade: rozegrać 500-600 HU SNG
:spade: uzyskać ROI na poziomie 10-15%
:spade: Ukończyć, albo być w już na finiszu STEPu numer 3

Bankroll - 50$

Pozdrawiam !

11 odpowiedzi
preludiumm
PokerStrategist

Będę zaglądał i kibicował!

Endurx
PokerStrategist

szczerze życzę powodzenia i mam nadzieje że uda Ci się zrealizować swoje ambitne plany _thumbsup:

Chevelle1337 Autor wątku
Chevelle1337
Poker Player

Wpis z dnia pierwszego, anno domini 2011.

Nie jest łatwo, może jakoś specjalnie trudno też nie, no ale NIE ŁATWO.
Ciułam ciułam te centy, przydałby się jakiś fajny streak +10 żeby w rollu jakoś więcej tych dolarów się zrobiło, bo póki co to taki UP DOWN UP DOWN UP UP DOWN i tyle co wygram zabiera room :rage:

Co by szybciej ugrać te 1000 FTPointy , dodam jeszcze sobie NL2 w godzinach happy auuuer , przy okazji zobaczę gdzie mam większy $/h.

Bankroll - 55,22$ :f_cool:

MarryMarry
PokerStrategist

Powodzenia . Bede kibicowala.
Trzymam kciuki.
:f_thumbsup:
Grajac to musisz uzbroic sie w cierpliwosc i nauczyc sie znosic swingi...

ahmedzik2009
Elite Grinder

powodzenia ale imo nie podoba mi się zarządzanie kapitałem w STEP2 wchodzisz na wyższy limit na 16BI co może się zakończyć dla Ciebie nieprzyjemnie ale jak uważasz...

kacper1230
PokerStrategist

Witam

Jeśli mogę to też się wypowiem :)

Pierwsze (żeby nie było że od początku jestem złośliwy :) ) to życzę powodzenia w tej odmianie, sam też ją gram i fajnie widzieć jak ktoś ma dobre wyniki :f_thumbsup:

I teraz już te gorsze sprawy:

- ustalanie sobie celu "życia jak w raju z pokera za kilka lat" nie jest rozsądne. Po pierwsze, nie bardzo ma on sens, a po drugie, każdy dzień z ujemnym profitem będziesz traktował jak coś złego i będziesz próbował go ciągle poprawić co jeszcze może pogorszyć Twoją sytuację, ponieważ będziesz czuł że spadając jesteś coraz dalej celu, a nie o to w tym chodzi (sam też na początku i później przez długi czas tak miałem więc wiem jak bardzo złe jest to myślenie)

- chcesz zacząć grę na 6$ przy 100$ :O to nawet nie jest 20bi jak już zauważył Ahmedzik, a przejście z 2$ na 6$ nie jest łatwe jeśli masz słaby mindset (tak, o tym też sam się przekonałem)

- nie napisałeś nic o tym czy już masz doświadczenie jakieś w pokera i w HU więc zakładam że nie masz i żeby je osiągnąć polecał bym zostać dłużej na 2$ niż zakładasz.

- chcesz przez pierwszy miesiąc grania dojść do stawek 11 i osiągać tam ROI 10-15%? :O
Pierwsze: mało kto ma ROI >10% na turbo!
Drugie: Zakładając że nie masz doświadczenia, dobrze będzie jak zadomowisz się na 6$ do końca lutego (jest krótki :f_confused: )
Trzecie: Jeśli osiągniesz to o czym piszesz to jesteś moim idolem _biggrin:

PS: Jeśli Cię uraził mój post to z góry przepraszam i jak coś to usunę :)

Chevelle1337 Autor wątku
Chevelle1337
Poker Player

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, czytam Twojego bloga regularnie, dlatego wiem że wiesz o czym mówisz i wezmę sobie niektóre Twoje rady do serca ! :f_thumbsup:

Na początek, z tym celem to taki trochę pic na wodę fotomontaż, oczywiście znam przecież realia i nie żyję z głową w chmurach, ale mimo wszystko perspektywa utrzymywania się z pokera to coś do czego zamierzam dążyć.

Może i macie racje z tym przejściem na 6$, może za szybko chcę wejść wyżej.
Zrobię pewnie i tak i tak po swojemu, bo taki już jestem że muszę się sam naciąć żeby przyjąć coś za fakt :facepalm:

Koło 1;00 zasiądę jeszcze do stolików na godzinkę - dwie i czas w końcu zacząć grać więcej, bo z taka ilością rozegranych SnG to ja do tej 100$ to w marcu nie dojdę ;)

arianik
Oldschool Grinder

Napisane przez Chevelle1337
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, czytam Twojego bloga regularnie, dlatego wiem że wiesz o czym mówisz i wezmę sobie niektóre Twoje rady do serca ! :f_thumbsup:

Na początek, z tym celem to taki trochę pic na wodę fotomontaż, oczywiście znam przecież realia i nie żyję z głową w chmurach, ale mimo wszystko perspektywa utrzymywania się z pokera to coś do czego zamierzam dążyć.

Może i macie racje z tym przejściem na 6$, może za szybko chcę wejść wyżej.
Zrobię pewnie i tak i tak po swojemu, bo taki już jestem że muszę się sam naciąć żeby przyjąć coś za fakt :facepalm:

Koło 1;00 zasiądę jeszcze do stolików na godzinkę - dwie i czas w końcu zacząć grać więcej, bo z taka ilością rozegranych SnG to ja do tej 100$ to w marcu nie dojdę ;)

Przejście na 6$ z BR 100 jest złe ale niekoniecznie. Po pierwsze wszytko zależy od Twojego podejścia do ryzyka. Pierwsza rzecz to taka, że przy spadku np. do 70$ schodzisz na 2$ więc dalej masz 30bi. Druga to taka, że jest pewna doza prawdopodobieństwa, że na początku będziesz miał dobrą serię a nie złą, i wtedy taki shot się uda. Kolejna sprawa to możliwości uzupełnienia rolla. Jeżeli stać Cię na to, nie jest to problemem i masz na to ochotę żeby wpłacić 100$ jakbyś zbankrutował.

Tak więc nie do końca zgodzę się z tymi negatywnymi komentarzami, ponieważ jest to sprawa indywidualna. Zgodzę się lepszym BRM na wyższych stawkach, gdzie roll jest większy i strata się bardziej liczy. Ale na tych najniższych poziomach może warto szybko postarać się o przejście wyżej.

AVE :) Kacper skończyłeś swojego bloga i zacząłeś pisać inne:) nice

Chevelle1337 Autor wątku
Chevelle1337
Poker Player

1.02.11

Zaczynam miesiąc luty w zajebistym nastawieniem i tryskając humorem, przez ostatnie dni stycznia zagrałem 80 HU SnG , przy ROI - 14% i wspaniałym wynikiem - 24$ , osiągnąłem ten świetny wynik na NAJNIŻSZYCH MOŻLIWYCH STAWKACH , co świadczy o tym jaki ze mnie wyśmienity gracz.

Tak myślę pogram sobie jeszcze z tydzień-dwa i się wyzeruje :facepalm:

Sting1983
PokerStrategist

Nie możesz nastawiać się do gry w ten sposób bo wtedy faktycznie się wyzerujesz. To, że na najniższych stawkach wyszedłeś na minus nie oznacza, że jesteś słabym graczem. Do HU SNG trzeba mieć duże pokłady cierpliwości. Nie poddawaj się, nie zakładaj, że stracisz wszystko, jak trzeba to powtórz jeszcze raz podstawy gry w tą odmianę i staraj się grać swoje. Powodzenia.

kacper1230
PokerStrategist

Wrzucaj rozdania z którymi masz problem, może coś da się z tym zrobić.