Przejdź do forum
PiotrekToJa kontra ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] PiotrekToJa kontra S&Go

49 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,830 Wyświetlenia
PiotrekToJa
PokerStrategist

Witam.
Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad rozpoczęciem pisania bloga w tym dziale i teraz nadszedł przenieść myśli w czyn.
W pokera gram od ponad 2 lat z wieloma zwycięstwami jak i porażkami. Od momentu gdy dostałem pakiet startowy na FTP zacząłem grać strategią SSS jednak większych korzyści ona mi nie przyniosła i zacząłem grać turnieje MTT i S&Go. I właśnie większości wypadków będę tu omawiał wyniki mojej gry turniejowej na dwóch platformach

Full Tili => bankroll 169$
Gnuf Poker => bankroll 80 $

Głównym celem mojej gry będzie utrzymanie wskaźnika ROI na poziomie 30-40 % a cele podrzędne to uzyskanie do końca września bankrollu w granicach 500 $ z czym nie powinno być większych problemów.
Raz na jakiś czas będę się starał pokazywać moje wyniki w postaci graficznej (skany, wykresy itp.)

Pozdrawiam
Piotrek

Ps. Pierwszy wpis dzisiaj późnym wieczorkiem.

48 odpowiedzi
MoroP
Oldschool Grinder

Powodzenia

Napisz jeszcze na jakich stawkach grasz i to ROI z ilu gier masz taki procent

PiotrekToJa Autor wątku
PiotrekToJa
PokerStrategist

Zgodnie ze strategią BM w sekcji strategia będę grał 10 S&Go dziennie za 1$. Krótko mówiąc jeżeli chodzi o BM to będę się ściśle trzymał artykułu Bankroll Managment w sekcji S&Go czyli 100 buy in na limit.
Co do ROI to będę chciał osiągnąć taki procent do końca wrześnie po około 1000 gier. Na razie po 10 turniejach moje ROI to 40 %
4 miejsca w kasie
2 na bubble
4we wcześniej fazie

Pozdro

MoroP
Oldschool Grinder

Prawidłowo, że będziesz się trzymał BM. Nic tylko życzyć sukcesów i czekamy na większa próbkę :)

to chyba ITM masz 40% a roi moze byc inny ;)

co do bm to na tych stawkach przewaznie masz wysoki edge nad ludzmi wiec 30-50bi w zupelnosci wystarczy az do 10+1 mysle.

tymbardziej ze z tego co widze nie robisz jakegos multitablingu .

PiotrekToJa Autor wątku
PiotrekToJa
PokerStrategist

Dziś tylko krótka notka, bo grałem bardzo małem.
Po trzech rozegranych turniejach
Dwa 2 miejsca
Jedno 7 miejsce

Kilka wskażników
Wkład 3.75 $
Wygrana 5.40 $

Zysk 1.65

Wskaźnik RIO podam jutro lub po jutrze gdy będę miał pelną 10 rozegraną.
Pozdro

PiotrekToJa Autor wątku
PiotrekToJa
PokerStrategist

Dzisiaj rozegrałem 4 turnieje i skończyło się jednym słowem sic.
Raz 2 miejsce i 3 razy wypad na bublu to nie jest wprawdzie budujące ale początki są zawsze trudne. Nie tracę na tym zbyt wiele ponieważ ściśle trzymam się zasady 100 bb na limit.
Parę słow statystyk po dzisiejszym dniu
Wkład 5 $ (razem 8,75 $)
Wygrane 2,70 $ (razem 8,10 %)
No i ROI = -35,2
Na dziś kończę bo wiele nie zdziałam i jutro wrócę ze zdwojoną siłą.

Pozdrawiam.

PiotrekToJa Autor wątku
PiotrekToJa
PokerStrategist

No i pierwsze koty za płoty i pierwszy downswing przyszedł.
Po 10 turniejach
3 w kasie
7 poza kasą
Zainwestowane pieniądze 12,50 $
Wygrane pieniądze 8,1 $
ROI - 35,2

PiotrekToJa Autor wątku
PiotrekToJa
PokerStrategist

Witam, witam
Właśnie zakończyłem rozgrywać swoje kolejne 5 turków S&Go i pokrótce przedstawię swoje statystyki

Po 15 rozegranych turkach
Miejsc w kasie 5
Miejsc poza kasą 10
ROI -23,2
Stan konta na FTP 166,90

Pozdrawiam i do zobaczenia jutro

swietnie ci idzie jak narazie...jesli na sit & go 1$+0,20$ ci nie idzie to nie wroze ci zbyt duzych sukcesow :] lepiej sobie odpusc i wroc do freerolli :)

PiotrekToJa Autor wątku
PiotrekToJa
PokerStrategist

krejzlol napisał
swietnie ci idzie jak narazie...jesli na sit & go 1$+0,20$ ci nie idzie to nie wroze ci zbyt duzych sukcesow :] lepiej sobie odpusc i wroc do freerolli :)

na razie to schowaj się z takimi uwagami.
W końcu nie każdy musi od razu wygrywać. Jestem początkującym pokerzystą i buduję powoli swój bankroll. Swoją drogą to po ilości twoich postów też nie masz się czym chwalić :P. A co do freelolli to ja jestem zdania, że są doskonałym na budowanie bankrolla, przynajmniej ja tak zaczynałem.
Statystyki po 20 rzegranych turniejach
miejsca w kasie 8
Miejsce poza kasą 12
ROI -20,8

Do Zobaczenia

Ps. Pozdrawiam Pana Złota Rada :rolleyes:

NotNever
PokerStrategist

krejzlol napisał

Spokojnie. Moim zdaniem wlasnie na takich najtrudniej grac, bo juz na troche wyzszych nie doswiadczysz allinow z 58s.
A Ty Piotrek... rob swoje! =] I powodzenia!

PiotrekToJa Autor wątku
PiotrekToJa
PokerStrategist

NotNever napisał
Spokojnie. Moim zdaniem wlasnie na takich najtrudniej grac, bo juz na troche wyzszych nie doswiadczysz allinow z 58s.
A Ty Piotrek... rob swoje! =] I powodzenia!

Dziękuję za miłe słowa

PiotrekToJa napisał
A co do freelolli to ja jestem zdania, że są doskonałym na budowanie bankrolla, przynajmniej ja tak zaczynałem.
miejsca w kasie 8
Miejsce poza kasą 12
ROI -20,8

Do Zobaczenia

freerolli nie freelolli :D po pierwsze , po drugie to twoje ROI wynosi -29% , a nie 20 % jak podajesz we wpisie wiec nie okłamuj spolecznosci pokerstrategy...po trzecie

PiotrekToJa napisał

W końcu nie każdy musi od razu wygrywać. Jestem początkującym pokerzystą i buduję powoli swój bankroll. Swoją drogą to po ilości twoich postów też nie masz się czym chwalić :P.

nie ocenia mnie po ilosci postow bo to nieistotne , tylko zobacz sobie mnie na sharkscope jesli wogole wiesz co to jest :]

i puenta

lepiej zamknij ten swoj żałosny blog bo nie ma nic ciekawego , emocjonujacego ani tym bardziej merytorycznego w czytaniu o twoich żałosnych poczynaniach na najnizszej z mozliwych stawek na ktorej i tak sobie nie radzisz czyli 1$ :] w sit & go

PS. zycze ci powodzenia jak kazdy na PS bys za kolejne 2 lata ktore juz grasz w pokera czyli ogolem 4 lata twojej profesjonalnej pokerowej kariery zaczal grac na stawkach 5$ odchodzac (po 2 latach gry :O) wreszcie od freerolli i stawek 1$ i 2$

krejzlol napisał

PiotrekToJa napisał
A co do freelolli to ja jestem zdania, że są doskonałym na budowanie bankrolla, przynajmniej ja tak zaczynałem.
miejsca w kasie 8
Miejsce poza kasą 12
ROI -20,8

Do Zobaczenia

freerolli nie freelolli :D po pierwsze , po drugie to twoje ROI wynosi -29% , a nie 20 % jak podajesz we wpisie wiec nie okłamuj spolecznosci pokerstrategy...po trzecie

PiotrekToJa napisał

W końcu nie każdy musi od razu wygrywać. Jestem początkującym pokerzystą i buduję powoli swój bankroll. Swoją drogą to po ilości twoich postów też nie masz się czym chwalić :P.

nie ocenia mnie po ilosci postow bo to nieistotne , tylko zobacz sobie mnie na sharkscope jesli wogole wiesz co to jest :]

i puenta

lepiej zamknij ten swoj żałosny blog bo nie ma nic ciekawego , emocjonujacego ani tym bardziej merytorycznego w czytaniu o twoich żałosnych poczynaniach na najnizszej z mozliwych stawek na ktorej i tak sobie nie radzisz czyli 1$ :] w sit & go

PS. zycze ci powodzenia jak kazdy na PS bys za kolejne 2 lata ktore juz grasz w pokera czyli ogolem 4 lata twojej profesjonalnej pokerowej kariery zaczal grac na stawkach 5$ odchodzac (po 2 latach gry :O) wreszcie od freerolli i stawek 1$ i 2$

Ziomuś nie krytykuj tylko pochwal się swoimi osiągnięciami. A jak jesteś taki kreatywny wielce, to zrób własny blog.

drafu
Oldschool Grinder

i nie krytykuj czyjejs pisowni skoro sam piszesz z bledami

adramalech
Oldschool Grinder

Trochę kultury kolego...

Masqb
BlackMember

lol nie każdy może grać po kilka godzin dziennie, żeby w kilka miesięcy grać już jakiś wyższy limit...

Nie wiem po prostu co krejzol chciał w ogóle napiać (albo czym zabłysnąć)...

Piotr rób co robisz i pisz co chcesz w blogu a jak się komuś nie podoba to niech nie czyta.

damianpat
BlackMember

i puenta

Bardzo mi przykro z powodu Twojego braku kultury i szacunku dla innych, żaden blog nie jest żałosny, na tym forum panowała i będzie panować przyjazna atmosfera, piszac takie rzeczy dajesz najgorsze swiadectwo "polactwa" wszystkich cech, które sprawiają, że ludzie wstydza sie za granica być Polakami, a to przez takich jak Ty, mam nadzieję, że zmienisz swoje postępowanie, bo pisząc takie rzeczy narażasz się na ostracyzm, uprzedzam, że podobne wypowiedzi będą kasowane, jeśli Cię to nie interesuje to nie musisz ich czytać, każdy zaczynał od "żałosnych" stawek

Każdy rozwija sie w swoim tempie, nie kazdy musi zarabiac na pokerze kase, dla niektorych jest zabawa, czyms w rodzaju gry strategicznej,

To, że ktoś cierpliwie trzyma sie BM jest powodem do dumy, załóż swojego bloga wtedy pokomentujemy

Pozdrawiam i liczę na to, że zmienisz swoje zachowanie

Nie usunalem Twojego posta tylko dlatego, bo zrobilbym Ci przysluge tym samym, niech inni ocenia, moze da Ci to do myslenia

PiotrekToJa Autor wątku
PiotrekToJa
PokerStrategist

krejzlol napisał

PiotrekToJa napisał
miejsca w kasie 8
Miejsce poza kasą 12
ROI -20,8

Do Zobaczenia

PiotrekToJa napisał

i puenta

Co do gramatyki to sam się zastanów jak piszesz, bo połowa posta jest z polskimi literami a połowa bez.
Ustosunkuje się, do twoich wypowiedzi, po raz drugi i ostatni bo jesteś niewyrozumiały dla innych użytkowników. Nie oceniaj mnie po 20 rozegranych turniejach ale po 100. Bo wtedy powstanie miarodajne ROI, do którego można się ustosunkować. Zamiast umieszczać swoje poczynania na sharkscope (jednak coś wiem na ten temat:P), to utwórz własny blog tutaj i umieszczaj swoje poczynania przez pewien czas. Wtedy się wszyscy razem przekonani na co cię stać.
PS. NIE CHCESZ NIE CZYTAJ TEGO BLOGA