Przejdź do forum
one dream - poker f...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

one dream - poker for living.

18 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
780 Wyświetlenia
endriu1004
Poker Player

Cześć. Jestem Piotrek. Mam 23 lata. Jestem studentem 4 roku (zaocznie), dodatkowo pracuję na pełnym etacie. Moim hobby są sztuki walki. Boks trenuję od 6 lat, z przerwami i oczywiście poker. Świat pokera poznałem kilka lat temu u kumpli przy wódeczce. Dopiero od sierpnia zeszłego roku zacząłem zagłębiać się w tajniki tej wspaniałej gry. Bloga zakładam, żeby dostać kopniaka motywacyjnego od Was + rejestrować swoje sukcesy, porażki, wzloty, upadki i życie codzienne. Jak większość z nas chciałbym utrzymywać się z pokera. Wiem, że jest to zajebiście trudny kawałek chleba, ale wolę spróbować i żałować, niż żałować, że nie spróbowałem. Czy się uda? zobaczymy. Cel jaki określiłem w promocji to 2500$ przy początkowym rollu 415,57$. Aspiracje są oczywiście większe.
W każdą niedzielę będę starał się wrzucać info jak idzię do tej pory.

Pozdrówki :)

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi
NHXeHep
Elite Grinder

a tak w ogóle co grasz? powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
endriu1004 Autor wątku
endriu1004
Poker Player

180tki i 90tki - 0.5$ i 1$. Przy 600$ wrzuce 1.5$ 45tki. Docelowo chce klikac 180.

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep
Elite Grinder

czyli to co ja i dodatkowo mamy nawet praktycznie ten sam roll :) Ja jednak myślę o tym żeby dorzucać 1,5$ 45tki już od przyszłego tygodnia - po prostu strasznie długo się sesja odpala i chyba będę to dorzucał, a te 300bi wystarczy spokojnie na to. Zatem do zobaczenia przy stołach, oczywiście będę śledził :)

Odpowiedz
Cytat
endriu1004 Autor wątku
endriu1004
Poker Player

Ja dosyć ostrożnie staram sie podchodzic do brm'u, dlatego dopiero przy 400bi wrzuce 1,5$ :). Jak Tobie wystarczy 300bi i spokojnie sie przy tym czujesz to jasne ze tak :). Podaj jeszcze Twoj nick na starsach. Gl rowniez :)

Odpowiedz
Cytat
NHXeHep
Elite Grinder

R0MAAAA, a Twój? :] A co do tych 45tek za 1,5$ to bardzo możliwe, że jak je dorzucę to ugram złoto na PS w marcu, jeszcze sobie policzę to w niedzielę, ale już powoli się szykuję do grania tych sitków :P

Odpowiedz
Cytat
endriu1004 Autor wątku
endriu1004
Poker Player

Update #1
Ilość rozegranych turniejów: 84
Typ gier: SNG/ Kilka MTT
Zysk/strata: -37,49
Aktualny bankroll: 378.08$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Cześć endriu1004,

Jeśli grasz jednocześnie MTT i SnG to powinieneś wybrać sobie wyższe cel z MTT. Bankroll 10x większy od kapitału startowego i minimum 5 000 $. Daj znać czy zmienić Ci cel, czy nie będziesz wliczać do raportów MTT.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
przemasso
PokerStrategist

Dam Ci kilka rad. Lepiej uczyć się na cudzych błędach niż na swoich :f_drink:
1. Póki co nie graj w ogóle turniejów mtt. Fieldy są przeogromne na micro i można badrunnować na nich w ch*j czasu.
2. BRM polecam zrobić bardziej agresywny. 200BI w 45tkach w zupełności wystarcza.
3. Nadmiar gotówki polecam zainwestować w oprogramowanie. Nie wiem czy posiadasz jakiegoś tracker'a i kalkulator icm, ale warto je mieć i weryfikować poprawność swoich zagrań.

Odpowiedz
Cytat
Sepurta
PokerStrategist

[treść wyedytowana]

//handel - Skibcio

Odpowiedz
Cytat
Sepurta
PokerStrategist

:spit:

Odpowiedz
Cytat
fido82
PokerStrategist

pozwól więc że ja również dam Ci radę , olej te sity (co prawda micro to micro i poziom wszędzie jest niski, niemniej tego typu gry są zwykle zaregowane - 80% graczy podobnie jak Ty grinduje je). skoro lubisz gierki na te 50-200 osób to przerzuć się na mtt (ale nie na PS, tylko mniejszych roomach) .

Odpowiedz
Cytat
endriu1004 Autor wątku
endriu1004
Poker Player

Napisane przez Skibcio
Cześć endriu1004,

Jeśli grasz jednocześnie MTT i SnG to powinieneś wybrać sobie wyższe cel z MTT. Bankroll 10x większy od kapitału startowego i minimum 5 000 $. Daj znać czy zmienić Ci cel, czy nie będziesz wliczać do raportów MTT.

Pozdrawiam.

Cześć Skibcio,

Nie będę wliczał MTT do raportów :)
Pozdrawiam

Napisane przez przemasso
Dam Ci kilka rad. Lepiej uczyć się na cudzych błędach niż na swoich :f_drink:
1. Póki co nie graj w ogóle turniejów mtt. Fieldy są przeogromne na micro i można badrunnować na nich w ch*j czasu.
2. BRM polecam zrobić bardziej agresywny. 200BI w 45tkach w zupełności wystarcza.
3. Nadmiar gotówki polecam zainwestować w oprogramowanie. Nie wiem czy posiadasz jakiegoś tracker'a i kalkulator icm, ale warto je mieć i weryfikować poprawność swoich zagrań.

Dzięki przemasso na pewno wezmę uwagi do siebie. Mój problem jest taki, że chcę szybko powiększyć rola, żeby uciec z 0,5$, stąd klikanie MTT'ków.
2. W takim razie spróbuję. Jaki BRM założyłeś sobie na 2,5$? Miksowałeś je z niższymi stawkami czy przy określonym rollu wskoczyłeś już na 2,5$?
3. PT4 mam. Jak powiększę rolla to na pewno zainwestuję w HRC bądź ICMIZERA.

Napisane przez fido82
pozwól więc że ja również dam Ci radę , olej te sity (co prawda micro to micro i poziom wszędzie jest niski, niemniej tego typu gry są zwykle zaregowane - 80% graczy podobnie jak Ty grinduje je). skoro lubisz gierki na te 50-200 osób to przerzuć się na mtt (ale nie na PS, tylko mniejszych roomach) .

Fido wydaję mi się, że tam jest 80% ale fishy,a nie regów :) Na MTT docelowo chcę się przerzucić ale nie przy tym rollu, który mam. Więcej pracy i sądzę, że wyskocze z tych stawek w mig :). Dzięki za sugestie.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

endriu1004 co tam u Ciebie słychać?

Odpowiedz
Cytat
endriu1004 Autor wątku
endriu1004
Poker Player

Update #2
Ilość rozegranych turniejów: 282 (od poczatku wyzwania)
Typ gier: SNG
Zysk/strata: -93,23$:wtf:
Aktualny bankroll: 322,34$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Przegrywam wszystko. DOSŁOWNIE wszystko. Każdy lepszy układ pre dostaje po dupie. W takim tempie szybciej będzie torba niż założony cel. Nabyłem Holdem Resources Calculator. Od dzisiaj analizuje więcej, więcej i więcej. Mam nadzieję, że przyszły tydzien wyskoczy solidnie w góre. Gl dla wszystkich.

Odpowiedz
Cytat
ama516
PokerStrategist

moja mala rada poker online jest rigged wyciagaj kase i spierdalaj ale zrozumiesz jak juz ja stracisz cala i wplacisz znowu i znowu i znowu

Odpowiedz
Cytat

Dokładnie ;D nie da się zarobić online w pokera, absolutnie! wypłacaj i nie graj już nigdy. Masz powyżej rade od doświadczonego gracza więc z niej skorzystaj!
potwierdzone info! haha
a tak poważnie, powodzenia endriu w dążeniu do celu! tak jak gadasz, poanalizujesz w HRC i na pewno gierka pójdzie do przodu.

Odpowiedz
Cytat