I jeszcze wrzucam staty. Za kazda opinie będe mega wdzieczny. Nie znam sie zbyt dobrze na tym i z checia poslucham rad bardziej doswiadczomych osob.
chyba za duzo sprawdzasz, skoro nonsd winnings tak mocno w dol leci. Jesli nie jestes pewien reki, to przebijasz lub pasujesz. Po przebiciu zakladu przeciwnika masz duzo jasniejsza sytuacje niz przy sprawdzeniu.
Co do statow to ja grajac FR mam ~20 VPIP, ~15 PFR i 3Betu prawie 8, a wydaje mi sie zena SH powinno sie grac wiecej i agresywniej (ale nie jestem pewien, nie grywam SH, wiec moge sie mylic)
Tak mi się wydaje, że nadmiernie Cbet'ujesz for bluff co nie jest za dobre szczególnie przeciwko luźnym graczom(których jest bardzo dużo na tych stawkach) albo nadmiernie sprawdzasz. Przede wszystkim nie można przeceniać swojej ręki szczególnie z premium hands na nieciekawych boardach i granie ich na pałe (np. "bo co? mam QQ+ to wale all - ina.."). W sumie mała próbka, szczególnie, że wnioskuję z max 2 dni(lub coś koło tego), także easy bad bity mogą być. Ale najbardziej nie pokoi mnie zjazd z 6400-7300hands. Pewnie dostałeś niezłe ręce startowe i nie odpuściłeś żadnej. Tylko sporo tego. Tutaj limit strat by bardzo pomógł. Takie pasma pecha często się zdarzają i w takich sytuacjach chodzi żeby jak najmniej stracić. A wiadomo następnego dnia też jest dzień;p Skoro nie farci Ci jednego dnia to może w następnym będzie lepiej. Bardzo ważne, że w tej gierce nie widać efektów po jednym dniu czy po jednej sesji tylko w dłuższym okresie.
Cóż mi HM pokazuje vpip ~17 pfr 13 na SH : ) Więc troche nituje
Ale wiadomo na jednym stole mozesz miec staty 40/40 a na drugim 9/9 - wszystko zalezy od stolu i graczy przy nim no i kart : )
Jak Ci się chce to przejrzyj sobie zagrania i rece w których straciles $$$ i wrzuc do oceny, bo na nl2 ciezko jest tak przegrywac szczerze mowiąc, ja teraz po 26k rekach tez ide baaardzo powoli bo tylko 40$ na plus ale każda sesje (tj. 400-800 rąk ) kończe takim czy innym plusem.
Dzieki za ocene wykresu i statow. Z tym callowaniem pre flop to wydaje mi się że rzadko to robie. Ze srednimi parkami jest przedemną jeden graćz sprawdził raise a tak to staram się grać 3-betami. Generalnie tam było coś takiego z tego co pamietam ze 200 bb stracilem Ai pre flop z KK<AA. Wg w tym czasie trzy razy mialem taka sytuacje i za kazdym razem przegrywalem z rakietami. Wydawalo mi się że gra jest poprawna. Z tymi c - betami to macie chyba racje. Ale tu mi pokazuje 62% więc polowa z nich to blefy, bo chyba co trzecia ręke trafimy statystycznie. Możliwe e troche nitowato. Ostatnie 3k rąk troche polużnilem zakres pre -flop. Dzieki za wszystkie rady.
Witam.
Dawno nie bylo wpisu, a to za sprawa tego ze zrobilem zobie wolne od pokera. Relaksowalem sie w gorach. Kocham gory i strasznie mi sie nie chcialo wracac do rzeczywistosci. Nie bylo zbyt wiele sniegu ale to nie szkodzi bo na nartach i tak bym nie jezdzil. Ech a teraz trzeba sie ogarnac i wrocic do gry. Narazie zamierzam grać cały styczen freerolle na bwin( te nowe z pula po 1k i ten jeden dziennie 5k). Fajna sprawa tylko fieldy przeogromne ~20000 osob w turnieju. Jesli nic sensownego nie zdolam ugrac to z koncem stycznia wpłacam niewielką gotowke na gre. Chyba że ktos bylby chetny pozyczyc mala sumke na oddanie do konca stycznia z jakims procentem to bylo by super, bo moglbym zaczac ostry girnd duzo wczesniej. Ech juz mnie wkurza to dziulanie kasy na freerolach. No ale nic bede probowac. Trzymajcie kciuki. Jesli bylby ktos chetny zarobic pare $ przez pozyczke to pisac na prv.
Elo:)
Ech te freerolle. Odpadlem ze wszystkich trzech. Tu sie liczy sam fart. Trzeba bedzie wplacic hajs i zaczac grind na limitach. Niestety musze czekac cale 3 tygodnie. Uzbroje sie w cierpliwosc.
Siema! Dzis z racji tego ze pozno dotarlem do domu zagram dwa freerole. Mam nadzieje ze cos wpadnie. Gl me
Probouje się alogować do turnieju na bwin do freerolla to cos nie mogę (o 21). Ma ktoś może podbny problem?
A ja na bwin już na tych freerollach 3.70$ do przodu. Ale od paru dni na bwin zaczęły się dziac dziwne rzeczy. Zaczęły mi znikac centy. Wytłumaczyłem sobie to tak : kupuje tutaj złotówki więc jeżeli wartośc dolara idzie w górę, to zrozumiałe że mam ich coraz mniej. Jednak przedwczoraj wcięło mi 87 groszy. Tego wytłumaczyc sobie już nie umiem. Napisałem do supa ale cisza do tej pory. Tak to po kilku godzinach miałem odpowiedź. Wczoraj znowu 4 grosze więcej. Dziwne.
Ja grałem na Freerollach 100$ od PokerStrategy i później to na STT rozmnożyłem. Nie wiem jak teraz, ale wtedy na Evereście i William Hillu field ~500 osób i wydaje mi się, że większe są szanse na ugranie jakiegoś mikrobankrolla. I ludzie tam ogarnięci są bardziej, wygląda to lepiej niż jakiś turniej za 1$ na Starsach, szczególnie na WH (nie wiem czemu w sumie).
Tez na i pokerze z tych freerolli kilka razy zbudlowalem mini rolla ale go przegamblowalem. Teraz gram tu licze na jakis zloty strzal jesli sie nie uda to wplacam 80$ na koniec stycznia i jedziemy z tym koksem wreszscie po 1,5 roku gry.
Edit:
Dzis juz wszystko w porzadku z rejestracja gram o 23 a jak bedzie mi sie chcialem to ten przed 2 w nocy. Gl me
Napisane przez kolkson
Jestem studentem na utrzymaniu rodziców nigdzie nie pracuje a cała kase jaka mam ( są to grosze) przeznaczam na jakieś wyjście z kobieta itp. Macie dla mnie jakieś złote rady? Kazda się przyda.
Rzuć kobietę, więcej kasy na poksa i mniej tiltu!
A poważnie, nawet spoko blog, tylko czekam aż zaczniesz grać i udowodnisz skilla
A na czas oczekiwania polecam naukę. Obserwuję u siebie, że jak tylko coś przeczytam/obejrzę, to od razu więcej myślę przy stołach i gram lepiej. Im dłuższa przerwa od nauki, tym moja gra się pogarsza, strategia się osłabia, a myślenie zaczyna opierać na zbyt naciąganych założeniach.
Powodzenia!
Btw, też gram na iPoker, ale cash, NL4 i NL10, sam długo cisnąłem NL2...
A propos freerolli to dziś odkryłem, że mam zaproszenie do jednego na dzisiaj, jakaś 10k Bonanza... no to pyknę sobie. Pierwsze 20-30 rąk same foldy, raz widziałem flopa z BB w zlimpowanej puli, miałem jakieś Q3s.. na R miałbym 2 pary, gdyby nie fold na flop, ale ku mojej uciesze okazało się, że przeciwnicy mieli KQ (2 pary) i KK (set) no i trochę się polvlowali na river. Aż w końcu dostałem QQ... EP, open 3BB... dostje raise 5BB i reraise 7BB... hmm... ja push, 1 fold, 2 call z KK i tyle się nagrałem
Nie no jestem już z nią trochę poza tym ona mi nie przeszkadza, chociaż jak większość chyba ona sie ze mnie smieje ze licze na kase z poska bo dla niej to hazard ale pewnie jakbym robil niezle hajsy to by sie cieszyla, noa ale kobiety juz takie są nic się nie poradzi. A nigdy przez nią nie tiltowalem. Tiltowalem dlatego ze mialem malo kay i kazdy bi na minus to bylo dla mnie duzo chodz w przypadku nl2 to pewnie smiesznie brzmi. Kase wplacam za jakies dwa tyg bo w chwili obecnej czekam na dowod a konta w banku nie posiadam wiec nawet nie mam jak go zalozyc teraz dlatego pytalem się czy nie ma ktoś konta skrilla bo dalbym mu hajs a on by mi przelal ze swojego skrilla na mojego. Wczoraj odkrylem takie coś jak "Titan tresaurse". OKazalo się ze mam bardzo duzo zlotych monet(~330000) wiec sobie losowalem. Okazalo się że na moje konto lacznie wpadla suma 25$. Powiedzialem sobie ze nie chce znow zaczynac z taka kwota wieć tylko z 25 bi. Wiec walnalem w rulete zgadnijcie na co? Na czarne. No i byly czerwone :rage:. Jeszcze mi zostala wejsciowka do jakiegos freerola za dwa tyg 1000$ pula. Ale najwazniejsza nagroda to dzis gram turka 50K R/A na ipoker warty 109 play money wiec male fieldy beda wiec licze ze cos urwe i bede mial na start a kto wie moze wygral grube hajsy ♠_confused: To najwiekszy turniej jaki do tej pory gralem wiec nie mam doswiadczenia. Jak myslicie poziom jest tam znacznie wyzszy? Wiec gl me:) Ech ten poker nigdy nie wiadomo co przyniesie :nh
Niestety wczoraj odpadlem dość szybko. Powiedzcie mi Czy zagralem poprawnie reke:
Ja mam Q(t) 10(t). Moj stack to 2000 przy blindach 10/20. Na turnie mam taka sytuacje: K(t), 10(h), 3(t), J(d). On na flopie sprawdzil mojego C- beta a na turnie zagrywa Donka za pule(527). Czy call tu jest poprawny? Jego stack to ~ 1500. Miałem troche drawow to strita i do koloru.
Siema all!
Od poczatku marca ruszam na nl2 z odpowiednim brm i zamierzam do wakacji tj. do 01.07.2013 dojsc do nl100. Nie mam zadnego doswiadczenia z gra na wyzszych stawakach niz nl5 wiec moze byc ciezko. Zamierzam stosowac brm min 25 bi na limit. Bede grał na mikro 9 stolow FR okolo srednio okolo 6h dziennie. Jakies propozycje prop betow aby mnie zmotywowac?