Przejdź do forum
na pokerowym zakręc...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] na pokerowym zakręcie...

12 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
281 Wyświetlenia
akature
PokerStrategist

Witam!
Za namową dohpaZ`a i Thorka, którzy namawiali mnie do tego w moim poście powitalnym, zakładam bloga;)

Niestety jak napomniałem w tytule pomimo tego, że od napisania posta powitalnego minęło zaledwie kilka dni, moja sytuacja pokerowa uległa znacznemu pogorszeniu. Rzekłbym, zresetowała cały mój wysiłek, który włożyłem w rozwój mojego rolla:/ A mianowicie po 29.06.2011 mój roll uszczuplił się o jakieś 90 kilka procent. Na pewno się domyślacie dlaczego. Niestety ufny zapewnieniom większości pokerowego światka nie zdecydowałem się na opustoszenie mojego konta w pokerroomie, "którego nazwy nie wolno wymawiać" i mój bankroll zeszczuplał z około 420$ do około 30$ na P*. Pierwszą myślą wczoraj było rzucenie tego wszystkiego i zajęcie się czymś w czym po okresie wysiłku nie straci się wszystkiego w mgnieniu oka. Jednak żądza gry wygrała i już wieczorem dnia wczorajszego odpaliłem starsy i rozpocząłem budowę rolla na nowo. Zarejestrowałem się również na poker770 z nadzieją, że otrzymam ten bonus, a nuż!!!

Ale dosyć użalania się nad sobą, może zrządzenie losu pozwoli jeszcze kiedyś odzyskać te 4 stówki z FTP a wtedy jak już nabuduję troszkę rolla na starsach i poker770 (mam nadzieję, że ten bonus jutro lub pojutrze zadziała:D) to będzie on jeszcze pokaźniejszy. Póki co zmieniają się trochę moje cele i priorytety.

Zadanie
1. rozgrywać jak najwięcej SnG HU za 1,50 na P* ( na ile mi pozwoli masakryczna sesja trwająca w tym roku min. do 1 sierpnia z zaj... egzaminami z interny i pediatrii na czele;)). Wkroczenie na poziom SnG HU za 3,50$ zaplanowane przy osiągnięciu rolla na P* wielkości 175$
2. Spróbować rozbudować ten bonus na Poker770 - celem tutaj jest powiększenie tych 50$ do około 180$ i zakup licencji na poker trackera oraz membership na HUSNG.com.

11 odpowiedzi
Skolek
PokerStrategist

Wydaje mi się, że gdzieś już taki tytuł bloga widziałem :D _ugly:

Powodzenia w realizacji celów :)

Endurx
PokerStrategist

Cześć mam nadzieję że nie zapomnisz blogu z uwagi na sesję, mam nadzieję że szybko uda Ci się osiągnąć założone cele, czekamy na pierwsze wyniki i wykresy, pozdrawiam i będę śledził twojego bloga, powodzenia w sesji _thumbsup: na pewno wszystko pójdzie git.

akature Autor wątku
akature
PokerStrategist

Witam!

Skolek Wydaje mi się, że gdzieś już taki tytuł bloga widziałem shark ugly Powodzenia w realizacji celów

Niezła wiksa z tym tytułem bloga:D U mnie ta wtopa z ftp jakoś wyklarowała ten tytuł w głowie. Już nie będę zmieniał, chyba się nie obrazisz.

Endurx Cześć mam nadzieję że nie zapomnisz blogu z uwagi na sesję, mam nadzieję że szybko uda Ci się osiągnąć założone cele, czekamy na pierwsze wyniki i wykresy, pozdrawiam i będę śledził twojego bloga, powodzenia w sesji shark thumbsup na pewno wszystko pójdzie git.

No właśnie niestety sesja powoduje, że mam ogromny deficyt czasu. Teraz właśnie wyszukuję sobie każdego zajęcia, byleby tylko się nie uczyć;) I w ten oto sposób postanowiłem napisać coś na blogu, co by nie umarł.

Moja sytuacja jest póki co następująca:
1. próbuję "wyłudzić" od poker770 te 50$ do czego Oni niezbyt się przykładają;) Ale już napisali maila, żebym wysłał skan dokumentu ze zdjęciem to myślę, że wszystko jest na dobrej drodze.
2. mój aktualny stan konta na pokerstars wynosi 36,68$ i teraz mam zamiar sukcesywnie aktualizować stan tego konta na moim blogu.
3. Każdego dnia zaraz po pobudce wchodzę na pokerstrategy szukając newsa o tym, że sytuacja FTP uległa poprawie, a ja będę bliższy odzyskania moich około 370$, aby swobodnie kontynuować moją pokerową drogę.

Trochę czasu już w pokera pogrywam, ale moja znajomość oprogramowania pomocniczego, sposobów wrzucania rąk na forum, narzędzi do analizy sesji itp. jest znikoma, dlatego każdy, kto ma coś do powiedzenia jest na moim blogu mile widziany, również wpisy motywujące mnie do gry, czy poprawiające mój mindset są jak najbardziej wskazane.

Jak wspomniałem w pierwszym poście aktualnie moim celem jest ugranie jakichś 100$ na licencje do HM bądź PT3 aczkolwiek tu jest moja pierwsza zgryzota, który jest lepszy.

Sting1983
PokerStrategist

Kibicuję wszystkim graczom HU SNG, więc Tobie też życzę wszystkiego najlepszego. Powodzenia _thumbsup:, na pewno będę zaglądał.

akature Autor wątku
akature
PokerStrategist

Witam!
Wczoraj wieczorem trochę pograłem i niestety dostałem 3 przestraszne bad beaty: 2 x AA AI preflop przegrały w starciu z TT, i raz koleś wrzucił AI, ja miałem AK toteż sprawdziłem i pokazał 33, które oczywiście się utrzymało, po tym wszystkim, jak to bywa przytiltowałem.

I tak stan mojego konta na P* spadł do 29,48.

Sting1983
PokerStrategist

Koniecznie pracuj nad mindsetem bo ta odmiana jest dość mocno tiltogenna. Musisz się nauczyć grać swoje niezależnie od sytuacji.

akature Autor wątku
akature
PokerStrategist

Witam!
Mam obawy, że utrata bankrolla na FTP coś popsuła w mojej głowie... W trakcie gry co chwilkę włączam kasjera i sprawdzam stan konta, gram pod presją, że teraz przegram wszystko co mi zostało na P* i wszystko się skończy.

Druga sprawa to negatywne oddziaływanie sesji egzaminacyjnej na moją grę. Staram się na siłę rozgrywać po kilka heads up`ów dziennie, żeby nie wypaść z formy, ale niestety robię to np. w przerwach od nauki - tj. uczyłem się np. godzinę to sobie zagram ze dwa SnG. Działa to tragicznie...

Ale teraz coś pozytywnego: dzisiaj zdałem ostatni w tym roku ustny exam, jeszcze 2 testy :D

Moje cele, które postawiłem sobie wczoraj aby poprawić moją grę:
1. gram tylko, jeśli czas pozwoli mi na zagranie porządnej bezstresowej i bez patrzenia na zegarek godzinnej sesji.
2. Będę się starał zagrać min. 2 takie sesyjki dziennie, aczkolwiek jak będę czuł, że nie nadaję się do gry to nawet tyle nie zagram (oczywiście założenie to obowiązuje do końca sesji, później zapewne będę grał więcej:D jak nie zbankrutuję :/)
3. Będę grał tylko 1 stół, wrócę do grania 2 jednocześnie, kiedy poczuję, że znacząco poprawiłe grę.
4. Sesję będę podsumowywał jak już zakończę grę na dany dzień, a nie po kilka razy dziennie pod pretekstem spoglądania w kasjera i stresowania stanem konta.

Te założenia wprowadzam w życie dzisiaj, a teraz podam jak to było wczoraj gdzie grałem jeszcze bez tych celów:

turnieje zagrane: 14
wygrane: 7
przegrane: 7

stan konta: 27,80$

Dzisiaj zagram prawdopodobnie tylko te mistrzostwa HU;) powodzenia wszytskim BTW.

akature Autor wątku
akature
PokerStrategist

Dzisiaj zagrałem tylko te mistrzostwa HU, zająłem 10 miejsce, ale w ostatnim pojedynku doszło do mnie ile mi jeszcze brakuje skilla;) fajne doświadczenie, fajny bodziec do dalszego rozwoju.

UPDATE:
turnieje zagrane: 4
wygrane: 2
przegrane: 2

stan konta: 29,52$

akature Autor wątku
akature
PokerStrategist

Witam!
Naprawdę mam jakiś poważny problem z mindsetem... Dzisiejszy dzień wyglądał tak: około 13 rozegrałem 7 HUSNG i wygrałem 6, wieczorem zasiadłem ponownie, zagrałem 6, wygrałem 1... masakra... szybko przerwałem sesję i odszedłem od kompa, ale czułem, że jeszcze chcę pograć. Mimo to byłem świadomy tego, że jak zaraz odpalę następny to przegram. Wpadłem na pomysł, żeby przeczytać sobie pierwszy dostępny artykuł w sekcji psychologia na PS. Jak skończyłem czytać wiedziałem, że mogę odpalić kolejny turniej. Tak też zrobiłem i wygrałem 5 z rzędu. Coś jest ze mną nie tak, bo widzę, że potrafię grać naprawdę dobry poker, a mimo to zdarzają się takie akcje jak tych 6 porażek z rzędu (zaznaczając, że 5 przegrałem po moich hero callach itp.)

Podsumowanie:
turnieje zagrane: 18
wygrane: 12
przegrane: 6
stan konta: 35,64$

arianik
Oldschool Grinder

Masz plusa bo wiesz czemu przegrałeś... i do tego sam znalazłeś rozwiązanie :)
miłej lektury działu z mindsetu :)

GL

akature Autor wątku
akature
PokerStrategist

Witam po dłuższej przerwie!
Niestety nie pisałem , gdyż nie ma o czym... Jakoś ciągle gram poniżej swoich oczekiwań. Chyba odzyskam power dopiero gdy FTP stanie na nogi. Drugie przemyślenie po dzisiejszym dniu jest takie, że powinienem grać tylko wieczorem/w nocy. I tak dla przykładu: dziś zagrałem kilka turniejów w ciągu dnia i byłem na lekki minus. Teraz rozpocząłem sesyjkę po 23 i na ten moment po około 1h gry, bo jeszcze miałem przerwę zagrałem 6 turniejów i... wszystkie wygrałem: praktycznie zero błędnych decyzji... I dodam, że jest to nie pierwszy raz kiedy właśnie wieczorem odrabiam straty, których doznałem w ciągu dnia.

Żeby nie być gołosłownym (chodzi mi o to, że wciąż jestem pod kreską) to aktualnie mój bankroll na P*: 31,50$. Tyle, że jeszcze dziś coś pogram:D

UDATE
jeszcze trochę pograłem i do tych wcześniejszych 6 dodałem jeszcze 4 (zerkając trochę na WSOP live coverage) kończąc dzień z 10 wygranymi z rzędu:D

bankroll: 36,54$