Money Tree.
Witam Serdecznie!
Nadszedł czas i na mnie, bloga zakładam po to, aby się lepiej mobilizować do prawidłowej gry jak i nauki i samokształcenia, bez którego ani rusz. Może zacznę od przedstawienia się, na imię mi Witek lub Witalij, jak kto woli. Imię takie dlatego, że urodziłem się na Ukrainie, kiedy miałem 6 lat przeprowadziłem się do Polski, zawsze to trochę oryginalności
plus tego taki, że znam dobrze język ukraiński i rosyjski, dlatego czasami przeglądam również rosyjskie PS, i od czasu do czasu treningi. Aktualnie mam 18 lat i chodzę do liceum w Drawsku Pomorskim (znane głównie z poligonu i odbywającej się tam "Selekcji"). Dalej myślę nad Szczecinem lub Poznaniem w kierunku finansów i rachunkowości, ponieważ mnie to interesuje, później forumowicze może coś doradzą. Zapytacie pewnie skąd dowiedziałem się o pokerstrategy, ano już opowiadam. Kiedyś dawno dawno temu, no może trochę przesadzam
interesowałem się esportem, grałem w różnego rodzaju kanter strajki, łarkrafty itd, grałem w różnych klanach, ligach i pewnego razu zobaczyłem dziwnego sponsora PGS, gdzie wtedy grał najlepszy polski team cs'a, a sponsorem tym był właśnie PokerStrategy, zainteresowało mnie to, w ruch poszło google i tak się zaczęło, na początku jakoś nie miałem motywacji, nie wiedziałem o co w tym chodzi, ale po pewnym czasie wszystko ogarnąłem i mój los potoczył się zupełnie tak jak u innych (czyt. przegrana kapitału, granie we freerolach, wpłata nowych środków, tilt i dalej już wiadomo). Grałem tak przez rok, teraz powiedziałem sobie DOŚĆ, inni potrafią wygrywać to i ja potrafię!
Blog
Dlaczego taka nazwa? Tak jakoś mi się skojarzyło, cała ta gra w pokera, zdobywanie kolejnych limitów, powiększanie bankroll'a itd., to tak jakby zasadzić swoje drzewko, pielęgnować je, żeby później, jak już wyrośnie można było zbierać plony, niektórzy (w tym i ja) próbowali już kilka razy zasadzać ale jak widać nic konkretnego z tego nie wyrosło

Teraz postanowiłem zadbać o moje '
money tree', mam nadzieję, że poprzez tego bloga i własną mobilizację dam radę. Będę starał się aktualizować i zaglądać często, co prawda jestem na PS prawie codziennie, ale nie mam teraz już tak wiele czasu na grę i udzielanie się na forum (szkoła - klasa maturalna).
Poker
Aktualnie gram na FTP i raczej nigdzie indziej się nie wybieram, najbardziej mi ten soft odpowiada, kiedyś lubiłem P*, ale na FTP wszystko jest bardziej czytelne i jakoś bardziej mi się podoba, szczególnie po update softu, który zmienił na lepsze stronę estetyczną. Od dłuższego czasu już gram SnG/MTT bez jakichś większych sukcesów, raz pod górkę, raz z górki, mam nadzieję, że teraz to się zmieni. Specjalnie po to kupiłem książkę: Harrington on Holdem vol.1, którą mam nadzieję niedługo skończę. Od niedawna też strasznie spodobała mi się Omaha Hi, pot limit, dlatego myślę, że i tutaj spróbuję swoich sił. Mój aktualny bankroll z którym będę zaczynał:
Aktualnie grał będę SnG/MTT za 1$.
Omahe, żeby się rozgrzać i przyzwyczaić 0.02/0.05$.
Jako, że SnG/MTT są bardziej czasochłonne i nie mogę przerwać grania w każdej chwili, grał je będę tylko w weekendy i dniach wolnych od szkoły, w tyg. zajmę się Omahą.
Moje cele na najbliższy czas:
osiągniecie statusu Srebro.
dojście do poziomu 300$.
zaliczenie wszystkich artykułów dla statusu Srebro w SNG, MTT i Omaha.
przeczytanie w całości Harrington on Holdem vol.1
kupno Harrington on Holdem vol.2 i innych książek, które będą przydatne i polecane przez graczy PS.
zamieszczanie rąk do oceny i regularne oglądanie filmików.
Nie ukrywam, że w dłuższym okresie czasu chciałbym również wziąć udział w jakimś większym turnieju live, gdyż strasznie lubię grać na żywo, no ale niestety tam gdzie mieszkam jest mało osób, które grają w pokera, dlatego nie mam szans pograć z kimś, a jechać dalej do większego miasta raczej nie ma sensu. Ale po maturze wyjeżdżam gdzieś dalej, to pewnie pogram w większych turniejach, bo to mnie strasznie rajcuje

prawda też jest taka, że po zbudowaniu solidniejszego drzewka

chciałbym spróbować utrzymywać się z pokera, ale jak to wyjdzie zobaczymy.
Proszę także od razu mnie nie zlinczować za to, że mam tylko 18 lat, a tutaj sami starsi wyjadacze

mam nadzieję, że uda mi się tutaj na dłużej jakoś zaaklimatyzować i dzięki Wam pograć trochę dłużej i z sukcesami:f_smile:
C.D.N...