Przejdź do forum
Moje dolary... Czy ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Moje dolary... Czy przetrwają??

35 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,513 Wyświetlenia
zbgfromwpc
PokerStrategist

Witam wszystkich. Na początek jestem 21letnim studentem okazjonalnie grającym w pokera zarówno na żywo jak i na necie. Nie jestem jeszcze zbyt doświadczonym graczem ale myślę, że coś tam już potrafię. Z racji, że czasem nie panuje nad swoją mimiką wolę grać na necie. Trochę już przegrałem, trochę wygrałem i mniej więcej wychodzę zawsze na zero lub minimalny plus.

Blog zakładam głównie po to żeby ktoś mógł poczytać skomentować powiedzieć co robię źle. Od razu mówię, że gram przeważnie jednostołowe turnieje z 9 zawodnikami. Jak na razie jest to 1+0.25 na FTP. Czasem wpadnie też pokerstars. Będę starał się tu przekazać więcej treści niż suchych wklejanych rozdań. Liczę na komentarze te negatywne też. Bo w sumie po to tu jesteśmy by się uczyć i niektórzy by przekazać wiedzę innym.

Tak więc zapraszam i pozdrawiam komentujących.

Zaczynam z kapitałem 50$ na Full Tilt Poker. Dostałem je wczoraj wieczorem i postanowiłem zagrać od razu SnG 1+0.25$ na 9 osób. Rozpocząłem spokojnie nie szarżując. Po serii kilku rozdań zawodnicy nie stracili prawie nic ze swoich stacków. Postanowiłem trochę podskoczyć i dzięki temu zwiększyłem się do 2100 żetonów. Dodam jeszcze że był to turniej turbo. Później gra toczyła się bez niczego godnego uwagi do czasu gdy zostało nas siedmiu.

Siedzę na sb z QQ i przede mną jeden z zawodników podbija o 2bb. Ja nie zastanawiając się podbijam mocniej. Reszta zawodników fold mój przeciwnik call. FLOP: J, 6, 7, Mój przeciwnik czeka, ja mając top pair raisuje o pulę, on all-in. Po chwili zastanowienia również wchodzę all-in. Mój przeciwnik pokazuje J,J. Ja w tym momencie już cały wkurzony przekonany że mogę uznać pierwszy turniej za przegrany. TURN: 7, RIVER: Q. Tak wielka radość. Zgarnąłem jego żetony i wyszedłem na prowadzenie. Po tym starałem się grac bardzo tight chociaż mi ciężko to idzie. Starałem się kraść blindy i w końcu doczłapałem się do płatnej trójki(co było moim głównym celem) niestety z najmniejszą kupką żetonów. w tym momencie gra tight już nie ma większego sensu więc staram się kraść blindy i nie idzie mi najgorzej. Zrównuje się z drugim zawodnikiem w kolejce. Nadchodzi jednak jedna tura i dostaje As,Qs siedzę na bb jeden zawodnik call ja raise 4xbb on all-in. Ja chwila zastanowienia zrzucić czy zagrać all-in. I głupi zagrałem. Przeciwnik pokazuje A,6 a FLOP: Ah, 6, 2, TURN: 4, RIVER: K

Cóż trzecie miejsce malutki zysk ale zawsze naprzód.

Chwilę później zagrałem kolejny taki turniej tym razem również po grze mocno tight zająłem drugie miejsce. Kolejne drobne w kieszeni. Postanowiłem zagrać ostatni ale tym razem z wpisowym o dolara wyższym. Spodziewałem się gry jak w poprzednich dwóch turniejach spokojnej i czekania na wykrwawienie przeciwnika a tu niespodzianka... Siedem pierwszych rozdań i zostało nas pięciu ja z stackiem 3600. Dalej gra się uspokoiła i nastąpił mój ulubiony problem. Orange u którego mam internet postanowiło zrobić mi przerwę. Nie było mnie jakieś 10 może 15 minut ale niestety mój stack zjechał przez ten czas sporo. Został nas jednak już tylko czterech. Grałem ostrożnie i wszedłem tylko dwa razy raz przestraszyłem przeciwników zbyt mocno raisując z parą króli i zgarnąłem tylko blindy plus jeden call. Następnie tylko sprawdziłem z J,Q kier. Na flopie doszła 9kier, 8pik, 10pik, Podbiłem mocno myśląc że przeciwnik ucieknie. Sądziłem,że ma parę. Nie uciekł wszedł. TURN: 2kier, on podbija więc gram all-in sprawdza i pokazuje 10, 10. Na RIVER dochodzi jeszcze 3 kier i wygrywam piękną pulę. Byłem znów na premiowanych miejscach. Następny odpadł w walce z innym. Zostało nas dwóch. Nigdy nie lubiłem i nie lubię gry 1na1. Wiem, że to element który muszę poprawić i nad nim pracować by coś osiągnąć. Mimo to udało mi się i wygrałęm pierwszy turniej na FTP moje konto zasiliło 9$. Dzień udany jak na pierwsze spotkanie z tym pokerroomem. Na PS pierwszego dnia nic nie ugrałem.

Dziś będzie następna relacja może mniej szczegółowa i bardziej ukazująca rozdania bo będę je miał zapisane. Pozdrawiam i zapraszam. ;)

34 odpowiedzi
kaczuba
Oldschool Grinder

Z tego co widzę to bandycki rake jest na tych micro SnG na FTP, ciężkie i żmudne prawdopodobnie będzie pokonanie tak wysokiej prowizji, ale mimo wszystko: powodzenia! _thumbsup:

Skoro grasz stt, to polecam ICM Trainer. ICM nauczy Ciebie grać push or fold, jest to jedna z pomocnych technik gry. Są oczywiście pewne reguły, których trzeba się trzymać.
Ponadto polecam zajżeć do działu Strategia/SnG. Jest tam tabelka pomagająca w szczególności w fazie push or fold i oczywiście artykuły.

Co więcej, znacznie łatwiej będzie dla Ciebie i innych, żebyś wklejał rozdania i nie bawił się w zbędne opisywanie. Na początku będzie Ci to sprawiało przyjemność, ale po jakimś czasie znudzisz się opisywaniem :)

Pozdrawiam i życze powodzenia przy stolikach.

boxer82
Oldschool Grinder

Witam
Ciekawie sie zapowiada. Ja też polubiłem sity, tylko nie mam zdolności do pisania więc blog jest w bardzo odległych planach :]
Moje uwagi dot twojej gry:
Nie lekceważ BM Wiem że to tylko różnica 1$ ale masz już tylko 25 wpisowych (pomijając rake).
Pozdrawiam i życzę owocnych łowów

zbgfromwpc Autor wątku
zbgfromwpc
PokerStrategist

Wiem i mam zamiar wklejać ale te wczorajsze to tak bardziej z pamięci posiłkując się zapiskami. Co do tego co mówisz o czytaniu przeczytałem po prostu jeszcze nie wszystko pamiętam a tak na gorąco w turnieju co chwilę nie nadążam spoglądać. W każdym bądź razie dzięki za komentarze.

zbgfromwpc Autor wątku
zbgfromwpc
PokerStrategist

Tak więc mam troszkę wolnego czasu więc postanowiłem zasiąść do SnG standardowo wpisowe 1+0.25$. 9 Graczy, turbo.

Rozejrzałem się krótko z kim mi przyjdzie grać i co ciekawe ja jako rodzynek jedyny Polak, reszta to 5 Amerykanów i trzech Rosjan. Pojedynek Słowianie Amerykanie?? Czy Ja kontra reszta świata??

Rozpoczynamy jak zawsze spokojnie nie szarżując, reszta również tak samo wszyscy się badają i nikt nie podbija zbyt mocno. Pierwsze rozdania obfitują w karty typu 4,5,6 jedno rozdanie z A,J kier ale ze słabą pozycja więc odpuszczam.

Pierwszy all-in odpalony przez jednego z Rosjan dopiero po zmianie blindów. Jednak odpuszczony.
Przed kolejna zmianą blindów odpada pierwszy z Rosjan jego A,10 przegrywa z 6,6.

Pierwsza partia istotna dla mnie ma miejsce tutaj:
Seat 1: Wheelman427 (1,660)
Seat 2: xeexo (1,000)
Seat 3: MyIrishLady (1,185)
Seat 4: JohnSilverr (3,085)
Seat 5: Alerner (1,610)
Seat 7: Sir566 (1,680)
Seat 8: TheCrow33 (1,865)
Seat 9: zbgfromwpc (1,415)
JohnSilverr posts the small blind of 40
Alerner posts the big blind of 80
The button is in seat #3
HOLE CARDS
Dealt to zbgfromwpc [9s 9c]
Sir566 folds
TheCrow33 raises to 240
zbgfromwpc raises to 1,415, and is all in
Wheelman427 folds
xeexo folds
MyIrishLady folds
JohnSilverr folds
Alerner folds
TheCrow33 calls 1,175
zbgfromwpc shows [9s 9c]
TheCrow33 shows [As Kc]
FLOP [4d 9d 6h]
TURN [4d 9d 6h] [7c]
RIVER [4d 9d 6h 7c] [Qd]
zbgfromwpc shows three of a kind, Nines
TheCrow33 shows Ace King high
zbgfromwpc wins the pot (2,950) with three of a kind, Nines
SUMMARY
Total pot 2,950 | Rake 0
Board: [4d 9d 6h 7c Qd]
Seat 1: Wheelman427 didn't bet (folded)
Seat 2: xeexo didn't bet (folded)
Seat 3: MyIrishLady (button) didn't bet (folded)
Seat 4: JohnSilverr (small blind) folded before the Flop
Seat 5: Alerner (big blind) folded before the Flop
Seat 7: Sir566 didn't bet (folded)
Seat 8: TheCrow33 showed [As Kc] and lost with Ace King high
Seat 9: zbgfromwpc showed [9s 9c] and won (2,950) with three of a kind, Nines

Może dla was to będzie głupie, że tak zagrałem ale jakiś czas spoglądałem na tego pana i próbował tu wszystkich straszyć mając w sumie gów.. więc postanowiłem ja wystraszyć jego. Nie udało się i dzięki temu wygrałem pulę. Szczęśliwie ale wygrałem i usadowiłem się na drugim miejscu czekając na dalszy rozwój wypadków.

Czas płynął dalej a gra toczyła się w najlepsze do czasu gdy zostało nas trzech. Udało mi się powiększyć swój stack dzięki kradzieży i leciutkim blefie do 3600 i objąć prowadzenie. Po chwili odpadł jeszcze jeden z nas, a ja troche wbrew sobie zrzuciłem AK w kolorze, ale wyszło mi to na dobre bo zjechał bym stack o połowę.

Gdy zostało nas czterech zaczęła się gra o kradzież blindów. Zrzucałem tu mocne karty i to nie raz ale opłaciło się trójka stanęła otworem.

To rozdanie eliminujące jednego z zawodników i dające mi prowadzenie:

Full Tilt Poker Game #13705355911: $1 + 0.25 Sit & Go (Turbo) (101185539), Table 1 - 250/500 - No Limit Hold'em - 9:09:49 ET - 2009/07/30
Seat 4: JohnSilverr (5,975)
Seat 5: Alerner (2,360)
Seat 9: zbgfromwpc (5,165)
Alerner posts the small blind of 250
zbgfromwpc posts the big blind of 500
The button is in seat #4
HOLE CARDS
Dealt to zbgfromwpc [3h 3d]
JohnSilverr folds
Alerner calls 250
zbgfromwpc checks
FLOP [Ac 3c 7s]
Alerner bets 1,860, and is all in
zbgfromwpc calls 1,860
Alerner shows [2d 7c]
zbgfromwpc shows [3h 3d]
TURN [Ac 3c 7s] [6d]
RIVER [Ac 3c 7s 6d] [9s]
Alerner shows a pair of Sevens
zbgfromwpc shows three of a kind, Threes
zbgfromwpc wins the pot (4,720) with three of a kind, Threes
SUMMARY
Total pot 4,720 | Rake 0
Board: [Ac 3c 7s 6d 9s]
Seat 4: JohnSilverr (button) didn't bet (folded)
Seat 5: Alerner (small blind) showed [2d 7c] and lost with a pair of Sevens
Seat 9: zbgfromwpc (big blind) showed [3h 3d] and won (4,720) with three of a kind, Threes

Wygrałem i nie wiem czemu nawet chwili się nie zawahałem przed sprawdzeniem tego all-in. Zostało nas dwóch i dwa razy nadziałem się na złą kartę i zająłem drugie miejsce. Jak mówiłem nie umiem za bardzo grac 1na1 i znów to widać było.

Konwertuj te ręce jakoś, bo w tej formie są strasznie nieczytelne.

Weaktight.com - zakładasz konto > post hand > wybierasz jakiś z kodów (najlepiej 2p2 albo CR) i wklejasz kod tutaj.

OTO TWOJA OSTATNIA RĘKA SKONWERTOWANA. PRAWDA ŻE CZYTELNIEJ?

No Limit Holdem Tournament
$1 + 0.25 Sit & Go (Turbo)
3 players
Converted at weaktight.com

Stacks:
BTN JohnSilverr (5975)
SB Alerner (2360)
BB Hero (5165)

Blinds: 250/500

Pre-flop: (750, 3 players) Hero is BB 3♥ 3♦
JohnSilverr folds, Alerner calls 250, Hero checks

Flop: A♣ 3♣ 7♠ (1,000, 2 players)
Alerner goes all-in 1,860, Hero calls 1,860

Turn: 6♦ (4,720, 2 players)

River: 9♠ (4,720, 2 players)

Final Pot: 4,720
Alerner shows: 2♦ 7♣
Hero shows: 3♥ 3♦

Hero wins 4,720 ( won +2,360 )
Alerner lost -2,360

zbgfromwpc Autor wątku
zbgfromwpc
PokerStrategist

Spoko nie znałem tej stronki będę starał się jej używać od następnego turnieju. Dzięki za podpowiedź.

Nie graj tych sitów, rake jest zbyt duży, bardzo ciężko, tym bardziej na początku, będzie ci się przez niego przebić, jeżeli to możliwe zmień platformę, albo zacznij grać sity za 2+0,25, chociaż ja polecam to drugie, dopłać trochę kaski i bankroll będzie ok, już chyba lepiej trochę nagiąć BM niż grać cały czas -$EV

zbgfromwpc Autor wątku
zbgfromwpc
PokerStrategist

Jednak na razie popróbuje tym bardziej, że nie znam jeszcze FTP a jak na razie nie idzie mi źle.
właśnie zakończyłem kolejnego z tym samym wpisowym i zwyciężyłem po nie powiem wielu błędach z mojej strony.

Tym razem bez opisu bo czas mnie goni a pochwalić się trzeba ;)

Zagrałem następnego i zająłem drugie miejsce za kolesiem, który gdy zostało nas dwóch walił non stop all-in i sprawdziłem akurat gdy miał lepsze rozdanie.

Tu rozdanie, które chyba przesądziło i trochę źle zagrałem ale zrzucić bym nie zrzucił raczej a on all-in i tak by puścił moim zdaniem.

$1 + 0.25 Sit & Go (Turbo)
2 players

Stacks:
BTN Hero (8230)
BB kipu12345 (5270)

Blinds: 250/500

Pre-flop: (750, 2 players) Hero is BTN J♦ Q♠
Hero raises to 1,000, kipu12345 calls 500

Flop: J♣ 3♠ 6♦ (2,000, 2 players)
kipu12345 checks, Hero bets 500, kipu12345 raises to 2,000, Hero goes all-in 7,230, kipu12345 goes all-in 2,270

Turn: A♣ (13,500, 2 players)

River: Q♦ (13,500, 2 players)

Final Pot: 10,540
kipu12345 shows: 6♠ A♥
Hero shows: J♦ Q♠

kipu12345 wins 10,540 ( won +5,270 )
Hero wins 2,960 ( lost -5,270 )

zbgfromwpc Autor wątku
zbgfromwpc
PokerStrategist

Zagrałem jeszcze dwa i w jednym drugie miejsce a w drugim szybki loosee. Przegrałem QQ z inną parą. Dzień zakończyłem z dorobkiem 63,22$$ więc dalej jestem na plus. Może idzie mi powoli ale nie mam zamiaru na razie szarżować.

Przez weekend mam przerwę ponieważ jadę na wesele wrócę w niedzielę późno więc od poniedziałku z powrotem do pisania.

PLxxx
Elite Grinder

a propo ostatniej Twojej reki to z toppair cb powinien byc minimum 1000 a nie 500 :P 500 to takie uj wie co raczej wyglada na bardzo week proba zgarniecia pota anizzeli CB dlatego Cie tak potraktowal przeciwnik:P

meda1ik
PokerStrategist

IMO trafiłeś na takiego gracza, który w tej sytuacji zawsze sprawdzi Cię na flopie, więc trudno było tutaj cokolwiek zrobić.

Jak dla mnie prosty 3bb na preflopie i bet w 2/3 puli na flopie.

Odnośnie takich dziwnych raisów na preflopie. Ja zawsze podbijam do 3bb i z tego co się orientuje to olbrzymia większość lepszych ode mnie też tak podbija.
Na to co ty zrobiłeś przed flopem są różne określenia i wszystkie brzydkie. :)

Pozdro.

boxer82
Oldschool Grinder

d6f6k6 napisał
Nie graj tych sitów, rake jest zbyt duży, bardzo ciężko, tym bardziej na początku, będzie ci się przez niego przebić, jeżeli to możliwe zmień platformę, albo zacznij grać sity za 2+0,25, chociaż ja polecam to drugie, dopłać trochę kaski i bankroll będzie ok, już chyba lepiej trochę nagiąć BM niż grać cały czas -$EV

Sprawdzałem wyniki na sharkscope gościa co również gra sng za 1$ na ftp. Zauważyłem że zajęcie 1 miejsca w 9 os turku jest tylko 3, 25 (dla porównania na P* jest wpisowe 1+0,20 w wygrana to 4,5$)
Jak wygląda to na wyższych stawkach?

zbgfromwpc Autor wątku
zbgfromwpc
PokerStrategist

Po przerwie związanej z weselem na którym byłem postanowiłem sobie wyznaczyć kilka celów i zasad. Myślę, że wraz z rozwojem mojej gry uda mi się rozbudować te zasady i dodać do nich nowe.

1. Celem moim jest zrobienie z obecnie posiadanych 60$ 120 do końca obecnego miesiąca.
2. Dziennie nie grać więcej niż dwie sesje po 90-120 minut chyba, że to jakiś multi-table.
3. Pilnować zasad BM bo z tym mam największy problem gdyż po wygranej czasem korci mnie by zagrać coś większego.
4. Po dwóch przegranych z rzędu turniejach zamykać pokera i zająć się czymś innym.

To na razie chyba najważniejsze ale na pewno z czasem rozrośnie się to trochę.

zbgfromwpc Autor wątku
zbgfromwpc
PokerStrategist

Długi czas nie grałem, później zagrałem tak od święta lekceważąc wiele z zasad których się uczyłem tutaj i przegrałem sporą część pieniędzy z moich 50$(jeśli dobrze pamiętam z moich ponad 60$ zrobiło się 25...) Później znów przerwa spowodowana problemem z internetem i czasem na grę....

Wróciłem kilka dni temu i zacząłem znów czytać artykuły tym bardziej je dokładniej analizując. Postanowiłem znów spróbować z dolarami które mi zostały i od nowa wyznaczyć sobie zasady. Zostało mi ponad 27$ i grając ostatnie dwa dni zdołałem podnieść je do 33$. Dziś właśnie zaczynam wieczorną sesyjkę. Mam zamiar zagrać kilka stolików sng 1+0.25 na 9 osób. I poprawić swoje 33$.

Nowe zasady na najbliższe dni to:
1. Dalej czytać i analizować artykuły dotyczące moich ulubionych typów gier.
2. Podwyższyć do 50$ swój bankroll.
3. Nie grać Gdy dwa razy pod rząd przegram turniej.
4. Grać tylko wtedy gdy mam wolny nie ograniczony niczym czas.

zbgfromwpc Autor wątku
zbgfromwpc
PokerStrategist

Zagrałem jeden sng o którym mówiłem wygrywając go(4,5$ na plus) i postanowiłem zagrać turniej z dolarem wpisowego. Było 120 miejsc płatnych i grało mi się na początku dość dobrze byłem długo w pierwszej 20 później lekko spadłem gdyż grałem zbyt tight. Gra się toczyła spadłem pod koniec pierwszej setki i przyszło oto takie rozdanie które zakończyło moja grę:

$1 Tournament
6 players

Stacks:
UTG bigbryan82 (12580)
UTG+1 Hero (5150)
CO PRunk69 (5060)
BTN Littlehughes520 (7120)
SB POBEDA666 (2378)
BB eazy87 (7130)

Blinds: 80/160

Pre-flop: (240, 6 players) Hero is UTG+1 J♣ J♥
1 fold, Hero raises to 560, 3 folds, eazy87 goes all-in 7,130, Hero goes all-in 4,590

Flop: A♣ 8♦ Q♦ (12,360, 2 players)

Turn: K♦ (12,360, 2 players)

River: 9♦ (12,360, 2 players)

Final Pot: 10,380
eazy87 shows: J♠ A♠
Hero shows: J♣ J♥

eazy87 wins 12,360 ( won +5,230 )
Hero lost -5,150

Pewnie napiszecie, że nie powinienem tego zagrać ale mimo wszystko myślę, że po tym jak grał ten koleś to i tak bym wszedł.

Edit: Później zagrałem oczywiście jeszcze trochę sng choć nie wiem po co to zrobiłem i mój dzień zakończył się na lekkim minusie.

zbgfromwpc Autor wątku
zbgfromwpc
PokerStrategist

Po poczytaniu książki Petera Bretta(to książka fantasy nie o pokerze dla tych co nie kojarzą) postanowiłem przed snem zagrać jeszcze turniej z wpisowym 1 dolar. Grało ponad tysiąc zawodników a płatnych miejsc 108 stawki rosną w systemie turbo. Zagrałem jak zawsze spokojnie i wejście dopiero na jakieś ładnej karcie. Ta przyszła już w piątym albo szóstym rozdaniu i podwoiłem stack. Po długiej grze udało mi się wyrobić ponad 7k i oto przydarzyło się rozdanie, które pozwoliło wskoczyć na wyższą półkę.

$1 Tournament
9 players

Stacks:
UTG Bluesboy47 (280)
UTG+1 acenokicker (275)
MP1 MeDonkYou (4860)
MP2 eerfshy (10670)
MP3 Sgt Hal (6460)
CO djmo6090 (1945)
BTN AAmnesico (4560)
SB blueitiger28 (3575)
BB Hero (7595)
[acenokicker is sitting out]
[Bluesboy47 is sitting out]

Blinds: 150/300 Ante 25

Pre-flop: (675, 9 players) Hero is BB 6♦ 4♦
3 folds, eerfshy calls 300, 3 folds, blueitiger28 calls 150, Hero checks

Flop: 6♥ A♣ J♠ (1,350, 3 players)
blueitiger28 checks, Hero bets 300, eerfshy raises to 600, blueitiger28 folds, Hero calls 300

Turn: 6♣ (2,550, 2 players)
Hero checks, eerfshy bets 2,325, Hero calls 2,325

River: 5♥ (7,200, 2 players)
Hero checks, eerfshy bets 6,975, Hero goes all-in 4,345

Final Pot: 15,665
eerfshy shows: A♥ T♦
Hero shows: 6♦ 4♦

eerfshy wins 2,630 ( lost -7,570 )
Hero wins 15,665 ( won +8,095 )
blueitiger28 lost -300

Niestety dla siebie w takim momencie ja zawsze zaczynam grac bardzo tight i tak przy już dość niezłych antkach zaczynał mi topnieć stack. Musiałem zacząć grać trochę odważniej i trochę albo pokraść albo po prostu wygrać. Przeważnie w takich momentach źle oceniam sytuację, tym razem jakoś w miarę udawało się utrzymać stack na równym poziomie ale nie powiększałem go. Później przegrałem rozdanie z 55 przeciwko J,10 i mój stack stopniał do 12,5k.

Gra jednak toczyła się dalej bałem się dalej wchodzić mimo, że wiedziałem że muszę to co jakiś czas robić bo anty mnie zjedzą. I tak stack stopniał mi do 9k(jedno głupie wejście a reszta anty...). Jednak karty również mi nie sprzyjały. Nie wchodziło kompletnie nic.

I nagle dostaje AA...

$1 Tournament
8 players

Stacks:
UTG Oergarth (8800)
UTG+1 MeDonkYou (7475)
MP1 eerfshy (5653)
MP2 Sgt Hal (2860)
CO LUx83 (26101)
BTN janiin (20043)
SB Hero (10262)
BB liv3player (7585)

Blinds: 600/1200 Ante 150

Pre-flop: (3,000, 8 players) Hero is SB A♥ A♣
2 folds, eerfshy goes all-in 5,503, 3 folds, Hero calls 4,903, 1 fold

Flop: 8♦ 5♥ K♣ (14,606, 2 players)

Turn: K♠ (14,606, 2 players)

River: J♦ (14,606, 2 players)

Final Pot: 13,406
eerfshy shows: 9♣ A♠
Hero shows: A♥ A♣

Hero wins 13,406 ( won +7,903 )
eerfshy lost -5,503

Stack wraca na wyższą półkę. Dodam, że to ten sam gracz, na którym obłowiłem się także w poprzedniej partii. Powracam do gry tight. Zajmuje 24 pozycję na 97 graczy i gramy dalej... Fold, fold, fold... tak można podsumować kolejne kilka minut mojej gry. Bałem się wejść z byle gównem a nic potężniejszego nie przyszło. Raz udało mi się zgarnąć blindy na łącznikach. Stack utrzymywałem mniej więcej na tym samym poziomie. Nastepnie nadarzyła się okazja przyświrować na J,J ale zagrałem zbyt agresywnie i wystraszyłem potencjalnych przeciwników. Mimo to podwyższyłem stack do 22k....

Gdy zostało nas 50 zaczęło mi się robić gorąco bo nie licząc niskobudżetowych freerolli nie udawało mi się tak długo wytrzymywać w tego typu turniejach. Fold, fold, fold....

Za to rozdanie pewnie mnie zjebiecie ale co tam. Tak juz gram:

$1 Tournament
8 players

Stacks:
UTG valdoytriana (72210)
UTG+1 Play2Cards2Win (30631)
MP1 Suzen (35440)
MP2 SneEEeEeLll (12545)
CO kapbomber (33468)
BTN rolltide210 (34722)
SB YOUmuckEM (8004)
BB Hero (22145)

Blinds: 1200/2400 Ante 300

Pre-flop: (6,000, 8 players) Hero is BB 9♠ A♥
6 folds, YOUmuckEM goes all-in 7,704, Hero calls 5,304

Flop: 5♣ 3♣ 5♦ (20,208, 2 players)

Turn: 7♥ (20,208, 2 players)

River: A♦ (20,208, 2 players)

Final Pot: 17,808
YOUmuckEM shows: Q♥ 3♥
Hero shows: 9♠ A♥

Hero wins 17,808 ( won +10,104 )
YOUmuckEM lost -7,704

Ale to już przyprawiło mnie prawie o zawał, na serio bardzo dopisuje mi dziś szczęście, naprawiając chwile mojej głupoty.

$1 Tournament
9 players

Stacks:
UTG Hero (36349)
UTG+1 valdoytriana (100910)
MP1 Play2Cards2Win (13231)
MP2 Suzen (34240)
MP3 SneEEeEeLll (16745)
CO EP1627 (7556)
BTN rolltide210 (27822)
SB wy33john (64241)
BB GreenEgg (32820)

Blinds: 1500/3000 Ante 400

Pre-flop: (8,100, 9 players) Hero is UTG A♠ A♣
Hero calls 3,000, 3 folds, SneEEeEeLll goes all-in 16,345, 3 folds, GreenEgg goes all-in 32,420, Hero calls 29,420

Flop: K♥ 6♦ 3♦ (89,885, 3 players)

Turn: 7♠ (89,885, 3 players)

River: 2♣ (89,885, 3 players)

Final Pot: 86,285
GreenEgg shows: J♠ J♦
Hero shows: A♠ A♣
SneEEeEeLll shows: A♥ Q♥

Hero wins 86,285 ( won +53,865 )
GreenEgg lost -32,420
SneEEeEeLll lost -16,345

Skok na 4 miejsce na 42 graczy. I tuż po tym zagraniu rozpoczyna się przerwa. Przetarcie oczu i oczekiwanie na kolejną rundę.

Znów foldowanie i mocne straty na antach :/ Stack topnieje, ale nadchodzi kolejny moment triumfu.

$1 Tournament
7 players

Stacks:
UTG s-t-a12rus (46815)
UTG+1 wy33john (101402)
MP NO PAIN (23435)
CO Hero (74114)
BTN valdoytriana (132458)
SB aburche (103681)
BB maurowarrior (72867)

Blinds: 2500/5000 Ante 600

Pre-flop: (11,700, 7 players) Hero is CO J♥ J♠
s-t-a12rus raises to 15,000, 2 folds, Hero goes all-in 73,514, 3 folds, s-t-a12rus goes all-in 31,215

Flop: 7♦ 8♣ 2♥ (135,629, 2 players)

Turn: K♦ (135,629, 2 players)

River: 4♦ (135,629, 2 players)

Final Pot: 104,130
s-t-a12rus shows: 6♣ 6♦
Hero shows: J♥ J♠

Hero wins 131,429 ( won +57,915 )
s-t-a12rus lost -46,215

Powrót na 4 pozycję na 27 zawodników. Coraz bliżej ale jednak jeszcze daleko finałowego stolika.

Przy 18 graczach zajmuje 3 miejsce ze 150k a przy 13 osobach jestem już drugi z ponad 200k.

Nastąpił jednak też oczekiwany przeze mnie moment. Stół finałowy. Niestety przez granie bardzo tight zajmuje dopiero szóste miejsce na dziewięciu, ale zobaczymy co da się z tym zrobić.

Gówno... zachciało mi się zagrać.... Ja pier@#%@. Całą noc chyba przez to nie zasnę... Do tej pory nie wiem po cholerę to zagrałem... Jedyne usprawiedliwienie to takie, że on często wcześniej blefował ale widocznie tym razem nie zrobił tego. Mimo to zdaję sobie sprawę jak zje..łem. Zresztą sami się nade mną powyżywajcie.

$1 Tournament
8 players

Stacks:
UTG aburche (147869)
UTG+1 TRBL007 (249353)
MP1 maurowarrior (62451)
MP2 Hero (158995)
CO tjszr600 (268874)
BTN chest99 (179448)
SB LUx83 (152918)
BB patump (373092)

Blinds: 6000/12000 Ante 1500

Pre-flop: (30,000, 8 players) Hero is MP2 J♠ Q♥
aburche calls 12,000, 2 folds, Hero raises to 66,000, tjszr600 goes all-in 267,374, 3 folds, aburche folds, Hero goes all-in 91,495

Flop: 6♥ 4♠ 9♦ (478,869, 2 players)

Turn: 7♦ (478,869, 2 players)

River: 3♣ (478,869, 2 players)

Final Pot: 356,990
Hero shows: J♠ Q♥
tjszr600 shows: K♠ K♦

tjszr600 wins 466,869 ( won +199,495 )
Hero lost -157,495
aburche lost -12,000

Mimo to ponad 20$ na moim koncie a mogło to byc coś koło 200$... Ehh. Dobranoc.

zbgfromwpc Autor wątku
zbgfromwpc
PokerStrategist

Szkoda że nikt nie zagląda...

Dzis takie rozdanie mi się przydarzyło w dopiero co granym sng.

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$20/$40 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]CO$2610.00:///////;BU$1455.00:///////;SB$1470.00:///////;BB$2055.00:///////;MP1$2715.00:///////;MP2$1695.00:///////;MP3(Hero)$1500.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A:d, A:c.
MP1 calls $40.00, MP2 folds, Hero calls $40.00, CO calls $40.00, BU folds, SB calls $20.00, BB checks.

Flop: ($200) J:c, 9:c, 8:d (5 players)
SB bets $160.00, BB calls $160.00, MP1 calls $160.00, Hero raises to $1,000.00, CO folds, SB calls $840.00, BB folds, MP1 folds.

Turn: ($2520) 8:c (2 players)
SB raises to $430.00(All-In), Hero calls $430.00.

River: ($3380) Q:h (2 players)

Final Pot: $3380.

Powie ktoś co zawaliłem... Wkurzony zasiadłem na dwóch stolikach gry cashowej po 2$ na każdym. Oto co nieco z tej gry:

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BB$1.58:///////;UTG2$2.89:///////;MP1(Hero)$2.44:///////;MP2$1.87:///////;MP3$0.68:///////;CO$0.84:///////;BU$2.51:///////;SB$1.96:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with K:d, A:h.
UTG2 folds, Hero raises to $0.07, 4 folds, BB calls $0.05.

Flop: ($0.15) 8:c, Q:c, A:s (4 players)
BB bets $0.02, Hero raises to $0.10, BB calls $0.08.

Turn: ($0.35) 6:c (4 players)
BB checks, Hero checks.

River: ($0.35) T:s (4 players)
BB bets $0.16, Hero calls $0.16.

Final Pot: $0.67.
Results follow:

Hero shows a pair of aces(K:d A:h).
BB shows a pair of queens(K:h Q:s).

Hero wins with a pair of aces(K:d A:h).

Sesję zakończyłem w sumie na zero... Następna popołudniu...

ja zagladam a ostatnie rozdanko dobre, moglby byc wiekszy raise pre :)