Przejdź do forum
Moja Historia SNG 4...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Moja Historia SNG 45 Nonturbo

10 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
357 Wyświetlenia
Geeneral
PokerStrategist

Witam wszystkich na moim blogu. Ze względu na ostatnie sytuacje jakie miały miejsce dotyczące pokera - postanowiłem na ten temat napisać.

:heart: Jestem ekonomistą mam 30 lat. W pokera zacząłem grać około pół roku temu.
Dostałem od poker strategy 50$ które o dziwo nie straciłem tylko nieźle pomnożyłem.

Mój pierwszy poker room padł na everest. grałem tam gry cash oraz freerole.
Szczęście mi dopisało ponieważ wygrałem VIP freerola i zdobyłem 700$.
Część postanowiłem wypłacić i wydać na świętowanie a resztę (400$) wydać na naukę.

Bankrola przeniosłem na P* i zacząłem testować.
Z 400 dolarów przez półroku zrobiłem 125. Najlepiej czuję się w odmianach SNG.
Przez ostatnie 2 tygodnie zacząłem być profitowym graczem w odmianie 90man turbo 1$.

Najmocniejsza stroną moją jest mindset. Naprawde jestem bardzo opanowany nie robią na mnie wrażenia bad beaty i suckouty. Zauważyłem, że najwięcej tracę na grze heads up jak nas zostaje tylko2. Postanowiłem poćwiczyć przy stolikach heads up 1,5$

:facepalm: Niestety wydażył się dla mnie dramat. Grając 6 stołów SNG 90man 1$ dołożyłem 1 HU.
Przez nieuwage włączyłem 100$ HU. którego przegrałem. Zorientowałem się dopiero kiedy z moich 125 $ zostało mi 25$.

Moim zdaniem mój BRM był bardzo dobry niestety na to nie byłem przygotowany.
teraz siedzę w pracy i zastanawiam się co zrobić z 25$ na koncie. Wpłacił bym zaległy bankrol bez problemu niestety w moim środowisku poker jest uznany za ostry hazard.
Osobiście chciałem udowodnić, że jest inaczej.
Macie jakieś rady co zrobić z 25$ ? wysłucham wszystkich z góry dzięki.

Pozdrawiam
Geeneral.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
deltoos
PokerStrategist

Siemka :fdrink

Troche bad beat z tym HU za 100 baksów, ale dobrze, że przynajmniej coś zostało. Przy 25$ imo najlepsza drogą do odbudowy są turnieje turbo 360 os za 10c. Nie jesteś w stanie grac sngmtt za wiecej niz 0,5$ wiec wygląda to na jedyna słuszna droge. Polecam starac sie dokladac stoly, bo jednak kluczowe jest takze volume przy tych turniejach.

Wiem, ze ciezko bedzie Ci teraz grac za 10c, ale to jedna z nieweielu rozsadnych dróg przy takim BR a jesli mowisz ze mindset masz mocny to masz spora szanse, ze sie uda. GL :)

Odpowiedz
Cytat
jociasija
Oldschool Grinder

A rada ode mnie to wpłacić jednak te kilka dolarów i zacząć znowu od tych 1$, na których szybciutko to odrobisz leśli będziesz chciał, zamiast tracić czas na nanostawkach i się cofać w rozwoju. Kolejną rzeczą, ustawić sobie filtry, żeby cos takiego się nie trafiało :) Swoją drogą pamiętam jak kiedyś mając jakieś ~300$ na koncie (były to wtedy dla mnie naprawdę duże pieniądze) zarejestrowałem się do jakiegoś niedzielnego majorsa za 215$ w HORSE czy coś podobnego. W każdym razie potrafiłem tam grać chyba w 1 gre na 5, Ty chociaż miałeś szansę wygrać :)
Niezależnie od podjętej decyzji powodzenia kolego :) !

Odpowiedz
Cytat
Geeneral Autor wątku
Geeneral
PokerStrategist

Przeanalizowałem swoją całą grę.
Doszedłem do wniosków, że najlepiej mi idzie w MTT oraz SNG MTT non turbo.

Odbudowa rola padła na 1$ 45 SNG.

Rola podniosłem dość znacznie
68$

Jestem teraz w pracy jak wróce pokaże jakies wykresy.

Kuleje niestety volume ponieważ dziennie przez 3 h gram tylko 12 - 15 SNG
Docelowo minimum chciałbym 30 - 40 dziennie.

Poziom jest tragiczny wiec idzie bardzo szybko. Po moich 3 betach widze all iny z rekami typu 2 7 albo 10 6 :D

Przekażcie jakies propozycje jak układacie okienka przy większej ilości niz 9. Monitor mam 22 cale wiec jest ok.

Odpowiedz
Cytat
Certh
Oldschool Grinder

Napisane przez Geeneral
Przekażcie jakies propozycje jak układacie okienka przy większej ilości niz 9. Monitor mam 22 cale wiec jest ok.

Ja gram te turnieje, majac wlaczony domyslny uklad stolow (tj. odhaczone wszystkie ustawienia w "View". Stoly ukladaja sie wowczas 4 w rogach ekranu. Grajac np. 12 masz po 3 w kazdym rogu. Wczesniej gralem na dwoch monitorach majac 10 w tilu, uznalem, ze nie trzeba jednak az tak skupiac sie na kazdym stole, a rozbiegany wzrok dodatkowo mnie dekoncentrowal. Wystarczy patrzec na statystyki graczy.

Odpowiedz
Cytat
Geeneral Autor wątku
Geeneral
PokerStrategist

Witam jedziemy do góry:

Bankrol 88 $

volume powoli podnosze. Jednakże zauważyłem jak grałem 15 stołów - nie dawałem rady z tą ilością. Optymalna ilość dla mnie to 9 stołów.
przy takiej ilości maksymalnie moge grac 30 stołów dziennie.

Podpowiedzcie mi jak z HMa wkleic wykres.

Odpowiedz
Cytat
David1992pl
PokerStrategist

Witam General.
Ja również swojego czasu grałem regularnie na 45 non turbo za 1$ na starsach i muszę Ci powiedzieć że to najlepsze turki do budowy rolla jakie znam.
Poziom na nich jest naprawdę niski i mimo że jest trochę regów(średnio jakieś 6 na turniej) to i tak łatwo zbudować rolla.

Życzę powodzenia i będę tu zaglądał.

Odpowiedz
Cytat
Geeneral Autor wątku
Geeneral
PokerStrategist

Kupiłem sobie HM2
musze pooglądać filmiki instruktarzowe. Mam nadzieje, że będzie tak dobry jak HM1 :D

Roll 97 $ i nadal rosnie.

Shootowałem na 90 non turbo za 1,5 $ także są dla mnie profitowe. Jednakże dużo mniej niż 45 1$. Można ich zagrać dużo mniej trwaja 3,5 - 4 h. Wieć się nie opłaca na nich budować rola.

Zastanawiam się czy przy jakim rolu startować na 3,5$. Być może pierwsze proby bede miał przy 200$

Bardzo dużo obserwuję grę pyszałka. Generalnie staram się na nim wzorować jeżeli chodzi o Mtt. Generalnie bardzo podziwiam jego mid stage potrafi bardzo czesto nabudować rola bez dochodzenia do showdownu i klasyfikować się w czołówce.

Odpowiedz
Cytat
Geeneral Autor wątku
Geeneral
PokerStrategist

Widziałem, że jest nowy trend na avatary. Mam nowego, który ma naprawde duże FE. Juz testowalem :D

Odpowiedz
Cytat
Geeneral Autor wątku
Geeneral
PokerStrategist

Wczoraj był bardzo dobry dzień.

Wkońcu zakończyłem konfigurację HM2 i niedługo będę przedstawiał swoje wykresy z któych jestem zadowolony.

Bankroll : 134 $

Udało mi się grać 6 FT na raz.

Wniosek:

Wlasnie naszedl mnie pewien wniosek, stwierdzenie "co ciebie nie zabije to cie wzmocni" Jest jak najbardziej w pokerze właściwie. Dzieki temu, że mindset jest moją mocną stroną udało mi się wykopać z 25$ na 134$. Do tego odnalazlem swoje najmocniejsze strony i gry którym chcę się poświęcić to jest: SNG 45 oraz MTT w formule non turbo.

To tyle a teraz wracam do roboty _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat