Witam na moim blogu.
Długo myślałem nad założeniem bloga, ale zawsze powstrzymywał mnie brak wystarczających umiejętności pokerowych.
Doszedłem jednak do wniosku, ze ten blog może mi pomóc się rozwijać pokerowo. Jak?
Liczę na stosowne uwagi co do mojej gry przez bardziej doswiadczonych graczy
Przygodę z pokerem zacząlem ok miesiąc przed trafieniem na pokerstrategy. Grałem na fake acc na Everescie darmowe SnG, na ktorych mozna bylo wygrac chyba 0.05 $ co było dla mnie niesamowite jak na owe czasy.
Kontynuowałem naukę SnG na pokerstrategy, wypełniając quiz odnoście tej odmiany i zacząłem grać na PartyPoker. Niestety, na party SnG za 1$ były tak oblęzone, ze nie dało sie tam grac i musiałem zacząc grac CG. Po paru dniach, przegralem wszystko bez zadnej wiedzy co do CG. Dostałem potem kolejne 50$ z TaFu. Tym razem dobrze mi szło, przeniosłem sie z NL5 na NL10 i doszedlem do 370$ z winratem 30BB/100. Winrate taki osiągnąlem tylko dzieki temu, ze gralem na stołach beginner gdzie graly totalne fisze.
Kiedy przestałem moc grac na beginner tables musiałem grac na zwyklych stołach. Zjechałem wtedy do 240$ co bylo dla mnie straszne.
Wpłaciłem troche własnej kasy na UltimateBet (chciałem grac na platformie nie przypisanej do PS, gdyz na platformach PS chce wyrabiac bonusy, a nie czułem/czuje sie jescze na siłach aby grac po 2-3h dziennie wyrabiajac rake) i zacząlem grac SnG. Jednak tu na stolik trzeba bardzo dlugo czekac, toteż zacząlem grac SnG HU co mi w miare niezle wychodzi.
Oczywiście cały czas ogladam filmiki (angielskie) z SnG z pokerstrategy i HU SnG z husng.com ponieważ chcę doskonalić swoje umiejętności.
Za jakies 2-3 tyg przeniosę sie na P* i wtedy bede starał się osiągać wyzsze statusy na PS gdyż bedę miał dużo więcej czasu na grę.
Dla zainteresowanych wrzucam swoj pierwszy filmik HU SnG 5.25$ wrzucony na screencast więc nie trzeba sciagac całego od razu
Pozdrawiam
Shad0w
Dorzucam jeszcze muze ktorej tekst jest w mojej sygnaturce