Przejdź do forum
Let's start the adv...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Let's start the adventure with HU SnG!

19 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
819 Wyświetlenia
Shad0w69
Elite Grinder

Witam na moim blogu.

Długo myślałem nad założeniem bloga, ale zawsze powstrzymywał mnie brak wystarczających umiejętności pokerowych.
Doszedłem jednak do wniosku, ze ten blog może mi pomóc się rozwijać pokerowo. Jak?
Liczę na stosowne uwagi co do mojej gry przez bardziej doswiadczonych graczy :)

Przygodę z pokerem zacząlem ok miesiąc przed trafieniem na pokerstrategy. Grałem na fake acc na Everescie darmowe SnG, na ktorych mozna bylo wygrac chyba 0.05 $ co było dla mnie niesamowite jak na owe czasy.

Kontynuowałem naukę SnG na pokerstrategy, wypełniając quiz odnoście tej odmiany i zacząłem grać na PartyPoker. Niestety, na party SnG za 1$ były tak oblęzone, ze nie dało sie tam grac i musiałem zacząc grac CG. Po paru dniach, przegralem wszystko bez zadnej wiedzy co do CG. Dostałem potem kolejne 50$ z TaFu. Tym razem dobrze mi szło, przeniosłem sie z NL5 na NL10 i doszedlem do 370$ z winratem 30BB/100. Winrate taki osiągnąlem tylko dzieki temu, ze gralem na stołach beginner gdzie graly totalne fisze.
Kiedy przestałem moc grac na beginner tables musiałem grac na zwyklych stołach. Zjechałem wtedy do 240$ co bylo dla mnie straszne.

Wpłaciłem troche własnej kasy na UltimateBet (chciałem grac na platformie nie przypisanej do PS, gdyz na platformach PS chce wyrabiac bonusy, a nie czułem/czuje sie jescze na siłach aby grac po 2-3h dziennie wyrabiajac rake) i zacząlem grac SnG. Jednak tu na stolik trzeba bardzo dlugo czekac, toteż zacząlem grac SnG HU co mi w miare niezle wychodzi.

Oczywiście cały czas ogladam filmiki (angielskie) z SnG z pokerstrategy i HU SnG z husng.com ponieważ chcę doskonalić swoje umiejętności.

Za jakies 2-3 tyg przeniosę sie na P* i wtedy bede starał się osiągać wyzsze statusy na PS gdyż bedę miał dużo więcej czasu na grę.

Dla zainteresowanych wrzucam swoj pierwszy filmik HU SnG 5.25$ wrzucony na screencast więc nie trzeba sciagac całego od razu :)

Pozdrawiam
Shad0w

Filmik z mojej gry

Dorzucam jeszcze muze ktorej tekst jest w mojej sygnaturce

18 odpowiedzi
Shad0w69 Autor wątku
Shad0w69
Elite Grinder

Powiem trochę o moim BRM w HU SnG.
Wzorowałem się na BM polecanym przez trenerów z husng.com

Wygląda on następująco:
$5s - 15BI ($75)
$10s - 20BI ($200)
$20s - 25BI ($500)
$30s - 30BI ($900)
$50s - 35BI ($1750)

Aktualnie moj BR przeznaczony na HU wynosi ok 130$. Jeżeli wszystko bedzie szło zgodnie z planem to niedlugo powinienem przeniesc się na limit 10$.

Dziś zagrałem 8 HU z czego wygrałem 6. Bardzo dobry wynik imo. Trzymajcie kciuki za mnie!

PS. jak wyrobię bonus z UB to od razu przenoszę sie na platformę związaną z PS.

Muza świetna, filmik też - nice play ;) Życzę powodzenia w trzepaniu fishy na UB i wytrwałości w pisaniu bloga! Również gram SnG, dokładnie DoNy i wiem jakie :f_ugly: mogą być wkur..., więc gdy downswing nadejdzie, graj po prostu swoją A-game i nie tiltuj(łatwo powiedzieć _biggrin: ).

kaczuba
Oldschool Grinder

Będę przyglądał się z zainteresowaniem blogowi. W końcu jakiś powiew świeżości, ileż można czytać o NL SH. GL! _grin:

Shad0w69 Autor wątku
Shad0w69
Elite Grinder

Ok, dzięki za wpisy, sa mi potrzebne :)

Dziś zagrałem aż 28 HU z słabym wynikiem +1BI. No ale tak to jest jak sie przegrywa pare meczy z allinami 70:30 szans.

Wyrobiłem dzięki tej ilości gierek kolejne 5$ z bonusu więc na moim koncie do HU jest już 140$.

Dobrze działa na mnie muza Wanpiego _cool: dostaje mniej badbeatów jak jej słucham :P

Ja także gram SNG HU od około 2 miesięcy( w między czasie też FR NL100, lecz ze stratami). zaczynając od 300 $ wzbogaciłem swój bankroll o około 3000 $. :)
Mój największy sukces to zajęcie 1 miejsca z ok. 210 osób. Wpisowe 24 + 2 $, a wygrana ok. 1250 $ _p:

Shad0w69 Autor wątku
Shad0w69
Elite Grinder

alfred90 napisał
Ja także gram SNG HU od około 2 miesięcy( w między czasie też FR NL100, lecz ze stratami). zaczynając od 300 $ wzbogaciłem swój bankroll o około 3000 $. :)
Mój największy sukces to zajęcie 1 miejsca z ok. 210 osób. Wpisowe 24 + 2 $, a wygrana ok. 1250 $ _p:

Może mi też sie uda do takiej kasy dojsc :f_biggrin:

Ale jesli takie badbeaty bede mial to nie wiem. Zwykle się nie denerwuje nawet jak cos na river spadnie, ale takie cos to juz przesada. 98 : 2 procent szans na flopie:
Absolute/UB Cereus No-Limit Hold'em Tournament, 5/10 Blinds (2 handed) - Absolute/UB Cereus Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t1370)
Hero (SB) (t1630)

Hero's M: 108.67

Preflop: Hero is SB with A♦, A♣
Button calls t5, Hero bets t30, Button calls t20

Flop: (t60) 3♦, 5♥, 4♣ (2 players)
Hero bets t40, Button raises to t110, Hero raises to t390, Button raises to t780, Hero raises to t1600 (All-In), Button calls t560 (All-In)

Turn: (t2740) J♠ (2 players, 2 all-in)

River: (t2740) 8♠ (2 players, 2 all-in)

Total pot: t2740

Button had J♥, 8♦ (two pair, Jacks and eights).
Hero had A♦, A♣ (one pair, Aces).
Outcome: Button won t2740

Normalna rzecz przecież wszędzie masz bad bety ja ile razy przegrałem swoje asy to mała głowa, pamiętam raz wchodzę push na pf z prawie całymi stackami i przeciwnik pokazuje 89s :P po czym na flopie spada 8 i na turn 9, a oprócz tego flush draw od flopa. Po prostu w fishu często drzemie rybia intuicja. Znowu w FR NL jak co chwile przegrywałem AA, KK to troszkę wyprowadzało mnie to z równowagi.

Shad0w69 Autor wątku
Shad0w69
Elite Grinder

Update

Dziś niestety straciłem swoj srebrny status na PS. Brąz dziwnie wygląda, choc dziewczyny lubią brąz jak śpiewał R. Rynkowski :P

Wiem, ze nawet jak będe grał na platformie zwiazanej z PS to w HU punkty na micro limitach nie bedą mi tak szybko leciały, a szkoda.

UB mi się podoba, szczególnie w HU dlatego, ze mam mozliwośc widzenia kart tak jakby z pierwszej osoby i sa one w duzym rozmiarze (mozna to zobaczyc na moim filmiku z pierwszego posta :f_thumbsup: )
Podobny układ ma bodog i z tego co czytałem na sitandgoplanet to jest to jedna z lepszych platform do HU.
Nie wiem, czy jakas z platform PS ma taki soft o jakim mowię. Teoretycznie teraz status na PS nie jest mi jakoś bardzo potrzebny, bo na polskim forum nikt nie nagrywa filmow HU, a po niemiecku rozumiem tylko rasie, bet itd xD Oglądalem jescze po rosyjsku i tam coś łapię :)

Myslalem wczesniej nad wyrabianiem bonusów na wszystkich platformach jakie są i z tego czerpac kasę, ale z tego co wyliczyłem sobie to wiekszosci platform bonusy odpowiadaja 30 procentowemu rakebackowi, więc żadna to łaska.
Będę szukał więc przede wszystkim platformy, ktora oferuje największy rakeback.
Teraz nasunął mi sie na mysl CakePoker. Może do dobra mysl.
A czemu mysle juz o zmianie dobrej platformy? Bo na UB gierki są praktycznie od 5$ do max 20 $ a większosc ludzi gra na 5$. Powyżej 5 czy 10 bede musiał długo dosc czekac na gre, co nie jest dobre.

Co do moich wyników to rozegrałem parę gierek wczoraj i dziś i mam już 170$
Zważywszy na to, ze nie gram dużo to +30$ w 2 dni na 5$ limicie to dobry wynik.
Myslę, ze poprawiłem swoją grę, juz nie gram tak dużo OOP, za to więcej i luzniej gram na pozycji, co jak na razie sprawdza się.

Pozdrawiam
Shad0w

PS. Wszystkie komentarze zawsze mile widziane :)

I jak tam Twoje zmagania z HU SnG? Ciekaw jestem czy wbiłeś już na wyższy limit. I mam jeszcze pytanie: Skąd czerpiesz wiedzę o HU? Na PS nie widziałem ani jednego filmiku(angielskich też nie ma).

A1varo
Poker Player

husng.com

Tam za darmo są filmiki, czy trzeba wykupic jakiś abonament?

kaczuba
Oldschool Grinder

Trzeba wykupić abonament.

Shad0w69 Autor wątku
Shad0w69
Elite Grinder

Sorry, ze nie odpisywałem jak mi idzie, śpiesze z wyjaśnieniami :)

Nie grałem zbyt dużo, bo przygotowywałem się do matury jeszcze (jutro mam ostatnią częsc czyli ustny angielski). Potem wysiadł mi komp i nie miałem dostępu do neta przez tydzien, wiec nie miałem nawet jak pisać w blogu.

Zamówiłem sobie nowego kompa i monitor 24' iiyama prolite B2403WS-B1.
Monitor dziś przyszedł i jest podłączony do starego kompa (który wrócił z naprawy). Zajebisty sprzęt, rozdziałka 1920 x 1200 i aż za dużo powierzchni użytkowej :f_thumbsup:
Nowy komp może niedługo przyjdzie z komputronika. Specyfikacja to:

Procek: AMD Phenom II Triple-Core 720
Dysk: Samsung SpinPoint F2EG 500 GB (SATA II, 16MB cache, NCQ)
Karta: GeForce with CUDA GTX 260 EVGA 896MB (PCI-E)
Ram:2 razy GoodRam DDR2 2GB 800MHz

Mam nadzieję, ze wszystko bedzie sprawnie działało, bo teraz ustawienie tła pulpitu na tym monitorze trwa jakąś minute :f_eek:

A co do mojej gry to spadłem do 150$ najpierw (przed tygodniem) potem dostałem 30$ rakebacku za poprzedni miesiąc i pograłem trochę wczoraj i dziś i mam juz trochę ponad 200$. Zrobię jeszcze z 220$ dla czystego umysłu podczas gry, bo jak przegram 2, 3 razy to stracę 20-30$ co bym musiał znowu odrabiac na HU za 5$ co jest żmudne.

To na razie na tyle, teraz bede miał długie wakacje, jeszcze się zapisuję na kurs prawa jazdy, bo nie miałem czasu wczesniej jakoś i może na siłownię.
Rano pewnie będe grał w jakies najnowsze gry, bo juz od ok roku w nic nie grałem, a jak będe mial taki sprzęt to aż zal nie zobaczyc jak to wszystko wygląda.
Popołudniami mam zamiar grać głownie w pokera, czyli jakies 4-5h dziennie.
Zobaczymy jak to wyjdzie. Będe starał się teraz często aktualizować bloga.

Pozdrawiam i dzięki za komentarze. Dobrze wiedzieć, ze ktoś sie interesuje moimi poczynaniami :f_tongue:

Po pierwsze powodzenia na maturze!

Ja dzisiaj odkryłem HU SNG na 4 os. czyli taki mały shootout, wygrywa tylko 1 miejsce czyli za 5,4 możesz wygrać 20, wychodzi na to, że wystarczy wygrać 1 na 3 i jest się do przodu
co sądzicie o takich SNG?

Shad0w69 Autor wątku
Shad0w69
Elite Grinder

No dziś angielski ustny 18/20 :f_biggrin: ale to akurat nigdzie sie nie liczy :/

Nie grałem matrixów bo nie ma ich na UB, ale z tego co widzę to sporo dobrych graczy (przyklady z husng.com) grają takie sity więc musi to być opłacalne. Choc ja bym grał tutaj tylko z dużym edge nad przeciwnikami, czyli bardziej konserwatywny BM i w ogole niskie stawki przez dłuższy okres czasu.

Dzis bardzo swingowato, rozegrałem ok 40 sitów i wyszedłem może na +4$ ale wczoraj było lepiej i mam ok 220$

Shad0w69 Autor wątku
Shad0w69
Elite Grinder

Jestem już na HU NL10. Gra się całkiem przyjemnie, choć na razie jestem break even.
Ale mam takie pytanie do tych co czytają mojego bloga i przeczytali Poker Mindset.
Czy jest tam coś o tym czemu możemy bać się wygranej?
Czasem tak mam, jak wygram pare meczy z rzędu to potem boję się dalszej wygranej. Trochę dziwne to jest i chciałbym jakos sobie z tym poradzić. Proszę o pomoc :f_grin:

potfur
PokerStrategist

Wrzuciłbyś więcej filmików ze swojej gry :P

Lynx33
PokerStrategist

Hej, odezwij się proszę na gg (859818) albo skype (delguar). Mam do Ciebie kilka pytań odnośnie HU.

I żeby nie było offtopu, fajny blog :f_thumbsup: