Jakby mial ktos ochote pokibicowac, to zapraszam:
https://join.me/839-706-925
zostaly 3 turki - 2xFT.
Niestety nie udalo sie shipnac. Na przeszkodzie stanal przegrany flip (AK vs QQ) i moja glupota. Debilnie gralem przy 3 left, mam sporo do poprawy w tej materii.
Na FT cuda sie dzialy: http://www.handconverter.com/hands/1662102
Callowanie przez 3 streety z bottompair, bez kickera, bez drawow i wygrywanie na showdownie ♠_o:
Tak czy siak, (re)debiut na 180man zaliczam do udanych
Dzisiejszy profit: 93,43$
Jutro odpuszczam granie online. Zamiast tego mily wieczor z dziewczyna, a potem turniej w Hiltonie.
Oby poszlo mi przynajmniej tak dobrze jak dzis!
Z wczorajszego turnieju nici. Okazalo sie, ze doslownie pare dni temu znowu zmienili harmonogram turniejowy i zamiast 100+10 freez wpakowalem sie na 200+20 1R1A, a przy moim rollu, takie gry, to jednak scary money.
Wybieram, sie wiec jutro na cashowke i w niedziele na turka, bo wlasnie wtedy ma byc moj ulubiony frizałcik.
Zagralem sobie wczoraj tez sesje i tylko jedno itm - odpadlem 12 starajac sie wyblefowac fisha na boardzie x89tJ. Niestety glab postanowil sprawdzic za caly swoj stack z 89. W sumie nie taki glab, bo call byl przeciez dobry
Wczorajsza cashoweczka live poszla zgodnie z planem. Duzo agressji, troche fajnych blefow, levelowania - naprawde bylem hepi. Wyszedl przyzwoity plus.
Zgodnie z zapowiedzia udalem sie dzis na turka do Hiltona.
Zagralem w zasadzie dwie rece. Pierwsza, gdy po 20 handach nie graniach, postanowilem cos otworzyc, wybor padl na J9s. Flop marzenie: J99. Przeciwnik betowal we mnie ostro, ja tylko callowalem (J byl bardziej niz pewny u niego). Na river spada... J i oczywiscie mamy splita
Druga i ostatnia reka przebiegla nastepujaco:
blindy 75/150
UTG (short - 1800) - call 150
UTG + 1 (12000) - call 150)
UTG + 2 fold
UTG + 3 (6500) - call 150
Hero (6500 - AQ) - raise 800
(foldy)
UTG short - push 1800
UTG + 1 - call
UTG + 3 fold
Hero - push 6500
UTG + 1 - call
Wydaje mi sie, ze rozegrane poprawnie. UTG + 1 czesto ogladal flopy, ze slabymi asami, wysokimi kartami, slaby gracz, mialem jeszcze fe (tak mi sie wydawalo :]).
Short pokazal 44, bigstack AK (nh, wp). Na flopie A i do widzenia.
Ten gracz z UTG+1 byl wogole mocarny - wczesniej chcial zagrac call za 300, ale nic nie powiedzial i zagral raise 3000, bo mu sie zetony pomylily! Calego stacka mial 5500
Dostal allina i musial dolozyc z A3. Walczyl z JJ, ale r-r strit i sie nabudowal
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po szybkim nieudanym turnieju, skoczylem na cashowki i... oddalem wszystko co wczoraj wygralem
Padlem w zasadzie na dwoch coolerach. Lapie na flopie pare z flushdrawem, cbetuje, dostaje minraise, stackujemy sie. Przeciwnik ma openenda z wyzszym flushdrawem. Spada kolor.
Druga akcja, to otwieram z 8 :heart:7 :heart:. Flop J
5 :heart:6 :heart:. Dostaje 2 donkbety, gram raise, jeden gracz calluje. Na flopie spada 8 :diamond:. Przeciwnik allin! Ja po dluzszym zastanowieniu i przeliczeniu stacka (oddsy 3:1), gram call. Kolo pokazuje gotowego strita z 74.
C'est le vie.
zostaje przy online na jakis czas.
Poker Stars $4.10+$0.40 No Limit Hold'em Tournament - t150/t300 Blinds + t25 - 9 players
CO: t25879 M = 38.34
BTN: t3956 M = 5.86
SB: t5309 M = 7.87
Hero (BB): t4151 M = 6.15
UTG: t8977 M = 13.30
UTG+1: t13504 M = 20.01
UTG+2: t10427 M = 15.45
MP1: t10719 M = 15.88
MP2: t5369 M = 7.95
Pre Flop: (t675) Hero is BB with 7
3
UTG calls t300, 2 folds, MP1 calls t300, 2 folds, BTN calls t300, SB calls t150, Hero checks
Fajnie by bylo gdybym trafil fulla z flopa. W sumie stricik tez jest mozliwy, albo kolor!
Flop: (t1725) 4
6
5
(5 players)
Hello! witaj nutsie!
SB checks, Hero bets t1155, UTG folds, MP1 raises to t10394 all in, BTN folds, SB folds, Hero calls t2671 all in; MP1 shows 8
8
Ok, nie ma opcji zebym to przegral teraz!
Turn: (t9377) 8
(2 players - 2 are all in)
C'mon, tylko bez jaj!
River: (t9377) 4
(2 players - 2 are all in)
FFFFUUUUUUU!!!!! Ale zaraz jak to zetony do mnie??? Ahahaah! Not in my house bitch!
Final Pot: t9377
Hero shows 7
3
(a straight flush, Four to Eight)
MP1 shows 8
8
(a full house, Eights full of Fours)
Hero wins t9377
Nosz do **** nedzy, 8 itm - w tym tylko jedno FT do tej pory, porazka
Hłe, Hłe...
Dzis mialem przyjemnosc zagrania z pewnym ciekawym jegomosciem. Do bubla, koles gral mega zachowawczo po flopie (potrafil zagrac check/bet/check z TPTK na drawowatym boardzie).
Po bublu wlaczylo mu sie aggro mode - zaczal naparzac przed flopem 4xBB, sprawdzal shorty za pol stacka z J9o... Co gorsza wszystko trafial i momentalnie sie nabudowal do bigstacka.
Weszlismy na FT. Dostalem AKs. Short sie allinuje, ja izoluje, akcja dochodzi do bigstacka i co? Oczywiscie easy call! Pokazuje QJ :facepalm:. J na flopie i dziekujemy. Short mial AQ. Chyba koles dostal w pewnym momencie cynk od softu z P*, ze zaraz zaczna karty isc, bo nie widze innej mozliwosci tak gry
Nie naparzam, przerzucilem sie na nonturbo jak pisalem. Jutro ruszam juz z samymi sitkami 180man 4,5$, do tej pory miksowalem je jeszcze - wkrotce bedzie jakis update na ten temat
------------------------------------------------------------------------------------------------
Sledze na biezaco pozostalych Polakow w Jubileuszowym Sunday Millionie. Przed chwila mialo miejsce ciekawe rozdanie, ktore wylonilo nowego chipleadera turnieju:
Poker Stars $200+$15 No Limit Hold'em Tournament - t25000/t50000 Blinds + t5000 - 8 players - View hand 1677687
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
FatBoyCarlo (BTN): t275984 M = 2.40
kemer777 (SB): t604144 M = 5.25
kavenagi1 (BB): t613354 M = 5.33
42KL42 (UTG): t295804 M = 2.57
xhiti_b (UTG+1): t539041 M = 4.69
pashnetala (MP1): t3986871 M = 34.67
Gershman (MP2): t2830992 M = 24.62
kiszer23 (CO): t1414706 M = 12.30
Pre Flop: (t115000)
2 folds, pashnetala raises to t120000, Gershman raises to t200000, 4 folds, pashnetala calls t80000
Flop: (t515000) 8
T
J
(2 players)
pashnetala checks, Gershman bets t200000, pashnetala calls t200000
Turn: (t915000) A
(2 players)
pashnetala checks, Gershman bets t400000, pashnetala calls t400000
River: (t1715000) 6
(2 players)
pashnetala checks, Gershman bets t500000, pashnetala calls t500000
Final Pot: t2715000
pashnetala shows 9
A
(a pair of Aces)
Gershman shows 5
3
(high card Ace)
pashnetala wins t2715000
Najciekawsze jest to, ze Mr. Gershman pochodzi z Izraela, a pashnetala z Iranu!
Ciekaw jestem czy narodowosci obu tych panow mialy jakis wplyw na podejmowane decyzje
Ale wpierdziel dzis zebralem. Wszystko mi lamali az kosci strzelaly, chyba bedzie mnie lupac w krzyzu przez tydzien :/
Rozegralem juz ("dopiero" byloby bardziej adekwatnym slowem) ponad 100 swoich turkow. Nie zdecydowalem sie jeszcze jak je grac - w secie, czy dokladac. Rowniez sam poczatek mnie zastanawia - czy nitowac, czy eksploatowac fiszki poki jeszcze sa w turnieju.
Wrzuce potem wykres, ale wstyd troche - zwlaszcz po dzisiejszym dniu.
Aha, na poprawe humoru, ciekawy link:
I nie chodzi nawet o zart, ktorym blysnal niezawodny prowadzacy, a bardziej o fakt, ze w polskim teleturnieju ankietowani (widzial kto ich?) uznali pokera za sport umyslowy! RESPECT!
Nosz ja pierdziele, 4 dzien z rzedu takie akcje:
Poker Stars $4.10+$0.40 No Limit Hold'em Tournament - t10/t20 Blinds - 8 players - View hand 1686929
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
SB: t1738 86.90 BBs
BB: t1400 70 BBs
UTG: t1580 79 BBs
UTG+1: t1372 68.60 BBs
MP1: t1970 98.50 BBs
Hero (MP2): t1470 73.50 BBs
CO: t2440 122 BBs
BTN: t1530 76.50 BBs
Pre Flop: (t30) Hero is MP2 with K
K
UTG calls t20, 2 folds, Hero raises to t80, CO raises to t160, 1 fold, SB calls t150, 2 folds, Hero raises to t999, CO calls t839, SB calls t839
Flop: (t3037) 8
2
4
(3 players)
SB checks, Hero bets t471 all in, CO calls t471, SB folds
Turn: (t3979) 4
(2 players - 1 is all in)
River: (t3979) A
(2 players - 1 is all in)
Final Pot: t3979
Hero shows K
K
(two pair, Kings and Fours)
CO shows Q
A
(two pair, Aces and Fours)
CO wins t3979
Jak zaczynalem grac, to dzieki jednemu suckoutowi na FT linia NetExpectedWon byla ponizej realnej wartosci. Pare dni temu juz ja wyprzedzila i pikuje w gore jak gielda na poczatku XXI wieku.
Jak wariancja zacznie oddawac to powinienem dwa razy shipnac Majorsa chyba.
Zeby nie bylo - ciesze sie, ze dostalem taki call. Nie, nie ciesze sie, ze przegralem.
Widzialem cie dzisiaj w paru turniejach i z takim volume to dlugo moze trwac ten downswing. Ciekawe jak zniesiesz takie akcje na semi ft albo ft
ja ostatnimi czasy strasznie duzo suckoutow lapie w poznej fazie co odbilo sie powaznym zjadem w dol ale juz chyba jest lepiej przynajmniej pod wzgledem finansowym. Wczoraj byl hit po 3 akcjach jedna po drugiej flip, suckout, suckout zostalem na semi ft z 1BB a turniej udalo mi sie
zakonczyc 2 :fuckyeah. Oczywiscie w HU tez nie obylo sie bez suckouta.
Tak wiec rob volume i nie p... :sdrink
a co do rozdania vs 2 graczy miales praktycznie flipa wiec nie rozumiem narzekania
Do zobaczenia przy stolach
Napisane przez debesciak69
Tak wiec rob volume i nie p... :sdrink
Sama prawda, dzieki! ♠_thumbsup:
Wyslalem zapro, mialbym kilka pytan.
Dzis miale ogromna chec na taki placek. Czasem tak jest, ze niewiadomo skad, masz nieodparta pokuse na jakas konkretna potrawe. Moze po prostu wspomnienia dzialaja, a moze to nasz organizm daje znac czego w danej chwili potrzebuje. Tak czy inaczej, dzis moglem zaspokoic swoja potrzebe takim wlasnie domowym plackiem. Niebo w gebie! Wlasnie zjadlem druga (taka kolacyjna) porcje. Ooo.... Ale dobry.
--------------------------------------------------------------------------------
Obiecalem jakis wykresik, a wiec wrzucam. Wykresy beda dwa, zeby lepiej pokazac co ostatnio mi dokucza.
Pierwszy wykres to 90man 2,5$. Wszystko cacy, Oby tak dalej:

Drugi wykres: 180man 4,5$. WTF? Pocieszam sie tym, ze probka tyle co zadna, wiec dalej gram swoje i czekam:

Zastanawiam sie, czy gram cos zle, czy to po prostu wariancja. W sumie struktury niczym sie nie roznia. Do poziomu 150/300 gra sie praktycznie tak samo. Roznica taka, ze w 90man bubel to 16-10left, a w 180 22-10 left, wiec jest wiecej czasu zeby podkrecic presje na przeciwnikow. No i oczywiscie wieksze cisnienie na zwyciestwo w 180man.
Z dobrych wiesci, to przez caly ten tydzien, spadlem do 400BB pod linia EV. To moj nowy rekord ^^. Dzis juz zaczelo oddawac, ale akurat nie w tych spotach co chcialem. Coz zrobic ♠_smile:
edit: postanowilem, ze sprawdze jaki jest poziom w tych turkach w nocy i po zjedzeniu wspomniane placka (mowilem juz jaki byl pyszny?) zaczalem odpalac turnieje. Udalo sie odpalic 3 (slownie: trzy). Coz, ruszaja co 30 minut... Chyba nie da sie zatem zagrac sesji nocnej. Ale stwierdzam ze poziom jest: ZENUJACY!
Slyszycie? Ale tupie... Jest co raz blizej. To zwatpienie.
Nie wiem czy grac to dalej. Po blisko 200 sitkach jestem be.

yo,
200 sitkow to 0 próbka, trzeba po prostu grac swoje, nakurwiac volume a roi samo przyjdzie
dla przykładu dam ci wykres roczny brt z 180, jak można dostrzec na początku po ~750 sitach był na 0, więc jak widzisz wariancja potrafi się popisywać
Spoiler

GL :fdrink
750... No to mnie pocieszyles
A tak calkiem serio, to dobre wyniki na poczatku dalyby mi jasniejszy sygnal, ze gram dobrze. Najwiekszy problem mam wlasnie z ta pewnoscia - moze brak wynikow jest spowodowany moja slaba gra?
Pewnie jakies blizsze rozeznanie bedzie po probce 1k, tylko czy do tego doczekam.
I oczywiscie do zobaczyska w HU
Noz na gardle.
Niedobrze mosci panstwo. Musialem zrobic porzadnego cashouta (zdarza sie :D). Dodatkowo ostatnio wykres dalej kierowal sie w prawy dolny rog, mimo prob przemowienia mu do rozsadku. Zadnego MTT nie udalo sie shipnac, wiec coz pozostaje.
Zaczne chyba uprawiac masowke, tak jak wiekszosc swirow z tego dzialu ♠_cool:
Nie wykluczam tez powrotu do 45 turbo. (pewnie gaaish juz raczki zaciera :D)
Na razie jednak musze szybko odbudowac rolla, dlatego gram 45man nonturbo za 1$. Pieniadze sa tam rozdawane, wstyd nie skorzystac. Jakby sie ktos dziwil, dlaczego akurat te sitki, a nie inne, to wrzucam maly wykresik. Chyba przy obecnym rollu, latwiejszego zarobku nie znajde.

Postaram sie dawac znac raz dziennie jak prezentuje sie bilans.
Dzisiaj : +34,50$
Szybki update.
Sobota: 0,00
Niedziela: +2,65
Poniedzialek: +20,63
Gra tu wyglada jak na turbosach w zasadzie. Myslalem ze bedzie jednak wiecej gry post. Nie wiem ja tu stoly ukladac. W stacku odpada, bo zapomniam gdzie otwieralem rece i czy powinienem grac cbeta, czy nie. W tilu szkoda miescja, bo miesci mi sie tylko 10 stolow. Chyba bedzie taka cascada po rogach, jeszcze sie zobaczy.
Ok, przebilem sie juz przez 250 tych donkamentow. Wykresik wrzuce przy 400-500. Roi caly czas pyszne - ale tu nie ma sie co dziwic. Malo kto slyszal tu o czyms takim jak 3bet. O restealach niektorzy chyba nawet gdzies czytali. Ogladanie flopow to podstawa - cena nie gra roli!
- Mam rakiety, proponuje obejrzec flopa za polowe waszych stackow, co Wy na to?
- Tak, tak, hurra!
Dzisiejszy bilans: +34
edit: kolega debesciak (pozdro!) opowiedzial mi niezwykla historie, ktora miala miejsce na FT MainEventu MicroMillions. Az nie chcialo mi sie wierzyc, ze to mozliwe, a jednak:
"ZhenjkoTy3 found one double up, but then gave us one of the most bizarre folds of all time.
Action folded around to Anton Marcus who moved all in from the small blind. ZhenjkoTy3 was in the big blind and, after a little thought, open-folded K♥K♦ rather than stick the last ten big blinds into the middle. The other players were obviously gob-smacked:
DashkaShkoda said, "what???"
sebastion86 said, "what is wrong with you?"
scanonerest said, "pff"
sebastion86 said, "are you waiting for aces?"
dannyboi1987 said, "are you mental?"
We were unable to come up with any logical reasoning for the fold, but zhenjkoTy3 did offer an explanation:
zhenjkoTy3 said, "i want 6th place"
sebastion86 said, "wow lol"
sebastion86 said, "I want first if anyone was curious""
Wyrzucic Krole w blindwar preflop...
cala reszta tutaj: http://www.pokerstarsblog.com/micromillions/2012/micromillions-zabaleta1-wins-the-main-ev-092584.html