Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Hypery 7$.

15 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
731 Wyświetlenia
wieszcz82
Poker Player

Na wstępie chciałbym szczerze i serdecznie przeprosić wszystkich rodaków oraz graczy innej narodowości, których podczas pokerowej rozgrywki toczonej na stolach Poker Stars obrzuciłem stekiem wyzwisk i wulgaryzmów. Drodzy Koledzy Pokerzyści jeżeli kiedykolwiek nazwałem któregoś z Was, kretynem, moronem, lub przychlastem, jeżeli kiedykolwiek obelżywymi słowy poddawałem w wątpliwość Wasza zdolność logicznego, bądź jakiegokolwiek myślenia, to pomijając fakt czy zasłużyliście na wylanie wiadra pomyj na ....(skreslic, nie brzmi to zbyt szczerze), wiedzcie, ze jest mi niezmiernie przykro oraz wstyd z tego powodu. Tilt oraz napięcie spowodowane emocjonująca pokerowa rozgrywka toczona na micro stawkach doprowadza mnie do obłąkańczej wsieklosci, którą w niekontrolowany, chamski sposób zdarzyło mi się parokrotnie wyladowac na Was, mych Bogu ducha winnych pokerowych przeciwnikach. Za co Was serdecznie PRZEPRASZAM.

Dobra. Autoterapie mam za sobą. Do rzeczy.

W pokera gram od kilku lat. Tłukąc się po micro stawkach i przegrywając kolejne depozyt bez powodzenia szukałem swojego miejsca w pokerowym ekosystemie. Ostatnio zacząłem pykać popularne hypery z wpisowym 7$ na Starsach. Puki co próbka smiesznie mala, ale zawsze to pretekst do napisania bloga.

Spoiler

ROI 5% z malym hakiem. 20BI pod EV. Linia podażą na północ. Coz, wydaje mi się, ze... jestem zajebisty i miazdze, ale czas pokaże.

Na bloga postaram się wrzucać rozdania, wykresy, muzę, cycki, złote myśli i tego typu rzeczy... no chyba, ze zaliczę busto i skasuje ta bazgraninę w pizdu. hehe. Trzymajcie się i..

... powodzenia na stolach.

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
Cebulaczek
PokerStrategist

Tani chwyt na cycki ale zostaję :) gl

Odpowiedz
Cytat
ErHB01
PokerStrategist

Nie wiem po co wrzucac wykres z 600 hyperkow i gadac ile sie jest pod ev :S
To sa 9maxy czy 6maxy ? Zdarza mi sie grac to gówno wiec bede zagladal GL ; P

PS: ja tez wyzywam przeciwnikow, tylko nie od moronow etc tylko od ich narodowosci (czytaj cyganie ( TFU ! ) i brazylyjskie maupy co parenascie lat temu zeszły z drzew ) :truestory:

Odpowiedz
Cytat
wieszcz82 Autor wątku
wieszcz82
Poker Player

Erotoman i Rasista.... :thinking:.... czuje, ze się dogadamy :coolface:.

Witajcie chłopaki!!!

Przy tak malej próbce linie EV traktuje jako wskaźnik. Sprawdzam czy moja gra idzie we właściwym kierunku. Tylko tyle. Jak pisałem, czas pokaże. Po 4k gier okaże się czy wiem o co w tej odmianie chodzi. Gram HU HT 7$.

Odpowiedz
Cytat
wieszcz82 Autor wątku
wieszcz82
Poker Player

Ćwiczę grę na 2 stolach. Do tej pory pykałem na jednym. Pozytywy - maksymalne skupienie, wychwytywanie profitowych spotow itp. Minusy volumen, który jak powszechnie wiadomo jest podstawa sukcesu w grach sng. Nie czuje sie jeszcze zbyt komfortowo grając na 2 stolach, ale tragedii nie ma. Z czasem powinno byc lepiej.

Wykres.

Spoiler

Bankroll 446$. Atakuje 15stki z 50BI czyli z 750$ na koncie.

Gdybym pewnego wieczoru nie odstawil, prawdopodobnie najgłupszej rzeczy w mym pokerowym życiu, moment ataku nastąpiłby lada dzień. Niestety za błędy i głupotę trzeba płacić. Co mi się przydarzyło? Otóż.... poniżej zamieszczam wykres uwzględniający nieudanego szota na stawki HU HT 500$ (słownie pięćset dolarów amerykańskich).

Spoiler

Do dzisiaj nie wiem jak zarejestrowałem się do tego turnieju. Oglądając high stejksy tak nieszczęśliwie pacnąłem w myszkę, ze no... :facepalm:... wystarczy popatrzeć na wykres.

... ale, co Cie nie zabije to Cie wzmocni. Polowa juz odrobiona ;).

PS. Ostatnio wpadlo mi w ucho.

Odpowiedz
Cytat
wieszcz82 Autor wątku
wieszcz82
Poker Player

Worst day ever.

Nabudowałem sie do 476$ niestety zakończyłem grind z 4 stówami na koncie. Na ta chwile bankroll wynosi 404$. Wygasł trial HM2. Nie zdążyłem skopiować wykresu, musicie wiec wierzyć mi na słowo.

Rozegrałem 50sitow przeciwko upośledzonemu fiszowi z Niemiec. Początkowo wszystko przebiegało tak jak powinno, gniotłem gada wygrywając plus minus 6BI po 20 turniejach, niestety.... potwierdziła się stara pokerowa zasada, kto nie ma mózgu ten ma szczęście. Ostatecznie zakończyłem ten pojedynek na minusie (-30$ dolców w mordę, chociaż według linii ev wynik powinien oscylować w granicach +10$ dla mnie).
Na pozostałych stolach również bylem masakrowany przez graczy o wątpliwych umiejętnościach. Do eksplozji doprowadził mnie pojedynek z graczem z Polski, który w zabrał mi 2BI,

open mini raisujac 33 na 20bb+ i sprawdzajac mój all in
oraz tylko sprawdzając moj mini 3bet z A8s na 20bb+ i trafiając wyższy kolor

Starałem się wytłumaczyć mu, ze pp wrzucamy pre flop, natomiast A8s 4betujemy all in, ale kolega mnie nie słuchał. Byc moze za duzo razy uzylem slow powszechnie uważanych za obraźliwe, cóż.... intencje miałem dobre.

W pewnym momencie Bankroll spadł do 346$, udało się jednak przełamać złą passe i wyciągnąć stan konta na 400+.

Do 750$ nadal sporo brakuje.

Wpis pisany nocą, wobec tego Night by Zola Jesus, enjoy.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
deltoos
PokerStrategist

Propsy za Frontside :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
wieszcz82 Autor wątku
wieszcz82
Poker Player

AGRESJA klucz do zwycięstw. Zapomniałem o niej zaliczając kilka bolesnych zjazdów, ale szybko powróciłem na właściwe tory.

Bankroll 463$

Gram bez trackera wobec tego brak wykresów i rozdań. Od początku swojej "kariery" na HU HT SNG nie używam HUDa. Statystyki nie są potrzebne by miażdżyc ten poziom _biggrin:.

Pytanie z teorii gry:

Jak gracie małe pp (22-77) z SB 20-25bb deep?

Osobiście gram open shove.

Zalety: zgarniam same żetonów kiedy przeciwnicy folduja, mam bardzo dobre equity kiedy dostaje call, unikam trudnych decyzji postflop (z 33 na postflopie zawsze musimy blefować przy praktycznie zerowym equity, braku backdoorow itp).

Kolega z forum, z którym omawialem to zagadnienie, ma na ten temat odmienne zdanie.

Mini open raise i gra postflop to według niego najbardziej profitowa linia gry z małymi pp 20-25BB deep.

Plusy takiego zagrania? Hmmm... nie wiem :D.

Nie sprawdzalem tego w praktyce, ale wydaje mi sie, ze przciwko agresywnemu graczowi limp/shove jest ciekawa opcja (zagralbym tak przeciwko sobie). Jezeli mamy notke, ze ktos atakuje limpowane poty - limp/shove z malymi pp wyglada zajebiscie.

Natomiast jako standard.... no wlasnie.... jaka linie przyjmujecie?

Odpowiedz
Cytat
yatahey
PokerStrategist

Stawiam krope. Mimo ze na hyperach sie jakos szczegolnie nie znam to fajnie bedzie poogladac shoty na $500 xD

Odpowiedz
Cytat
wieszcz82 Autor wątku
wieszcz82
Poker Player

Nic się tak nie sprzedaje jak ludzkie cierpienie.... . Witam na pokładzie.

Musze Cie niestety rozczarować. Szotów na pięćset dolarowe turnieje w najbliższej przyszłości zabraknie. Po kosztownym wyżej opisanym wypadku założyłem blokadę na turnieje z wpisowym wyższym niż 20$.

Emocji niższego kalibru nie powinno jednak zabraknąć. Powoli zbliża się moment przypuszczenie ataku na 15$.

Bankroll wzrósł do 549$.

Jutro zrobię porządek z kompem, zainstaluje Poker Trackera i postaram się wrzucić zaległy wykres.

Stary, dobry polski funk.

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
wieszcz82 Autor wątku
wieszcz82
Poker Player

Postanowieniem napisać gdy zmienię limit. Wiekopomna chwila nadeszła. Od ostatniego wpisu rozegrałem 700 turniejów.

Pierwsze 150 natchnęło mnie nadzieja. Gralem plus minus swoje, dodatkowo wariancja oddala to co zabrała wcześniej.

Spoiler

15stki nadchodzę, uśmiechałem się w duchu.... Niestety, kurwa, nie jest to historia z happy endem.

Przekonałem się na własnej skórze, ze opowieści o zabójczych swingach, runnach nad i pod ev oraz o tym podobnych odbierających radość z gry szaleństwach wariancji nie są wyssane z palca.

Spoiler

Moze nie grałem najlepiej, ale..... nie grałem tez tragicznie, a takie są ostatnie wyniki.

Z zabawnych sytuacji. Przegrałem flipa o 15bb vs 23o oraz oddałem kilka BI rodakowi, który napisał na czacie, ze wszedł na hypery by przegrac kilkanasie dolarow, jakie zostaly mu na Starsach.

Pozostaje posypać głowę popiołem i zejść na niższy limit.

Schodzę na 3.5$.

Odpowiedz
Cytat
wieszcz82 Autor wątku
wieszcz82
Poker Player

Runnuje jak przysłowiowa "dziwka w deszcz".

Spoiler

Wykres: żetony/rozegrane ręce.

Od ostatniego wpisu grałem turnieje z wpisowym 3,5$ i 7$. Wypłaciłem "rezerwę", którą miałem zdeponowana na FTP. Na chwila obecna bankroll pozwala mi tylko i wyłącznie na grę na stawkach 3,5$. Plany podboju pokerowego wszechświata zostają chwilowo zawieszone.

Zrobiłem porządek z kompem, zainstalowałem PT3, zacznę wrzucać ręce do analizy co by odnieść jakakolwiek korzyść z pisania tego bloga.

Powodznia na stolach.

Odpowiedz
Cytat
wieszcz82 Autor wątku
wieszcz82
Poker Player

Powrót na 7emki.

Najgorsze chyba za mną. Przełamałem złą passe, zacząłem wygrywać flipy i powoli odbudowuje mocno podupadły bankroll.

Spoiler

Złapałem dobrego runna. Przez 3dni wygrywałem praktycznie wszystko tzn. to co powinienem oraz to czego nie powinienem wygrać.

PokerStars - $6.85+$0.15|15/30 NL (2 max) - Holdem - 2 players
Hand converted by PokerTracker 3

SB: 500.00
Hero (BB): 500.00

SB posts SB 15.00, Hero posts BB 30.00

Pre Flop: (45.00) Hero has 8♦ 8♥

SB raises to 90.00, Hero raises to 500.00 and is all-in, SB calls 410.00 and is all-in

Flop: (1000.00, 2 players) 3♠ J♦ 7♣

Turn: (1000.00, 2 players) 2♥

River: (1000.00, 2 players) 8♣

Hero shows 8♦ 8♥ (Three of a Kind, Eights) (Pre 81%, Flop 92%, Turn 5%)
SB shows 2♣ 2♠ (Three of a Kind, Twos) (Pre 19%, Flop 8%, Turn 95%)
Hero wins 1,000.00

To rozdanie najlepiej obrazuje przemiane jaka sie dokonala. Turn i demony downswingu powracaja River i... jestem skłonny przyznać, ze poker to gra umiejętności, oliwa sprawiedliwa, a wariancja w końcu odda to co zabrała :coolface:.

Miesiąc prawdopodobnie zakończę na plusie, niewielkim, ale zawsze. Poniżej wykres od 11 lutego, do którego należy doliczyć około 400 gier rozegranych w pierwszej połowie miesiąca. Łączny zysk zamyka się w okolicach 200usd.

Spoiler

Plany na najbliższy miesiąc:

- runnowac nad lub w okolicach linii EV;
- wygrywać flipy;
- zniszczyć 7emki;

To tak w skrócie. Ponadto wyćwiczyć grę na 2 stolach, analizować rozgrywane turnieje i takie tam ble ble bla bla.

Z tego co widzę na stolach sporo Polaków gra ten limit, jeżeli ktokolwiek chce wymienić się wiedza bądź spostrzeżeniami, zapraszam do dyskusji.

Powodzenia na stolach.

Odpowiedz
Cytat
wieszcz82 Autor wątku
wieszcz82
Poker Player

Marzec.

Spoiler

Nie jestem do końca zadowolony z zeszłego miesiąca. Czuje, ze korzystając z dobrego runa moglem wycisnąć o wiele więcej $$$. Zbyt dużo eksperymentowałem, zbyt często zmieniałem styl gry. Przydałaby się ktoś, kto by mnie odpowiednio ukierunkował, rozwiał wątpliwości typu Q7s, 11bb push, fold czy limp? Itp.

Mimo wszystko bankroll rośnie. Przekroczyłem 700$ (+niewykupione bonusy) i atakuje 15stki. Puki co rozegrałem 183 turnieje.

Spoiler

Tak wiem próbka żadna, ale poruszam się ostrożnie by nie zostać zdmuchniętym przez złośliwy swing. Z tego co widzę, nie ma się czego bać. Postaram się wbić pazury w ten limit i zakorzenić się tam na dłużej. Powinno się udać, o ile wariancja nie zadecyduje, ze mój czas jeszcze nie nadszedł. Stop-loss ustawiam na 450$. Mam nadzieje, ze w kolejnym miesiącu rozpocznę pisanie nowego bloga pod jakże wymownym tytułem "Hypery 15$".

Powodzenia na stolach.

Spoiler

PokerStars - $6.85+$0.15|10/20 NL (2 max) - Holdem - 2 players
Hand converted by PokerTracker 3
_ugly:
SB: 500.00
Hero (BB): 500.00

SB posts SB 10.00, Hero posts BB 20.00

Pre Flop: (30.00) Hero has J♥ 7♥

SB raises to 45.00, Hero calls 25.00

Flop: (90.00, 2 players) A♣ 2♥ K♥
Hero checks, SB bets 40.00, Hero calls 40.00

Turn: (170.00, 2 players) 5♦
Hero bets 70.00, SB calls 70.00

River: (310.00, 2 players) K♣
Hero checks, SB bets 345.00 and is all-in, Hero calls 345.00 and is all-in

SB shows T♠ 3♦ (One Pair, Kings) (Pre 34%, Flop 14%, Turn 16%)
Hero shows J♥ 7♥ (One Pair, Kings) (Pre 66%, Flop 86%, Turn 84%)
Hero wins 1,000.00

Odpowiedz
Cytat
Certh
Oldschool Grinder

Tez gram teraz te niewdzieczne gierki i nawet stawki te same. Leci wiec obowiazkowa kropa.
Wrzuc czasem jakies ciekawe/trudne spoty, chetnie bym cos pokmnili.
Powodzenia! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat