Przejdź do forum
From zero to the He...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

From zero to the Hero [180 os. turbo]

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
453 Wyświetlenia
GarikSC2pro
PokerStrategist

Witam wszystkich!

Mam na imię Damian, a na internetach posługuję się nickiem Garik. Na starsach gram turnieje 180 os. na limicie 0.5$.

Nie wiem co mnie skłoniło do założenia bloga, szczególnie, że już same słowo "blog" darzę wyjątkową antypatią. Blogi, bloger, blogowanie kojarzy mi się z nastoletnimi umalowanymi kolesiami w rurkach na YT czy gdziekolwiek indziej, którzy opowiadają o tym jak spędzili dzień i czy podoba się im nowy tatuaż Justina B. :facepalm:
Postanowiłem więc nazwać te kolejno publikowane wpisy w jednym wątku Niecodzienniczkiem, bo jak sama nazwa wskazuje dziennik, czy też dzienniczek uzupełniany powinien być codziennie co nie będzie miało tutaj miejsca.

Po tym długim i wyczerpującym początku chciałbym opisać pokrótce cele do których będę dążył i zakreślić ogólny wygląd, i przeznaczenie tego Niecodzienniczka.

Otóż moimi krótkotrwałymi celami są:
:diamond: grając 0.5$ nie zejść poniżej pułapu ustalonego w moim BM
:diamond: grać regularnie, gdy tylko mam okazje na trzeźwo :D co w moim przypadku nie jest takie oczywiste :fdrink
:diamond: poprawić swoją gre czytając artykuły i oglądając szkolenia na PS.com :heart: Wombat :heart:
:diamond: uzbierać rola na poziomie 1000$ do końca lutego hehe (założyłem się z siostrą i wiem, że jest to mało wykonalne)

roll: ~50$

Kończąc chciałem jeszcze dopisać, że w tym Niecodzienniczku będę także zawierał sprawy około pokerowe, jak np. opisy z gier live zdjęcia itp.

Mam nadzieje, że ten Niecodzienniczek przypadnie Wam do gustu
pozdrawiam, Garik. :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
Paavv
PokerStrategist

Hej, nie dawno przechodziłem, drogę 0,1$-->0,5$-->2,5$ teraz.

Możesz na moim bloku (nie wiem skąd masz takie skojarzenia ze słowem blog :D ) zobaczyć ile czasu mi to zajęło. 1000$ do końca lutego jest realne, wszystko zależy od voluma.

Będę zaglądał, może uda mi się coś mądrego pomóc, albo czegoś się dowiem, bo sam jestem straszny fish w tym całym poker.

GL :fdrink

Odpowiedz
Cytat
GarikSC2pro Autor wątku
GarikSC2pro
PokerStrategist
Ops! Ops! Spadamy, spadamy!! :)

"grind" w nowym roku po baletach. sponsor? mrożona herbatka!

Dzisiaj doszedłem do granicy swojego BM i jeśli tak dalej pójdzie schodzę na SgN 360os. 0.10$ Turbo.
Z osiemnastu zagranych turniejów, do kasy wszedłem tylko pięć razy, a w dodatku bez podium. :why:
http://pokerprolabs.com/gariksc2pro/PokerStars/2014/sng

i jeszcze kilka moich ulubionych bad beatów z ostatniego czasu:
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/6687750_C707B431BE
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/6664777_B8CF517658
wisienka na torcie:
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/6664816_9F72C41219

Ops! Ops! szypka!! szypka!!

Odpowiedz
Cytat

Za nie długo , będę przechodził podobną drogę od 50$ do rola na 180os za 2.5$ . Wybrałem troszkę inną ścieżkę , ponieważ wydaje mi się , że 100 bi to za mało na 180os. U mnie będzie to wyglądać tak :

50$-150$ -> 45os. turbo za 0.5$
150$-500$ -> 45os turbo za 1.5$

Co o tym sądzicie , ma to sens ?

Ja startuję za jakieś 2-3 dni więc na pewno będę śledził Twoje poczynania oraz postępy :)

Powodzenia !

Odpowiedz
Cytat
GarikSC2pro Autor wątku
GarikSC2pro
PokerStrategist

Hop! Hop! Postanowienia

Jak większość osób, to i ja spiszę postanowienia na ten rok, pokerowe i poza pokerowe.
Podziele je na trzy poziomy trudności, wg mojej subiektywnej oceny :)

HIGH:
:diamond: dotarcie do rola na 2.5$ SnG 180os. (czyt. przejść na ww limit)
:diamond: gold star na pokerstars :D
:diamond: zwiększyć ilość stolików przynajmniej do 12 (dwa monitory)

MID:
:diamond: zapisać się na porządny kurs j.angielskiego
:diamond: ups! ups! wymarzona fura

Hyundai Coupe 2.0 Tiburon

:diamond: zacząć biegać by zrzucić pokazujący się nieśmiało brzuszek piwny :truestory:

LOW:
:diamond: zacząć oglądać filmy szkoleniowe (przynajmniej 3 tygodniowo)
:diamond: przeczytać wszystkie artykuły dostępne dla mojego statusu na Pokerstrategy.com

W sumie więcej pomysłów nie mam. Postanowień jest dużo, ale mam nadzieję, że wszystkim sprostam. :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
kopytko777
PokerStrategist

dawid i garo zapro przyjmijcie

Odpowiedz
Cytat
GarikSC2pro Autor wątku
GarikSC2pro
PokerStrategist

Poranna sesja na :f_biggrin: zoomie :f_biggrin:
Dałem all ina z przeczuciem, że sprawdzi :D

Poker Stars $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 6 players

BTN: $1.86
SB: $1.29
Hero (BB): $4.14
UTG: $2.86
MP: $3.24
CO: $2.00

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with 7 :heart: 2 :diamond:
2 folds, CO calls $0.02, 1 fold, SB calls $0.01, Hero checks

Flop: ($0.06) 7 :club: A :diamond: 7 :spade: (3 players)
SB bets $0.02, Hero calls $0.02, CO folds

Turn: ($0.10) 2 :heart: (2 players)
SB bets $0.02, Hero raises to $0.08, SB calls $0.06

River: ($0.26) 7 :diamond: (2 players)
SB bets $0.02, Hero raises to $4.02 all in, SB calls $1.15 all in

Final Pot: $2.60
SB shows A :spade: Q :club: (a full house, Sevens full of Aces)
Hero shows 7 :heart: 2 :diamond: (four of a kind, Sevens)
Hero wins $2.51
(Rake: $0.09)

:spit:

Miłego dnia!

Odpowiedz
Cytat
GarikSC2pro Autor wątku
GarikSC2pro
PokerStrategist

No i sie posypało. Spadłem do moich znienawidzonych wariacyjnych 360 turbo za 0.1$.
Na początku zeszłego tygodnia postanowiłem spiąć dupę i sie nie poddać.
Jako, że wcześniej mało grałem, korzystając z okazji, że miałem wolne w pracy, postanowiłem choć na chwile poczuć sie jak regulars.
:happy:
"Przegrałem" cały tydzień, a oto rezultat:
.html

Dwa dobre dni i mega downswing w trzech następnych. :why:

Musze koniecznie zmienić nastawienie, bo przecież samo się nie wygra.

Wczoraj całkiem mocno zmotywował mnie blog Atalola>>>>TU<<<< i tak jak On postaram sie nie wyznaczać nieosiągalnych celów, ale raportować t co już zrobiłem. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
GarikSC2pro Autor wątku
GarikSC2pro
PokerStrategist

Kolejny tydzień za mną.
Przez te dwa tygodnie stałem się mindsetowym skałą, nie żebym wcześniej w jakieś straszne tilty wpadał. Zdałem sobie po prostu sprawę, że nie ma co płakać nad bad bitami czy gorszą sesją. Grając sesje i podejmując optymalne zagrania nie można mieć do siebie pretensji o to, że przeciwnik trafił te swoje 30%.
W jednym rozdaniu to ja trafie lucky riwer, a w innym to przeciwnik trafi swojego outa. Jeżeli grasz poprawnie i tak wyjdziesz na swoje, trzeba tylko zachować spokój, a procent szczęścia w ogólnym rozrachunku będzie zerowy.

Po tym krótkim wstępie czas na podsumowanie tygodnia
Jak widać na załączonym obrazku wariancja miotała mną jak wygłodniała kuna małym biednym króliczkiem.

Mimo to tydzień zaliczam do udanych. Niestety pora wracać do pracy. :(

Mam tylko nadzieje, że w niedługim czasie uda mi sie wybrnąć z tych stawek. :yaoming :

:sdrink

Odpowiedz
Cytat