Przejdź do forum
Fish Start 180man ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Fish Start 180man 8$/3.5+R$ turbo

333 Posty
60 Użytkownicy
1 Reakcje
12.4 K Wyświetlenia
VanWiktor
Poker Player

Witam!

Zgodnie z radą dohPaz'a zakładam bloga.

Standardowo zacznę kim jestem a więc nazywam się Przemek ale od małego mówią na mnie Wiktor bo od nazwiska ksywka. Mam 21 lat mieszkam w Gdańsku z dziewczyna i pracuje. Jeżdżę wyczynowo na rolkach od 6 lat ale z powodu kontuzji powoli przestaję stopniowo. Pierwszy kontakt z pokerem miałem w liceum kiedy to spotykało się ze znajomymi 9 osób i grało turnieje 9 osobowe z wpisowym 5/10 zł chwile grałem na jakimś poker roomie play money ale za namową rodziców i masą innych zajęć jakoś się nie zainteresowałem bardziej, lecz kiedy był jakiś temat pokera to zawsze mi się oczy świeciły, zawsze coś mnie intrygowało w tym temacie chociaż nigdy nie miałem tej motywacji. Przyszedł nowy rok i wraz z 2013 chęć do pokera przyszły mocnym uderzeniem w głowę. Zajarałem się strasznie i ogarnełem artykuły i postanowłem grać. Wpłaciłem 20 dolców zrobiłem 50 grałem na początku 0,25 45 non turbo potem te dolarówki, i przez 3 miesiące tak balansowałem ze swingami z 30-60 po czym nie wiem co mnie dopadło swing lub słaba gra bo sam nie wiem jak to nazwać zjechałem do 10 przeraziłem się tiltowałem poszedłem na kesza i tam już książkowo zjechałem do czysta ale to nic :) mam nauczkę.

Zakładam bloga bo chcę się rozwijać i blog będzie bardzo fajna motywacja a dzięki temu ktoś kto byłby zainteresowany będzie miał możliwość śledzić jak rozwija się fish. Domyślam się ze czeka mnie bardzo dużo pracy, jestem na to przygotowany i chcę to robić rozwijać swoją grę umiejętności, mindset , nastawienie dosłownie wszystko co ma wpływ na moja grę i tu też liczę na pomoc i wsparcie. Na dzień dzisiejszy nie mam rolla czekam do 20 kwietnia na wypłate by wpłacić 20 dolców z takim rollem zacznę nie chce więcej bo chce stopniowo zwiększać limity także na cel w tym momencie ubrałem 0,25 standardowo non turbo do 40$ a potem 90 turbo za 0,50 oczywiście ta przerwa to nie odpoczynek będę analizował gre ogladał filmy treningi video i wszystko co możliwe i postanowiłem robić zadania ze szkoły Kadetów w najbliższym czasie i kolejne wpisy to będą rozwiązane zadania . Musze także ogarnąć w pełni pokerowy język bo są zwroty których do końca nie rozumiem ale oczywiście wszystko stopniowo powoli. Mam też paru znajomych co graja na wyższym poziomie także mi pomagają za co im bardzo dziekuję:). Będę starał się na początku pisać o tym jak rozwija się mój tok myślenia podejście i nastawienie i oczywiście spoty w których nie wiem czy dobrze zagrałem czy też źle a nie profity to odkładam na 2 plan bynajmniej na początku.

Mam nadzieję że zachęciłem kogoś do odwiedzania tego blogu i raczej nie będzie to blog jednego posta bo znam siebie i wiem że wytrwam i z tej :f_wink: rybki kiedyś będę _smile: Pozdrawiam!.

Odpowiedz
Cytat
332 odpowiedzi
VanWiktor Autor wątku
VanWiktor
Poker Player

Zadania Szkoła Kadetów.

zad.2
a)
PartyGaming - $1+$0|30/60 NL - Holdem - 10 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: 39 BB (VPIP: 42.86, PFR: 11.76, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 21)
UTG+1: 33.33 BB (VPIP: 13.79, PFR: 10.71, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 30)
UTG+2: 33.33 BB (VPIP: 21.43, PFR: 23.08, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 15)
Hero (MP): 33.33 BB
MP+1: 33.33 BB (VPIP: 15.08, PFR: 13.22, 3Bet Preflop: 10.00, Hands: 128)
MP+2: 34.17 BB (VPIP: 20.51, PFR: 8.11, 3Bet Preflop: 5.88, Hands: 39)
CO: 31.67 BB (VPIP: 50.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 6)
BTN: 32 BB (VPIP: 34.55, PFR: 24.07, 3Bet Preflop: 11.76, Hands: 57)
SB: 29.83 BB (VPIP: 80.65, PFR: 70.00, 3Bet Preflop: 28.57, Hands: 31)
BB: 33.33 BB (VPIP: 35.71, PFR: 11.90, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 42)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K K

UTG calls 1 BB, fold, fold, Hero raises to 4 BB, fold, fold, fold, fold, fold, BB calls 3 BB, UTG calls 3 BB

Flop: (12.5 BB, 3 players) J 8 K
BB checks, UTG bets 2 BB, Hero calls 2 BB, BB calls 2 BB

Turn: (18.5 BB, 3 players) Q
BB checks, UTG bets 2 BB, Hero raises to 10 BB, fold, UTG calls 8 BB

River: (38.5 BB, 2 players) 3
UTG bets 4 BB, Hero raises to 17.33 BB and is all-in, UTG calls 13.33 BB

UTG shows 7 K (One Pair, Kings) (Pre 6%, Flop 2%, Turn 0%)
Hero shows K K (Three of a Kind, Kings) (Pre 94%, Flop 98%, Turn 100%)
Hero wins 73.17 BB

pre floop gram to samo, na flopie izolowałbym rękę po zakladzie UTG booard niebezpieczny mozliwe ze zbiera do strita na turnie bym pushnal

b)Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $800(BB) Replayer
SB ($7,479)
BB ($7,062)
UTG ($4,905)
UTG+1 ($7,011)
UTG+2 ($7,468)
MP1 ($11,326)
Hero ($6,976)
CO ($11,182)
BTN ($4,091)

Dealt to Hero Q A

fold, fold, fold, MP1 raises to $1,600, Hero raises to $6,926 (AI), fold, fold, fold, fold, MP1 calls $5,326

FLOP ($15,502) 7 2 K

TURN ($15,502) 7 2 K 4

RIVER ($15,502) 7 2 K 4 8

z AQ grałbym ten sam push tymbardziej ze mp1 gra jako bs wiec jego range jest napewno bardziej loose niz nasz wiec spokojnie bym to pushnal on KJs spokojnie bym to otwieral w jego sytylacji co do calla to bym sie zasstanawial i raczej bym foldowal zakladajac ze range hero to TT+,AJ< , takze bawiac sie w equalibie mamy 67% fold equity o ile dobrze to rozkminiam.

c)Hero (BB) (t3,030)
UTG (t1,765)
UTG+1 (t854)
MP1 (t2,020)
MP2 (t3,999)
MP3 (t3,525)
CO (t3,440)
Button (t6,905)

Hero's M: 6.06

Preflop: Hero is BB with 9, 9
1 fold, MP1 bets t1,995 (All-In), 4 folds, Hero raises to t3,005 (All-In), 1 fold

Flop: (t4,390) 5, K, Q (2 players, 2 all-in)

Turn: (t4,390) 3 (2 players, 2 all-in)

River: (t4,390) 9 (2 players, 2 all-in)

Total pot: t4,390

w tym przypadku easy call jak dla mnie wydaje mi sie ze taki gracz z mp1 ma range z 9-11% wiec spokojnie mozna pushowac no i na riverze sie podłapało;p

d)PokerStars No-Limit Hold'em, 1.5 Tournament, 10/20 Blinds 2 Ante (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

MP (t476)
CO (t608)
Button (t376)
Hero (SB) (t548)
BB (t496)
UTG (t496)

Hero's M: 13.05

Preflop: Hero is SB with 8, 8
2 folds, CO bets t60, 1 fold, Hero raises to t546 (All-In), 1 fold, CO calls t486

Flop: (t1,124) Q, 4, 7 (2 players, 1 all-in)

Turn: (t1,124) A (2 players, 1 all-in)

River: (t1,124) 4 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t1,124

po takim 3 becie z CO ja reraise 3x przy wiekszej agresji bym to zrzucil ale to moje pierwsze zdanie potem pobawiłem sie w equalibie i jednak widze ze ewidentny push wiec spoko bede weidzial jak rozgrywac podobne spoty.

e)MP: 5,805
MP+1: 5,726
CO: 4,357
BTN: 7,466
SB: 9,984
BB: 7,066
Hero (UTG): 1,145
UTG+1: 2,079

8 players post ante of 25, SB posts SB 150, BB posts BB 300

Pre Flop: (pot: 650) Hero has 6 A

Hero raises to 1,120 and is all-in, fold, fold, fold, CO calls 1,120, fold, fold, fold

Flop: (2,890, 2 players) J Q 7

Turn: (2,890, 2 players) Q

River: (2,890, 2 players) A

100% dla mnie push przy 4bb Ax

ZAD,3 Mamy jakies 44-45% tak mi wyszło

Co do do zadania pierwszego to musze zobaczyc te filmy jeszcze jeden raz i i dorzuce niebawem no chyba ze przyjdzie przelew i wplace rolla to wtedy bede wrzucał swoje ręce do oceny.!

Odpowiedz
Cytat

No i popatrz, rozwiązuje zadania ze szkoły kadetów _thumbsup:

Możesz jeszcze spróbować wykorzystać nasze oferty darmowej gotówki na Skrill'u, PKR lub Poker770, to nie będziesz musiał czekać na przelew :)

Odpowiedz
Cytat
trzcinsky
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
VanWiktor Autor wątku
VanWiktor
Poker Player

Siema także dzisał grałem 1 sesja 5h i o to wrzuce wynik wyszedlem na zero musze pwnie zwiekszyc volume no i te non turbosy sie strasznie dlugo gra.

/

godzina przerwy i zaraz 2 sesja zobaczymy ale musze grac wiecej stołow bo gram na 6 jednak to za mało.

Odpowiedz
Cytat
VanWiktor Autor wątku
VanWiktor
Poker Player

2 sesja to tylko. 13 sng i ide spac bo musze o 6 do pracy wstać :) a tutaj link
/

Odpowiedz
Cytat
VanWiktor Autor wątku
VanWiktor
Poker Player

Siema siedzę w pracy jeszcze parę dni i będę wchodził na 45 turbo za 50 centów . STRASZNIE brakuje czasu na na naukę bo jest praca jest i gr ale postanowiłem że w weekendy przez pierwsze 3h będę poświęcał na naukę i analizę 3H Z RANA w niedzielę i sobotę lepsze to niż nic . Jak do tej pory nikt nie udzielił informacji opinii z zadań które wykonałem bo cały czas czekam aż ktoś się wypowie czy dobrze zrobiłem mam nadzieję że ktoś się zainteresuje. GRA ktoś mikro sng 0,25 45 osób? Mój cel do końca miesiąca to zagrać 200 turków bo póki co jestem w stanie grać 6 stołów maks od mają zacznę grać 8 . Co do pracy to strasznie mnie męczy bardzo chciałbym w najbliższym czasie grać for living. w tym miesiącu przygotowuje miejsce do gry nowe biurko i 2 monitor. Dziś startuje z sesja o 23 i będę grał do pozna . Sorry za literki ale pisałem s tel

Odpowiedz
Cytat

Taka mała sugestia.

Popatrz może po innych blogach w tym dziale, gdzie w tytule masz [Szkoła kadetow] i porównaj ich rozwiązania z Twoim. W razie czego zawsze możesz pogadać z autorem bloga na temat danego rozdania.

Odpowiedz
Cytat
VanWiktor Autor wątku
VanWiktor
Poker Player

Także wczoraj sesja 4h 24 turnieje i z 6 razy tylko na ft z zczego 6 razy 7 miejsce także jestem na minusie 4 bi łamali wszystko sytuację takie jak np moje TT <87o norma. Dziś kończę wcześniej pracę więc sesja dłuższa będzie. Jjeszcze trochę i będę wchodził na 0.50 turbosy. JEST ktoś kto to gra i chciałby razem popracować niedługo? Co do mindsetu to badbeaty mnie jakoś nie ruszają nie denerwuje się jak przegrywam jeśli przegrywam nie do końca z mojej winy więc jest ok. CHĘĆ i zapał dalej są z tym że brak czasu i zmęczenie po pracy jest strasznie demotywujace ale gram do upadłego aż same oczy mi się zamykają. Po dzisiejszej sesji wrzuce parę rąk do oceniana forum

Odpowiedz
Cytat
VanWiktor Autor wątku
VanWiktor
Poker Player

Właśnie skończyłem grać sesje. Masakra jednym słowem . 30 sitow pograne z czego jeden na ft tylko na 2 miejscu.... masakra.. - 22 bi no ale tak już jest tylko nie wiem czym to jest spowodowane moja mega słaba gra czy bad beaty.. wrzuce moze pare boomow

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2850636_BE6B2A53EE

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2850299_A89FBA3FE4

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2849701_2AAA2B06F4

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2849618_628B9C7991

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2849136_9717E9F493

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2848405_A616B8D03C

Jak ktoś chce niech obczai i powie mi czy ja robie błedy czy zwyczajna rzecz bad beaty?:) Bynajmniej pierwszy raz mam taki zjazd i pewnie nie ostatni ale dobrze sobie poradziłem bo ostatni turniej to byl wlasnie ft na 2 miejscu wiec starałem sie nie tiltować i odsunąc emocje. Grałem jeszcze jednego mtt 0,50 turbo 2,5k niestety odpadlem na początkowej kasie ale zawsze tego dolca do przodu:) moze keidys uda mi sie to shipnać. Co do zdenerwowania to pomagałem sobie i polecam to także innym na przerwach wyskoczyc na papierosa na balkon, duzo daje dobrze odstresowuje także polecam. Jutro kolejna sesja musi byc lepiej :). CHociaż przed sesja obczaje sobie jakies filmy tmfingera 45 os sng napewno sie przyda ;). A teraz trzeba isć spac bo jutro do pracy.

Odpowiedz
Cytat
zbok
PokerStrategist

Na każdej przerwie jestem na balkonie z fajkiem w zębach - zawsze to jakiś przejaw regularności :D

1. Czemu grasz tu second barrel? Trzymasz trzecią parę, opp raisował flop, board mokry. Nie obstawiałeś go na jakieś TT+?

2. ez push więc chyba nie masz sobie nic do zarzucenia.

3. jak wyżej - "Niefart Stefan" ;)

4. Tu sam nie wiem czy wpychałbym stack z takiej pozycji. Chętnie poczekam aż ktoś mądrzejszy się wypowie.

5. Tu betował bym flop za całą pulę.

6. Patrz 2 i 3

Wysłałem zaproszenie.

Ciśnij :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
VanWiktor Autor wątku
VanWiktor
Poker Player

co do 1 grałem tak bo wiedziałem ze przeciwnik trzyma AJ+

Odpowiedz
Cytat
incasent
PokerStrategist

Napisane przez VanWiktor
co do 1 grałem tak bo wiedziałem ze przeciwnik trzyma AJ+

Podglądałeś ? :P

Odpowiedz
Cytat
VanWiktor Autor wątku
VanWiktor
Poker Player

Nie podglądałem ale obstawiłem ze ma ;) * Własnie skonczyłem sejse 5;34 h 25 sitów na poczatku strasznie 22bi w dupe no ale na samym koncu udało mi sie odrobic i jestem dzisaj na zero. Miałem mega duzo słabych rozdan nie wiem czy to bad beaty czy moja slaba gra dlatego wrzuce pare takich sytylacji.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2859496_FF100586F8

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2859683_EC6F1E7FA8

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2859771_FE49718A71

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2860636_DF83B9F435

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2860699_E6ABF6635A trapowanko

A teraz spać i jutro po 20 kolejna sesja ;)

Odpowiedz
Cytat
VanWiktor Autor wątku
VanWiktor
Poker Player

3 dni gry gdzie 2 dni spadek w doł - 60 bi nie wiem jak z moja gra ale miałem dużo bad beatow złamali nie raz AA Kk no ale bywa wczoraj odrobilem na minimalny +6 bi w 3 dni zagrałem 100 sito po 6 stołów dużo analizowalem i czytałem artykuły i pomoc doświadczonego kolegi dużo mi dała polepszylem znacznie swoją grę widzę więcej i myśle że teraz będę cisnal powoli na 0,50

Odpowiedz
Cytat
zbok
PokerStrategist

Siemasz,
i jak idzie?

Graliśmy wczoraj na jednym stole ale odpadłem szybko z AK :)

Odpowiedz
Cytat
scibek
Legacy Member

Napisane przez zbok

1. Czemu grasz tu second barrel? Trzymasz trzecią parę, opp raisował flop, board mokry. Nie obstawiałeś go na jakieś TT+?

Ciśnij :f_thumbsup:

Jeżeli przyjał kolega taką linię to musi na turnie grać secondbarrel bo jest totalnie skomitowany do pota więc nie widzę opcji odpuszczenia tej ręki tak czy siak...

Ja bym przyjął tutaj linię push/fold pre flop. Jak zagrałeś 3beta do 900 to się troche komitujesz a w przypadku jego 4beta musisz sprawdzać będąc zazwyczaj mega z tyłu. Jak już grasz tego 3beta to ja bym go grał z troche mniejzym sizingiem aby zostawić sobie miejce na fold.
W powyższej sytuacji dostałeś call pre flop gdzie twój A7s po flopie nie gra zbyt dobrze. Nie trafiajac i tak pewnie zawsze bedziesz cbetowal a na tak małym staku sprawia to że jesteś pot commited z mizerną ręką która rzadko tam trafi więc jak dla mnie push/fold pre

Gl i będę śledził ;)

Odpowiedz
Cytat
VanWiktor Autor wątku
VanWiktor
Poker Player

Dzięki Scibek za wpis. I masz rację lepiej było grać push prefloop i podobne sytylacje będę podobnie rozgrywał . Co do sesji 30 sitow i znowu - 4 dolce nie wiem czemu nie mogę mieć profit stałego w górę cały czas latam między - 40bi do + 20 bi jestem w takim przedzale i nie potrafię ruszyć do przodu wieczorem wrzuca wykres 200 sitow ugrane w ciągu 2 tyg muszę polepszyć swoją grę po dzisiejszej sesji wrzuca 5 łapę do ocen rąk co do celów na maj chce wejść na 0.50 90 os bo w przyszłości chce grać 180 OS mam nadzieję że uda mi się dokońca tego roku wejść na ten limit taki mam cel. Dzisiaj kolejna sesja 30 sitow i odpalam 1 - 2 sng za 0,50
na 360 OSÓB i traktuje to jako mtt boa to dla mnie większy sens póki von niż mtt na 4k ludzi wystarczy że raz shipne i będę mógł wejść na wyższy limit .co do gry na 0,25 nie widzę sensu blokować cbetowac bo sprawdzają wszystko nawet z marginalnymi rękoma i często lapia na trunie lub bierze dlatego dałem sobie spokój z tumult dopiero jak wchodzi ante to cbetuje dużo chociaż też niro zawsze działa ale to już samuszedł wiedzieć na jakim boardzie cbetowac . Mindsetowo ostatnio słabo się trzymm bo wpływ ma na mnie brak wyników ale staram się to opanować dużo pracuje więc też przez brak czasu się denerwuje i jestem czasami zmęczony ale trzeba cisnac i tak sobie mówię cały czas .. Ale zaraz majowka więc będę dużo grał wieczory tylko że znajomymi . Także może coś się ruszy będę analizował grę i oglądał filmy treningowe a co spraw z grę to bardzo często zdarzają mi się bad beaty kiedy to prefloopam najlepszą rękę mimo tego underdog łapie coś zawsze na boardzie . Jutro jednak zrobię wpis i wrzuca wykres to zobaczycie . Sorry za literowki ale pisze z tel w pracy i czasami coś się zdarzyć może.

Odpowiedz
Cytat

Widzę, że blog się rozwija i coś się tutaj dzieje _thumbsup:

Czekamy w takim razie na wykresy. Nie wiem, czy Cię to zainteresuje, ale czasami na naszym forum użytkownicy organizują różnego rodzaju challenge. Może wpadaj od czasu do czasu do poniższego działu:

-> Challenge i sukcesy

Może uda się coś wynaleźć, gdzie mógłbyś brać udział.

Odpowiedz
Cytat
VanWiktor Autor wątku
VanWiktor
Poker Player

Własnie skończyłem sesje 5h granie po dolara;) co do rolla caly czas na minus ale idzie do przodu i wlasnie gralem sobie teraz po godzinnej przerwie od sesji mtt 0,50 turbo, i gracz ktory mnie wyrzucil tez rozgrywał każda reke praktycznie range od 22+ 34o+ poprostu wszystko i nie raz polama AA KK i moje AQ:( http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2949329_ADD13A339A ale dotarlem do kasy jak praktycznie codziennie w tym tuuksie tyle ze nie moge go shipnac:) jak shipne to wrzuce jako zyciowke ;). Co do wykresu to własnie wrzucam jest to wykres(ładne góry mi wyszły) z 2 tyg grania 6 stołow po 20/30 sitow / 238 sitów, ROI -6,42%, ITM% 18,9% poki co korzystam własnie z HM2 na trialu ale zaraz mi sie konczy :rage: co do sesji dzisaj gralem 8 stołów i ogarniam także teraz bede grał po 8 stołów przez długi czas by w 100% ogarniać. Cel na maj to ugrać 500/600 sitów i wejść na limit 0,50 turbo z rollem 75$ na dzień dzisiejszy roll to 27$. Jutro sobota pracuje od rana do 18;/ i wieczorem raczej nie zamierzam grać bo :sdrink no chyba ze nie wyjdzie ustawka wtedy siedze i cisnę, w niedziele bede grał wieczorem i zaraz majówka Wolne od pracy ! granie, duzo grindu nauki, i napewno w jakis dzien wieczorna majowka przy grillu i najebce wódą, jak bedzie zobaczymy a poki co spadam spać a i jeszcze jedno co do rąk to już teraz nie dam rady wrzucić bo oczy sie juz kleją ale to napewno w weekend wrzucę.

Odpowiedz
Cytat