Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Fish na High Stakes

98 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
4,536 Wyświetlenia
Rysiobrutal
Poker Player

dla mnie pełen szacun za te wyniki w stepach ;) heh dodam jeszcze że ja kiedys dostałem sie do sunday milion za FPP 10-200-500-1500-4500-sunday milion tam blindy co 2 minuty ogólnie nie polecam ale jak już sie dostałem to w glównym turnieju zjeb... wszystko ;P

VitorPl Autor wątku
VitorPl
PokerStrategist

To polecam Ci stepy jak chcesz grac w duzych turniejach.
Uzbieraj z 30 ticketow na step 1 z satelit za fpp( poradnik napisalem kilkanascie postow wyzej)
Jak je ogarniasz to 15-20 wejsciowek na step 2 powinno byc.

A od stepu 3-4( 4 jak najbardziej) ze tak powiem to juz jest pelen grind fpp. bo nawet za 6 miejsce na 4 stepie dostajesz ticket o dwa stepy nizej
Btw nie musisz grac stepu 4 zeby isc wyzej bo on jest warty 215$ i mozesz sie wpisac np. w SM, easy money : P

grasz dzisiaj ten sunday milion?:D jest on w ogole dzisiaj? nie gram na starsach wiec sie w terminach nie orientuje ;P

VitorPl Autor wątku
VitorPl
PokerStrategist

Kurwa :( z sunday warm up odpadlem a mialbym stack 30k i pozycje w top 100

Donk co 2 reke podbijal o 5-6 bb, po moim becie preflop zagral all in i sprawdzilem, zlapal runner runner flush

AQ :spade: vs 9 :club:9 :diamond:
flop
A :club: 6 :heart: A :club:
turn
K :club:
river
2 :club:

Nigdy mi nie chce przyzrec w takich turkach, wcale nie bylem slabszy
Jeszcze 3 dzis zagram :(

VitorPl Autor wątku
VitorPl
PokerStrategist

w Sm zagralem jak to ja, spieprzylem dwie akcje i nie wyszlo.
w sunday 500 przegralem TT na A6, pushowalem bo bylem juz szortem
w sunday 2nd chance jestem 31 po poltorej godziny gry, jak nie spierdole bedzie itm

VitorPl Autor wątku
VitorPl
PokerStrategist

Jest Itm i dalej w grze =)

gratuluje itm. Jednak gra pozostawiała wiele do życzenia. Specjalistą od mtt nie jestem ale cos tam grałem. Takie akcje jak steal z sb mając 14bb podbiciem do 4bb i fold na push to hmm... :] albo call z 8bb raise'a jak maiłes wtedy KT w sercach to tez dziwne. Nie mowie juz o tej akcji na river gdy z 6bb zabetowales na river 2bb. Nie reprezentowales wtedy zupelnie nic, w magicznego seta na river nikt ci nie uwierzyl bo z pocketem bys wsuwal na przed flopem z takim stackiem ewentualnie mogls tam trafic flusha ale bys pewnie wtedy nie czekal tego drawa z takim stackiem. W kazdym razie w decydujacym momencie się poszczescilo i jeszcze raz gratuluję itm w duzym turnieju. Nie traktuj tej krytyki osobiscie a wyciągnij wnioski.

Druga sprawa, ze musiales porządnie zirytowac kolesi przy stole grą na czas ;) taktyki nie oceniam, byc moze faktycznie ktos ztiltuje i pushnie na Ciebie jakis trash ale jeśli chciales tym sobie pomoc dojsc do itm to zacząles zdecydowanie za wczesnie. No i dales innym ready ze zalezy ci glownie na itm wiec nie bylo dziwne ze Cie lekko 3betowali.

Wykorzystaj ten swój image murka i wal na final table. Powodzenia :f_thumbsup:

VitorPl Autor wątku
VitorPl
PokerStrategist

113 miejsce

Wiem, nie oczekuj ode mnie dobrej gry jak ja, jeszcze niedawno gralem sng za 0.25$:D
Ale ciagle sie ucze

Pierwsze koty za płoty teraz pora na ft. Widac ze mtt to cos dla Ciebie. Masz sporo braków ale szlifuj warsztat to sukcesy przyjdą. Przy okazji jak Cię podglądałem zobaczyłem ze w tym samym turku co ty gra Slayer. Potem się okazało ze jest deep w sunday warmup i grając swoje od czasu do czasu na was zerkałem. Dla Slayera takie turki to nie pierwszyzna ale widac bylo troche "tremę" jak był na ft. Flipy ładnie mu wchodziły i skonczył 3ci. Ech...kupa cukierów

VitorPl Autor wątku
VitorPl
PokerStrategist

Wlasnie widze, 75k$ zgarnął

VitorPl Autor wątku
VitorPl
PokerStrategist

Zaczalem wrzucac rece do ocen, ogladalem filmiki i treningi.
Mysle tez nad jakas dobra ksiazka ale jeszcze nie mam nic na oku.

Znowu gralem stepy, troche mtt i sng

W sng na minus
W mtt na zero

W stepach grinduje Fpp na poziomach D i 5
Mam tez 5 ticketow na step 1, do piatku uzbieram z dziesiec.
I w sobote trzeba chociaz na dwoch dojsc do 4 lvl zeby w niedziele pograc w SM i warm up
To by bylo na tyle

konsad1
Elite Grinder

Możesz wyjaśnić co masz na myśli pisząc "grinduje fpp". Sorki jeśli już gdzieś wcześniej dałeś wyjaśnienie tego określenia ale nie ogarnąłem :)

VitorPl Autor wątku
VitorPl
PokerStrategist

No po prostu, zdobywam mase fpp bez wiekszego ryzyka, zajmujac miejsca 3-5 i ciagle powtarzajac step.
Jak 1-2 ide wyzej i to samo, jak odpadam, bilet rezerwowy czeka itd.

VitorPl Autor wątku
VitorPl
PokerStrategist

Cos co poprawi agresje w grze :baby:

VitorPl Autor wątku
VitorPl
PokerStrategist

Muzyczka podzialala : P

konsad1
Elite Grinder

Vitor - nie wiesz może gdzie się podziały satelitki extravaganza i bonanza ???

Viktor... podaj gg jak mozesz ;]

kamil90
PokerStrategist

bump, sa jeszcze te stepy? bo nie widac ostatnio :(