Cześć, jestem Kuba i mam 18 lat.
Przymierzałem się już jakiś czas do założenia bloga, ale jakoś zawsze uważałem, że nie będzie on zbyt ciekawy, ale teraz blog jako taki swoisty mój challenge może mieć sens.
Pokera poznałem na turniejach szachowych, gdzie po partiach często siadało się do stołu i grało cashówki. Zbyt dobry nigdy nie byłem, bo brakowało mi podstaw teorii, ale zabawa była przednia.
W pokera w internecie póki co się głównie bawiłem, przerobiłem sporo teorii i grałem przyzwoicie, ale skakałem po odmianach, wpisowych i jakiegoś solidnego bankrolla nie zrobiłem. Choć co prawda gram dość krótko w sieci, bo może 3 miesiące.
Na szczęscie w ogólnym rozrachunku jakiś tam profit jest
Dlaczego teraz jest dobry moment na bloga?
Bowiem wypłaciłem w zasadzie całego rolla z powodu pewnych wydatków, zostawiłem 6 dolców i stwierdziłem, że z tych 6 dolców powstanie porządny bankroll na highstakes
Odpaliłem 4 9 maxy, potem znowu i znowu i już jakieś 15 BI na 1.5$ jest :>
Jak się nie przydarzy jakiś doomswitch, to raczej nie ztorbię, bo micro STT to żenada jeśli chodzi o poziom graczy. Jedyny problem jest taki, że nie mogę jeszcze mutlitablować 15 stołów
No nic, na 4-5 zrobi się z 50 BI i jazda
:club:O co chodzi z tym challengem?
Jestem jeszcze bardzo młody na tle reszty użytkowników, chodzę do 2 liceum i w planach mam iść na studia za granicę, a dokładniej na Oxford, gdzie aplikować będę już w październiku. A utrzymanie się za granicą do najtańszych nie należy. Ojciec chętnie deklaruje pomoc i mógłby mnie finansować, ale duma mi każe utrzymywać się samemu, toteż jeszcze w przeciągu kilku miesięcy chcę zarabiać jakieś przyzwoite pieniądze, żeby odłożyć trochę na start studiów, jak i w ich czasie mieć możliwość zarobku.
Poker nadaje się idealnie
Wiem, że cele finansowe nie są najlepsze, ale tutaj finanse są tylko środkiem do trochę innych celów.
Choć póki co nie ma co tak wybiegać w przyszłość, na razie plan wygląda:
1. Zrobić 50 BI na 1.5$ i zacząć porządnie multitablować.
2. Dobić do 300$ w cashierze, kupić HUDa i zacząć grać 3.5$.
Co dalej (o ile uda się to osiągnąć)? Zobaczymy.
Cele pozapokerowe
1. Siłownia - trzeba znowu zacząć chodzić, bo przerwałem jakoś 4 miesiące temu; przydałoby się też przytyć
2. Nauka - od 3 klasy trzeba się trochę wziąć, ale na to jest czas, myślę, że jak się zawezmę to nie będzie problemu
3. Zacząć walczyć ze swoimi głupimi nawykami
I może jeszcze kilka innych, ale to kiedy indziej
To tyle na start, nie będę na blogu postował co sesję ile to mam w bankrollu, o nim będę pisał tylko wtedy, kiedy osiągnę jakiś cel lub ztorbię
Natomiast będę się starał pisać czy jestem zadowolony ze swojej gry, ew. wstawiał jakieś kłopotliwe spoty.